|
|

|
|
liseli kardeşim. keşke daha detaylı yazsaydın. ben de senin gibi lisede yanlızdım ve hiç arkadaşım yoktu. aslında ortaokulda iyi arkadaşlarım vardı ama nedense lise bir başkaydı. endüstri meslek lisesinde okudum. herkes yemin ediyorum bir birinin anasına küfür ediyordu. ben sadece küfür etmesinler diye bile milletten uzak duruyordum. elektronik bölümünde 4 tane kız vardı sınıfta. hadi erkekler konuşmuyor onlarda hiç konuşmuyordu. ders başlaşın diye dua ederdim. öğle araları yemek yedikten sonra parkta dersin tekrar başlamasını beklerdim tek başıma. sonrada dua ederdim kimse beni tek başıma parkta görmesin diye. ama gerek köylülerim gerek sınıf arkadaşlarım hepsi görürdü. bu sefer nasıl oluyorsa yanlızlık dairesini genişletmiş oluyorsun. parasızdım da biraz onun da etkisi var arkadaşlar internet kafeye canter haylife filan oynardı giderdim nedense onları izlerdim. o oyunları hala da bilmem. bir arkadaşlık ortamına girince hep suskun kalırdım. kızlarla filan hiç konuşumazdım. zaten hep meslek lisesinde kaşar kızlar vardı. temelli dalga geçerlerdi.
liseli kardeşim. şimdi okuduk öğretmen olduk her neyse. şu an diyorum da ne yapardım diye. en azında giyimime özen gösterirdim. gerçekten o dönemki halimi düşünüyorum da kendime selam bile vermezdim diyorum. param az olsa da daha iyi giyinebilrdim aslında. sınıfta filan parmak kaldırmaktan çekinme. bildiğin konu filan varsa yorum yap. kimse seninle dalga geçecekmiş diye korkma. bir müddet dalga geçecekler ama sonra senin yorumların dikkat çekecek. hatta aptalca bile olsa. iyi grup arkadaşları bulursan takıl. ama asla kötü gurplara takılma. pişman olursun. mesala sigara için seni zorlayan gruplardan kaç. ya da karıya kıza gidelim diyenlerden kaç. ama akşama ders çalışalım. şurada çay içelim diyen gruplar varsa da fırsatı kaçırma. sana tavsiyem üniversite kesinlikle oku ve kazanmaya çalış. dandik bir bölüm olsa bile oku. üniversitede kafana göre birini bulacak ve mutlu olacaksın. hele 4 yıllıksa. çekingenliğin git gide azalacak. hele birde güzel bir meslek sahibi olursan şöyle halka hitap edeceğin hiç bir halt kalmayacak peki şimdi çekingen miyim? şu an öğretmenlik yapıyorum. öğretmenliğimin ilk yılında biraz daha çekingenliğim devam etti. 4. yılımda maximum seviyeye ulaştım. şu an bilişimci olarak öğretmenlere toplu seminer veriyor onlara şaka yapıyor ve güldürüyorum. ilçenin en sosyal öğretmeni benim. tüm herkesi bayanlar dahil tanırım ve selamlaşırım. Artık korkmuyorum. Demem şu ki hayatını sen şekillendireceksin. Hayatta nerede olduğun da seni şekillendirir. örneğin beni utangaç yapan şeyler, parasızlık, köyde doğmuş olmak, zamanınımın çoğunda çobanlık yaptığım için sosyal ortam yapamamam, ailemin sosyal olmaması ve kimseyi tanıyamam gibi. sen de nedeneri belirle kafanda bir taslak oluştur. plan yap. KEŞKE BEN DE SENİN YAŞINDA FORUMLARDAN YARDIM İSTEMEYİ BİLSEYDİM. ASLINDA NE KADAR ŞANSLISIN |
Lisede Yalnız Kalmak
Lise, heyecan verici ve zorlu bir zaman olabilir. Yeni arkadaşlıklar kurma ve sosyalleşme fırsatları sunarken, bazı öğrenciler okulda yalnız kalma hissini yaşayabilirler. İşte lisede yalnız kalmakla ilgili bazı bilgiler:
Lisede yalnız kalıyorsanız, bunun üstesinden gelebileceğinizi bilin. Yalnızlığın üstesinden gelmek zaman ve çaba gerektirir, ancak sosyalleşme fırsatları arayarak, yardım isteyerek ve kendinize karşı nazik davranarak bu durumu yönetebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Steam ID: thetimelorddh | Social Club ID: AlperOZD | Atatürkçü. | English | PHP | Javascript | jQuery | C | Java | Android | İTÜ İnşaat Mühendisliği | SINCE 01.02.2012 I am The Doctor. I always will be. But times change, and so must I... we all change. When you think about it, we are all different people, all through our lives and that's okay, that's good! You've gotta keep moving, so long as you remember all the people that you used to be. I will not forget one line of this, not one day. I swear. I will always remember when the doctor was me.
|