Şimdi Ara

LİSANSLI ÜRÜN KULLANMAK YARARLI MI ENAYİLİK Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim sorum açık office yuklemeyı dusunuyorum sizce lisanslı almak enayilik mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekiinmetu -- 31 Ocak 2005, 1:09:55 >

• nie enayilik olsun kardeşim.bütçen uygun ise alırsın tabi ki
  • Ben ürünü alırken parasına bakıyorum eğer o paraya değecekse ne kadarsa veririm değmeyecekse lisanssız kullanırım.Eğer kaçak kullanım olmasaydı bill amca windowsu binlerce dolara satıyor olabilirdi...
  • her ne kadar programları yapan gayrimüslim de olsa hakka riayet etmek lazım gelir...
  • Acıkcası adamlar bizi lisanssız kullanmaya mecbur ediyolar.Niye o kadar pahalı olur anlamak mümkün değil.Benim işlemcimden daha pahalı yazılımı ben niye lisanslı kullanayım.Bence enayilik adamlarda.Doğru dürüst fiyatlandırma yapsınlar ki herkes lisanslı alsın.Hem coğu orjinal oyun cd siz calışmıyor illa virtual-drive yapman lazım cd yle uğraşmamak için.Alırım adam gibi kacağını gül gibi oynarım.

(Bu konunun yeri donanım bölümü değil ama neyse)
  • ya korsancılık olmasaydı belkide hala dos ta sürünecektik:P
    korsancılık sayesinde heryerde windows kullanıyoruz ve sonra şirtekimize de lisanslı almak zorunda kalıyoruz
    adamlarda bu korsancılığı biraz teşvik etmiyormu 30 günlük deneme sürümleri piyasaya sürerek
    tamam hiçbirşey korsanları haklı çıkarmaz ama yararı da yok değil

ben elimden geldiğince open office gibi parasız programları dergilerin verdiği tam sürümleri kullanmaya çalışıyorum
    ne de olsa adamlar emek vermiş
    linuxte wındows programlarını başarılı çalıştıracak emulatorler olsun 1 dakika düşünmem geçerim linuxe ama işte autocad falan çalışmıyor zannımca
  • Program, işini eksiksiz yapıyor, kullanıcısı ile artniyetli münasebetlere girmiyor ve gerçekten sağlam ise gider alırım originalini.

Ama M$ in hiçbi ürününe para yatırmaya gelmiyor ki.. hiçbir zaman ardı arkası kesilmiyor..

ve bir ton bug ,bellek israfı ve destek sonucu şişen ve mantarlanmış bir sistem..

Haketmesi lazım önce.. Zira değeri ortaya atan teşebbüs eden o..

Windows XP Home Edition : 100 dolar

Windows XP Professional Edition : 499 dolar

Windows 2003 Server : 3400 dolar

Windows 2003 Enterprise Edition : 7200 dolar

Ama buna karşın gelenler :

-yaklaşık 2000 e yakın açık

-swapsız kullanım için minimal 140 ~160MB bellek gereksinimi

-güncelleme paketlerinin regleri şişirmesi sonucu ağırlaşan sistem

-activex, scripting host, macro host kernel dll ve standalone modda olmak üzere;

Antivirus uzmanı KASPERSKY firmasının son istatistikine göre TOPLAM
    110125 adet Envantere geçmiş ve sadece TEK platform için yazılmış VİRÜS..

Ve o son sistemlerde adamlar server emanet ediyorlar güya.. Ondan sonra en ufak açıkta host kökten çöküyor ve erişim tamamen gidiyor.. Ya da host makinenin kontrolünü ele geçirip içerikleri diledikleri gibi değiştiriyorlar.. Güvenlik dehası Windows, 10 K lık bi exploitle gümlüyor.. 7200 dolarlık sistem.. Maşşallah

Lisanssız kullanmayın..

Oldu Canım. Başka ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • amanın xp pro nası 499 dolar yahu?benim bildiğim 150 dolar falandı
  • Acharad ne güzel söylemişsin
    Nekadar ekmek okadar köfte!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obm17 -- 31 Ocak 2005, 5:18:16 >
  • bu iş senin maddi durumuna bakar. eğer imkanın varsa seni sarsmayacaksa mutlaka ücretini verip al. ama imkanın yoksa yapacak bir şey yok.

sevgili Acharad ne kadar verdiği bilgilerde haklıda olsan o M$ arkadaşlar olmasa şu anda buraya yazıyor olamayacaktık. haaa eninde sonunda birisi yapacaktı buna benzer bir sistem ama sonuçta yolu açan emek veren hak eder. bunu tartışmaya gerek yok. paramız varsa almalıyız mutlaka. saygılar.
  • bazı programlar var cileden cıkarıyo bi balısyosun program hiç ama ücreti dağlar gibi ama kullanmak enayilik diildir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Acharad

Windows XP Home Edition : 100 dolar

Windows XP Professional Edition : 499 dolar

Windows 2003 Server : 3400 dolar

Windows 2003 Enterprise Edition : 7200 dolar

Ne yalan söyleyeyim yazını okuduktan sonra Bill'i daha çok sevmeye başladım. Demek onun yerinde olsaydın 152 Dolarlık xp pro'yu bize 499 dolara, 705 dolarlık 2003 server'ı (standart edition) ise 3400 dolara kakalayacaktın. (Fiyatlara KDV dahil değil)

2003 Enterprise'ın gerçek fiyatını bilmiyorum ama 7000 dolar olamayacağını düşünüyorum. Tahminime göre en fazla 2000 dolardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 31 Ocak 2005, 14:51:43 >
  • abi yuh ya o kadar da değil..

win xp enterprise edition alacağıma.gider ona uygun bir araba alırım veya gider3-4 tane laptop alırım..
    yuh be abi iyice salladın..
    o kadar pahalı olsa bill amca bile almaz..

kuzenleri de dahil yani..OHAA hatta YUHAA..!!..
  • Home bi kere 85 $ mı ne.

bunuda eklemeliyim server 2003 de bellek ler o kadar kasmıyo XP deki kadar 2003 daha rahat çalışıyo.çok garip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reanimate -- 31 Ocak 2005, 15:06:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: selective

Home bi kere 85 $ mı ne.

bunuda eklemeliyim server 2003 de bellek ler o kadar kasmıyo XP deki kadar 2003 daha rahat çalışıyo.çok garip.

Mavibilgisayarda 95$ + KDV

Gold'da 90$ + KDV

Bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler - gelişmiş derseniz çıkan menüde performans bölümündeki ayarlara girip görsel efektler bölümünde en iyi performans için ayarla seçeneğini işaretlerseniz (ya da alttaki listedeki tüm işaretleri iptal ederseniz de olur) ve daha sonra üstteki menüden gelişmiş diyerek işlemci ve memory kullanım önceliklerini arkaplan ve system cache olarak değiştirirseniz XP de 2003 gibi rahat çalışır.

NOT: İngilizce xp kullandığım için Türkçelerini tahmini olarak yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 31 Ocak 2005, 15:18:46 >

• alternatifi olmadigi durumlarda ve cok pahali degilse lisans alinabilir. mesela avi to mpeg convertor programinin alternatifini bulamadim (gerci satin da almadim) bu durumda cok elzem ise bu program satin alinabilir. ancak acik kaynak programlarin yayilimi ile ms denilen firma urunlerini fiyatlandirirken daha makul seviyelere gelebilir. ornek : fedora core 3 internetten ucretsiz indirilebilirken winxp home edition (en ucuzu) 80 dolar civari ise ben korsan winxp+fedora3 kurarim sistemime. (linuxta bazi temel eksiklikler oldugu icin winxp hala kullanmak durumundayim.)
  • walla programın sana vereceği ile fiyatı arasında bi uçurum varsa lisanssız kullanmak daha iyidir ... bill amca bulmuş garibanları nasılsa bana mahkumlar diyi .........
  • her şeyin bir bedeli var mutlaka ama bunu o ülkenin ekonomik durumuna göre düşünmeleri lazım..sonuçta yazılımın maliyeti ne ki işcilikten öte :) makul rakamlar olsa neden herkes almasın bende alırım ama abartı yüksek..
  • Bende lisanslı xp home turkish var ama turkish olduğu için işime yaramıyor bi köşeye attım.Orjinal olarak xp pro english aradım ama bulamadım mecbur netten çekmek zorunda kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Ali -- 5 Şubat 2005, 23:52:03 >
  • microsoft,office programını,öğretmenlere sadece 3 milyona verecek.
    bizde tanıdığımız bir öğretmenden:satın alırız.
    illede:lisanslı kullanmak isteyen birisi,:
    bu yöntemi raharlıkla kullanabilir...ne dersiniz..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzche -- 6 Şubat 2005, 16:23:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.