Şimdi Ara

Lise öğrencisiyim pilot olmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
7.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar. Bu sene 10. sınıfa geçiyorum. Okuduğum lise anadolu meslek lisesi ve meslek eğitimi alıyorum şu anda ama pilot olmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor, bu konuda bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi ?

Not : Bazı kaynaklarda 60-70 bin euroya da özel eğitim alınabildiği söyleniyor. Bunu karşılayamam maalesef.
    2. Not : Hava harp okulunu da tercih etmek istemiyorum çünkü 10 yıl askeri hizmet yaptıktan sonra özel pilot olsam ne olur

Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: ebujburge

Herkese merhaba arkadaşlar. Bu sene 10. sınıfa geçiyorum. Okuduğum lise anadolu meslek lisesi ve meslek eğitimi alıyorum şu anda ama pilot olmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor, bu konuda bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi ?

Not : Bazı kaynaklarda 60-70 bin euroya da özel eğitim alınabildiği söyleniyor. Bunu karşılayamam maalesef.
    2. Not : Hava harp okulunu da tercih etmek istemiyorum çünkü 10 yıl askeri hizmet yaptıktan sonra özel pilot olsam ne olur

10 yıl askeri hizmet zorunlu değil okulu bitir parasını ver ayrıl sonra yallah pilotluga :D

• quote:

Orijinalden alıntı: qralahmet01

quote:

Herkese merhaba arkadaşlar. Bu sene 10. sınıfa geçiyorum. Okuduğum lise anadolu meslek lisesi ve meslek eğitimi alıyorum şu anda ama pilot olmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor, bu konuda bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi ?

10 yıl askeri hizmet zorunlu değil okulu bitir parasını ver ayrıl sonra yallah pilotluga :D

90 bin tl mi ?

• quote:

quote:

quote:

90 bin tl mi ?

Tam bilgim yok ama öle duyduydum bence o kadar paran varsa verilir sonradan pilot oldunda daha fazlasını kazanırsın bence.

• quote:

quote:

quote:

quote:

90 bin tl mi ?

Tam bilgim yok ama öle duyduydum bence o kadar paran varsa verilir sonradan pilot oldunda daha fazlasını kazanırsın bence.

pilot olduktan sonra çok daha fazlasını kazanabilirim ama pilot olmadan o kadar parayı nereden bulacağım ki ? sorun orada

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

90 bin tl mi ?

pilot olduktan sonra çok daha fazlasını kazanabilirim ama pilot olmadan o kadar parayı nereden bulacağım ki ? sorun orada

• yardımcı olun arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yardımcı olabilecek bir kişi yok mu ya
  • sanmıyorum yani ama çok zor pilotluk işi yani hiç bir sağık probleminin olmaması gerekiyor.

Kardeşim sen al bi 70lik rakı zaten 45 TL'ye safkan pilotaja bağlanıyorsun direk :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuspectT

sanmıyorum yani ama çok zor pilotluk işi yani hiç bir sağık probleminin olmaması gerekiyor.

Kardeşim sen al bi 70lik rakı zaten 45 TL'ye safkan pilotaja bağlanıyorsun direk :)

bugüne kadar hiçbir şekilde kalıcı sağlık problemi yaşamadım, sadece küçükken su çiçeği geçirmiştim. başka da bir şey olduğunu sanmıyorum.

ha bir de çok dinci biri değilim ama,
    "Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz." Maide,90
  • Askeriyeden çıkış çok zor artık öyle 15 yıl zorunlu hizmeti yapıp tazminatı da versen kolay değil. Pilotaj bölümlerini okuman lazım sanırım ama pek bilgim yok o konuda.
  • THK üniversitesinin tam burslu pilotaj bölümü var.510 puan.bir kaç sene içerisinda tamamen ücretsiz olacağı konusunda söylenti var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda sizi aydınlatmak farz oldu.Sevgili kardeşim senin geçtiğin yollardan zamanında bende geçtim şimdi son sınıftayım.2 şekilde sivil pilot olup havayollarına girebilirsin ya askeri pilot olup (ki bu çok zor mükemmel sağlık koşulları şart burun yamukluğu bile bırakabilir) 15 yıldı 10 yıla indi 10 yıl tamamlandıktan sonra belirli bir süre type eğitimi ve line eğitimi alman gerekecek eğer yok çok zor bunlar dersen 4 yıllık ( sayısal olması avantajlı) bir üniversite bitireceksin paşa paşa ondan sonra tam 55.000 Euro yada 66.500 $ özel bir uçuş kursuna verip 18 aylık bir eğitimin ardından havayoluna adım atabilirsin. Birde yeni yeni imkanlar doğuyor THK üniversitesine paralı girebilirsin ki puan çok yüksek burslu girmek istersen 540 civarı bir puan gerekiyor bir yerlerde de dayın olması lazım,son olarak THY academy var sayısal ağırlıklı üniden mezun kişileri mülakat ve sınava tabi tutuyorlar (DLR,VTS,Psikomotor,Uzaysal Algı...)ki bunlarda zor sınavlardır.Geçersen seni Miami'ye eğitime gönderiliyorlar orada pilot olup THY'de işe başlıyorsun ücretsiz zorunlu olarak 15 yıl THY'de çalışacaksın.Gerçekten zor yollardan geçmen gerekecek sana tavsiyem gerçekten istiyorsan bu işi Microsoft Flight Simulator'a başlayıp ufaktan ilerlemen yazları ise THK Eskişehir İnönü havacılık kampına gitmen ücretsiz Planör kursları gerçekten çok yararlı ve havacılık ortamı son olarak ve en büyük etken İngilizce yeni yönetmeliğe göre Level-4 ingilizce şartı arıyorlar ingilizcen ne kadar iyi olursa o kadar önde olursun yararlı olduysa ne mutlu bana

edit:Eskişehir anadolu üniversitesini atlamışım o da ücretsiz üniversitemizdir Sivil Havacılık Yüksek Okulu diye geçer özel yetenek sınavları vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit006 -- 28 Haziran 2012; 1:18:27 >

• THK pilotaj bölümüne girmek için renk körlüğü engelmidir ve her yıl muayene olunuyormu?
  • Ticari havayollarında sıkıntı olabilir bizim ülkemizde.ICAO sağlık koşullarında bir hüküm var gözle ilgili fakat tam türkçeye çeviremedim.Sağlık muayenesi en iyi İstanbul özel GOP hastanesinde olunur hem uygun fiyata hemde o kadar ince eleyip sık dokumuyorlar örneğin Etimesgut askeri hastanesinde Pilot olabilir yazısını almak çok zordur çünkü genel düşünce mükemmeliyetçi olmaktır.Renk körü arkadaşlar normal hayatta sıkıntı çekmiyorlar sadece o sayıları okuyamıyorlar diye biliyorum çok arkadaşım var öyle eğer sen dersen ki amerikada uçacağım ben orada uçağa binebilen herkes pilot olabilir derler çok rahattır amerika adam sana uçağı verir git uç gel der ama türkiyede bu olay imkansızdır.First Class Sağlık muayeneleri 40 yaşa kadar 1 yılda bir 60 yaşından sonra 6 ayda bir alınır.
  • Çok aydınlatıcı oldu .Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit006

Bu konuda sizi aydınlatmak farz oldu.Sevgili kardeşim senin geçtiğin yollardan zamanında bende geçtim şimdi son sınıftayım.2 şekilde sivil pilot olup havayollarına girebilirsin ya askeri pilot olup (ki bu çok zor mükemmel sağlık koşulları şart burun yamukluğu bile bırakabilir) 15 yıldı 10 yıla indi 10 yıl tamamlandıktan sonra belirli bir süre type eğitimi ve line eğitimi alman gerekecek eğer yok çok zor bunlar dersen 4 yıllık ( sayısal olması avantajlı) bir üniversite bitireceksin paşa paşa ondan sonra tam 55.000 Euro yada 66.500 $ özel bir uçuş kursuna verip 18 aylık bir eğitimin ardından havayoluna adım atabilirsin. Birde yeni yeni imkanlar doğuyor THK üniversitesine paralı girebilirsin ki puan çok yüksek burslu girmek istersen 540 civarı bir puan gerekiyor bir yerlerde de dayın olması lazım,son olarak THY academy var sayısal ağırlıklı üniden mezun kişileri mülakat ve sınava tabi tutuyorlar (DLR,VTS,Psikomotor,Uzaysal Algı...)ki bunlarda zor sınavlardır.Geçersen seni Miami'ye eğitime gönderiliyorlar orada pilot olup THY'de işe başlıyorsun ücretsiz zorunlu olarak 15 yıl THY'de çalışacaksın.Gerçekten zor yollardan geçmen gerekecek sana tavsiyem gerçekten istiyorsan bu işi Microsoft Flight Simulator'a başlayıp ufaktan ilerlemen yazları ise THK Eskişehir İnönü havacılık kampına gitmen ücretsiz Planör kursları gerçekten çok yararlı ve havacılık ortamı son olarak ve en büyük etken İngilizce yeni yönetmeliğe göre Level-4 ingilizce şartı arıyorlar ingilizcen ne kadar iyi olursa o kadar önde olursun yararlı olduysa ne mutlu bana

edit:Eskişehir anadolu üniversitesini atlamışım o da ücretsiz üniversitemizdir Sivil Havacılık Yüksek Okulu diye geçer özel yetenek sınavları vardır.

hocam çok sağol, benim gönlümden geçen sivil havacılık yüksek okulunu kazanmak ve tamamiyle buna hazırlanıyorum diyebilirim. bir de havacılık kampından bahsetmişsin, yaş sıkıntısı olmaz mı ?

• Bende 10. sınıftayım çok çalışmam gerek ya THK ,AÜ pilotaj yada Makina mühendisi olup geçmek istiyorum zor olduğunu farkındayım ne yapayım çok istiyorum yüksek bir puan almam gerek !
  • Hocam THK kursları için 15 yaşınızı bitirip 16 yaşından gün almanız gerekmektidir.
    ebujburge kardeşim dediğim gibi ingilizce ve devamlı okumak.

Airbus seni uçurur ama sen Boeing'i uçurursun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit006

Hocam THK kursları için 15 yaşınızı bitirip 16 yaşından gün almanız gerekmektidir.
    ebujburge kardeşim dediğim gibi ingilizce ve devamlı okumak.

Airbus seni uçurur ama sen Boeing'i uçurursun :)

Çok şükür ingilizceme güveniyorum, o konuda bir sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum (her ne kadar kule-pilot diyaloglarını dinlediğimde bir şey anlamasam da). Peki biraz bilgi verir misin yani ne öğretiyorlar, daha doğrusu nasıl öğretiyorlar, ne kadar sürüyor, ne zaman başvuru yapılıyor ? 29 temmuzda 15 yaşımı bitirip 16dan gün almış oluyorum ama geç kalmış olacağım herhalde. Olmadı seneye giderim Yani sadece yer eğitimi mi, yoksa havada da eğitim veriyorlar mı gibisinden.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.