Şimdi Ara

Linux neden başarısız ? işte cevabı (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
469
Cevap
7
Favori
27.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence linux hiç başarısız değil sadece oyun yüzünden kullanan yok benim görüşüm tabi eğer oyunlar linux için çıksa windows kullanan olmaz ben linuxu çok sevdim wine kurdum oyunları oynuyorum tabi windows taki gibi değil o biraz can sıkıcı
  • quote:

Orijinalden alıntı: desci

Başarısız olan Linux değil, kullanamayanlardır. Linux'a başarısız diyen insan varmış, onu da görmüş olduk

dünyada kullanım oranı %3 sence başarılı mı ?
    kötü dediğimiz windowsun kullanım oranı %90
  • RafiQ_Shia R kullanıcısına yanıt
    Sana göre TOFAŞ da Ferrari'den daha başarılı demek ki, kullanım oranına bakarsan.

Sen piyasada kaç tane Windows yüklü kaç tane Linux yüklü bilgisayar satın alabiliyorsun hiç düşündün mü? Standart bilgisayar kullanıcısının Linux kullanmasını bırak Linux'tan haberi yok.

Standart desktop bilgisayar üreticilerinin çoğu Linux desteği vermiyor, driver'ları çok başarısız. Linux developer'lar oturup bi de Nvidia'ya AMD'ye driver yazıyorlar.

Gerçekten teknik anlamda başarıya bakacaksan desktop tarafına değil server tarafına bak. Server tarafındaki oranlar hiç senin dediğin gibi değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desci -- 26 Eylül 2013; 22:41:51 >
  • Linke baktığımızda aslında arkadaş bir konuda haklı bir sürü linux sürümü var.
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1b/Linux_Distribution_Timeline.svg

Ama linuxu herkesin kullanması için tek bir yol var. O da windows altında çalışan programların hepsinin daha kaliteli muadillerinin linux altında bulunursa ve linux her kesimden kullanıcının kullanacağı düzeye gelirse windowsu kimse kullanmaz.

Çünkü ne zaman bilgisayara linux kursam windowstaki bazı programları arıyorum. Ve bazı işlemleri yapmak için linuxta komut kullanmak gerekiyor.
    Linuxu bilgisayarına kuran insanlar dediğim sebeplerden dolayı linuxu tercih etmiyor.

Ama eminim ki linux bir gün windowsun bileğini bükecek!

• quote:

Orijinalden alıntı: RafiQ_Shia

quote:

Başarısız olan Linux değil, kullanamayanlardır. Linux'a başarısız diyen insan varmış, onu da görmüş olduk

dünyada kullanım oranı %3 sence başarılı mı ?
    kötü dediğimiz windowsun kullanım oranı %90

çok kullanılması başarılı yapmaz özellikle satılan her pc ile zorla satılıyorsa bu başarı olamaz... + nerde çokluk orada b**luk var diye deyim var...

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Linux daha pahalı çünkü Linux kullanabilecek seviyede bilgi sahibi olmanın bedeli çok yüksek.

Linux'u bedava veriyolar alan yok diyosun, bunu sen son kullanıcı olarak söyleyebilirsin. Profesyonel olarak bilişimle ilgilenen insanlar "UNIX like" denilen standartlaşmış bir programlama arayüzüne sahip (POSIX) olan işletim sistemleri kullanır. Google, Facebook, IBM, Yahoo gibi şirketlerde çalışan yazılım geliştirme uzmanları, bilişimcilere bunu söylesen gülerler tabi.

Hergün girdiğin Youtube, Facebook gibi sitelerin sunucuları Linux'dur. Sunucu tarafını bilmeden konuşuyorsunuz, elinizdeki Android yada iOS cihazların hepsi aynı Linux-UNIX tabanı üzerine geliştirilmiştir.
  • o trojan maslı yalan haber... MS fanboylarının uydurması... her zamanki gibi olay Windows kökenli... java kullanırsan her şey mümkün...

@seyfi84
    asıl Windows kullanarak kobay oluyorsun... 8 kobayısın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezimonk -- 3 Ekim 2013; 15:32:41 >
  • grezimonk kullanıcısına yanıt
    Hey Allah'ım olaya bak.2 aylık mesajı hakaret etmek için mi cevapladın tebrikler...Evet şuan Windows 8 kullanmıyorum Windows 7 + LINUX MINT 15 KDE kullanıyorum...Şimdi ben Windows 7 yi kapatıp linux'a geçersem özgür ancak linux kapatıp windows'a geçince bağımlı yada kobay mı oluyorum?
    Linux kullanamamın bir diğer sebebi KDE dağıtımları çok sevmeme rağmen iğrenç ötesi tarayıcı fontları ve MS fontlarının tarayıcılar ile çıkardıgı uyumsuzluk..Belkide benim makina"bozuk"tur bu durumda yapacak bişi yok
    Ayrıca FM MANAGER 2012 C# eğitim setleri ve Visual Studio wordpress eğtim setleri programları vs gibisi nedeniyle Windows'a bağlıyım.Yoksa benim çokda hoşuma gitmiyor Windows..Ancak gerek saydıgım programlar gerekse IDM gerekse Windows'da yaşamama rağmen Linux'da Youtube video sorunları(tersi olanda mevcut) nedeniyle Mint'i açmıyorum..Ha dersen kardeşim gönder bilgisayarı ben hallederi C# dili için linux editörü de kurabilirim Wordpress olayınıda hallederim youtube sıkıntısından seni kurtarırım IDM kurarım adres var makınayı kutulayıp sana göndereyim hallet söz Windows 7 anında silerim..Ben halledemedim belki sen halledersin

birde şöyle bişi buldum http://tr.wikipedia.org/wiki/Linux_bilgisayar_vir%C3%BCsleri_ve_kurt%C3%A7uklar%C4%B1_listesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 3 Ekim 2013; 17:42:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Kürekle de çukur kazılır, ekskavatörle de.
    1970'lerden kalma araç ve yöntemlerle bilişim kastırmayı marifet, üstün bilgi sanıyorsunuz. Biz hamallık diyoruz.
    Üstün bilgi dersen sana Powershell derim. Yok böyle birşey linux'ta, olamaz da çünkü COM otomasyon yok, .Net yok.

Hep bu google, fb, youtube örneği verilir.
    Sen bu şirketlerdeki linux'a sahip olabilir misin? Hayır. Bunlar kendilerine göre icabında tüm kernel'i değiştiriyor, ne ubuntu ne debian ne bilmem ne kullanıyorlar. Ee? Herkes bir ordu sistem programcısı mı istihdam edecek linux kullanayım diye?
    Öte yanda Windows bir tanedir. Ben hem Nasa'da hem Pentagon'da kullanılan Windows'u kullanıyorum. Dünyanın en gelişmiş, en denenmiş, en modern işletim sistemine sahibim, kafam rahat. Google, Fb, Yahoo gibi reklamcı şirketlerin deneme tahtası değilim.

Arkadaş gerçekten güzel bir noktaya değinmiş.

'' Hep bu google, fb, youtube örneği verilir.
    Sen bu şirketlerdeki linux'a sahip olabilir misin? '' sözleri ile..

Zaten hep sahip olma arzumuz değil midir bizi böyle alışverişlere iten ? O özendiridiğimiz şeye ulaşmak için bizi arayışlara iten..

Kesinlikle sizin tercihinize saygım var fakat bu soruyu gerçekten meraktan soruyorum
    Nasa ve Pentagon'un kullandığı işletim sisteme sahip olmak size gerçekten kendinizi iyi mi hissettiriyor ?
    bu tarz kurnaz şirketlerin size daha yeni donanım ve yazılım satmaları için işletim sistemlerini başka nerelerde çalıştırmaları gerekir ?

Benim GNU Linux u denemek arkadaşlara bu örnek üzerinden bir önerim olacak.
    Neyiin iyi neyin kötü olduğuna siz deneyimleriniz ile karar verin. İhtiyaçlarnıza başkaları karar vermesin. Şirketlerin bize mal satmak için söyleyeceği yalanlar mallarını övmeleri asla bitmez.

Ayrıca şu haberi paylaşmak isterim:
    NASA ARTIK WİNDOWS XP KULLANMAYACAK

Ve beinm fikrim Nasa 'nın ne kullandığı umrumda değil. Ben işimi görmeye bakarım.

:D:D

Powershell demişsin de Linux uzerinde çalışan zilyon tane shell var. Bash, ksh, csh ve her birinin Powershell'den çok daha üstün yetenekleri var. İstersen bunları senelerini Windows geliştirmeye vermiş bir .NET geliştirici ile tartışma :D

COM öldü, .NET diyorsan güzel bir denemeydi ancak Java'dan çalıntı yaparak yaratılan bu platform sadece Windows üzerinde çalışıyor, kendim server tarafında kullanıyorum onu itiraf edeyim ama ondan da vazgeçmek üzereyim. Mono deme, Mono Microsoft ürünü değil, zaten stabil ve tam da değil.

Tüm kernel'i değiştiriyorsa adam niye Linux desin, sadece modifikasyonlara gidiliyor. Ben oturup da Linux kernelinden ayrı Job scheduler, Process scheduler yazan firma görmedim.

Pentagon'da office dosyalarını açmak için kullanılan en gelişmiş işletim sistemini kullandığın için tebrik ederim :D Keşke o Pentagon'da kullanılan en gelişmiş, en denenmiş işletim sistemlerini Mars'a giden Curiousity'de, Google search web farm'larında, CERN yada supercomputer cluster'larında da falan da görsek :D 94 Percent of the World's Top 500 Supercomputers Run Linux

Google, Facebook, Yahoo şirketleri deneme tahtası, Microsoft güvenilir firma olduysa artık ben bişey diyemem tabi.

Ben kimsenin fan'ı falan değilim, Windows da çok güzel işler başardı, en azından bilişim sektörüne korkunç bir rekabet getirdi ama Linux'a bilgisizce saldıranlara verecek cevabım çoktur. Son kullanıcı derse ki Windows daha basit, işimi görüyor, daha çok oyun oynama seçeneği var, eyvallah ama kimse çıkıp da Linux başarısız demesin, çarpılır :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desci -- 4 Ekim 2013; 9:24:23 >

• Başarısız çünkü beleş. Paralı olaydı iyiydi.
    Merak etme, bu piyasada kimse birisini cahil olduğu için yazılım geliştirme takım lideri yapmaz.

Adam yerine koyup saygılı davrandık, yazdığın laflara dikkat et. Kafası basmayacak birisi varsa bu ortamda gelip seviyeli tartışacak olgunluğa sahip olmayandır.
  • DUNYANIN EN GELISMIS EN DENENMIS ISLETIM SISTEMI'NI YARATAN SIRKETIN CEO'SU :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desci -- 5 Ekim 2013; 14:20:52 >
  • quote:

DUNYANIN EN GELISMIS EN DENENMIS ISLETIM SISTEMI'NI YARATAN SIRKETIN CEO'SU :D

Adam Titancılar (30 yaşın altındakiler yeni pazarlama adıyla Network olarak bilirler) kadar manyak...

• Her iki tarafında kendine göre artı ve eksileri var ,ben eski laptobuma hızlandırır diye crunchbang yükledim gerekli olan herşeyi üstüne yükledikten sonra win xp den bile fazla kasmaya başladı mesela, aslında microsoft un sistemleri o kadarda boş değil ,başka bir tarafta çalıştığım yerde hem windows hemde linuxun serverlarını yönetiyorum ,linuxta bir servise şunu şunu yap dedikten sonra bir daha arkamı dönüp bakmama bile gerek yok makinaya bişey olmadığı sürece o görevi yerine getiriyor ,windows öyle değil illa bir sorun çıkıyor ve o servisi mutlaka baştan başlatmam gerekebiliyor çok can sıkıcı bu yönden ,ihitiyaca ve yere göre kullanım çok önemli ,ama server söz konusu olunca ve lisans parasıda ödemeyeceğim için çok çok avantajlı ,biz bu sayede hem sql server hemde file server almaktan yırttık mesela çok hesaplı ve istikrarlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 1 Aralık 2013; 20:37:30 >
  • geberit kullanıcısına yanıt
    Aynen.Bizzat deneyip kullanmadım ama fevkalade olumlu geri dönüşler var server sistemlerde Linux layıkıyla işini yerine getiriyor demekki ama kişisel bilgisayarlarda durum maalesef iç açıcı değil
    KASIM 2013 İŞLETİM SİSTEMİ KULLANIM ORANLARI

Windows 8 yerlerde XP hala %30 üzerinde.Linux dağıtımları maalesef tabloda bile değil
     Linux neden başarısız ? işte cevabı
  • ms winzort 8'i bazı yerlere bedava veriyor... üniversite öğrencisine bedava veriyor tabi Linux dağıtımının önüne geçer... ms hile ile sazan üni öğrencilerini kendine köle yapıyor...
  • grezimonk kullanıcısına yanıt
    Agustos ayı verileriydi sanırım linux kullanım oranı kişisel makinalarda % 1.6 yüzdeyse sıçrama yapmıştı ama şuanki durum ile maalesef geçenseneki hale döndü.Windows Vista yı yakalayacagından emindim halbuki...Konu dışı ama ubuntu ve türevlerinde ZEND STUDIO kullanan var mı? Windows 8 de ZEND 5.5 DEBUG hatası veriyor kafasına göre çalışıyor çalışmıyor.ZEND STUDIO 10 ise karışık geliyor bana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 8 Aralık 2013; 17:39:59 >
  • linux severler şu soruma cevap versinler:
    windows bedava olsa ekran kartını tanıtmak için sayfalarca kod girme sıkıntısına girer miydiniz?
    Linux düşmanı değilim şirkette windows kullansam da, evde linux mint kullanıyorum.
    Windows tek olduğu için kararlılık çok. Linux binlerce dağıtıma bölünüyor. Acaba diyorum ki ubuntu geliştiricisi ile slackware geliştiricisi, pardusçusu, debiancısı, feoderacısı bir araya gelse güçlü bir dağıtım yapsa nasıl olur?
    bakın ben bu siteden pc toplattım işletim sistemine 600 lira istiyorlar ben o paraya bir ssd +hdd akırım yada ekran kartımı güçlendiririm.
    Şu soruma cevap bekliyorum windows açık kaynak değil ama maliyeti düşse yada bedava olsa linux çekilir bir dert mi?
    çok değil 2008 yılındaki pardustan umudum vardı ama şimdi şahsıma ben teslim oluyorum windows a.
    Bu kendi aralarında ki çekişmelere kızdığım için linux e veda edip, işletim sistemi artı office e 1000 tl gözü kapalı bayılırım.
    Steam olmasa dota 2 olmasa linux çekilir dert değil.

• Vindoz vindoz diyonuzda o nedele mi billy amcanız W8'i linux tarzında yaptı? Linux işletim sistemi güvenlidir, her isteyen kendine ait bir sistem yapabilir, oyun satıcıları için bulunmaz nimettir. Çünkü kopya'ya izin vermez. steam bunu görüp linux'a client yaptı. bir çok firma da artık linux üzerine oyun yazıyor. 5 yıl içinde windoz çöker, yerini linux alır. Ev kullanıcıları yeterince tanımadıklarından linux kullanmıyor. birde alışkanlıklardan vazgeçemiyorlar. her 6 ayda bir format attırıp 30 tl veriyorlar.

Bilgisayar sistemimi toptan değiştirdim, ubuntu bana mısın demedi. windows tabi ki açılmadı. 4 yıldır ubuntu bulunan disk'e format atmadım ben.

"windows bedava olsa ekran kartını tanıtmak için sayfalarca kod girme sıkıntısına girer miydiniz?"

Girimiyoruz ya neyse girediniz. W7 yüklerken sürücü bulunamadı diyen bir sistemde ne yapacağınızı bilemezken, linux kurulum yaparken internette chat yapabilir, okey oynarsınız.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.