Şimdi Ara

.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4552_ -- 8 Nisan 2024; 14:20:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversite Okumadan Polis Olunabilir mi?

Polis olmak için üniversite diplomasına sahip olmanız zorunlu değildir. Türkiye'de polis olmak isteyen adayların, aşağıdaki şartları yerine getirmeleri gerekmektedir:

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
    • En az lise veya dengi okul mezunu olmak
    • 18 yaşından büyük, 30 yaşından küçük olmak
    • Boy ve kilo şartlarını sağlamak (erkekler için 167 cm ve 70 kg, kadınlar için 162 cm ve 55 kg)
    • Sağlık şartlarını taşımak
    • Sabıka kaydı olmamak
    • Askerlik görevini tamamlamış olmak veya tecilli durumunu kanıtlamak

Polis Akademisi'ne giriş sınavlarına katılmadan önce, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) sınavlarına girerek başarılı olmanız gerekmektedir. POMEM sınavları, yazılı sınav, fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü sınav aşamalarından oluşmaktadır.

POMEM sınavlarını başarıyla geçtikten sonra, Polis Akademisi'ne giriş sınavlarına katılabilir ve başarılı olursanız, Polis Akademisi'nde 4 yıllık bir eğitim alırsınız. Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra polis memuru olarak göreve başlayabilirsiniz.

Bu şartların yanı sıra, polis olmak için bazı özellikler de önemlidir. Polisler, fiziksel ve zihinsel olarak güçlü, dürüst, adaletli, sorumluluk sahibi ve insanlarla iyi iletişim kurabilen kişiler olmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • lise mezunu olarak TEM polisi olmak için önce KPSS’den yeterli puanı alman ve Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) eğitim alman gerekiyor. 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olman, sağlık durumunun ve fiziksel yeteneklerinin uygun olması, askerlik hizmetini tamamlamış veya muaf olman gibi şartlar var. ayrıca TYT’den en az 250 ham taban puanına sahip olman gerekiyor. detaylı bilgi için ilgili siteleri kontrol edebilirsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • canxsrky kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim sağolun bilgi için çok işime yaradı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tem polislerinin lise mezunu olması çok yanlış

En hassas en kritik polislik muhakkak uni mezunu olanlari almalari lazim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    REDMİ NOTE 10 PRO TR CİHAZI
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.