belki gülünç bi soru olacak ama bu konu hakkında hiç bilgim yok ve 64 amd işlemcimi full performans çalıştırmak için suse linux 64 bit kurmayı düşünüyorum.(windowsun beta sürümünden hata ayıklayamam. bir işletim sisteminin betası metası olmaz bence) soru: linux açık kaynak kodlu deniyor. linux uygulamaları da açık kaynak kodlu, gnu-gpl falan yazıyo. PEKİ BU UYGULAMALARIN KAYNAK KODLARI NERDE? LİNUXUN KAYNAK KODLARI NERDE?
1-64 bit linux un windows tan önce kendini ispatladığı bir platform 2-açık kaynak,gpl,linux bunların cevabı:www.belgeler.org 3-.src uzantılı tüm linux dosyaları kaynak koddur. saygılar
bu kaynak kodu dediğiniz ne oluyo? C kodları mı?mprogramın yazılış aşamasındaki derlenmeden önceki kodları mı? yoksa başka bi formatta mı? öğrenmek istediğim bu kodları editleyerek programları değiştirebilir, nasıl çalıştığını öğrenebilir miyiz?
C kodu diye bir kısıtlama yok. Kaynak kodu programın derlenmeden önceki kodudur. Bu kodları inceleyerek hem bilgi alabilir hem de değiştirebilirsiniz.
bu kodları okunabilir bişimde hangi programla açarız? borland c++ 'ta denedim açılmadı. notepad te de okunaklı açılmadı. ne kodu mu src uzantılı dosyalar? nasıl düzenlenir?