Şimdi Ara

Listerine-oruç durumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dişlerimin durumundan ötürü Listerine kullanmak zorundayım.Tam da sabah ezanı okunduğu sıralar ağzımı çalkadıktan sonra tükürdüm.Ama istemeden ağzımda tükürükle kalanı da yuttum.Refleks olarak yani.Oruç bozulur mu?İnternet sitelerinde "diş macunu yutulursa kaza gerekir" diyor.Ağız suyu da mı bu kategoriye girer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Hetfield -- 18 Haziran 2015; 12:33:36 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

ezan okunurken veya okunduktan çok kısa süre olan durumlarda bozulmaz

Süreden kasıt,örneğin kaç dk hocam?Tükürmem dediğim gibi ezan okunduğu sıralar oldu.Ama yutmam ezan okunduktan 5-6 dk sonra falandı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Hetfield -- 18 Haziran 2015; 13:17:38 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benemder -- 18 Haziran 2015; 13:28:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hayatımız içinde beslenme anlamı ve amacı taşımayan, ayrıca yenilip içilmesi alışılmış olmayan, yani insan tabiatının istek, eğilim göstermediği şeylerin yenilip içilmesinden oruç bozulur, fakat bu oruç için sadece kazâ gerekir, kefâret gerekmez.

Örneğin; çiğ pirinç, hamur, un, ham meyve yemek, fındık ve cevizi kabuğuyla yutmak orucu bozmakla beraber kefâret gerektirmez.

Kişi oruçlu olduğunun bilincinde olduğu halde abdest suyundan yanlışlıkla içse, denizde yüzerken deniz suyu veya banyo yaparken ağzına aldığı suyu yutsa; bu durumda orucu bozulur ve sadece kazâsı gerekir. Ağza giren yağmur, dolu, karı isteyerek yutmak da kişinin orucunu bozar, fakat kefâret gerekmez.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.