Şimdi Ara

Listening gelişimi için tavsiye edilen filmler?...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Özellikle TOEFL, IELTS, KPDS, YDS, ÜDS gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler
    için tavsiye ettiğiniz film tavsiyeleriniz nelerdir?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kby -- 10 Mart 2009; 1:51:47 >

• lost oradakı anlasılır telaafuz baska yerde yok .........
    unıwersıte hocamız ole dedı.........
  • friends seyret 10 sezon
  • çocuk filmleri iyidir. nemo shrek vs...
  • Evet ya LOST ta tane tane mi konusuyorlardir nedir soyledikleri çok net anlaşılıyor. Her dizi oyle değil. Bir de Avatar - The Last Airbender i ingilizce seyredebilirsin. 3 sezon animasyon , çizgi film oldugu için ingilizcesi düzgün ve net

quote:

Orjinalden alıntı: mktrnk

lost oradakı anlasılır telaafuz baska yerde yok .........
    unıwersıte hocamız ole dedı.........
  • Cnbc-e takıl, alt yazıların oraya kağıt yapıştır
  • friendsin ingilizcesi gayet anlaşılır ve gramerleri daha düzgün. Southpark ve simpson gibi çizgi filmler biraz hızlı gibi sanırım.

Work and travela gidecek bir arkadaşım da ingilizce dizi istemişti ona friends'i götürecektim, lostu izlemedim fakat ingilizcesine rahat diyorsunuz, onu da götüreyim. Prison break ağır kaçar sanırım (t-bag falan) Başka hangi diziler var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TOEFL diyosan bol bol amerikan yada ingiliz televizyonu izlemen lazım. haberleri izle, talk showları izle. espirileri kapmaya çalış. filmleri, dizileri ne olursa olsun fark etmez altyazısız izle.

ben össden sonraki sene girmeyi düşünüyorum TOEFL'a. şimdiden başladım altyazıyı komple bırakıp sırf ingilizce izlemeye. ilk başlarda ingilizce altyazı ile yaptım sonradan bıraktım. ağır gelince koyuyorum ingilizce altyazı mecbur..
  • Benım Yazlıktan arkadasım ıngılızceısnı gelıstırmek ıcın How ı met your mother'ı ızlıyordu İngilizceyi ne anlasilir ve duzgun kullanan dizi alt ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: simoney

Benım Yazlıktan arkadasım ıngılızceısnı gelıstırmek ıcın How ı met your mother'ı ızlıyordu İngilizceyi ne anlasilir ve duzgun kullanan dizi alt ...

herhangi bir amerikan diziside olabilir
  • Valla bana özel bir durummu bilemiyorum ama ben SCARFACE'yi tavsiye ederim.Neden diyeceksiniz şimdi birazda argo ve küfür öğrenmek lazım ve adam anlaşılır bir dil kullanıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _DefeatMe_

Valla bana özel bir durummu bilemiyorum ama ben SCARFACE'yi tavsiye ederim.Neden diyeceksiniz şimdi birazda argo ve küfür öğrenmek lazım ve adam anlaşılır bir dil kullanıyor.

abi adam 182 adet f.ck demiş bir de işin içinde aksan olunca
  • Ölü ozanlar derneği
  • quote:

Orjinalden alıntı: BrightDaggers

TOEFL diyosan bol bol amerikan yada ingiliz televizyonu izlemen lazım. haberleri izle, talk showları izle. espirileri kapmaya çalış. filmleri, dizileri ne olursa olsun fark etmez altyazısız izle.

ben össden sonraki sene girmeyi düşünüyorum TOEFL'a. şimdiden başladım altyazıyı komple bırakıp sırf ingilizce izlemeye. ilk başlarda ingilizce altyazı ile yaptım sonradan bıraktım. ağır gelince koyuyorum ingilizce altyazı mecbur..

Evet TOEFL Sınavını vermem lazım 5 ay içinde. Önümde ciddi bir süre var ama en iyi şekilde değerlendirmek lazım. O kadar iyi seviyeye gelmeliyim ki 30 puanlık listening sorularından 25 alabileyim. Zira bizden istedikleri puan biraz yüksek.

Diğer arkadaşlara tavsiyeleri için teşekkür ederim. Bir arkadaş da altyazısız izle demiş.
    Ancak altyazısız izlediğim zaman konuşulanları anlama yüzdem ciddi anlamda düşüyor.
    İşin içine altyazı girdiği zaman daha farklı oluyor tabi. Yani alt yazısız filmleri,dizileri veya başka bir talk show' u %20-25 civarında anlayabiliyorsam, altyazını çağırdığım zaman bu oran %55-60' lara çıkıyor.
    Varsa başka önerileriniz bekliyorum. LOST' un çok faydalı olduğunu ben de duydum pek çok hocadan.
    Bilmeyenler için listening gelişiminize yardım edebilecek bir dizidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.