Ortalama 2.50'nin üzerinde ise tek bir istisna hariç her türlü geçersin, 5 zayıf olsa bile. O istisna ise Dil ve Anlatım dersidir, baraj olduğu için.
Ayrıca Dil ve Anlatım dersinden ortalama 2.50 üzerindeyken kalırsan yine geçersin ama o dersi lise bitene kadar vermen gerekir. Aksi takdirde diploma alamazsın.
@Janti
Teşekkürler. Aradığım cevap buydu. :) İçim rahatladı. :)
beyler bi cevap verebilirseniz sevinİRİM YENİS SİSTEM DEĞİŞTİ FALAN FİLAN DİYORLAR BU DEDİKLERİİZ YENİ SİSTEME UYGUNMU ?? SAYGILAR..........
ben anadolu teknik liseye gidiyorum dil anlatım ilk dönem 3tü 2.dönem 1 başka zayıfım yok geçer miyim kalır mıyım ? acilllllll
quote:
Orijinalden alıntı: Sekoleyte78
ben anadolu teknik liseye gidiyorum dil anlatım ilk dönem 3tü 2.dönem 1 başka zayıfım yok geçer miyim kalır mıyım ? acilllllll
ortalaman yetse bile sorumlu olarak geçersin
quote:
Orijinalden alıntı: ordinaryus19
quote:
Orijinalden alıntı: Sekoleyte78
ortalaman yetse bile sorumlu olarak geçersin
dil anlatım baraj ders ama ben sene sonunda bütünlemeden geçemesemde yinede sorumlu olarak sınıf mı geçiyorum yani ?
beyler ortalamayı nasıl hesaplıyoruz? 100'lük sistemden mi 5'likten mi?
@Sekoleyte78,
Evet sınıfı geçiyorsun ama lise bitene kadar dersi vermek zorundasın.
@tlbam,
Ortalama 100'lük sistemde hesaplanıyor artık. Hatta aldığın puana göre. 26 alan öğrenci ile 44 alan öğrenci fark ediyor. Araştır.
quote:
Orijinalden alıntı: Janti
@Sekoleyte78,
Evet sınıfı geçiyorsun ama lise bitene kadar dersi vermek zorundasın.
@tlbam,
Ortalama 100'lük sistemde hesaplanıyor artık. Hatta aldığın puana göre. 26 alan öğrenci ile 44 alan öğrenci fark ediyor. Araştır.
ben anadolu lisesindeyim yani ortalamam kaçı tutmalı?
55 mi 60 mı?
Düz lisenin ortalaması 2.50 yani 50, anadolunun 3.50 'den 3.00 'a çektiler diye biliyorum. O da 100'lük sistemde 60 'a denk gelir...
Benim ilk dönem ortalamam 75'li birşeydi ve teşekkür almıştım.
Şimdi matematiğim 1 gelse, ama ortalamam 3.5'un üstünde ise direk geçebiliyor muyum? Matematik, sorumlu ders mi oluyor? Gelecek senelerde matematiği vermem mi gerekiyor? Anadolu lisesine gidiyorum. (Matematiğim ilk dönem 2, ikinci dönem 1 olacak)
Matematiğin baraj ders olduğunu hiç duymadım ama bazı sayısal bölümlerde baraj olabilir. Öğretmenlere sorup öğrenmende fayda var.
Eğer baraj ise sınıfı geçersin ama dersi vermek zorundasın. Baraj değilse ortalama tuttuktan sonra kaç zayıf oldu ya da 0-1 olduğu bir şey değiştirmez.
quote:
Orijinalden alıntı: Janti
Matematiğin baraj ders olduğunu hiç duymadım ama bazı sayısal bölümlerde baraj olabilir. Öğretmenlere sorup öğrenmende fayda var.
Eğer baraj ise sınıfı geçersin ama dersi vermek zorundasın. Baraj değilse ortalama tuttuktan sonra kaç zayıf oldu ya da 0-1 olduğu bir şey değiştirmez.
Öncelikle yanıt için teşekkürler.
Baraj ders, dil ve anlatım diye biliyorum. Matematik değil yani. Bu dönem ortalamam en az 65 geliyor. Matematiğim ilk dönem 2, şimdi ise büyük ihtimal 1 gelecek. Benim tam olarak sormak istediğim, ortalama ile sınıfı geçiyorum ama gelecek senelerde sorumluluk sınavı tarzı bir şeye girmem gerekiyor mu?
Yukarıda tam olarak cevabını verdim. Anlamıyorum niye emin olamıyor kimse. Aynı mesajı sırf bu sayfada 5 defa yazdım, özel mesajlar hat safada.
Eğer ders baraj değil ve ortalama barajın üzerindeyse sorumluluk olmaz. Hiçbir şekilde.