Şimdi Ara

LINKSYS WAG325N PRE-N 300 Mbps ADSL2+ GATEWAY KABLOSUZ MODEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LINKSYS WAG325N PRE-N 300 Mbps ADSL2+ GATEWAY KABLOSUZ MODEM
    Arkadaşlar bu modemi tavsiye edermisiniz uzun zamandır modem araştırması yapıyorum bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=45&productid=bd95147
    Diğer bir tercih
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=45&productid=bd93194
    Yada sizlerin daha iyi önerileri varsa yazarsanız çok sevinirim arkadaşlar

• quote:

Orjinalden alıntı: strong84

LINKSYS WAG325N PRE-N 300 Mbps ADSL2+ GATEWAY KABLOSUZ MODEM
    Arkadaşlar bu modemi tavsiye edermisiniz uzun zamandır modem araştırması yapıyorum bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=45&productid=bd95147
    Diğer bir tercih
    Yada sizlerin daha iyi önerileri varsa yazarsanız çok sevinirim arkadaşlar

Yukarıda belirttiğiniz 2 ayrı model modem'in ortak iki temel özellikleri 1) kablosuz olmaları 2) ADSL modem olmaları; neredeyse...

Linksys'in bu modelini hiç kullanmadığım için bir şey demem doğru olmaz ama üzerindeki bir alay antenle vb. bana uzay gemisi izlenimi verdiğini ve "tipsiz" bulduğumu da söylemeliyim.

AirTies WAV-140'ı uzun zamandır kullanıyorum. Kablosuz ADSL modem olarak çok çok ultra süper bir tasarım değildir ancak tasarımı gündelik rutin ihtiyaçlar için fazlasıyla yeterlidir. Ancak benim bu modeli (zamanında) tercih etmemdeki en büyük neden VoIP gateway olarak ek bir işlevi olmasıydı. Bir de gerekirse, anteni sökülebilir bir tasarım olması bir artıdır.

Sizin ihtiyaçlarınız arasında VoIP yok ise WAV-140'ı boşuna tercih etmeyin. Öte yandan, 802.11n-draft standardı henüz resmileşmemiş ve bu nedenle belki de daha teknik olarak tam oturmamış bir standarttır. Kapsama alanı daha geniş olabileceğinden (ama alıcı tarafta yani bilgisayarda da 802.11n destekli bir ağ kartı olması koşuluyla...) bu modeli tercih etmek için de bana göre erken.

Belki ihtiyaç ve önceliklerinizi ortaya koyarsanız; kullanım bölgenizi de biraz tarif ederseniz daha çok yardımcı olabiliriz...

• kullandığım için söylüyorum gerçekten özellik olarak çok kapsamlı bi cihaz ama mesafe için alıyorsan 802.11.N destekli wireless alıcı alırsan daha verimli kullanırsın veya yeni çıkan bir model var bunu tavsiye ederim

http://www.mavibilgisayar.com/ud/9482

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thesims2 -- 25 Ağustos 2008; 20:31:26 >
  • ---------------------LINKSYS WAG325N-B 4 PORT 325MBPS WIRELESS-N MODEM -------------------Fiyat : 9 x 26,11 YTL = 235,00 YTL ( teknosa )

Teknik Özellikler:

Turkce Hizli kurulum Cd si
    Vpn Tunelleme
    4 port 10/100 Auto MDı-MDIX Switch,
    Pre-N (802.11b/g desteği) 300 Mbps kablosuz baglanti
    Wireless WMM (Wifi Multimedia)
    Online Oyunlar, Voip cihazlar, mac adres veya Ip adres bazinda Qos ve otomatik ve manuel bandwith tanimlayabilme
    Radius Destegi
    ADSL2+ ile 25Mbps download hızı
    Güçlü SPI güvenlik duvarı, Kablosuz bağlantıda MAC adres filtreleme
    WEP/WPA/WPA2 şifreleme ile güvenli kablosuz bağlantı
    Webadresi, içerik ve servis bloklayabilme
    Vpn geçirme özelliği
    Port Triggering,Port Forwarding,DMZ ve QoS desteği ile paketleri onceliklendirme ve Kazaa ve emule gibi programlar ile internetten daha hızlı veri indirebilme özelliği
    SNMPV1 ve V2 ile uzaktan yönetilebilme
    UPnP ve IGMP Proxy
    Log tutabilme raporlayabilme,Ping test, Modem konfigurasyonun yedegini modemde tutabilmek. Ucretiz yazılım güncelleme.
    3 yıl garanti....

• mafaky ,thesims2 ,ogundmr Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim fakat ben aldığım üründe mesafe problemi yaşamak istemiyorum hızlı olsun istiyorum çok kararsızım airtes ve bir kaç marka arasında gidip geliyorum en iyisi almak istediğim modemleri yazayım sizler bu konuda bilgilisiniz arkadaşlar birisini performans hız olarak hangisi iyi bana önerirseniz sevinirim
    http://www.sanalmarketim.com/urun/16096b68a5f2824b0d30529f51a11a3e/USROBOTICS-9113-Wireless-Ndx-ADSL2+-Gateway-270-Mbps

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125430122&CS_Category=_SBA_654_1662_594_1551&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_MODEM654

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=45&productid=bd5684

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=45&productid=bd72265

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fastdriver. -- 26 Ağustos 2008; 22:44:21 >

• router ve firewall özellikleri nedir arkadaşlar çok önem arz edermi modemlerde alırken önem vermem gerekirmi
  • quote:

mafaky ,thesims2 ,ogundmr Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim fakat ben aldığım üründe mesafe problemi yaşamak istemiyorum hızlı olsun istiyorum çok kararsızım airtes ve bir kaç marka arasında gidip geliyorum en iyisi almak istediğim modemleri yazayım sizler bu konuda bilgilisiniz arkadaşlar birisini performans hız olarak hangisi iyi bana önerirseniz sevinirim
    http://www.sanalmarketim.com/urun/16096b68a5f2824b0d30529f51a11a3e/USROBOTICS-9113-Wireless-Ndx-ADSL2+-Gateway-270-Mbps

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125430122&CS_Category=_SBA_654_1662_594_1551&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_MODEM654

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=45&productid=bd5684

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=45&productid=bd72265

Siz korkarım ki, "pahalı" modem alma tarafındasınız bu işin... Tamam, öyle olsun. Sadece şu yukarıda belirttiklerinizi bir elemeye tabi tutarsak:

1) Eğer VoIP ihtiyacınız yoksa, AirTies WAV-140 işinize zaten yaramaz.
    2) 1. sıradaki USR N-Draft nasıl bir performans gösterecektir bilemem ama ben yeni nesil Linksys modellerine daha çok güveniyorum.
    3) Linksys WAG-325N'in başarılı olduğunu söylüyor; kanıma girdiler desem yeridir ve paraya kıyıp alacağım sonunda. Bende WAG-160N zaten vardı da, bir türlü açıp deneyememiştim. Şimdi laptop için hem pcmcia hem de USB bağlamalı iki tane de Linksys kablosuz ağ adaptörü (tabii ki 802.11n uyumlu) alıp ve sırf merakım giderilsin diye hesapta olmayan şekilde bir $ 400 harcatayacağım. WAG-325N ile WAG-160N'i çarpıştıracağım; bakalım ne sonuçlar çıkacak? (Ancak bu işi ancak Eylül'ün 2. yarısı yapabilirim; hemen bilgi aktarımı beklemeyiniz...)
    4) Zyxel 662HW zamanının belki de en "baba" modemi idi ancak artık demode kaldı; bildiğim kadarıyla hala 54 mbps çalışan standart 802.11g uyumlu bir cihaz; o kadar para vermenize değmeyecektir...
    Ancak hala alacağınız modemi nasıl bir ortamda kullanacağınızı anlatmadığınız için acaba boşuna masraf mı yapacaksınız gibi bir endişem var... Belki daha sıradan ama ucuz bir modem işinizi görecek (Linksys WAG-200G, AirTies RT-205/211, D-Link 2640U/T gibi....) ama fazla yorumda bulunamıyorum.

Bu arada, yukarıda sıraladığınız kategoriye girebilecek bir modemi de ben ekliyeyim:

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=45&productid=bd99383

Kolay gelsin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mafaky Yardımların için tekrar teşekkürler fakat ben çok kararsız kaldım modemi evde kullanacağım ama herşeyi göz önünde bulundurarak ileriye dönük son teknoloji özelliklerine sahip bir modem almak istiyorum
    airties markasını eledim linksys nin birde kablosuz olan modeli var onun yanında birde uzay gemisi gibi duran modeli var bu ikisi arasında kaldım son olarak ise usr 9113 ama bu marka çok karalanıyo neden anlamadım türkiyeden çekildi gibi birtakım yazılarda okudum forumda son olarak linksysnin iki modelinde de bahsetmiş olduğun pcmcia kutunun içerisinde geliyormu bildiğim kadarıyla usr 9113 modelinde kutunun içerinde geliyo linksys acaba bu şekildemi usr tavsiye edermisin

• Bi arkadasımızın LINKSYS WAG160N yorumları ;

Yeni bir modem alma peşindeyim ama 1 haftadir karar veremedim bu modemi merak ettim teknik bilgi bence az yetersiz, örneğin bu modem de harici anten takilabilirmi?* aradiğim modemde harici anten takma özelliği olacak bunda varmi????her ne kadar sinyal şiddetlide dense ulaşabileceği alan ayni 3 aşaği 5 yukari keşke bu ürünün harici anten takma özelliği olsaydi
  • Kullanım deneyimi
    WAG160N'i kullandığımız süre boyunca dikkatimizi çeken bir sorun olmadı. Bol miktarda bittorrent aktarımı yaptık -Linux dağıtımları indirdik- ve bu arada İnternet bağlantısını kullanmaya da her zamanki gibi devam ettik. Herhangi bir kilitlenme olmadı, ancak kullanım sürecini aylarla ölçemeyeceğimizi de hatırlatalım.

Kablosuz ağ bağlantısı WPS ile yapılabiliyor. İstemci olarak Edimax'in PCMCIA kablosuz ağ kartını kullandık.

Tek yapmanız gereken, yönlendirici üzerindeki WPS butonuna basmak ve istemci kartınızın arabirimini takip etmek. İstemciye göre değişen bir işlem, bizimkinin arabirimi yukarıdaki gibiydi. Tabii istemci kartınızın da WPS desteğinin olması gerekiyor. Bunun avantajı, ağ anahtarını bilmenize gerek kalmadan güvenli kablosuz bağlantıyı sağlayabilmek. Böylece alfanumerik 20 karakterli bir WPA anahtarı koyup unutabilirsiniz.

WAG160N'i denediğimiz ortam kablosuz ağlar açısından biraz karmaşıktı.

Bu ortamda Edimax taslak-N standardındaki ağ kartımızın takılı olduğu dizüstü bilgisayarı odadan odaya dolaştırarak iperf testleri yaptık. Test düzeneğinde bir masaüstü bilgisayar iperf için sunucu olarak çalıştı ve dizüstü bilgisayarda çalışan iperf kopyası da istemci olarak buna bağlandı. Dört ayrı konumda iperf, iki bilgisayar arasında karşılıklı olarak 120'şer saniye çalıştırılıp sonuçta verdiği aktrım hız değerleri not edildi. Konumlar şöyle:

1. konumda kablosuz istemci, yönlendiriciden yaklaşık 3 metre uzaktaydı. İstemciyle WAG160N birbirlerini görüyorlardı.
    2. konum aynı oda içerisinde, yine görüş alanında, bu sefer yaklaşık 5.5 metre mesafe.
    3. konumda WAG160N ile istemci arasında çizeceğiniz düz bir çizgi, eğik olarak iki duvar geçiyor. Uzaklık yaklaşık 8 metre.
    4. konumda WAG160N ile istemci arasında çizeceğiniz düz bir çizgi üç duvarı hemen hemen dik açıyla kesiyor. Uzaklık 12 metre civarında.
    Bu testler daha çok gizli antenlerin uzaklık arttıkça ne kadar hız kaybettikleriyle ilgili. Ağ performansı için kolay koşullardan zor olana doğru ilerledik ki farkı görelim. Etraftaki kablosuz ağ kirliliği nedeniyle bu rakamları ulaşılabilecek en yüksek değerler olarak almayın, benzer testte başka bir ortamda daha yüksek hızlara çıkan Edimax aygıtlar da burada 50-60 Mbps'nin üzerine pek çıkamadı.

802.11g aygıtlar için en iyi koşullarda bile 25-30 Mbps değerlerinin üstüne çıkmak hayal gibi bir şey, bu nedenle taslak-N bir aygıt performans açısından tercih edilebilirlik eşiğinin üzerinde yer almakta zorlanmıyor.

Sonuç
    WAG160N, Linksys ve Cisco adlarına yakışır bir ürün. Gerek ADSL modem olarak, gerekse kablosuz yönlendirici olarak görevini başarıyla yerine getiriyor. Teknik anlamda bir sorun görmedik. Bir tek, gizli (dahili) antenlerin uç noktalara doğru harici antenli modellere göre daha çabuk performans kaybı yaşaması olasılığı var. Daha geniş alanlarda kablosuz ağ kullanmak isteyen kullanıcılar buradan bakınca tereddüt edebilir. Belki de arka panele harici anten ekleyebilmek için çıkış koyulabilirmiş; böylece kullanıcılar aygıtın yerleşiminde daha rahat davranıp anten standıyla da kablosuz ağ menzilini düzenleyebilirlerdi. Tasarım ise editörünüzün hoşuna gitti. Pek bir olumsuz yönünü görmediğimiz modemin artılarını kısaca sıralarsak:

Hoş tasarım
    Gizli antenlere rağmen başarılı performans ve menzil
    Stabil çalışma
    Oldukça başarılı belgelendirme
    Fiyat bilgisine baktığımızda 130 dolarla 160 dolar arası rakamlar görüyoruz. Fiyatı, 802.11g kablosuz ağ standardını sağlayan pahalı ADSL modemlerden biraz daha yukarıda ancak 802.11n destekli kablosuz cihazlara göre fiyatı uygun seviyede. Fiyatlar bu seviyedeyken, ciddi bütçe kısıntınız yoksa ve/veya kablosuz ağ menzil/performansına biraz önem veriyorsanız 802.11n aygıtlarına gözünüzü dikmenizde fayda var. Linksys WAG160N de bu tip aygıtlar içinde gerçekten önerebileceğimiz bir yere oturuyor. Taslak-N 2.0, final 802.11n spesifikasyonları ile de sorunsuz çalışacağı için kaygınız da olmasın.

• Ama benım tercihim LINKSYS WAG325N modemden yana oldu.En kötü 130 mbps hızında ağa sahip olabiliyor.... WAG160N, modemle anten yok WAG325N anten bu benım ıvın bı + demek
  • Çalıştığım şirketin modemi olan U.S. Robotics 9108 rahmetli oldu...
    Bende araştırdım LINKSYS WAG325N almaya karar verdim ve aldım..
    İştekiler modelini görünce "" aaaa çanak anten takmışlar modemeeee "" falan dediler
    Bu modemi kurdum şimdilik iyi gidiyor..
    Bir sorun çıkarsa paylaşırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogundmr

Ama benım tercihim LINKSYS WAG325N modemden yana oldu.En kötü 130 mbps hızında ağa sahip olabiliyor.... WAG160N, modemle anten yok WAG325N anten bu benım ıvın bı + demek

Ancak galiba WAG-325N üretimi bitmiş veya yakında bitecek bir model. Bunun yerine bu antensiz (daha doğrusu dahili antenli) "160" serisi piyasaya sürüldü. Dikkat ederseniz bu seride hem bir ADSL modem+router var (WAG160N), hem bir kablosuz router (WRT160N) var hem de aynı fiziksel görünümde 8-portlu ve fiyatı da oldukça pahalı bir switch (SD2008; hepsiburada'daki fiyatı $ 89.37+KDV; metal kasalı imiş...) var!...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

Orjinalden alıntı: ogundmr

Ama benım tercihim LINKSYS WAG325N modemden yana oldu.En kötü 130 mbps hızında ağa sahip olabiliyor.... WAG160N, modemle anten yok WAG325N anten bu benım ıvın bı + demek

Ancak galiba WAG-325N üretimi bitmiş veya yakında bitecek bir model. Bunun yerine bu antensiz (daha doğrusu dahili antenli) "160" serisi piyasaya sürüldü. Dikkat ederseniz bu seride hem bir ADSL modem+router var (WAG160N), hem bir kablosuz router (WRT160N) var hem de aynı fiziksel görünümde 8-portlu ve fiyatı da oldukça pahalı bir switch (SD2008; hepsiburada'daki fiyatı $ 89.37+KDV; metal kasalı imiş...) var!...

mafaky yardımların için gerçekten çok teşekkürler wag160n olarak karar verdim ama bu modelinde farklı farklı bi kaç birbirine benzer modellerini nette gördüm hangisi daha iyi? son olarakta antensiz olması biraz canımı sıkıyor sinyal seviyesi performans açısından diğer bir model usr9113 alsammı diyede çok düşünüyorum birde bu wag160n modelinde router özelliği yok diye yazıyor 2 adet 2db lik gizli anteni varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fastdriver. -- 1 Eylül 2008; 10:27:25 >

• quote:

mafaky yardımların için gerçekten çok teşekkürler wag160n olarak karar verdim ama bu modelinde farklı farklı bi kaç birbirine benzer modellerini nette gördüm hangisi daha iyi? son olarakta antensiz olması biraz canımı sıkıyor sinyal seviyesi performans açısından diğer bir model usr9113 alsammı diyede çok düşünüyorum birde bu wag160n modelinde router özelliği yok diye yazıyor 2 adet 2db lik gizli anteni varmış

Valla ben WAG-160n aldım, ama dediğim gibi denemeye vaktim olmadı henüz. Aldığım ürünün kutusunda, sadece Wireless-N ADSL2+ Gateway, WAG160N yazıyor. Bir diğer tarafta da WAG-160N-EU yazılı (EU = Avrupa versiyonu) Kutunun içinden çıkan AC/DC güç adaptörü SMPS tipi (bu iyi bir şey) ama üç kuruşluk bir splitter çıkmıyor (Cisco'ya gerçekten AYIP!...). Ürünün arkasındaki etikette, içindeki yazılımın versiyonuyla ilgili birşey göremedim; sadece bir üretim tarihi (03/2008 diye) mevcut...

İngilizce Kullanım Kılavuzu çıkmadı (bir Kurulum CD'si var ama incelemedim henüz...) Türkçe Kullanım kitapçığı da WAG-54G2, WAG-200G, WAG-110 ve bizim WAG-160N modelleri için ortaklaşa hazırlanmış ve çok temel bilgiler içeren bir kitapçık. Burada herhangi bir yerde "router" ibaresine de rastlayamadım.

Ancak günümüz teknolojisinde, bu fiyatta ve içinde 4 ENet portlu bir de switch bulunan bir ürünün router özelliğinin olmaması da çok şaşırtıcı olur diye düşünmekteyim...

Bildiğim kadarıyla WAG-325N'in kutusu veya kullanım kitapçığı içinde "router" ibaresi yer almıyor.

Ancak Cisco (Linksys), "gateway = ağ geçidi" tanımlaması yaparak bu cihazın router özelliği olduğunu da teyid etmiş olmuyor mu?

• Yukarıdaki mesajımdan sonra Linksys/Cisco'nun hem Türkiye hem de İngiltere web sitelerini ve buradaki WAG-160N sayfalarını inceledim. WAG-160'da kesinlikle router fonksiyonu vardır!... (Olmasa idi çok ama çok şaşırırdım...) Linksys, bu "Gateway" terminolojisini "Broadband routers with modems" olarak tarif ediyor (=modemli genişbantlı routerlar"). Yani WAG-200G, WAG-54GS, WAG-325N gibi diğer güncel Linksys modelleri de kesinlikle router özellikli...

Bkz.:

http://www-uk.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=UK%2FLayout&cid=1175242784576&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=8457660558B03

• Mafaky sana ne kadar teşekkür etsem az bilgilerini paylaştığın için çok teşekkürler yardımların sayesinde artık aklımda soru işareti kalmadı wag160n almaya karar verdim
  • stronger34 modemi aldıysan hayırlı olsun:D

memnunmusun bende almayı düşünüorm da
    tavsiye edermisin?
    birde odalar arası çekim gücü nasıl?
  • Arkadaşlar bu modem ile ilgili bi sorun vardı bunu nasıl çözdüğümü açıklayacam.

Modemi aldıktan sonra netten en son firmware'i yükledim.. ayarlarını yaptım.
    Herşey güzeldi fakat iş yerindeki bazı bilgisayarlar internete girmekte sorun çıkarmaya başladı ,girenlerde kopma yapıyordu..
    Sorunun modemin "Security Mode:wpa2-personel" ile ilgili olduğunu ; sadece "windows update"yapılmayan bilgisayarlarda bu sorunun çıktığını gördüm.Güncelleme yapılanlarda herhangi bi sorun yoktu..
    Daha sonra Security Modu: WEP ile değiştirince bütün sorunlar ortadan kalktı. Update olmamış windowslarda başarı ile bağlanmaya başladı.
    Bilginiz olsun istedim..
    Bunun haricinde herşey çok güzel bağlantı gücü çok iyi :)
  • arkadaşlar ben o modemi 9 katlı her bir katı 4 er daire olan binaya kurdum.. müşterimin evi güney cephe ve 2. kat... sinyalin gitmesini istediğimiz yer ise kuey cephe 8. kat.. böyle bir hız böyle bir mesafe böyle bir modem olamaz.. ama wireles-n alıcı koyamalısınız hız için.. tereddüt etmeyin.. adı üstünde linksys.. DUNYA KABLOSUZ AĞLAR UZMANI... yardımcı olduysam ne mutlu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.