Bildirim
Logaritma
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
taban 1olamazki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
😁 ben logaritmanın kuralı için yazdım, hani üslü sayıya geçerken karşıdaki sayıyı tabanın üssüne yazıyoruzya. Eccük beyin fırtınası olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bjorn Ironside -- 29 Kasım 2019; 10:26:28 >
peki bu lagoritmanin grafigini cizermisin
Hocam değerler verilmiş, nasıl çizilsin 🙃
Tanımları bu yüzden önemsiyoruz, keza şöyle bir tanım yapsaydık sizin dediğiniz doğru olurdu;
Tabanı ve içi aynı olan logaritmanın sonucu her zaman 1 dir.
Ancak logaritma 1 tabanı için tanımlanmamıştır, çünkü gelişimi esnasında bu gördüğünüz durum farkedilmiş ve önlemi alınmıştır.
Hatalı bir tanım da ben vereyim;
"Her sayının 0. kuvveti 1 dir".
Bir hatalı tanım daha vereyim;
"0'ın her kuvveti 0'dır"
Şimdi bu iki tanımın düzgün olduğunu varsayın ve nasıl bir çelişki olduğunu görün.
1. tanıma göre her sayının 0. kuvveti 1 olmalı öyleyse 0'ın 0. kuvveti 1 olmalı.
2. tanıma göre 0'ın her kuvveti 0 olduğundan 0. kuvveti de olmalı.
Bu belirsizliği çözmek için bu tanımlar "0 hariç" koşuluyla yapılır ve bu durum çözülmüş olur.
Logaritmanın 1 tabanında tanımlanmaması bundan dolayıdır.
Tanımın dışına çıkıldığında elde edilen verilen anlamsızdır.
İyi çalışmalar.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X