Şimdi Ara

LM3886 amfide SMPS mi? Klasik trafo mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
3.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bu aslinda tercih meselesi. Kopru diyodu ve reguleyi maddi olarak karsilayip saglam otutturabilirseniz sistemi trafo. Ama smps de cok kararlidir. Geri beslemesi, osilator bobini kararli calisir. En azindan isinan 10 amper veya ustu kopru diyoda gerek kalmaz. Benim kullandigim ve tavsiyem; 12 giris-2x24 cikisli smps devresidir. Dc to dc oldugunda reguleye gerek duyulmaz. Hem arabada da kullanmak icin idealdir. Deep ses veya otme yapmaz, yaparsa da girislerin her teline 100 nanofarad'i seri olarak baglayarak parazitleri onleyebilirsiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeTaLLicA_91

Uzman Gozuyle:
    Bu aslinda tercih meselesi. Kopru diyodu ve reguleyi maddi olarak karsilayip saglam otutturabilirseniz sistemi trafo. Ama smps de cok kararlidir. Geri beslemesi, osilator bobini kararli calisir. En azindan isinan 10 amper veya ustu kopru diyoda gerek kalmaz. Benim kullandigim ve tavsiyem; 12 giris-2x24 cikisli smps devresidir. Dc to dc oldugunda reguleye gerek duyulmaz. Hem arabada da kullanmak icin idealdir. Deep ses veya otme yapmaz, yaparsa da girislerin her teline 100 nanofarad'i seri olarak baglayarak parazitleri onleyebilirsiniz...

Mesajınızda,(Deep ses veya ötme yapmaz.yaparsa da girişlerin her teline 100 nanofaradı seri bağlayarak parazitleri önleyebilirsiniz) yazmışsınız.Seri bağlı kondansatör DC. devrede açık devre kabul edildiğinden,sistem nasıl çalışacak anlaşılmadı.Açıklarsanız memnun olacağım.Kolay gelsin.

• selam beyler konuyla bıraz farklı ama ben aracımdakı ses sıstemını evde kullanmak istiyorum

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/12-volt-45-amper-tam-reguleli-adaptor-dogan-108078346

bu adaptor ısımı gorurmu ve baglantılarını gıdıp oto sanayıde yaptıracagım

elımdekı sıstemde 1 adet 38 cm sıerra defcon 2000 wat 1000 rms bass kabınlı

1 cıft 85 kolon oda 400 veya 600 wat

2 adet anfı 1200 wat olması gerek navıın 5 kanal

yanlız anfılerın wat larını fazla bılmıyorum ama 2000 wat 1000 rms subwooferı otturuyor 2,4 saat kesıntısız yuksek seste actıgım halde

bu adaptor yeterlımı 45 amperlık 550 watt yoksa ılave yapmam gerekıyomu? (smps adaptorle bu adaptor arasında gıttım geldım bunu aldım)

teyp de anfi çıkışlı saglam bı pıoner alınacak.. cevaplarınızı beklıyorum saygılar...
     LM3886 amfide SMPS mi? Klasik trafo mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanen100 -- 2 Mayıs 2014; 22:02:43 >

• Erkanen hocam 12 volt 45 amper =540 watt güç yapar ki buda senin sistemde sadece middbassları çalıştırır Subwooferlara yetmez bence git 75 amper araba aküsü al bomba gibi ben 150 watt el yapımı anfimi 12 volt 60 amper Akü ile gayet güzel ses veriyor ve uzun süre dayanıyor tavsiyem aküden yanadır. Akü deki DC voltajı hiç bir regüleli trafoda veyahut smps te bulamazsın
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Çok merak ettim bir bataryayı bile şarj ederken bataryadan biraz fazla amperli olunca tam şarj ediyor 70 amperlik araba aküsü hangi adaptör ile şarj edilebilir ve süresi ne kadardır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Çok merak ettim bir bataryayı bile şarj ederken bataryadan biraz fazla amperli olunca tam şarj ediyor 70 amperlik araba aküsü hangi adaptör ile şarj edilebilir ve süresi ne kadardır ?

hocam bende rus malı sağlam MAX 10 AMPERİK TAM REGÜLE AKÜ ŞARJ CİHAZI mevcut onunla 60 Ampelik Aküyü tam 24 saatte dolduruyorum Akü Gözlerindeki Sular kaynıyor

sonra tam şarj oldumu alıyorum elime ince bi tel şase yaptırınca resmen kaynak yapıyorum 12 volt 60 Amperle

Bu arada evinde Arabadaki Müzik tesisatını kullanmak isteyenlere şiddetle AKÜ ile beslemelerini öneririm.

• Arkadaslar Merhaba
    Bende bu lm 3886 ile ugrasiyorum. Elimde baba bir trafo var ups den cikma 2x14 v 1000 vac yazıyor sanırım 800 - 900 watt. ayrica sizce bu trafoyu 3886 ile nasil kullanabilirim
    Hazirladigim devre 2x 24 ac istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyildizemre -- 3 Mayıs 2014; 1:58:46 >
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Oooh tadından yenmez valla en iyisini yapmışsın
  • bu konuda sunu demek lazim. smps adaptorler trafo gibi linear yani dpgrusal degil. linear guc kaynaklari bile bin turlu sorun cikariyor smps ise bu sorunlari bir on kat fazlalastiriyor, hic bir sey olmasa cikisrindaki kopru diyotlari sokup yerine duz diyot koymaniz gerekebilir.
    trafo tarzi adaptorlerde sen once 2.2 uf 250 volt kutupsuz ile trafoya giris yaptin mi, sonra cikisi 220 nf kutupsuzla devam ettip kopru diyptlardan sonra amper basina 1000_2200 uf arasi kutuplu ile devam ettirip, bir de 104 numara tantral, mercimek kondansator ile tamamladin mi filtrelemeyi bitirdin demektir.
    oysa ki smps adaptorler kare dalga calisan amfilerdir aslinda. simdi siz kare dalga olan bir sinyali kopru diyotla dpgru akima cevirmeye calisiyprsunuz,
    birincisi bunu basarsaniz bile verim inanilmaz duser. maksimum %90 verim alirsiniz ki bu da simdiicin mumkun degil. trafo ise %95 verim verir rahatca. ve bahsettigim filtreleyi yaptiniz mi ha bir de kablo icin 100 uf kutuplu ve 100 nf kutupsz koydunuz mu amfi beslemesine is biter.
    ki bu rakamlarfrekanasin en cok boxuldugu alanlarda ise yarar. ama smps icin boyle bir sey pek mumkun degil. smps guc kaynaklari amfilerde kullanilabilir mi. evet. ama ya ugultu alirsiniz ya da frekanstan feragat edersiniz.
    zaten oto amfilerde frekans kayipli bol noise ve distorsiyonlu class d amfilerde kullanilir.
    ama gariptir bir ara teknosa da samsung marka lambali amfi gprdum. ama bana bir tuhaf geldi.sonradan dank etti ki adamlar smps kullanmis. ondan ufacik. bunu yapan adamin kafasi cok guzelmis arkadas:-) yaw biz lambalidan verim alabilmek icin hat uzerinde asla yari iletken olmamali diyoruz adamlar guc kaynagini smps yapiyor. e o zaman lambalinin ne keyfi kalir ki? zaten en ufak ziriltida bozulan lambalari da gurultusu ile iyice dengesizlestiren smps sagolsun. iste ucuzuna kacmak.
    ses sistemleri icin smps kullanilamaz. tabi hifi standartlari icin diyorsak.

• quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

bu konuda sunu demek lazim. smps adaptorler trafo gibi linear yani dpgrusal degil. linear guc kaynaklari bile bin turlu sorun cikariyor smps ise bu sorunlari bir on kat fazlalastiriyor, hic bir sey olmasa cikisrindaki kopru diyotlari sokup yerine duz diyot koymaniz gerekebilir.
    trafo tarzi adaptorlerde sen once 2.2 uf 250 volt kutupsuz ile trafoya giris yaptin mi, sonra cikisi 220 nf kutupsuzla devam ettip kopru diyptlardan sonra amper basina 1000_2200 uf arasi kutuplu ile devam ettirip, bir de 104 numara tantral, mercimek kondansator ile tamamladin mi filtrelemeyi bitirdin demektir.
    oysa ki smps adaptorler kare dalga calisan amfilerdir aslinda. simdi siz kare dalga olan bir sinyali kopru diyotla dpgru akima cevirmeye calisiyprsunuz,
    birincisi bunu basarsaniz bile verim inanilmaz duser. maksimum %90 verim alirsiniz ki bu da simdiicin mumkun degil. trafo ise %95 verim verir rahatca. ve bahsettigim filtreleyi yaptiniz mi ha bir de kablo icin 100 uf kutuplu ve 100 nf kutupsz koydunuz mu amfi beslemesine is biter.
    ki bu rakamlarfrekanasin en cok boxuldugu alanlarda ise yarar. ama smps icin boyle bir sey pek mumkun degil. smps guc kaynaklari amfilerde kullanilabilir mi. evet. ama ya ugultu alirsiniz ya da frekanstan feragat edersiniz.
    zaten oto amfilerde frekans kayipli bol noise ve distorsiyonlu class d amfilerde kullanilir.
    ama gariptir bir ara teknosa da samsung marka lambali amfi gprdum. ama bana bir tuhaf geldi.sonradan dank etti ki adamlar smps kullanmis. ondan ufacik. bunu yapan adamin kafasi cok guzelmis arkadas:-) yaw biz lambalidan verim alabilmek icin hat uzerinde asla yari iletken olmamali diyoruz adamlar guc kaynagini smps yapiyor. e o zaman lambalinin ne keyfi kalir ki? zaten en ufak ziriltida bozulan lambalari da gurultusu ile iyice dengesizlestiren smps sagolsun. iste ucuzuna kacmak.
    ses sistemleri icin smps kullanilamaz. tabi hifi standartlari icin diyorsak.

telefonları yapıştırıcı ile üreten bir şiketten bahsediyoruz. hiç şaşırmadım.

benim smps kulllanmaktaki amacım konvansiyonel trasformatöre göre çok daha ucuz ve hafif. üstelik istediğim değerlerdeki trans. ları hep özel sardırmak zorunda kalıyorum.

• Vay be yıllar önce ne amfiler yapardım şimdi bu işleri bırakıp tercihimizi değiştirdik konuyu görünce anılarım canlandı kaliteli regüleli bir smps işini kolaylıkla görecek sıkıntı çıkarmayacaktır lakin konuda bazı arkadaşların belirttiği üzere smpsler kare dalga polarite çalışırlar genelde dijital sistemlerde kullanılır amfilerde ise d sınıfı mosfet çıkışlı genelde araba kullanılan amfilerde bulunur.Daha etkili birşey olsun istiyorsan trafo kullanmak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lureg -- 18 Aralık 2014; 12:51:46 >
  • Çok param olsaydı toroid trafo kullanırdım. E trafo kullandım 3886 ya idare ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Çok param olsaydı toroid trafo kullanırdım. E trafo kullandım 3886 ya idare ediyor.

Hocam kaça aldın ve kaç watt kullandın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: command_4

quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Çok param olsaydı toroid trafo kullanırdım. E trafo kullandım 3886 ya idare ediyor.

Hocam kaça aldın ve kaç watt kullandın?

0- 12- 24- 36- 48v şeklinde idi. orta ucunu ayırarak çift köprü diyot kullandım. 250W 65 TL Andelib marka türk malı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 18 Aralık 2014; 18:50:52 >

• command_4 kullanıcısına yanıt
    telefon monusunda iphone ile bile aralarinda fark kalmadi zaten.
    zaten smps nin ucuzluk ve hafifligi ve kolay regule edilmesi haricinde bir artisi yok.500 watt bir trafodan 5 ve 12 volt ayri ayri cikarmk cok zor. ayrica dusunsene boyle bir trafonun maliyeti en az 300 tl ustu olur. eh 7 kilo da tutar rahat:-) smps ise hem daha ucuz hem daha hafif. ama arizacikma olasiligi daha fazla. hem trafo bozulursa acik devre olur. amasmps bozulursa kisa devre olhr. tum devre hasar glrebilir.

• helal olsun. su forumda bir sey yazdim mi tkye almayip da hakkini veren, aciklamasini yapan birj geldi ya.
    onceden bu tarz yazinca olur mu canim hede hododen ileri gitmezdi.

• zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    Ne demek teşekkür ederim forumlar sayesinde bilgi paylaşıyoruz doğruyu yanlışı buluyoruz bizde elimizden geldiğince bildiklerimizi paylaşıyoruz.İyi forumlar
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.