Şimdi Ara

Live With Walkman Denize Düştü ÇOK ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, 2 ay önce aldığım live with walkman telefonumla birlikte denize girmişim fark etmedim 5-10 dk kaldım sanırım. Şimdi pirinç dediler pirince koydum suyunu biraz çekmiştir fakat deniz suyu tuzlu olduğu için parçalara zarar verebilir diyorlar. Sizce tatlı suya sokmalı mıyım telefonu bir zararı olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bataryayı 2-3 gün takma, pirincin için de dursun bu süre zarfında sonra bataryayı tak ve dene. Açılmazsa kesinlikle servisine gönder parası neyse ver dışarda yaptırma. Telefoncular Sony Ericsson kasabı. Servise de suya düştü deme belki anlamazlar değişim yaparlar , anlarsalar da garanti dışı derseler parasıyla yaptırmak istiyom de.

Apple iPhone 14PROMAX 256GB SONY MDR-X650BT
    PENTAX K-5 &amp; K-10D Grand Prix
    Apple MacBook Pro
    Lancia Delta 1.6 otm
  • 5-10 dk uzun bir süre bence telefonu direk servise yollayın.

• denize telefonla girmek tek sen yapsan neysede baya bi bunu yapan var nasıl bi dalgınlık yada denizde bile telefona bağımlılık çözebilmiş değilim bide tuzlu suyu tatlı sula yıkama fikrinede bayıldım doğrusu

çözüme gelirsek telefonu parçalara ayırabildiğin kadar ayırıp 2-3 gün pirince yatıracaksın öyle hemen çıkarma ama bu işlemi çabuk yapmalıydın deniz ortamında hemen pirinç buldunmu bilemiyorum işe yaramazsada arkadaşın dediği gibi servislik olur
  • ya telefon odada kalmasın diye yanıma almıştım nasıl fark etmedim ben de bilmiyorum ne deseniz haklısınız. denizin yakınlarında tansaş olduğu için hemen koşup pirinç aldım daha önce böyle duyduğum için ve paketin içine koydum dünden beri bekliyor. yarın çıkarıp bataryayı takmayı düşünüyorum, olmazsa da artık dediğiniz gibi servise göndereceğim.
  • Bataryayı felan hiç takmadan hiç çalıştırmadan pirincin içine koy. Bizim e72 düşmüştü 1hafta beklettik ekranında su vardı bildiğin içinde geziyordu 1hafta sonunda hiçbirşeyi kalmadı ilk günki gibi çalıştı

Orijinalden alıntı: Angelica

Telefonu cıkar pirincten falan sonra saf su ile iyice yıka. elma yıkar gibi yıka telefonu.
    Sonra direkt pirinc dolu kabın içine at. hava almasın. 1 hafta boyunca içinde kalsın hiç kapagını acma. 1 hafta sonra sansına artık..

Eray yıkanır mı olm telefon naptın sen

Apple iPhone 14PROMAX 256GB SONY MDR-X650BT
    PENTAX K-5 &amp; K-10D Grand Prix
    Apple MacBook Pro
    Lancia Delta 1.6 otm
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

quote:

Telefonu cıkar pirincten falan sonra saf su ile iyice yıka. elma yıkar gibi yıka telefonu.
    Sonra direkt pirinc dolu kabın içine at. hava almasın. 1 hafta boyunca içinde kalsın hiç kapagını acma. 1 hafta sonra sansına artık..

Eray yıkanır mı olm telefon naptın sen

Kanka tuzlu suya düşmüş telefon, pirinç nemi alsa bile tuzlar kalcak telefonun içinde. Gözle görülür hale gelcek.
    Ben olsam komple yıkardım

• quote:

Orijinalden alıntı: zhny

Bataryayı felan hiç takmadan hiç çalıştırmadan pirincin içine koy. Bizim e72 düşmüştü 1hafta beklettik ekranında su vardı bildiğin içinde geziyordu 1hafta sonunda hiçbirşeyi kalmadı ilk günki gibi çalıştı

1 hafta biraz fazla değil mi ya bir de ben peçeteye sardım kulaklık girişine filan pirinç kaçmasın diye bir sorun olmaz değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asb96 -- 24 Ağustos 2012; 13:41:28 >

Orijinalden alıntı: asb96

quote:

Bataryayı felan hiç takmadan hiç çalıştırmadan pirincin içine koy. Bizim e72 düşmüştü 1hafta beklettik ekranında su vardı bildiğin içinde geziyordu 1hafta sonunda hiçbirşeyi kalmadı ilk günki gibi çalıştı

1 hafta biraz fazla değil mi ya bir de ben peçeteye sardım kulaklık girişine filan pirinç kaçmasın diye bir sorun olmaz değil mi

Hiçbirşey kaçmaz içine sağlama al işini 1hafta beklet çalışsında ne kadar beklediği önemli değil ayrıca peçeteyi çıkar komple koy içine kaçmaz birşey merak etme sen

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asb96

quote:

Hiçbirşey kaçmaz içine sağlama al işini 1hafta beklet çalışsında ne kadar beklediği önemli değil ayrıca peçeteyi çıkar komple koy içine kaçmaz birşey merak etme sen

tamam yardımlarınız için çok teşekkürler, 3-4 gün sonra sonucu yine burdan bildiririm sizlere

• benim active in su ile arasi cok iyi .. cok iyi kafada yarar

Orijinalden alıntı: kaan_9292

benim active in su ile arasi cok iyi .. cok iyi kafada yarar

active ha

Orijinalden alıntı: StereoLove

yahu ne pirinci ?
    Allah askına neyin kafası bu? Telefonunu daha beter ediyorsun suan farkında olmadan. En yakın telefoncuya götür Tinerli bezle guzelce bı temizlesin devrelerine baksın.

bi düşün neden pirinç?
    bişey biliyoruz da konusuyoruz. istersen basıma gelen olayı incele.

http://forum.donanimhaber.com/m_43786805/tm.htm

quote:

yahu ne pirinci ?
    Allah askına neyin kafası bu? Telefonunu daha beter ediyorsun suan farkında olmadan. En yakın telefoncuya götür Tinerli bezle guzelce bı temizlesin devrelerine baksın.

bi düşün neden pirinç?

Hocam merhaba
    Telefon dikkat ettiyseniz tuzlu suya düşmüş . Tatlı su olsa gayet pirinç nemi alır. Lakin tuzlu su telefonda kaldıkça daha erken oksitlenir. Hatta tuzlu sudan sonra tatlı suya koymak gerekiyor. Adam gibi açılıp telefon temizlendikten sonra 3 gün kurumaya alıp sonra her türlü parçası kontrol edilmelidir .

Kısacası tuzlu suda telefonun açılıp mutlaka Tinerli bezle silinmelidir.

• quote:

quote:

quote:

yahu ne pirinci ?

bi düşün neden pirinç?

Hocam merhaba
    Telefon dikkat ettiyseniz tuzlu suya düşmüş . Tatlı su olsa gayet pirinç nemi alır. Lakin tuzlu su telefonda kaldıkça daha erken oksitlenir. Hatta tuzlu sudan sonra tatlı suya koymak gerekiyor. Adam gibi açılıp telefon temizlendikten sonra 3 gün kurumaya alıp sonra her türlü parçası kontrol edilmelidir .

Kısacası tuzlu suda telefonun açılıp mutlaka Tinerli bezle silinmelidir.

Tinerli bezle falan silinmez şehir efsanedir bunlar. Pirinçte kısmen hikaye. Götürüp ıslak telefonu piriçte atmanın faydası yok.
    Telefon tatlı suya düştüyse kurutur 2 gün pirinçte bekletilir. (Çok sıcak olmaması kaydı ile güneş ışığıda iyi olur.)
    Telefon deniz suyu gibi oksitlendirecek veya kireçlendirecek(şebeke suyuda yüksek kireç oranına sahip olabilir) suya düşerse saf su ile iyice yıkanıp kurutulup pirinçte bekletilmesi gerekir.
    Su teması olan telefon çalışcabile randıman vermez. Bu konuda maalesef tecrübelerim oldu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.