Şimdi Ara

>>>Lm 723-2n3055 2-30 Volt Ayarlı<<<

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
2
Favori
7.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda haksız yere süresiz uzaklaştırıldığım için yayınladığım devreleride kaldırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhibbi- -- 31 Temmuz 2015; 10:16:41 >

• hocam hiç iyi devre değil ben denedim 12 volt 2 amper lambayı bile doğru düzgün yakamıyor transistör fırım gibi oluyor ama 24 volt dc motoru çok güzel çalıştırıyor.

akımı fazla olsa belki iş görür ama malesef az
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

hocam hiç iyi devre değil ben denedim 12 volt 2 amper lambayı bile doğru düzgün yakamıyor transistör fırım gibi oluyor ama 24 volt dc motoru çok güzel çalıştırıyor.

Ömer bey,böyle devre yapacaksanız samimi olarak söylüyorum emeğinize yazık olur.
    Gördüğünüz gibi yapan kişinin trafosu bilakis zayıf trafo.1 amper var yok gücünde.Trafo gücünü artırıp devreden çekilen akımı yükselttiğinde ilk olacak sonucu yazmama gerek yok herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

quote:

hocam hiç iyi devre değil ben denedim 12 volt 2 amper lambayı bile doğru düzgün yakamıyor transistör fırım gibi oluyor ama 24 volt dc motoru çok güzel çalıştırıyor.

Ömer bey,böyle devre yapacaksanız samimi olarak söylüyorum emeğinize yazık olur.
    Gördüğünüz gibi yapan kişinin trafosu bilakis zayıf trafo.1 amper var yok gücünde.Trafo gücünü artırıp devreden çekilen akımı yükselttiğinde ilk olacak sonucu yazmama gerek yok herhalde.

Alıntıları Göster
    Ampermetreyi çıkışa paralel bağlayıp ölçüm yapmak doğru bir yöntem mi? Max akımı böyle mi ölçeceğiz? (Bilmediğim için soruyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Ampermetreyi çıkışa paralel bağlayıp ölçüm yapmak doğru bir yöntem mi? Max akımı böyle mi ölçeceğiz? (Bilmediğim için soruyorum)

Alıntıları Göster
    @MD_42; belki beni yanlış anlamış olabilirsiniz.Anladığım kadarıyla meselenin teferruatına inmeden güzel,uygun gördüğünüz devreyi yapmışsınız.Bakın bu devrenin sakıncalı,olumsuz yönünü size resimlendirmeye çalıştım.
    Her ne kadar ISIS her şeyi doğru gösterir denilemezse de bazı olmazsa olmaz kurallar vardır ki ISIS bu kuralları harfiyyen uygular.Gerçekten ISIS pro.lar içinde en mükemmellerindendir.

Vel hasıl,bir TR. üzerinden 1,79 amper base akımı gösterdi.Resimdeki gibi 2 TR. parelel bağladığımda görüyorsunuz base akımı 19 amper,peki LM723ün çıkış akımı ne kadar hemen bakalım,,,,diyor ki transistörü üzerinden max.150 miliamper dikkat çekerim amper değil miliamper.
    İşte devreden çekilen akım yükseldikçe güç TR.lerinin base akımı da yükselmesi kaçınılmaz olağan durumdur.Bu akımda LM723ün halini düşünmek istemem vesselam.

http://tinyurl.com/odddnxe" data-href="http://tinyurl.com/odddnxe">

• quote:

@MD_42; belki beni yanlış anlamış olabilirsiniz.Anladığım kadarıyla meselenin teferruatına inmeden güzel,uygun gördüğünüz devreyi yapmışsınız.Bakın bu devrenin sakıncalı,olumsuz yönünü size resimlendirmeye çalıştım.
    Her ne kadar ISIS her şeyi doğru gösterir denilemezse de bazı olmazsa olmaz kurallar vardır ki ISIS bu kuralları harfiyyen uygular.Gerçekten ISIS pro.lar içinde en mükemmellerindendir.

Vel hasıl,bir TR. üzerinden 1,79 amper base akımı gösterdi.Resimdeki gibi 2 TR. parelel bağladığımda görüyorsunuz base akımı 19 amper,peki LM723ün çıkış akımı ne kadar hemen bakalım,,,,diyor ki transistörü üzerinden max.150 miliamper dikkat çekerim amper değil miliamper.
    İşte devreden çekilen akım yükseldikçe güç TR.lerinin base akımı da yükselmesi kaçınılmaz olağan durumdur.Bu akımda LM723ün halini düşünmek istemem vesselam.

http://tinyurl.com/odddnxe" data-href="http://tinyurl.com/odddnxe">

Alıntıları Göster
    Ayrıca,3055 yerine darlington tipi TR.ler kullanılırsa bu kadar base akımı çekmeden yüksek akımları kontrol edebiliriz diye tekrarlamak isterim.
    Buna ek,güç TR.leri hangi model olursa olsun LM723 ile TR.ler arasına base akımı çok düşük TR. konulması elzemdir.Konulmazsa,her yüksek akımda 723ü yenilemek gerekir.

• quote:

Ayrıca,3055 yerine darlington tipi TR.ler kullanılırsa bu kadar base akımı çekmeden yüksek akımları kontrol edebiliriz diye tekrarlamak isterim.
    Buna ek,güç TR.leri hangi model olursa olsun LM723 ile TR.ler arasına base akımı çok düşük TR. konulması elzemdir.Konulmazsa,her yüksek akımda 723ü yenilemek gerekir.

hocam ben arkadaşın paylaştığı bu devreyi yaptım ama trafo olarak yaklaşık 70 watt güçte 24 volt trafo kullandım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

hocam ben arkadaşın paylaştığı bu devreyi yaptım ama trafo olarak yaklaşık 70 watt güçte 24 volt trafo kullandım.

Alıntıları Göster
    bende bu devreyi yaptım gayet güzel çalışıyor. akşam video koyabilirim.

• quote:

dogru düzgün yakmıyor. motoru cok güzel çalıştırıyor. gibi söylemler kullanmak yerine lambanın ve motorun kaç amper cektigini ölçüp paylaşsaydın daha adil bi değerlendirme olur gibi geliyor. arkadaşa biraz haksızlık etmiş olmuyor muyuz ?
  • Beyler şakamı yapıyorsunuz anlamıyorum

Bu devre hobi amaçlı evde ufak tefek işleri karşılamak olsun şarj olsun basit işlerde çok güzel regüleli bir devre

yani bu devreyle tren çalıştırmaya çalışmanız çok saçma göz var nizam var devre ortada altı üstü bir tane 3055 var o kadar yerin dibine gömmenizi anlamadım bu devrenin eti ne budu ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış anladınız. Olay farklı, @tda 1562q arkadaş güç kaynağı devresi yapmak istiyor. Adı gibi çok güçlü olmalı, ancak bir kaç başarısız denemeden sonra, her devreye bakınıyor, basit ama güçlü olmasını istiyor. @malisert32 arkadaşta, basit ama güçlü amper verebilecek devre aradığını bildiği için, bu devrenin olmayacağını / olamayacağını anlatmaya çalışıyor.
    Konuya dışarıdan bakıldığında devre kötüleniyormuş gibi gelmesin...

Forumu izleyen arkadaşlarımız devrenin, küçük elektronik işlemlerde kullanılacağını bilirler...

İyi çalışmalar, kolay gelsin...
  • Yav Basit devreleri yapmadan bi kaç patlatmadan tr değiştirmeden acemilik atmadan güclü ve kararlı devre yapamaz insan çok güzel devrelerin pcbleri internette nadir olur kendin çizmen lazım oda dediğim gibi tecrübe gerekir basit ve güçlü istiyorsan lm 317 çıkışına trleri dolduracan en basiti budur

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Yanlış anladınız. Olay farklı, @tda 1562q arkadaş güç kaynağı devresi yapmak istiyor. Adı gibi çok güçlü olmalı, ancak bir kaç başarısız denemeden sonra, her devreye bakınıyor, basit ama güçlü olmasını istiyor. @malisert32 arkadaşta, basit ama güçlü amper verebilecek devre aradığını bildiği için, bu devrenin olmayacağını / olamayacağını anlatmaya çalışıyor.

Forumu izleyen arkadaşlarımız devrenin, küçük elektronik işlemlerde kullanılacağını bilirler...

hocam tam olarak demek istediklerimi anlatmışsınız tşk ederim.

tabikide bu forumu izleyen arkadaşların bu devrenin basit yükler için kullanılacağını bilirler devreyi kötülemiyorum evet ama motor 24 volt dc 1-1.5 A lamba 12 volt 2 A lik motora istenilen voltajı verebilen bir devre yarım amper fazla güç çeken lambayı neden tam güçte yakamıyor ??

devre çıkış voltajının çökmesine sebep oluyor bunu anlamadığım için bu devreye laf ettim dostum

yoksa sizin devre ve işçiliğiniz harikulade olmuş ama trafo olarak 70 watt trafo kullanırsanız çok daha iyi olacağı kesin devrenizin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Yanlış anladınız. Olay farklı, @tda 1562q arkadaş güç kaynağı devresi yapmak istiyor. Adı gibi çok güçlü olmalı, ancak bir kaç başarısız denemeden sonra, her devreye bakınıyor, basit ama güçlü olmasını istiyor. @malisert32 arkadaşta, basit ama güçlü amper verebilecek devre aradığını bildiği için, bu devrenin olmayacağını / olamayacağını anlatmaya çalışıyor.

hocam tam olarak demek istediklerimi anlatmışsınız tşk ederim.

tabikide bu forumu izleyen arkadaşların bu devrenin basit yükler için kullanılacağını bilirler devreyi kötülemiyorum evet ama motor 24 volt dc 1-1.5 A lamba 12 volt 2 A lik motora istenilen voltajı verebilen bir devre yarım amper fazla güç çeken lambayı neden tam güçte yakamıyor ??

devre çıkış voltajının çökmesine sebep oluyor bunu anlamadığım için bu devreye laf ettim dostum

yoksa sizin devre ve işçiliğiniz harikulade olmuş ama trafo olarak 70 watt trafo kullanırsanız çok daha iyi olacağı kesin devrenizin

Alıntıları Göster
    lamba resistif yüktür. motor endüktif yüktür. motor ilk çalışma anında mikro saniyeler arasında 100 amper de ceker. boşta 1 amper ceker.

lamba ısınınca daha az akım ceker. bunun nedeni iletken ısındıkca direncin artmasıdır.
    bunlar gereksiz bilgi gibi gelebilir ama soruların temel cevapları bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 14 Kasım 2013; 14:47:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: md_42

Yav Basit devreleri yapmadan bi kaç patlatmadan tr değiştirmeden acemilik atmadan güclü ve kararlı devre yapamaz insan çok güzel devrelerin pcbleri internette nadir olur kendin çizmen lazım oda dediğim gibi tecrübe gerekir basit ve güçlü istiyorsan lm 317 çıkışına trleri dolduracan en basiti budur

Hatta elektriğe çarpılmadan, bu işler olmuyor...

220 volta çarpılıp, yarım metre zıpladığımı bilirim.

Şaka bir yana bu tip portatif güç kaynağı, her atölyede bulunması gerekiyor. Hem saha da, hem atölye de ufak-tefek işler için kullanışlı...

• quote:

Orijinalden alıntı: why_living

lamba resistif yüktür. motor endüktif yüktür. motor ilk çalışma anında mikro saniyeler arasında 100 amper de ceker. boşta 1 amper ceker.

lamba ısınınca daha az akım ceker. bunun nedeni iletken ısındıkca direncin artmasıdır.
    bunlar gereksiz bilgi gibi gelebilir ama soruların temel cevapları bunlar.

Bunlar güzel bilgiler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 14 Kasım 2013; 15:33:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: md_42

Beyler şakamı yapıyorsunuz anlamıyorum

Bu devre hobi amaçlı evde ufak tefek işleri karşılamak olsun şarj olsun basit işlerde çok güzel regüleli bir devre

yani bu devreyle tren çalıştırmaya çalışmanız çok saçma göz var nizam var devre ortada altı üstü bir tane 3055 var o kadar yerin dibine gömmenizi anlamadım bu devrenin eti ne budu ne

Yanlış anlaşılmaması için gerekli açıklamayı yaptığım halde tepki .
  • Kutuyu nerden aldin acaba

• quote:

Video yerine,,,size bir tavsiyem var..
    3055'den 4-5 amper akım çekerken 3055in base akımını ölçermisiniz?
    bu akımda nakavt olmayacak 723 göremiyorum,sizinki farklı olmalı.
  • quote:

quote:

Video yerine,,,size bir tavsiyem var..
    3055'den 4-5 amper akım çekerken 3055in base akımını ölçermisiniz?
    bu akımda nakavt olmayacak 723 göremiyorum,sizinki farklı olmalı.

Alıntıları Göster
    mali bey 2 adet 5200 kullanıyorum. 4 amper de sorun yok.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.