Arkadaşlar katya sürümünü live ubs yapıyorum persistance modunda boot olmuyor bir hata veriyor ve siyah ekranda kalıyor live modda ise başlıyor fakat "Laptop" wifi görmüyor ve bağlanmıyor.Acıkcası linux kullanan birisi değilim işin inceliklerini bilmiyorum bilgisi olan arkadaş varsa cevaplarını bekliyorum.Birde bunu hallettikten sonra wifi ağına nasıl bağlanıcağımı yazarsanız sevinirim.Eğerki katya sürümü ile ilgili bir problem ise farklı osları indire bilirim ama linux mint kullanmak istiyorum iyi forumlar.
Bu desteği biten çok eski bir sürüm, öncelikle güncel sürümü indirmeyi deneyiniz.
buda elimde var 64 bit versiyonu ama onuda live olarak çalıştıramadım malesef laptop un hdd bozum bende dizi izlemek amacıyla ev içinde kullanmak istiyorum.
Öncelikle USB belleği HP USB Disk Storage Format Tool aracı ile Fat32 olarak biçimlendiriniz.
64 yada 32 bit işletim sistemi olması fark edermi bende 64 bit versiyonu var ? 17.3 ün.
CPU 64 bit ise etmez.
linux mint 17.2 kurdum persistence modunda 1 kere kullandım dizi vs izledim çalışıyordu bu sabah açmaya çalıştıgımda açılmıyor ama live olarak açabiliyorum. grapich interface vs yazılı ve sadece yes no seçenegi olan bir hata veriyor.
birde merak ettiğim bişey var linux 17.2 yi yada son sürümünü direk flashbelleğe kurup live versiyonla vs uğraşmadan sanki bir hdd de kuruluymuş gibi çalıştırabilirmiyim ? oluyorsa eğer hiç böyle aksiyon yaşamıyım :D
Doğrudan USB bir aygıta kurulu yapabilirsiniz, bunun için kurulum yaptığınız ve sistemi açtığınız 2 farklı medyaya ihtiyacınız olacak. Kurulu yaptığınızda çok daha fazla alan kullanılacaktır. Eğer 16 Gb. bir Flash bellek varsa, buna kurulum yapabilirsiniz.
Kalıcı modda herhangi bir değişikilk yaptınız mı, örneğin GPU sürücüsü kurulumu gibi.
"kelebekx3" abi müneccim gibi yakalın valla gpu driver kurmuştum sisteme o'mu yaptı bütün bunları?. :)
Çalışan/kalıcı ortama GPU sürücüsü kurmak uygun olmayabilir. En azından USB'yi başka bir PC'ye taktığınızda aynı durumla karşılaşabilirsiniz. Aşağıdaki komutun çıktısına bir bakalım.
inxi -Gx
abi sıfırdan kurdum flash belleği dahada yüklemem gpu driver çalışıyor zaten yüklemedende.Birde flashbellekteki persistence modunda tema dil klavye saat ayarı kalıcı oluyor değilmi abi ?
Evet, dil vb. ayarlar kalıcı oluyor.
Linux tarafında bazen 2 farklı sürücü olabiliyor, bunlardan birisi açık kaynak kodluözgür sürücüler ki bunlar kurulum sırasında etkinleşir. Diğeri ise donanım üreticileri tarafından geliştirilen sahipli/kapalı kaynak kodlu sürücülerdir. Mesela Nvidia ve ATI için bu iki tür sürücü de mevcuttur ve açık kaynak GPU sürücüleri ile gündelik işlerinizi çok rahat biçimde görebilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme