Şimdi Ara

Linux Paralı mı Oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu ay ki Chip'i elime aldım. Maşallah 460 sayfa insan taşımaya zorlanıyor. "Linux'la firewall ve e-posta sunucusu" başlığı çok ilgimi çekti. Hemen 312. sayfayı açtım. Ve çok ilginç bir cümle okudum yazının içinde. Aynen şöyle yazıyordu;

"Bu durumda biz Linux SuSE 9(www.suse.com, 50 Euro) kullanacağız."

Linux ne zaman paralı oldu. Cehaletimi affedin ama ben Linux'u ücretsiz sanıyordum. Bazı dağıtımlar artık ücretli mi oldu. Hem de 50 € gibi hatırı sayılır bir fiyata.

Saygılar..

• dağıtımlar, o dağıtımı yapan ticari firmalar tarafından para ile satılabilir. mesela mandrake, suse gibi. aslında verilen para linuxe değil linuxun teknik desteğinedir.
  • CYSTEIN, GNU GPL ne demek haberin var mi senin ?
    "Egitim Sart !"
  • aslında CYSTEIN ın iki dedigide dogru.
    hem bedava hemde paralı.
    internetten indirip,kendi basına ugrasmak istiyorsan parasız,
    cd ile alıp birde teknik destek almak istiyorsan(mesela sunucu kuracan sirketine),belli bir ucret odeyip satın aldıgın dagıtımlar var...
    karar sana kalmıs...
  • thespidey,

Seninle polemiğe girmeyeceğim. Sen takıl güzel güzel. Ha işe yarayan cevapları sağolsun arkadaşlar verdi. Senin beyhude mesajına hiç de gerek yoktu arada. Sana hayatta başarılar dilerim.

Saygılar..
  • Linux yani kernel dediğimiz çekirdek bedava olmak zorundadır
    Fakat şirketler bu Linux çekirdeği üzerine kendileri ürettikleri yazılımlar ve hizmetler için para isteme haklarına sahiptir.
    Tıpkı Redhat in server linuzları için yüzbinlerce $ istemesi gibi
  • Ne alakası var. Çekirdek tabi bedava.
    Üzerine yaz parasını al.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by serkanyz</i>
    <br />Ne alakası var. Çekirdek tabi bedava.
    Üzerine yaz parasını al.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    Çekirdek=Kernel=Linux
    Linux dediğimiz şey Redhat , Novel gibi firmaların işletim sistemlerinin kullandığı çekirdeğin ismidir.
  • http://www.gnu.org/home.tr.html adresi bu konuya tam anlamıyla açıklık getiriyor.
  • ya aslinda bedava diye birsey yok,
    yani tamam indiriyorsun cdyi belese, sonra kurup sirketinde hic bir para odemeden kullanabilirsin linuxun bazi surumlerinde.
    Ama asil is tum bunlari verimli bir sekilde gerceklestirebilmekte, bence insanlar yavas yavas bunlara alismali.

Linux'un baska avantajlari var, tercih edilmesi cok farkli nedenlere dayaniyor. Stabil bir sistemin oluyor, daha guvenli bir sistemin oluyor, linuxla ugrasmis insan bilgisayarla daha hasir nesir olmus oluyor... bir sirketin linuxu tercih etmesi BENCE bedava olmasi degil.

Ayrica, ornegin suse9.1 proffessionali 99$ a satiyorlar, ama icinde yok yok!! ofis yazilimlarindan tutun da network bagintilari HATTA teknik destekle birlikte sunuyorlar. bu fiyata samda kayisi...

bunlar benim kendi nacizhane fikirlerim, yanildigim noktalar mevcuttur, katilmayanlar mevcuttur, katilanlarda olabilir...

[byes]
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
  • bu arada şunu belirtmek istedim şirketler hem windows un paralı olmasından şikayetçi hemde ücretsiz linux kurabilme imkanı varken öcüymüş gibi linux tan korkuyorlar bu da işin gerçek noktalarından biri
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.