Şimdi Ara

Listerine dünyanın en iyi gargarası...Alındı kullanıldı...!!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
4
Favori
99.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • diş fırçalama yerine geçer mi üstünde fırçalama yaptıktan sonra kullanın tarzı bişiler yazıyor. Ben bunu alıcam hiç diş fırçalamıcam sadce bunu kullancam olur mu öyle
  • geçen yıl bir kez kullanmıştım bu zımbırtıyı gece kullanıp sabah uyandığımda her defasında ağız içinde jölemsi beyaz beyaz parçacıklar oluşuyor ve tabii ki inanılmaz bir ağız kuruluğu meydana getiriyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cb12 kullanan var mı?
  • Alkol içerikli gargaralar ağız kuruluğuna neden olur, tükürük salgısının azlığı dolayısıyla bakteri çoğalması için koşullar oluşur. Daha önce benzer konuda cb12 (alkollü listerine için de dahil) için paylaştığım yazıyı aşağıda tekrar paylaşıyorum.

Öncelikle bu ürün çeşitli alkoller ihtiva etmektedir. Klorhexidin'in aktif hale gelmesi için alkol eklenmektedir fakat mukozanın alkole maruz kalması sonucu ağız kanserine yakalanma riskini artırdığına dair araştırmalar bulunmaktadır. Ayrıca alkolün bakteriler tarafından fermentasyon sonucu hidrokarbon gazına dünüşmesi ile keskin koku oluşur. İçeriğindeki tatlandırıcılar ve aromalar da bir süre sonra kokuya sebep olmaktadır. Mümkün olduğunca alkol içerikli gargaralardan uzak durulmalı. Klorhexidin ise 1 haftadan fazla uzun süreli kullanımlarda yumuşak ve sert dokuların (dil ve dişlerde) boyanmasına neden olmaktadır. Boyanan (kahvrengi) dil ve dişlerin eski görünüme dönmesi biraz zaman almaktadır.

Sağlıklı bir ağız için zaten gargara kullanılmasına gerek yok, düzenli ve doğru şekilde diş fırçalanması, diş ipi kullanımı ve dil ön-arka yüzeyinin yumuşak fırça ile arkadan öne doğru (papilla'ları tahriş etmeden) temizlenmesi yeterli olmaktadır.

Ağız kokusu şikayeti olanların diş hekimi tarafından yapılan çürük tedavisi, dolgu, diş taşları temizliği gibi tedavilerden sonra hekimlerin önerdiği şekilde ağız bakımlarını aksatmamaları gerekir. Çinko içerikli ürünler (diş macunları, gargara ve sakızlar) kullanılmaya başlanmalıdır.

Ağız içi boşluğundan kaynaklanan azğı kokusu şikayetleri için formülü Türk hekimi (Dr. Murat Aydın) tarafından geliştirilen çinko içerikli alkolsüz gargara (Pharmol Zn) piyasada bulunmaktadır ve oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Çinko'nun görevi ağızdaki protein, şeker gibi besinlerin bakteriler tarafından parçalanmasıyla ortaya çıkan ve kötü kokulara neden olan kükürt vb. gazlarını nötralize ederek kokuları %90-95 civarında önlemesidir. İçeriğindeki çinko miktarı vücudun günlük çinko ihtiyacının yaklaşık %0,1 civarında olduğu için ve yan etkileri olmadığı için ömür boyu kullanılabilecek bir ürün. Reflü, akciğer, karaciğer, sinüzit, geniz akıntısı kaynaklı nefes kokuları için etkisi yoktur, sadece ağız içi boşluğundan kaynaklanan kötü kokulara karşı etkilidir.

• Florürlü olanından kullananlar var mı? Diğerürünleri genelde ağız temizliği içindi sanırım bu diş ve diş eti için çıkarılmış.

• Dusaro D kullanıcısına yanıt
    Mor olan total care mi fena değil oysa ama cool mint forevaaaa

• Benim bahsettiğim listerine teeth & gum yeşil olan.
  • Listerine yoğun alkol hacmi ile, ingiltere'de ağız kanserine risk faktörü oluşturması sebebi ile inceleme altında.http://forum.donanimhaber.com/m_101223240/tm.htm
  • Hocam çoğu markada alkolsüz diye yazıyor 95ml listerine denemek için aldım iyi gibime geldi sizce güvenebilir miyiz alkolsüzdür ibaresine? @blackosmanco

Bide Listerine , Orol-b , Colgate gargara arasından hangisi iyidir?

• beyler bunun colgatesi 5 tl listerine aynı ml 10 tl aradaki 5 tl farkına değmez diye düşünüyorum 1hafta kullandım ama 1 fark göremedim değer mi sizcE?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz0071

Hocam çoğu markada alkolsüz diye yazıyor 95ml listerine denemek için aldım iyi gibime geldi sizce güvenebilir miyiz alkolsüzdür ibaresine? @blackosmanco

Bide Listerine , Orol-b , Colgate gargara arasından hangisi iyidir?

Hocam listerine ürünlerine kesinlikle güvenmeyin derim ben. Diğer markaları tercih edebilirsiniz. Son zamanlarda, özellikle İngiltere'de artık gösteren ağız kanseri vakalarında, Listerine ürünlerinin satışı ile doğru bir orantı olduğu söylenmektedir.

Listerine'de alkol oranı çok yüksektir, büyük boy rakı ile ağzınızı çalkaladığınızı düşünün. Ağız hücrelerinizin bu yoğun alkolden etkilenip kanserleşme ihtimali çok yüksek olur. Aman dikkat!

• Aynen çalkaladıktan sonra ağız bi acayip oluyor colgate plax ı denedim Alkolsüz listerine alkollüsündeki gibi olmadı makul olan diğer markaları kullanmak heralde @blackosmanco

• bunla ağzı çalkaladıktan sonra suyla da birkere çalkalıyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lethe_57

1 yıl düzenli kullandım sonrasında ise bıraktım. 1 yıldır da kullanmıyorum.
    alkol içeriyor kullanırken dikkatli olmak gerekir.

Gün içinde ağız kokusunu tamamen gideriyor mu? Ağız kuruluğu oluyor mundefinedu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zendo -- 6 Mart 2015; 13:46:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

quote:

Gün içinde ağız kokusunu tamamen gideriyor mu? Ağız kuruluğu oluyor mundefinedu?

Artık nadiren kullanıyorum. İçeriği mi değişti noldu bilmiyorum, etkisi birkaç saati geçmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

quote:

Artık nadiren kullanıyorum. İçeriği mi değişti noldu bilmiyorum, etkisi birkaç saati geçmiyor.

hem fikirim. önceden sabah 7 de gargara yapardım, öğlen yemeğinde bile ağzımda listerinin tadı olurdu. artık alakası bile yok. hee geçen ramazan ayında sahurda kullanırdım o kadar. uzun süredir kullanmıyorum

• halen dünyanın en iyisi mi yoksa başka tavsiyeler var mı

• Arkadaşlar diş etlerimde çekilme var aşağıdaki ürünü tavsiye ettiler kullanan varmı?
    LISTERINE® Teeth & Gum Defence Ağız Bakım Ürünü, içeriğindeki florür sayesinde daha sağlıklı dişler ve diş etleri için güçlü koruma sağlar.

LISTERINE® Teeth & Gum Defence Ağız Bakım Ürünü'nün etkinliği klinik olarak kanıtlanmıştır:

- Diş minelerini güçlendirerek, çürümelere karşı koruma sağlar.
    - Fırçalama ile ulaşılamayan alanlara ulaşır.
    - Ağzınızda hijyen sağlayarak diş eti hastalıklarının en önemli
    nedeni olan bakteri plağını azaltır ve önler.
    - Nefesinizi tazeler.
     Listerine dünyanın en iyi gargarası...Alındı kullanıldı...!!!

• Listerine uzun zamandir kullaniyorum
    Gayet faydali fakat pahali.
    500ml 10tl olmali.

• quote:

Orijinalden alıntı: MUTAF

Listerine uzun zamandir kullaniyorum
    Gayet faydali fakat pahali.
    500ml 10tl olmali.

N11 den aldım 2 tanesi beraber satılıyo 11 TL. Bunu kullandım diş etlerim acıyo biraz normal mi ki bu ilk kullanımda? galiba dişlere zarar veriyo dişler tekrar kendini onarıyo böyle bi faydası olabilir. Sonuçta vücut kendini yeniliyor sürekli. Bu ilaç dişleri ve diş etlerini uyarıyo olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.