Şimdi Ara

linux mint e yeni başlayacağım yardım edin arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar ben linux mint kullanıcısı olmak istiyorum

birkaç soru sormam lazım lütfen yardım edin

1) LİNUX mint in hangi sürüm (versiyon ) yüklemeliyim neden cinnamon mate kde xfce
    2)windows 7 yanına kurabilir miyim kasar mı çakışma olur mu
    3)driver ister mi
    3)windows dosyalarını program uygulama çalıştırabilir miyim microsoft office gibi..

yazılım programları yükleyebilir miyim c c++ c# python ve benzer

şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

• Driver istemez, kendi Office i var, aynı anda başlamadığı için çakışma olmaz, ama Windows un yanına kuracaksan dikkat et Windows unu silme, hangi masaüstü ise zevkine ve bilgisayar özellikleri kalmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim peki versiyonlar konusunda ne düşünüyorsun
    ve
    office ile uyumlu mudur yani ben linux un office de düzenlediğim bir word dosyasını microsoft office de açabilir miyim

c c++ ...vb yazılım dosyalarını yükleye bilir miyim

teşekkürler
  • Sisteminiz hakkında bilgi (CPU, RAM, Ekran Kartı) verirseniz uygun bir sürüm tavsiye edilebilir.

Linux altında programlama ile ilgili aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz. Anlatılanlar genel olarak Linux Mint içinde geçerlidir.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?PHPSESSID=6qv6hrm07ul3mv6k11gaiitrp0&board=78.0

LibreOffice .doc, .docx uzantılı dosyaları açıyor, fakat düzenleme yapınca karşı tarafta bazen uyumsuzluklar olabiliyor.
    Bu tip uyumsuzluklardan sakınmak isterseniz; PlayonLinux ile Office 2010'u sorunsuz kurabilirsiniz.

• işlemci intel Pentium cpu p6100 @ 2 .00 ghz 2.00 ghz
    yüklü ram 2.00 gb kullanılabilir1,86
    sistem türü 32 bit
  • Sade, hızlı ve kararlı yapısıyla Mate masaüstünü önerebilirim. Cinnamon masaüstü ortamı daha gösterilidir, ama Mate daha hızlıdır.

http://www.linuxmint.com/edition.php?id=145

Kurulum rehberi

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4.0

Türkçe kullanım kılavuzu

http://www.linuxmint.com/documentation/user-guide/turkish_13.0.pdf

• arkadaşlar linux mint 13 kurdum ve kablolu internete giremiyorum? driverını görüyor ama baglanmıyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "Sistem Ayarları" içerisinde "Sürücü Yöneticisi" kısmını tıkla. Broadcom başlığı altında "aygıtı kullanmayın" seçeneğini seçtikten sonra çalışması lazım.

linux mint e yeni başlayacağım yardım edin arkadaşlar
  • qmertkucuk94 kullanıcısına yanıt
    1) Tamamen senin seçimine kalmış Cinnamon, Mint'in kendi geliştirdiği masaüstü ortamıdır. Mate ise eski sürüm "Gnome" altyapısını kullanır.
    Son versiyon LinuxMint 16(Petra)
    Ayrıca LinuxMint Debian tabanlı olanı var yanlış versiyon indirme. Debian tabanlı olan daha hızlıdır, sağlamdır ama henüz test aşamasında olduğundan biraz sıkıntılıdır.
    Son olarak yakında yani Mayıs ayında "Ubuntu" yeni versiyonu çıktıktan sonra LinuxMint 17LTS (long term support=Uzun Dönem Destekli - 4 yıl) sürümü de çıkacak.

2) Diğer arkadaşın da söylediği üzere ikisini aynı bilgisayara rahatlıkla kurabilirsin. Kurum seçeneklerinde zaten sana "Diğer işletim sistemlerinin yanına kurayımmı?" tarzında bir soru soracaktır. Hiç bir bilgin yok ise bu seçenek çok faydalı olacaktır.

3) Driver istemez ama istersen ekran kartı ATI/nVidia sürücülerini "proprietary" kurabilirsin.
    Bilgisayarın internete bağlı iken
    "ctrl+alt+t" kombinasyonu ile terminali açıp
    sudo apt-get install fglrx fglrx-amdcccle
    komutunu girersen ATI sürücüleri güzelce yükleyecektir.
    nVidia için komutu bilmiyorum ama komutu internette rahatça bulabilirsin.

4) Windows dosyalarını "wine" veya PlayOnLinux programları yardımıyla çalıştırabilirsin.

5) Yazılım Yöneticisi üzerinden binlerce ücretsiz program kurabilirsin. (evet python dahil)

Hem laptop hem de desktop'umda uzun zamandır Linux ve win7 kurulu. Sorarsan win7'yi ancak "South Park - Stick of Truth" oynamak için açıyorum.
    Ayrıca Steam'i (linux versiyonu var) yüklersen Linux uyumlu oyunlara da ulaşabilirsin.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.