Şimdi Ara

lisede hangi bolum okunur?(ciddi konu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lisede sayisal esit agirlik sozel dil bolumlerinden hangisi okunur hangisinde gelecek vardir ciddi konudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lisede Hangi Bölümü Seçmelisiniz?

Lise eğitimi, geleceğiniz için önemli bir adımdır. Lisede hangi bölümü seçeceğiniz, üniversite eğitiminizi ve mesleki kariyerinizi etkileyecektir. Bu nedenle, kararınızı verirken dikkatli düşünmeniz gerekir.

Lisede seçebileceğiniz farklı bölümler şunlardır:

• Fen Bilimleri: Fen bilimleri bölümü, matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi derslere odaklanır. Bu bölüm, mühendislik, tıp ve bilim alanlarında kariyer yapmak isteyenler için uygundur.
    • Sosyal Bilimler: Sosyal bilimler bölümü, tarih, coğrafya, sosyoloji ve psikoloji gibi dersleri içerir. Bu bölüm, hukuk, işletme ve eğitim gibi sosyal bilimler alanlarında kariyer yapmak isteyenler için uygundur.
    • Anadolu Öğretmen Lisesi: Anadolu öğretmen lisesi, geleceğin öğretmenlerini yetiştirmek için tasarlanmış bir bölümdür. Bu bölüm, Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler gibi çeşitli dersleri içerir.
    • Meslek Lisesi: Meslek liseleri, öğrencileri belirli mesleklere hazırlayan bölümler sunar. Bu bölümler arasında elektrik, elektronik, inşaat ve sağlık gibi alanlar yer alır.

Hangi bölümü seçmeniz gerektiğine karar verirken, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:

• İlgi Alanlarınız: Sizi en çok motive eden ve ilgilendiğiniz konular nelerdir?
    • Yetenekleriniz: Hangi derslerde başarılısınız ve hangi becerilere sahipsiniz?
    • Kariyer Hedefleriniz: Hangi meslekleri yapmak istiyorsunuz ve hangi meslekler için hangi bölümlere ihtiyacınız var?
    • Üniversite Sınavları: Seçeceğiniz bölüm, üniversite sınavlarındaki başarı şansınızı etkileyebilir.

Lisede hangi bölümü seçeceğiniz konusunda kararsızsanız, bir rehberlik danışmanına danışabilir veya farklı bölümler hakkında araştırma yapabilirsiniz. Doğru kararı vermek için zaman ayırın ve seçiminizi bilinçli bir şekilde yapın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hepsinde var , aralarda sıkıntısız bir şekilde geçiş yapmakta mümkün , o yüzden çok takmaya gerek yok.12. sınıfta eşit ağırlığa geçen bir sürü arkadaşım var.Kişinin yapısına göre değişiyor , geleceği düşünerek karar vermemek lazım , benim kafa hangisine daha çok basıyor , hangisi bana zevk veriyor diye yaklaşmak lazım.
  • en çok meslekler sayısal bölümünde var. mühendislik , doktorluk vs. ama eşit ağırlıkta fena sayılmaz.
    fizikle kimyayla uğraşmayı seviyorsan sayısal , uğraşamam diyorsan eşit ağırlık. matematiği de sevmiyorum diyorsan sözel , hiçbiri diyorsan dil. yok onu da istemiyorum diyorsan meslek liseleri. o da olmaz diyorsan kendine bi iş bul. yok o da bana göre değil diyorsan yapacak birşey yok...
  • Lise 1'sin sanırım. Ders notların nasıl? Fizik, kimya, biyoloji çözebiliyor musun?
  • dil'de karı kız var 20 kişilik sınıfın 18'si kız oluyor yalanına inanma.bölüm böyle e düşünenler yüzünden meslek lisesine döndü ben son sınıf dil bölümündeyim soruların varsa cevaplarım.
    gerçi son dönemlerde bölümler - alanlar kalktı ama artık dil sınıfı - sayısal sınıfı diye geçiyor biz eski sistem konuşmaya devam edelim
  • Sevdiğim+başarılı olduğum dersler:Kimya,Biyoloji,Almanca,Dil anlatım,Tarih,Coğrafya,İngilizce
    Nefret ettiğim + başarısız olduğum dersler:Fizik,Matematik,Geometri,Edebiyat

Sizce hangi alanı seçmeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert_U -- 7 Mayıs 2013; 22:53:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fighting-Falcon

Sevdiğim+başarılı olduğum dersler:Kimya,Biyoloji,Almanca,Dil anlatım,Tarih,Coğrafya,İngilizce
    Nefret ettiğim + başarısız olduğum dersler:Fizik,Matematik,Geometri,Edebiyat

Sizce hangi alanı seçmeliyim.

Eşit Ağırlık Seçmelisin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HUKUK HALA OKUNUR MU
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

lisede sayisal esit agirlik sozel dil bolumlerinden hangisi okunur hangisinde gelecek vardir ciddi konudur?

money=para=zu=argent=sayısal
    ama sana tavsiyem sevdiğin meslek hangi bölümdeyse onu seç

yalnız bir şey daha var yabancı dildede iş var 10000 euro iş bulabilirsin şansın varsa
  • Kesinlike sayısal seç.Hem meslek secımı daha fazla oluyor sayısalda.
  • sevmiyosan sayısal seçme, hayatımda lisede hazırlık okumadım düz liseye gittim, sayısal mezunuyum, 405 puanla sağlam üniye girdim hazırlıgı tam puanla atladım ing öğretmenliğindeyim, yani demem o ki ben çok cool'um :p yok o değilde gerçekten baştan sevdiğin bölüme gitmeye bak sonra benim gibi olma

çalışıp yaparım deme, sevmiyosan başından atarsın, az çalışarak iyi yaptıgın şeylere yönelirsen gayet güzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reqvhio -- 12 Mayıs 2013; 3:00:03 >
  • Artık bölüm seçmenin bir önemi kalmadı diye biliyorum ben, sözel öğrencisi tıp fakültesine girer ama kazanabilir ise.
  • Al işte nefret ediyorum bu anlayıştan. Kesinlikle şunu seç bunu seç. Lan çocuğun ne istediğini biliyo musunuz da konuşuyosunuz? Kardeşim neyi seviyorsan neyde yetenekli olduğunu düşünüyosan neyi hayatın boyunca yapmak pişman olmayacaksan onu seç. Yok efendim şunda para b.k yok efendim ismi karizma bunlar önemli değil. Ben hep mühendis olmak isterdim mühendislik okuyorum. Samimi konuşuyorum tıp kazansam gitmezdim. Niye gideyim abi seviyor muyum? Önemli olan bu. İlerde pişman olma. Beni sayısala almadılar 9. sınıfta matematiğim bir diye. Sevdiğim şey diye 11. sınıfta sayısala geçtim. İnşaat Mühendisliğini de kazandım. Dandik bir sene içinde yaptığın derslere bakıp da bölümünü seçme. Dersle falan alakası yok bunun aldırma kimseyi. Neyi seviyorsan o bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRunner -- 12 Mayıs 2013; 3:38:40 >
  • Mat. 2 'yi yapıyorum ve kesinlikle hergün tekrar edip çalışırım diyorsan sayısalı seçebilirsin kardeşim.Eşit ağırlık ise sayısala oldukça yakın sayılır.Bence e.a'yı seçicem diyorsan sayısala git derim.Altı üstü fizik,kimya,biyoloji görüceksin.Ama diğer derslerin sayıları azalıcak.Sayısalda yazı yazma derdi yok.Zeki ve çalışkan olman yeter sana.Sözele geçicem diyorsan,sana şöyle bir alternatifim var.Meslek lisesine git.Bir ton bölüm var.Bilgisayar bunlardan başı çekeni.Sonra muhasebe vs. geliyor.Ben aşırı düşündüm bu işi.E.a'yı seçtim.Yapamıycağımı anlayınca (mat. 2yi) sözele geçtim.Ha şuanda memnun muyum? Hayır.Bende e.aya veya sayısala gidip kafamı patlatıcak daha doğrusu çalışacak g*t yoktu.Seneye mesleğe geçicez.Kalmazsak.Dediklerimi iyi düşün.Fazla takılma.Sözelden devamlı bölüm gidiyor.Zaten bişey yapamayan e.alar sözellerin alanlarını kapıyor.Aynı şekilde sayısallar e.aların Sisteme diyecek birşeyim yok.Hal ortada zaten.

• Kafan çalışıyorsa sayısal. İleride mühendis, doktor olursun. Çalışmıyorsa da TM, hukuk filan okuyup kendini tatmin edersin. Sözel ve dil bölümleri gereksiz insan bölümleridir.
  • #sarcasm
  • Sayısaldan başkası yalan
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Kafan çalışıyorsa sayısal. İleride mühendis, doktor olursun. Çalışmıyorsa da TM, hukuk filan okuyup kendini tatmin edersin. Sözel ve dil bölümleri gereksiz insan bölümleridir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Armelin

quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Kafan çalışıyorsa sayısal. İleride mühendis, doktor olursun. Çalışmıyorsa da TM, hukuk filan okuyup kendini tatmin edersin. Sözel ve dil bölümleri gereksiz insan bölümleridir.

• Arkadaşlar birşey sormak istiyorum lise 1 puanla direkt girdim elektrik elektronik matematik geometri çok ileri derecede değil yani sayısalım pek iyi değil fakat sözelim epeyi karnedende bütün hocalar sayısal dersleri işağretliyor ailemede sözeli iyi fakat sayısalı kötü diyorlar burayı bitirip sözel öğretmeni olma gibi bir şansım var mı veya sözel ile ilgili bir mesleğe geçmek gibi hukuk vs vs
  • Veteriner fakültesi okunmaz.. Türkiye'de en başarılı fakültesi bile %20 si ancak okulu zamanında bitirebiliyor.. TR'de hiçbiyerde göremeyeceğin baraj sistemleri var 1-2 ,2-3,1-3,3-4,2-4 yetmiyomuş gbi de 4te eğer alttan dersin varsa 5'e geçemiyosun.. Bütün barajları koymuşlar abi hidroelektrik santrali kuracaz yakında.. Okuma taam mı abisi sakın okuma... Makina mühendisliği puanıyla giriyoruz.. çok zeki değiliz... Bizden TIPÇI performansı bekliyolar.. aman diyim okuma.. okuldan mezun olan 10 kişiden 8 i HUNİ ile ayrılıyo ...

Velhasılı seçtin Velhasılı bitirdin Velhasılı askerliği de yaptın ... Paraya para demiyoz .. Tuvalet kağıdı diyoz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.