Şimdi Ara

Liseye yeni başlamış ve başlayacak küçüklere tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lise 3 bitti 4'e geçeceğim ancak kişisel yeteneklerimin tam olarak farkında olmadığım için TM mi geçsem MF'den devam edip mühendis mi olsam hala tam olarak karar veremiyor, doğru olanın ne olduğunu seçemiyorum. Lisede 3 senemi çip ettim siz etmeyin. Sosyalleşin, gezin tozun, arkadaşlarınızla vakit geçirin, içinizden geçtiği gibi davranın. Ders çalışma işini son sene de yaparak o engebeli yolu aşarsınız asıl önemli olan seçmeniz gereken, doğru yolu seçmek.

Bu da böyle bir anımdır.

• 'Ders çalışma işini son sene de yaparak o engebeli yolu aşarsınız.'?
    Bu bir sıralama sınavı, diğerleri 3 sene çalışmışken sen son sene çalışıp onlardan one nasıl geçebilirsin? Sistem öne geçmek üzerine kuruluyken hem de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9. sınıf en güzelidir
  • Her şey ilkokul, lise olmadığı gibi üniversite de değil.

Lise için ortaokulda çabalayıp sınavlara girip bi baktınız ki aynı kitaptan aynı şeyleri işliyorsunuz fen lisesi de aynı şeyi görüyor, düz lise de. Sonra yine hep beraber aynı üni sınavına giriyosunuz.

Üninin tekinde istediğin bölüme yerleşiyosun. Sonra bi bakıyosun ki her şey üniversite değilmiş hatta öğretilenler hemen hemen aynıymış :) Önemli olan bilgiymiş, yabancı dilmiş, bilgisayar programlarıymış, (imza yetkisi olan meslekler için) güven verme kabiliyeti, sorumluluk alma, yönetme özelliği, kötü durumları iyi duruma çevirmek, kötü durumlarda soğukkanlı olmak, el sıkışırken bile güven verecek bir potansiyel, enerjik olmak işini severek yapmak insan ilişkilerinde iyi olmak, karşındakiyle konuşurken gözlerinin içine güven vererek bakmak gibi bir çok önemli şey var üniversiteden önce. Manuel araba kullanıp kullanamadığını bile soran şirketler var

Sürekli "kazanmak" için çalışan gençler kendilerine yatırım yapmayı daha önce öğrenmeli. Bunları malesef bilgisayar başında oyun oynayarak da kazanamıyorsun, akşama kadar trigonometri çözerek de.

Kazanmak için çabalamayın iyi biri olmak için çabalayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• NedenAllahım kullanıcısına yanıt
    Hocam ise alinirken gercekten de bakiyorlar mi o dediklerinize

• quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

Şirkete göre değişiyor. Çoğu ilk öncelikle üniversiteye bakıyor. Sonra seni karşına alır, ölçer tartar. Bu dediklerime uygun musun diye. Yabancı dilin var mı, mesleğe uygun programları kullanabiliyor musun diye bakar sorar, geri kalanları hareketlerine göre ölçer tartar ve güven bana bunlar çok önemli şeylerdir.

Odtü mezununu çevirip KTÜ hatta özel üniden eleman bile alırlar.

En önemlisi staj yerin ve staj süren. 1 ay staj yapanla 2 yıl staj yapanı asla aynı kefeye koymazlar, aynı maaşla başlatmazlar. Çünkü 2 yıl staj yapana iş ile ilgili 1 soru sorduklarında 5 sorunun cevabını verebilecek potansiyeli olduğunu anlar insan. (2 yıl stajı boşa yapmadıysa işi sadece gidip gelmek olmadıysa) karşısıdaki anlatır cümleleriyle.

Sıralamanız kötü geldi falan diye üzülmeyin, kendinize yatırım yaptıktan sonra zaten kapılar açılıyor. Kendiniz açıyorsunuz kapıları tek tek, kendisinin açılmasını beklemeyin asla.

• quote:

Orijinalden alıntı: NedenAllahım

quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

Şirkete göre değişiyor. Çoğu ilk öncelikle üniversiteye bakıyor. Sonra seni karşına alır, ölçer tartar. Bu dediklerime uygun musun diye. Yabancı dilin var mı, mesleğe uygun programları kullanabiliyor musun diye bakar sorar, geri kalanları hareketlerine göre ölçer tartar ve güven bana bunlar çok önemli şeylerdir.

Odtü mezununu çevirip KTÜ hatta özel üniden eleman bile alırlar.

En önemlisi staj yerin ve staj süren. 1 ay staj yapanla 2 yıl staj yapanı asla aynı kefeye koymazlar, aynı maaşla başlatmazlar. Çünkü 2 yıl staj yapana iş ile ilgili 1 soru sorduklarında 5 sorunun cevabını verebilecek potansiyeli olduğunu anlar insan. (2 yıl stajı boşa yapmadıysa işi sadece gidip gelmek olmadıysa) karşısıdaki anlatır cümleleriyle.

Sıralamanız kötü geldi falan diye üzülmeyin, kendinize yatırım yaptıktan sonra zaten kapılar açılıyor. Kendiniz açıyorsunuz kapıları tek tek, kendisinin açılmasını beklemeyin asla.

Uzun zamandır bu kadar mantıklı konuşma okumamıştım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o değilde arkadaş gazına gelip havalı olacağım diye sigara içmeyenler bu sıralarda okurken sigaraya başlıyor. aman gençler. yaş 28 gözünüzü seveyim bırakılmıyor, bırakılsada döt baş dağılıyor yapmayın etmeyin. zerre faydası olmadığı halde vücudu perişan ediyor öksürüklerle uyanıryorsunuz bunun yanında da günde 10 tl çıkıyor cebinizden iyi düşünün. ve zerre faydası yok. Benim liseye başlıycak çocuklara tavsiyem bu. hayat bir şekilde yolunu buluyor. ancak bu sıralarda çok öğrenci sigara tuzağına düşüyor. yapmayın.
  • TM geçme sadece hukuk var oda kesin para kazandırmıyor şimdiki aklım olsa MF okurdum
  • Şiddetli ergenlik belirtisi gösteren arkadaş çevresinden uzak dur, başka bilmeni gerektiren bir şey yok. Seni kurtaracak kadar olanı budur.
  • Sosyalleşirse kaybeden olur sosyal kişiler çoğunlukla it kopuk takımı oluyor lisede bana arkadaşını söyle sana kim olduğunı söyleyeyim hesabı ilk üç yıl gezip tozan adamdan dördüncü sene çalışmasını bekleme o döt olmaz

• Hukuk ta mühendislikte boş hocam ikisindede dil saygı çevre torpil önemli

• 99'lu büyümüş de kendinden küçüklere tavsiye veriyor

• Ben de lise 3 ü bitirdim. 4 e geçicem. Liseye yeni başlayacaklara tavsiyem MF seçmek gibi bir düşünceniz varsa, matematik ve fiziğe önem verin bir tek. Gerisi çok da önemli değil. Kasmaya gerek yok. Ben acayip sıkıntısını çekiyorum şu an. Keşke adam gibi üzerine gitseydim zamanında diyorum. (Özellikle de fizik için.) Allah sonumuzu hayır etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: fuujitsu

Ben de lise 3 ü bitirdim. 4 e geçicem. Liseye yeni başlayacaklara tavsiyem MF seçmek gibi bir düşünceniz varsa, matematik ve fiziğe önem verin bir tek. Gerisi çok da önemli değil. Kasmaya gerek yok. Ben acayip sıkıntısını çekiyorum şu an. Keşke adam gibi üzerine gitseydim zamanında diyorum. (Özellikle de fizik için.) Allah sonumuzu hayır etsin.

Ya git lys puan türlerine bak derslerin yüzdeleri kaçmış

• -çok fazla popüler marka takıntısı olan şahsiyetler olacak uzak durun onlardan.

-yazılıları son gün çalışıp girmeyin.Sonra son sene bi nane yapılmıyor.

-okula laylaylom gidip gelmeyin.Hergün kendinize bişey katmaya çalışın.Kitap okuyun.

-Ben son iki sene baya para kazanmıştım yaklaşık 500tl olmuştur.Performans ve projeleri parayla yapıyodum.Millet üşengeç aga zaten çoğumuzun performans ödevi aynı zaten.Yazımı değiştirip değiştirip yazıyodum herkese puhahahha .tabiki evde uğraşmıyodum.tenefüslerde öğle aralarında hallediyodum.Bu ekstra bilgi olsun yapabilirsinizmilletin salaklığını kullanın
  • tavukjack kullanıcısına yanıt
    Niye öyle diyorsun ki? Demek istediğini tam anlamadım. Yüzdelere bakmadım ama mat ve fizikten bahsediyoruz sonuçta burda. Zaten lys sorularının yarısından fazlasını oluşturuyorlar.

• Kesinlikle derslere çalışın. Diploma notunu ne kadar yükseltirseniz kâr, ve asla alttan dersiniz olmasın. Dil Anlatım gibi.
  • Ekonomi varken hukuk çöp

• Sa 2002li kardesim. Spora yazil beden hocalari fazladan puan verebiliyor. Seklin falan oluyo.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.