Şimdi Ara

Lisenin en zor dersi organik kimya mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
4.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 9dan 11 e kadar 11de dahil her dersin konusu kitapla anlasiliyor. Ama organik kimya degisik Dogru kaynaklarla mi calismadim bilmiyorum. Ozel derse hic gerek yok derdim bugune kadar da bu organik gerektiriyor mu nedir hic anlamadim. Cok belirleyici bir ders sanirim lysde. Basarili arkadaslar tavsiyelerini yazabilir mi

NOT: ARKADASLAR HERKES KOLAY OLDUGUNU SOYLUYOR AMA KAYNAK VS. TAVİSYELERİNDE BULUNMUYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1/2mv2 -- 17 Ocak 2014; 19:57:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Organik Kimya: Lisenin En Zor Dersi mi?

Organik kimya, lise müfredatının en zorlayıcı derslerinden biri olarak kabul edilir. Bu itibar, konunun karmaşıklığı ve soyut doğasından kaynaklanmaktadır. Organik kimya, karbon bazlı bileşiklerin yapısını, özelliklerini ve reaksiyonlarını araştırır.

Organik kimyanın zorluğunu belirleyen birkaç faktör vardır. Öncelikle, bu alan, yeni kavramların ve terminolojinin sürekli olarak tanıtıldığı karmaşık bir bilim dalıdır. Öğrencilerin moleküler yapılar, reaksiyon mekanizmaları ve kimyasal denklemleri anlamak için güçlü bir kimya temelini geliştirmeleri gerekir.

İkincisi, organik kimya soyut bir konudur. Karbon atomlarının üç boyutlu yapılarını, molekül içi etkileşimleri ve reaksiyon yollarını görselleştirmek; tüm öğrenciler için zor olabilir. Bu soyut doğa, kavramları kavramayı ve karmaşık problemleri çözmeyi daha da güçleştirir.

Üçüncüsü, organik kimya, önemli miktarda ezberleme gerektirir. Öğrencilerin çok sayıda yapısal formül, reaksiyon mekanizması ve isimleme kuralını akılda tutmaları gerekir. Bu ezberleme yükü, konuyu daha da zorlu hale getirebilir.

Bununla birlikte, organik kimyayı başarılı bir şekilde öğrenmek mümkündür. Başarılı olmak için öğrenciler, ders çalışmalarına düzenli ve tutarlı bir şekilde yaklaşmalıdır. Temel kavramları iyice anlamak, ödevleri düzenli olarak yapmak ve yardım istemekten çekinmek çok önemlidir. Ayrıca, çalışma gruplarına katılmak ve öğretmenden ek açıklamalar istemek faydalı olabilir.

Genel olarak, organik kimya zorlayıcı bir ders olmakla birlikte ödüllendiricidir. Bu alanın anlaşılması, tıp, ilaç, malzeme bilimi ve diğer birçok alanda kariyer için temel oluşturur. Organik kimyayı başarılı bir şekilde öğrenmeye odaklanarak, lise öğrencileri gelecekteki çalışmalarında ve kariyerlerinde başarıya hazırlanabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • guvender organik kimya al keyfine bak. Bütün ygslysye hazırlık kitaplari içerisinde en sevdiğim kitap.

ayrica konu çok zor sayılmaz sadece bazı şeyler çok ezber. tepkimeler falan çok çabuk unutuluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yagmur adam

guvender organik kimya al keyfine bak. Bütün ygslysye hazırlık kitaplari içerisinde en sevdiğim kitap.

ayrica konu çok zor sayılmaz sadece bazı şeyler çok ezber. tepkimeler falan çok çabuk unutuluyor.

Gerçekten iyi mi ?
  • Ben senin yerinde olsam palme organik kimya soru bankasını bitirirdim. Organik kimyada bitek o kitabı çözdüm diğer test kitaplarında doğru düzgün çözmedim bide okul yazılılarına çalıştım tabi lysde yanlışım yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Syronwar

quote:

Orijinalden alıntı: yagmur adam

guvender organik kimya al keyfine bak. Bütün ygslysye hazırlık kitaplari içerisinde en sevdiğim kitap.

Gerçekten iyi mi ?

lys palme konu anlatimli var bende bu kitabi almadan oradan çalışıyordum, oradaki organikten hicbir sey anlamamisken guvender ile etere kadar sorunsuz geldim. gerçekten öneririm. ayrica kitabın kaynakcasina göz atacak olursan gerçekten sağlam olduğunu gorebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: drmrv

Ben senin yerinde olsam palme organik kimya soru bankasını bitirirdim. Organik kimyada bitek o kitabı çözdüm diğer test kitaplarında doğru düzgün çözmedim bide okul yazılılarına çalıştım tabi lysde yanlışım yoktu.

organik için temelden konu anlatm için ne önerirsiniz acaba.(soru b. palme olacakda inş)..bu konuda tecrübeli gözüküyorsunuz.cevaplamanız dileklrimle.saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tressler -- 16 Ocak 2014; 20:59:18 >
  • Ben organik kimyaya hiç Bi kaynaktan çalışmadım açıkçası okuldaki defterim bana fazlasıyla yetiyodu çok iyi Bi kimyacımız vardı cidden ama soru kitabının yan tarafındaki bilgiler bile gayet açıklayıcıydı palmede. Ben senin yerinde olsam yine palme alırdım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT Fizik En Kolay Konular
    5 yıl önce açıldı
    çok zor geometri sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ben organik kimyaya hiç Bi kaynaktan çalışmadım açıkçası okuldaki defterim bana fazlasıyla yetiyodu çok iyi Bi kimyacımız vardı cidden ama soru kitabının yan tarafındaki bilgiler bile gayet açıklayıcıydı palmede. Ben senin yerinde olsam yine palme alırdım.

O zaten var hocam ama konu bilmeden de cozemem diye cabalamiyorum

• Yani palme konu anlatımı demek istedim :D kardeşimin 12.sınıf konu anlatım kitabı var şimdi baktım ona iyi anlatmış bence.

• değil,zorluğu ortanın altında.

konu anlatımlı olarak fem beyaz kesin kullanma.
    bireyi tavsiye edenler oluyor,o da derslerde biraz anlayanlar için uygun,0'dan öğrenecek birinin işine yaramaz.
    sıradışı analizin tüm kitaplarına sövsem de organik kitabı 0'dan öğrenecekler için çok iyi.ama tek başına yeterli değil tabi bir s.b. ya da k.a. ile pekiştirmen gerek.
    pekiştirmen gerek diyorum çünkü full yapamayabilirsin sadece,yoksa 1-2y hedefliyorsan yeterli bile. full için 1 kaynak daha gerek
  • Palme mi diyorsuniuz yani. Guvenderde demis yukarda bir arkadas. Bir seci yapacam simdi. Palme sadece organik mi anlatmis konu anlatimli olarak

• yagmur adam kullanıcısına yanıt
    Sadece organik kimya uzerine mi o hocam.

• 1/2mv2 1 kullanıcısına yanıt
    Guvenderi hiç kullanmadım şimdi bir şey söyleyemem. Organik için sadece soru bankası var ayrı Bi konu anlatımı yok. Lys ya da 12.sınıf konu anlatımlı kitaplarında anlatıyor konuyu.

• quote:

Guvenderi hiç kullanmadım şimdi bir şey söyleyemem. Organik için sadece soru bankası var ayrı Bi konu anlatımı yok. Lys ya da 12.sınıf konu anlatımlı kitaplarında anlatıyor konuyu.

Palme sadece organik icin kitap yapmis dimi konu anlatim

• Yok işte sadece konu anlatımı yapmamış sadece soru bankası yapmış.

• bizim hoca yok okulda, dersanedeki de isr yaramaz. reaksiyonlara kadar geldim palmedegayet anladim catir catir yapiyorum. reaks. sonrasini bilemem.. bu arada fem beyaz var keske almasaymisim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gulhan Sen kullanıcısına yanıt
    Hocam o kenardaki kucuk bilgiler yetiyor mu

• Gulhan Sen kullanıcısına yanıt
    Fem organik konu anlatımlı iyi değil mi ya
  • Palme'de kenarda ki konu anlatımları yetersiz eğer konu hakkında pek bilginiz yok ise. Ben de var ama kullanmıyorum ağır bir kitap.
  • Organik kimya zor olur mu hiç? Çok bir altyapı istemeyen konu. Lisede tabi her kimya dalından parça parça görünce insanın kafası karışıyor ama LYS de 10 civarı soru çıkan bir konu için oldukça ortalama bir konu. Ben çalışıp o soruların çoğunluğunu çözmenizi öneririm.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.