Şimdi Ara

LİSEDE YALNIZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet başlıkta dediğim gibi herkez biryerde toplanıp muhabbet ederken tek takılıyorum en kötüsüde çok dikkat çekiyorum bazen biriyle konuşurken kızların tip tip baktığıda oluyor.

• liseli kardeşim. keşke daha detaylı yazsaydın. ben de senin gibi lisede yanlızdım ve hiç arkadaşım yoktu. aslında ortaokulda iyi arkadaşlarım vardı ama nedense lise bir başkaydı. endüstri meslek lisesinde okudum. herkes yemin ediyorum bir birinin anasına küfür ediyordu. ben sadece küfür etmesinler diye bile milletten uzak duruyordum. elektronik bölümünde 4 tane kız vardı sınıfta. hadi erkekler konuşmuyor onlarda hiç konuşmuyordu. ders başlaşın diye dua ederdim. öğle araları yemek yedikten sonra parkta dersin tekrar başlamasını beklerdim tek başıma. sonrada dua ederdim kimse beni tek başıma parkta görmesin diye. ama gerek köylülerim gerek sınıf arkadaşlarım hepsi görürdü. bu sefer nasıl oluyorsa yanlızlık dairesini genişletmiş oluyorsun. parasızdım da biraz onun da etkisi var arkadaşlar internet kafeye canter haylife filan oynardı giderdim nedense onları izlerdim. o oyunları hala da bilmem. bir arkadaşlık ortamına girince hep suskun kalırdım. kızlarla filan hiç konuşumazdım. zaten hep meslek lisesinde kaşar kızlar vardı. temelli dalga geçerlerdi.

liseli kardeşim. şimdi okuduk öğretmen olduk her neyse.
    şu an diyorum da ne yapardım diye. en azında giyimime özen gösterirdim. gerçekten o dönemki halimi düşünüyorum da kendime selam bile vermezdim diyorum. param az olsa da daha iyi giyinebilrdim aslında. sınıfta filan parmak kaldırmaktan çekinme. bildiğin konu filan varsa yorum yap. kimse seninle dalga geçecekmiş diye korkma. bir müddet dalga geçecekler ama sonra senin yorumların dikkat çekecek. hatta aptalca bile olsa. iyi grup arkadaşları bulursan takıl. ama asla kötü gurplara takılma. pişman olursun. mesala sigara için seni zorlayan gruplardan kaç. ya da karıya kıza gidelim diyenlerden kaç. ama akşama ders çalışalım. şurada çay içelim diyen gruplar varsa da fırsatı kaçırma.

sana tavsiyem üniversite kesinlikle oku ve kazanmaya çalış. dandik bir bölüm olsa bile oku. üniversitede kafana göre birini bulacak ve mutlu olacaksın. hele 4 yıllıksa. çekingenliğin git gide azalacak. hele birde güzel bir meslek sahibi olursan şöyle halka hitap edeceğin hiç bir halt kalmayacak

peki şimdi çekingen miyim?
    şu an öğretmenlik yapıyorum. öğretmenliğimin ilk yılında biraz daha çekingenliğim devam etti. 4. yılımda maximum seviyeye ulaştım. şu an bilişimci olarak öğretmenlere toplu seminer veriyor onlara şaka yapıyor ve güldürüyorum. ilçenin en sosyal öğretmeni benim. tüm herkesi bayanlar dahil tanırım ve selamlaşırım. Artık korkmuyorum. Demem şu ki hayatını sen şekillendireceksin.

Hayatta nerede olduğun da seni şekillendirir. örneğin beni utangaç yapan şeyler, parasızlık, köyde doğmuş olmak, zamanınımın çoğunda çobanlık yaptığım için sosyal ortam yapamamam, ailemin sosyal olmaması ve kimseyi tanıyamam gibi. sen de nedeneri belirle kafanda bir taslak oluştur. plan yap.

KEŞKE BEN DE SENİN YAŞINDA FORUMLARDAN YARDIM İSTEMEYİ BİLSEYDİM. ASLINDA NE KADAR ŞANSLISIN
    Yapay Zekanın Yanıtı

Lisede Yalnız Kalmak

Lise, heyecan verici ve zorlu bir zaman olabilir. Yeni arkadaşlıklar kurma ve sosyalleşme fırsatları sunarken, bazı öğrenciler okulda yalnız kalma hissini yaşayabilirler. İşte lisede yalnız kalmakla ilgili bazı bilgiler:

• Yalnızlık Nedenleri: Lisede yalnız kalmanın birçok nedeni olabilir. Yeni bir ortama uyum sağlama güçlüğü, sosyal kaygı, dışlanma veya zorbalığa maruz kalma bunlardan bazılarıdır.
    • Yalnızlığın Etkileri: Yalnızlık, öğrencilerin akademik performansını, ruh sağlığını ve genel refahını olumsuz etkileyebilir. Yalnız kalan öğrenciler motivasyon eksikliği, konsantrasyon güçlüğü ve depresyon belirtileri yaşayabilirler.
    • Yalnızlıkla Başa Çıkma: Okulda yalnız kalıyorsanız, bu durumu yönetmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Öncelikle, yalnız hissetmenize neden olan faktörleri belirlemeye çalışın. Ardından, sosyalleşme fırsatları arayın. Kulüplere katılın, spor yapın veya ders dışı etkinliklere katılın.
    • Yardım İsteme: Yalnızlıkla başa çıkmakta zorlanıyorsanız, güvendiğiniz bir yetişkinden, arkadaşınızdan veya akıl sağlığı uzmanından yardım istemekten çekinmeyin. Onlar size destek ve rehberlik sağlayabilirler.

Lisede yalnız kalıyorsanız, bunun üstesinden gelebileceğinizi bilin. Yalnızlığın üstesinden gelmek zaman ve çaba gerektirir, ancak sosyalleşme fırsatları arayarak, yardım isteyerek ve kendinize karşı nazik davranarak bu durumu yönetebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lise 1'de bir aya tüm sinifla haşır neşir olmuştum.Lise 2 de başka okula gittim aynı şekilde yine 1 aya haşır neşir oldum.Lise 3 de bölüm seçildi farklı sınıfa geçtim bunda ilk günde herkesle kaynastım son sene zaten staja gittim.Bunları yaparkende ekstra bir çaba harcamadım bence sende sorun var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birader it sürüsü gibi dolaşanlardan uzak dur da

Tek tabanca iyidir herkes herkesle anlaşacak diye bir şey yok az olsun öz olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • liseli kardeşim. keşke daha detaylı yazsaydın. ben de senin gibi lisede yanlızdım ve hiç arkadaşım yoktu. aslında ortaokulda iyi arkadaşlarım vardı ama nedense lise bir başkaydı. endüstri meslek lisesinde okudum. herkes yemin ediyorum bir birinin anasına küfür ediyordu. ben sadece küfür etmesinler diye bile milletten uzak duruyordum. elektronik bölümünde 4 tane kız vardı sınıfta. hadi erkekler konuşmuyor onlarda hiç konuşmuyordu. ders başlaşın diye dua ederdim. öğle araları yemek yedikten sonra parkta dersin tekrar başlamasını beklerdim tek başıma. sonrada dua ederdim kimse beni tek başıma parkta görmesin diye. ama gerek köylülerim gerek sınıf arkadaşlarım hepsi görürdü. bu sefer nasıl oluyorsa yanlızlık dairesini genişletmiş oluyorsun. parasızdım da biraz onun da etkisi var arkadaşlar internet kafeye canter haylife filan oynardı giderdim nedense onları izlerdim. o oyunları hala da bilmem. bir arkadaşlık ortamına girince hep suskun kalırdım. kızlarla filan hiç konuşumazdım. zaten hep meslek lisesinde kaşar kızlar vardı. temelli dalga geçerlerdi.

liseli kardeşim. şimdi okuduk öğretmen olduk her neyse.
    şu an diyorum da ne yapardım diye. en azında giyimime özen gösterirdim. gerçekten o dönemki halimi düşünüyorum da kendime selam bile vermezdim diyorum. param az olsa da daha iyi giyinebilrdim aslında. sınıfta filan parmak kaldırmaktan çekinme. bildiğin konu filan varsa yorum yap. kimse seninle dalga geçecekmiş diye korkma. bir müddet dalga geçecekler ama sonra senin yorumların dikkat çekecek. hatta aptalca bile olsa. iyi grup arkadaşları bulursan takıl. ama asla kötü gurplara takılma. pişman olursun. mesala sigara için seni zorlayan gruplardan kaç. ya da karıya kıza gidelim diyenlerden kaç. ama akşama ders çalışalım. şurada çay içelim diyen gruplar varsa da fırsatı kaçırma.

sana tavsiyem üniversite kesinlikle oku ve kazanmaya çalış. dandik bir bölüm olsa bile oku. üniversitede kafana göre birini bulacak ve mutlu olacaksın. hele 4 yıllıksa. çekingenliğin git gide azalacak. hele birde güzel bir meslek sahibi olursan şöyle halka hitap edeceğin hiç bir halt kalmayacak

peki şimdi çekingen miyim?
    şu an öğretmenlik yapıyorum. öğretmenliğimin ilk yılında biraz daha çekingenliğim devam etti. 4. yılımda maximum seviyeye ulaştım. şu an bilişimci olarak öğretmenlere toplu seminer veriyor onlara şaka yapıyor ve güldürüyorum. ilçenin en sosyal öğretmeni benim. tüm herkesi bayanlar dahil tanırım ve selamlaşırım. Artık korkmuyorum. Demem şu ki hayatını sen şekillendireceksin.

Hayatta nerede olduğun da seni şekillendirir. örneğin beni utangaç yapan şeyler, parasızlık, köyde doğmuş olmak, zamanınımın çoğunda çobanlık yaptığım için sosyal ortam yapamamam, ailemin sosyal olmaması ve kimseyi tanıyamam gibi. sen de nedeneri belirle kafanda bir taslak oluştur. plan yap.

KEŞKE BEN DE SENİN YAŞINDA FORUMLARDAN YARDIM İSTEMEYİ BİLSEYDİM. ASLINDA NE KADAR ŞANSLISIN

• sertokus S kullanıcısına yanıt
    Sigara paketten çıkıp yandı be hocam...

• Bak şimdi

Ben duvar kenarı önden 4.sıradaydım. Tenefüs olunca çıkarıp telefondan oyun, netim varsa dh de takılırdım. Dışarı çıkmazdım zaten 10dk tenefüs. 3.kattaydı sınıf dışarı çıkana kdr zil çalıyodu. Neyse 2-3 ay takıldım böyle.

Sonra tenefüsde ayağa kalkıp erkekler gruplaşmış oturuyolardı. Elimde telefon duvara yaslanıp onların yanında oynuyodum, arada onlatın telefona bakıyodum falan.

Sonra muhabbetlere katıldım, tanıştım. Yada onlar sordu sanırım adın ne nerelisin sa falan.

Selam ver el sıkış bilmiyom ama lisede genelde böyleler selamünaleyküm de el uzatırlarsa tokalaş.

Sonraları o erkeklerde kendi aralarında gruplaşıyo başka sıralara gidiyo zaten. Aralarında kafa dengi 1-2kişi buldunmu, onların gruptakilerde iyiyse onlarla takıl.

Telefon oymayan varsa hangi oyunu oynuyonla başlayabilirsin. Aa ben 11levelim.onda falan diyebilirsin o oyun oynuyorken sen konuş ilk.

Gruplaşma olayı çok fazla cidden.

4-5kişi bi grup diyelim. Onlar arka arkaya otururlar derste boş zamanlarda konuşurlar falan öyle.

Lise1 böyleydi.

Lise2de lise1den olan 3-4arkadaş vardı onlarla beraber oturdum. Çok değisti zaten nakil giden gelen falan. O arkadaşlsrım gitmedi.

Lise3de 1arkadaşım kaldı aynı sınıftan. Onla takıldık 1-2ay sonra. Başka gruba kaydık kaynaştık. O grup geç oldu ama aralarında çok sevdiğim arkadaşlarım oldu.

Şimdide temel liseye gectim. Baslicak bakalım yeni arkadaş bulmam lazım benimde

Az olsun öz olsun

Toplasan 10tane iyi olduğum, konuştuğum arkadaşım olmuştur. Geriye 6-7tane kaldı. Bazısı gitti bazısı kaldı falan.

Oyun arkadası bulursan unutmazsın onu steamden ekle

Ben 2tane csgo oynayan arkadaşımla giriyorum mesela reka girceğimde onları bekliyorum artık

• Sıra arkadaşın da mı yok? Lisede yalnız kalmak ilginç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Okulda Çok Sıkılıyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tek derdin bu olur umarım
  • sertokus S kullanıcısına yanıt
    güzel bir yazı,hocam bu ergenler cidden şanslı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amcui kullanıcısına yanıt
    sıra arkadaşım bile yok 5 ay oturduğum sıra arkadaşım çok boş insandı hep boş boş beni eleştirip duruyordu her sınav öncesi sen bu sınavdan 0 alırsın deyip duruyordu sonra kalktım ordan tabi ben yine yalnızım cam kenarında en önler boş oluyordu bi gün oraya bi gün başka boş sıraya geçe geçe 4 ayıda öyle bitirdim bu senede napıcağımı bilmiyorum bende temele geççektimde boşa masraf diye geçmedim birde ders saatleride çok uzun insanın içi kızışıyor 10 saat öyle geçince.

sınıf 40 kişi insallah bu sene biraz azalmıştır.

oyun arkadaşı felan yokki hocam çok boş insanlar oyunlarla felan işi olan kişi sayısı çok az sınıf meslek lisesindeyim sınıf geneli öylesine sevgili yapmak kendini millete göstermek için gelen türden bende biraz olgunum pek kafa dengi olmadığımdan kolay kolay muhabbet ettiğimde olmuyor arada bi bazı gruplara ayak uydurmuş gibi yapıyorum dikkati azaltmak için şu tatil bitmesin istiyorum başldığım yere dönmemek için

• quote:

Orijinalden alıntı: PolisBey

Lise 1'de bir aya tüm sinifla haşır neşir olmuştum.Lise 2 de başka okula gittim aynı şekilde yine 1 aya haşır neşir oldum.Lise 3 de bölüm seçildi farklı sınıfa geçtim bunda ilk günde herkesle kaynastım son sene zaten staja gittim.Bunları yaparkende ekstra bir çaba harcamadım bence sende sorun var.

memur bey kaç para alıyonuz????
  • yalnızlık harika bir şey,keyfini çıkar.
  • yalnızlık güzel = dhli

lise kaçsın onu söyle hele
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.