Şimdi Ara

Linux Yazılım geliştirme soru ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar linux yazılım geliştirmek istiyorum yada varolan yazılımı kendime göre düzenleyip kullanılır hala getirmek istiyorum.

VB.NET dilinde ne çok ustayım nede çok acemiyim.C# da acemi sayılırım. C++ da ise çok acemiyim.

Linux yazılım geliştirmek için yukardaki dillerden hangilerini bilmem gerekiyor yada bu dillerden birini bilmem gerekiyor mu ?

Ayrıca yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• C, C++ kullanabilirsin. build-essential paketini yuklemen gerekiyor sanirim. boylece gcc g++ ile compile edebilirsin. Projeler icin Make gerekebilir C ve C++ icin. Gnu Make diye aratabilirsin. Bunlar ile ilgili automake diye bir toola rastgelebilirsin.

Java kullanabilirsin. VB.NET biraz zor gibi. C# az sallantili ECMA ve Mono ile iOS Android Linux'a port edilmis durumda ama ne kadar basarili bilemiyorum.

Perl Phyton Ruby Bash Scriptgin'de kullanabilirsin projelerinin icinde. Veya Perl Ruby Phyton ile direk proje de yapabilirsin.

Grafiksel arayuz icin Glade GTK+ QT duyabilirsin :)

Objective-C'de bira alternatif olabilir. Zira Macintosh cogunlukla Objective-C diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garui -- 5 Temmuz 2012; 15:08:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: garui

C, C++ kullanabilirsin. build-essential paketini yuklemen gerekiyor sanirim. boylece gcc g++ ile compile edebilirsin. Projeler icin Make gerekebilir C ve C++ icin. Gnu Make diye aratabilirsin. Bunlar ile ilgili automake diye bir toola rastgelebilirsin.

Java kullanabilirsin. VB.NET biraz zor gibi. C# az sallantili ECMA ve Mono ile iOS Android Linux'a port edilmis durumda ama ne kadar basarili bilemiyorum.

Perl Phyton Ruby Bash Scriptgin'de kullanabilirsin projelerinin icinde. Veya Perl Ruby Phyton ile direk proje de yapabilirsin.

Grafiksel arayuz icin Glade GTK+ QT duyabilirsin :)

Objective-C'de bira alternatif olabilir. Zira Macintosh cogunlukla Objective-C diyebiliriz.

Sağol Dostum verdiğin bilgiler için kafamda bişeyler oturmaya başladı

• C++ ın işlemediği platform artık yok gibi.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.