Şimdi Ara

Logaritmanın Mühendislikteki Yeri [ACİL]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • logaritmanın mühendisliktekı yeri nedir hocalarım cok arastırdım kısa kısa seyler buldum elınde yararlı bilgisi olan paylaşabilir mi acil

• çok acil upp
  • fizikte gemi hesaplarinda kullaniliyor bildigime gore

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Y - O - K
  • NatGeo belgeselinde izlemistim.Robot kollar vasitasiyla ameliyat yapiliyordu.Bunun icin de logaritmadan yararlanilmis.

• ln fonksiyonu olmasaydı mühendislik olmazdı sana öyle söyleyim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

Ben jeofizik mühendisliği okuyorum sismik-elektrik dersinde yer tabakalarının daha düzgün ayırt edilmesi için kullanıldığını biliyorum verileri düzenlemede derlemede baya işe yarıyor

Başka bıldıgınız bırsey varsa paylaşın hocam sağolun

Teşekkür ederim @Hermés @Olgi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir548

quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

Ben jeofizik mühendisliği okuyorum sismik-elektrik dersinde yer tabakalarının daha düzgün ayırt edilmesi için kullanıldığını biliyorum verileri düzenlemede derlemede baya işe yarıyor

Başka bıldıgınız bırsey varsa paylaşın hocam sağolun

Teşekkür ederim @Hermés @Olgi

ln fonksiyonunu araştır.. Mühendislik hesaplamaları hep ln üzerine kuruludur.. En azından EE için öyle.. Desibel mesela EEde kullanılır ve logaritma kullanılarak hesaplanır. Biyomedikalciler hücre bölünmesi veya azalmasını hesaplamak için kullanırlar en basitinden. Aklıma gelenler bunlar şimdilik

• Logaritma grafiklerde kullanım yerlerini azaltmak için kullanılır. Arkadaşın da dediği gibi e sayısını ve ln fonksiyonunu daha detaylıca araştır.Malzemeleri karbürleme,creep rate belirleme, nozzle daki entropi değişimi ile verim hesaplama gibi çok can alıcı yerler.Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük icadıdır.
  • Sagolun iyi geceler

• elektronik mühendisliğinde bode çizimi vardır. Orada logaritmik scale kullanılır.
  • jeolojide deprem ölçütü olan Richter ölçeği logaritmiktir.
  • çok büyük sayı aralılarını küçük aralıklara sıkıştırmak için logaritma kullanılır mesela
  • çok büyük sayı aralılarımı küçük aralıklara sıkıştırmak için logaritma kullanılır mesela.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.