Şimdi Ara

Logitech Driving Force GT Kullananlara Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
4.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 haftayı aşkın süredir Driving Force GT kullanıyorum ve gözüme çarpan bir sorun var. Sorun yazılımsal mı, donanımsal mı görmek için, başkaları da aynı sorunu yaşıyor mu bilmem gerekiyor:

Öncelikle:

Direksiyonun adaptörü, USB kablosu ve pedal kablosu takılı olsun.
    Logitech Profiler yazılımının 5.08 sürümü kurulu olsun.
    İşletim sistemi mümkünse Windows 7 64 bit olsun(ek: önemi kalmadı. XP 32'de de aynı durum mevcut).

Yapmanızı istediğim şey şu:

Logitech Profiler'ı açın. Üst sekmelerden Device - Game Controllers yolunu izleyerek listeden Logitech Driving Force GT USB'yi seçin ve Properties'e tıklayın. Bunu yaptığınızda, aşağıdaki ekrana geleceksiniz:

Bu ekrana geldiğiniz zaman, direksiyon yumuşak duruma gelecek (ff ve centering spring efektleri devreden çıktığı için).
    Bu ekrandayken yapmanızı istediğim şey, direksiyonun sağa, sola döndüğünden daha kolay dönüp dönmediğini denetlemeniz. Anlamanın en iyi yolu, direksiyonu hızla sağa çevirip sonra bırakıp ne kadar dönmeye devam ettiğine bakmak. Sonra aynısını sola çevirerek yapmak.
    Benim denememde, bu şartlardayken, direksiyon sağa dönerken daha yumuşak. Sorun bu.

Oyun içinde de, eğer ff ve centering spring efektleri kapalıysa (veya çok düşükse), bu durum gözlemlenebiliyor (bu efektler açıksa bir sorun olmuyor). Ancak adaptör takılı değilken, bu efektler gene devreden çıkmış olmasına karşın, hiçbir şekilde bu sorun oluşmuyor.

Teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 7 Mayıs 2010; 18:36:23 >

• Konuyu biraz düzenleyip sadeleştirdim. Şimdi umarım daha anlaşılır olmuştur.
  • dostum ben de şimdi denedim. dediğin gibi sağ taraf daha yumuşak. ama bir sorun yok sistemde. böyle ufak şeylere takılmamak gerekir diye düşünüyorum.

ben de bir şey sormak istiyorum. elimde hem momo hem de dfgt var. momoyu satmayı düşünüyorum ama pedalları dfgt ye göre daha güzel. dfgtnin pedallarını hiç denemedim. pedal kullanımı bakımından senin tavsiyen ne olur? momonunki kalsın mı yoksa satayım mı?

ayrıca dirt2, nfs shift, tdu vs oyunlarda direksiyon ayarlarını nasıl yapıyorsun? ben özellikle ff nin beni zorlamasını istiyorum. gerçekçilik olsun istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyurt

dostum ben de şimdi denedim. dediğin gibi sağ taraf daha yumuşak. ama bir sorun yok sistemde. böyle ufak şeylere takılmamak gerekir diye düşünüyorum.

ben de bir şey sormak istiyorum. elimde hem momo hem de dfgt var. momoyu satmayı düşünüyorum ama pedalları dfgt ye göre daha güzel. dfgtnin pedallarını hiç denemedim. pedal kullanımı bakımından senin tavsiyen ne olur? momonunki kalsın mı yoksa satayım mı?

ayrıca dirt2, nfs shift, tdu vs oyunlarda direksiyon ayarlarını nasıl yapıyorsun? ben özellikle ff nin beni zorlamasını istiyorum. gerçekçilik olsun istiyorum.

Cevap için teşekkürler.

Sizde de aynı durum söz konusuysa, biraz rahatlayabiliriz.
    Oyunları o efektler en azından belli ölçüde devredeyken oynadığımız için sorun kalmıyor ve bu nedenle kafaya takılası bir yanı yok; ama sonuçta bahsettiğim durum önemsiz de değil. Sağa çok bariz daha kolay dönüyor ve insan kıllanmadan edemiyor.
    Anlaşılan, adaptörü takınca ama efektleri devreden çıkarınca, ya sürücüler hatalı komut veriyor ya da donanımından öyle tasarlanmış. Ya da bu donanımsal bir sorun ve size de aynısı denk gelmiş :). Başkaları da denerse iyi olacak.

MOMO'nun pedallarında gözlemleyebildiğim avantaj, ana gövdenin yanlara doğru daha geniş olması. Üst yüzeyin tırtıklı olmasıysa, kişiye göre avantaj ya da dezavantaj olabilecektir.
    Buna karşılık, DFGT'nin fren pedalı MOMO'nunkinden daha sert gibi geldi ve bu bir avantaj. Bunun yanında, fren pedalına sonuna kadar bastığınızda MOMO'da pedal sert biçimde dururken, DFGT'de yumuşak-kademeli-sessiz biçimde duruyor.
    Fren pedalı bakımından DFGT daha avantajlı sonuçta.
    Frenlerin bulunduğu konumun yükseliği açısındansa, az bir fark var gibi. MOMO'nunkiler az daha yüksekte göründü. Bunun da etkisi kişiye göre değişecektir.

Gövdedeki fark daha önemli geliyorsa MOMO pedalları, fren pedalı önemli geliyorsa DFGT pedalları daha avantajlı kısacası.

Oyun ayarlarındaysa, açıkçası şu ana kadar pek uğraşmadım. İşin kabaca zevk yönüne odaklandığım ve direksiyonun en yüksek gücünü test etmek için FF'yi %150'ye getirip (bir centered spring'i %100'de bıraktım), -varsa- oyun için ayardan da en son seviyeye dayadım, şu ana kadar. Ayrıntılı ayar sunmam pek mümkün değil dolayıysa
    Zaten gerçek hayatta da pek oto tecrübem yok, o nedenle fazla bir yönlendirme yapamayacağım(tecrübem olsaydı da, oyunlardaki arabalar ve şartlar için ne kadar anlamlı olurdu ayrı konu).

Önemli ek:
    Yalnız, ben MOMO'nun sürümünü, yani MOMO Racing'i kastettim:

Eğer sizdeki MOMO Force, yani "Red MOMO" olarak bilinen sürümse, onun pedalları gerçekten farklı ve güzel görünüyor:

Red MOMO'yu kullanmadığım için pedalları hakkında yorum yapamayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 14 Mayıs 2010; 16:45:20 >

• Yukarı
  • Driving Force GT'den ben de almayı düşünüyorum. Şu sıralar Vatan'da fiyatı biraz yüksek gibi. Daha önce 149TL gibi fiyata satıldığını düşününce biraz daha fiyatının
    düşmesini bekliyorum.
  • vatandan 150 liraya aldim bu gun geldi saga kolay donme bende de war. ayrica pedallarda bi sorun var. basmasam bile anlik hareketler oluyo nfs undercover oyununda menude surekli assagi gidiyo. garantiye mi gonderiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kozlukspor -- 20 Eylül 2010; 16:48:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Logitech Driving Force GT 160 TL
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttrsntrky
    vatandan 150 liraya aldim bu gun geldi saga kolay donme bende de war. ayrica pedallarda bi sorun var. basmasam bile anlik hareketler oluyo nfs undercover oyununda menude surekli assagi gidiyo. garantiye mi gonderiyim ?

nfs undercover da logitech game profiler'dan ve oyundan "combined pedals"ı aç sorunun düzelir...ayrıca öyle ufak şeyler yüzünden garantiye yollama bence çünkü ürünü geri alman uzun sürebiliyor. ben de vatandan aldım fakat bu sağa kolay dönme olayını göremedim ya da farketmedim.bu arada direksiyon seti çok güzel (özellikle force feedback)...
  • yardimin icin tesekkur ederim en kisa zamanda deniycem eger sorun devam ederse veya daha da kotulesirse(ilerideki zamanlarda) servise yollarim.

denedim oldu tesekkur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kozlukspor -- 20 Eylül 2010; 18:25:13 >
  • DRIVING FORCE GT VAR OYUNDA GAZ PETALARI ÇALIŞMIYO OYUN AYARLARINA GELDİĞİMDE AYAŞI YUKARI DURMADAN İNİYO BU SORUN LARI NASIL HALEDERİM DRAYVER NERDEN İNDİRİM BİDE ONU YAZARSANIZ SEVİNİRİM
  • Birisi Allah rızası için Nfs Shift'in oyun dışında ve oyun içindeki direksiyon ayarlarını paylaşabilirmi lütfen 2 saattir uğraşıyorum hala stabil bir ayar bulamadım oynamak için
  • @cz
    Aynı durum bendede var sanırım herkeste böyle.

@Tears of ice
    Şu linke bak istersen,Nfs:Shift oynamıyorum o yüzden ayarların nasıl olduğuna dair bir fikrim yok.
    http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/370940.page
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swonz

@cz
    Aynı durum bendede var sanırım herkeste böyle.

@Tears of ice
    Şu linke bak istersen,Nfs:Shift oynamıyorum o yüzden ayarların nasıl olduğuna dair bir fikrim yok.
    http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/370940.page

Teşekkürler bir bakıyım..
  • Ayni durum bende de gecerli fakat bunun nedeni direksiyon dislisinin cihaz tasarimina gore tam ortada degil; biraz daha solda yer almasi. Tam anlatamadim sanirim ama bir yerlerde aletin ic kismini gormustum, bundan kaynaklaniyor olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.