Şimdi Ara

Lise Nakilleri Nasıl Yapılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
24.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bunu anlatmaktaki amacım bu konuyla ilgili birçok öğrenci arkadaşımızın ve velilerimizin araştırıyor olmasıdır.Liseler arası nakiller için internette pek çok konu vardır.Fakat çoğu yanlış veya eski yönetmeliğe göredir.Ben nakil başvurularını ve şartlarını her türlü şekilde anlatacağım.

NAKİL VE GEÇİŞLER:7 Eylül 2013 YENİ YÖNETMELİK

Nakil: Aynı tür program, alan veya dalda öğrenim gören öğrencilerin ortaöğretim kurumları arasında yer değişikliğini,
    Geçiş: Öğrencilerin farklı program, tür, alan, dal veya ortaöğretim kurumları arasında yapılan değişikliği,

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla (OYP) öğrenci alan Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu, Anadolu Öğretmen ve Anadolu İmam-Hatip Liselerine nakil ve geçişler;

a) Okulların her birinin kendi arasında her sınıf seviyesinde,
    b) Okullar arasında onuncu sınıfın sonuna kadar,
    c) Bu okulların dışındaki diğer OYP ile öğrenci alan okullardan bu okullara onuncu sınıfın sonuna kadar,
    Yönetmelikte belirtilen süre içerisinde yapılır.

Nakil ve Geçiş Şartları;

Nakil ve geçiş için aşağıdaki iki şartın birlikte gerçekleşmiş olması gereklidir.
    1- Açık kontenjan bulunması,
    2- Öğrencinin yerleştirmeye esas puanının naklen gitmek istediği okulun yerleştirmeye esas taban puanından az olmaması,
    Bu iki şartın olması kaydıyla puan üstünlüğüne göre nakil ve geçişler yapılır.

Taban Puanları ve Açık Kontenjan Durumu;

Okulların taban puanı ve açık kontenjanları e-Okul sisteminde ilan edilir. Açık kontenjan ve taban puanı bilgileri için tıklayınız.

Nakil ve Geçiş Başvurusu;

Nakil ve geçiş başvurusu, veli tarafından her ayın son haftası mesai saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne yapılır. Öğrencinin nakil şartlarını taşıması hâlinde başvurusu okul müdürlüğünce naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e-Okul sistemi üzerinden iletilir.

Nakil ve Geçişin Kabulü;

Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilir. e-Okul sistemi üzerinden alınan nakil başvuruları, ilgili okul müdürlüğünce takip eden ayın ilk iş günü içerisinde değerlendirilir ve nakil şartlarını taşıyanlar kabul edilir.

Nakil ve Geçişte İstenen Belgeler;

Nakil ve geçiş başvurusu için öğrencinin okuduğu okula öğrenci velisi tarafından dilekçe verilir. Bunun dışında herhangi bir belge veya evrak istenmez.

Kaynak:Yönetmelik

SIKÇA SORULAN SORULAR

-Düz liselerden Anadolu Lisesine yada Anadolu teknik liseye nakil yapılabilir mi?
    Hayır geçilemez.

-Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek türü liselerden Normal Anadolu Liselerine nakil yapılabilir mi?
    Hayır yapılamaz.Fakat 9. sınıfta hazırlık sınıfı okunurken ve 10. sınıfın ilk 10 gününe kadar yapılabilir.

-Anadolu lisesinden Anadolu Teknik liselere veya meslek liselerine nakil yapılabilir mi?
    9. sınıf hazırlık sınıfındayken ve 10. sınıfın ilk 1 ayına kadar yapılabilir.

-Anadolu Teknik Meslekte bölüm değiştirilebilir mi?
    Evet değiştirilebilir.Fakat 9. ve 10. sınıftayken değiştirilebilir.11. sınıfta ise sadece alan dalı değiştirilebilir.

-Bir şehrin içinde bulunan ilçelerdeki liselerde nakil yaptırılabilir mi?
    Okula girdiği dönemdeki puanı gitmek istediği okulun sınıf derecesindeki taban puanına yetiyorsa veya geçiyorsa nakil yapılabilir.Fakat yukardaki şartların olması gerekir.

-Ticaret Meslek Lisesinden Endüstri Meslek Lisesine nakil yapılabilir mi?
    Uygun bölüm veya bölüm dalları olması halinde nakil yapılabilir.

-Düz liselerden başka düz liseye nakil yapılabilir mi?
    Yapılabilir.Fakat ikametgah adresinin o okulun yerine bağlı olması gerekir.
    (Anadolu Liseleri veya Anadolu Liselerine Bağlı Endüstri Meslek liseleri gibi puanla alan liselerde bu kural şartı aranmaz)

-Açık öğretimden meslek liselerine geçiş yapılabilir mi?
    Hayır yapılamaz.

Başka sorularınız olursa aşadan mesaj atın.Gerektiğince cevaplamaya çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TommyHeatcheR -- 14 Aralık 2013; 18:37:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lise Nakilleri Nasıl Yapılır?

Lise döneminde farklı bir okula geçmek isteyen öğrenciler için nakil işlemleri uygulanmaktadır. Lise nakil işlemleri, belli koşullar ve süreçler dahilinde gerçekleştirilir.

10. Sınıf Nakil İşlemleri Nasıl Yapılır?

1. sınıfta başka bir liseye nakil olmak isteyen öğrenciler, öncelikle nakil döneminin tarihlerini takip etmelidir. Nakil dönemleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir ve genellikle yaz aylarında gerçekleşir.

Nakil Başvurusu:

Nakil başvurusu, öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne yapılır. Başvuru sırasında öğrencinin şu belgeleri ibraz etmesi gerekir:

• Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Öğrenim belgesi
    • Nakil talep dilekçesi

Nakil Şartları:

Nakiller, genellikle öğrencinin ikametgahının değişmesi, sağlık sorunları veya okulun taşıma kapasitesinin dolması gibi nedenlerle yapılır. Nakil talebinin kabul edilip edilmeyeceği, okul yönetimi tarafından değerlendirilir.

Nakil Sonuçlarının Açıklanması:

Nakil sonuçları, nakil döneminin bitiminden sonra açıklanır. Nakil işlemleri tamamlandıktan sonra öğrenci, nakil olduğu okula kayıt yaptırır ve eğitimine devam eder.

Önemli Notlar:

• Nakil işlemleri için son tarih kesinlikle takip edilmelidir.
    • Nakil talebi, gerekçeli olarak yapılmalıdır.
    • Nakil sonuçları, öğrenciye yazılı olarak tebliğ edilir.
    • Nakil işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelikleri doğrultusunda gerçekleştirilir.

Yukarıdaki bilgilere ek olarak, öğrenciler nakil işlemleri hakkında daha detaylı bilgiyi okul yönetimlerinden veya Milli Eğitim Müdürlüklerinden alabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • TommyHeatcheR kullanıcısına yanıt
    bn dün nakil işlemi yaptırdım ve yaptırdıgım okul evime yakın diye seçtim istediğim okulda kontenjan olmadıgı için o okula yaptım ama akşam eve geldiğimde istediğim okulun kontenjanı 32 olmuş bn şimdi nakil işlemimi bu okula yaptırmak istiyorum nakil işlemini bu hafta yapmıştım onu değiştirme ihtimalim varmı????? acil cvp bekliyorum
  • Imam hatipten Anadoluna gelan gecis??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu 2013 de açılmış ancak 2015 için değişen bir şey varmı 3 hafta bekledim ama hiç bir okulda kontenjan çıkmadı ne yapmalıyım?
  • Buralarda yeniyim sırf size danışmak için hesap açtım ben aydında normal bi anadolu lisesinde 10.sınıf okuyordum eşit ağırlık seçtim fakat yazın düşününce sayısal seçmeye karar verdim asıl sorun ben kayseride bi liseye gelcem akrabalarim burada hem alan değiştirip hem nasıl nakil olcam yardım eder misiniz ?

• Ben 10.sınıfta kaldım İHL de şimdi ben ticarete gecebilirmiyim gecersem 10 danmi baslarim neye gore bölüm secerim ? (9.sınıf ort. Sbs puanımi?)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nakil olmak istediğim okul 347 benim puanım 346.7 arada yarim puan bile yok nakil gerceklesirmi ??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel lise mi, devlet lisesi mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben şuan Giyim Teknolojileri Alanıma sustum meslek programı.. ben şimdi başka bi meslek lisesine nasıl nakil aldırırım ? Mesela baska bi okulun meslek bölümüne nakil olabilir miyim ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.