Şimdi Ara

LİNEA ısıtma bujisini servis sökemedi kırdı YARDIM (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
30.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • amotisör takozu ve bu buji kırılmaları bu arabanın iflah olmaz hastalığı , Allahtan artık tornacılarda ustalarda bu konuda bize çözümler sunuyor.
    gerçi benimde alırken dikkat etmediğim bir kırık bujim var silivride söküp yapan torna yok ama diğer sağlam 3 buji ile - 15 ( gecen sene 1 ocakta ölçüldü) sorunsuz çalışıyor.
    diğerlerini 6 ayda bir tamirci arkadaşıma sök tak yaptırıyorum periyodik olarak şuanda bir sorun yok çok şükür.
  • Benimde başıma aynı şekilde geldi. Servis çıkartırken 2 tanesini kırdı. servis deki arkadaşlar isterseniz kapağı söküp çıkartırız dediler ve maliyetin yarısını servisin diğer yarısınında tarafımca ödenmesini istediler zaten ücretin yarısı bile dışarıdaki tüm sökme takmadan daha pahalı geldi.



    Biraz araştırdıktan sonra kapağın sökülmeden de özel ekipmanlar ile sökülebildiğini öğrendim ve Bulunduğum il Aksaray da bunu yapan olup olmadığını araştırdım. Kime gittiysem kapak sökülecek dedi artık umutlarım bitmek üzereyken Tarık ustanın ismini verdiler kendisinin yanına gittim durumu anlattım 2 adet bujiyi yaklaşık 3 saat uğraşarak güzel bir işçilik ile çıkardı. 300 TL ödedim. başta fiyat fazla gelmişti ama 3 saat uğraştığını görünce yukarıda da okuduğum kadarıyla 300 TL çok normal bir fiyatmış hemde adamdan başka yapan olmamasına rağmen büyükşehirdeki ile aynı fiyata yaptırdığımı görmek beni rahatlattı.



    Çevre illerde sıkıntı çekenlerde geldiğini öğrendim. Aksaray ilinde AKGÜL OTO diye bir yer Tarık usta derseniz daha rahat bulursunuz bulamayan arkadaşlar özelden yazarsa telefon numarasını da paylaşırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çok basit arkadaşlar daha az maliyet için kapak sökmeden çıkartılması için 5382729954 numaralı hattı arayın recep bey işinizi çözsün bu işin ustasıdır
  • Aynı olay benimde başımda malesef ısıtma bujilerinden birini yalama olarak dönüyor. Yerinden çıkmıyor çeşitli ustalar çıkmaz bu böyle tornacı lazım boyle kullan diyor.ama her gun ariza vermesi can sıkıyor. Izmir deyim tavsiye varmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izmlocal

    Aynı olay benimde başımda malesef ısıtma bujilerinden birini yalama olarak dönüyor. Yerinden çıkmıyor çeşitli ustalar çıkmaz bu böyle tornacı lazım boyle kullan diyor.ama her gun ariza vermesi can sıkıyor. Izmir deyim tavsiye varmi?



    Bornova 3. Sanayide SERVET TORNA (fiat birmot servis karşısı) - Önder Usta..
  • Arkadaşlar benim aracımda da ısıtma bujisinin birisi en sonuna kadar dişleri açığa çıkıyor ama bir türlü yerinden çıkmıyor.Dişlerin hepsi yuvanın dışına çıkacak kadar sökülüyor ama sanki içeride birşeye takılı kaldığı için çıkmıyor.Kerpeten ile başından çevirerek çeksem çıkar mı?
  • arkadaşlar merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum bir ısıtma bujim kırık bursada bu konu hakkında işin uzmanı kimdir bileniniz varmı.
  • Arkadaş lar Bursa’da küçük sanayi sitesinede bir Arkadaşııj tavsiyesi ile Karakaş elektriğin arka sokağında tornacı Yaşar usta var 20 dk kırık bıjiyi yerinden söktü kendi yapmış olduğu bir aparat ile 100 tl işçilik + 35 tl buji e Verdim işim halloldu 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetgünay A kullanıcısına yanıt
    Kardesım bendede aynı problem var bu konuda yardımcı olursan sevinirim.sizden acil haber bekliyorum mümkünse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun bende mevcut 2004 dizel fiesta var
    eac error diye bir hata alıyorum buda arabayı 2500 devir üzerine çıkartmıyor.Sorun ısıtma bujisi çıkıyor bilgisayarda bende değişim için açtırdım fakat son buji kırık olduğundan çıkmıyor dedi usta tornaya gitmesi lazım dedi.
    İstanbulda kırık bujiyi en uygun nerede çıkarttırabilirim
    tşk
  • 2011 Linea- Bende de aynı sorun var yetkili servis zorlarsak kırılabilir dedi o şekilde dolaşıyorum 3 buji idare eder kışın zor olur ama çalışır dediler. Konya da var mıdır ustası bilen bilgilendirsin lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Eski bir Linea kullanıcısı olarak bu konuyu görmüşken bende bu konu hakkında paylaşım yapayım dedim. Ben 2008 model 1.3 multijet Linea'mı 7.5 yıl kullandım ve bakımları hep yetkili serviste yapıldı. Bu ısıtma bujilerinin yuvasına kaynama sonucu arıza durumunda sökülürken kırılabileceğini yıllar önce okuduğum zaman ilk fırsatta yetkili servise gidince bu durumda ne yapacağız diye sordum. Servis, Malatya Fiat yetkili servisi.Cevap olarak, bakıma gelen araçlara her periyodik bakımda bu ısıtma bujilerinin gevşetilerek tekrar sıkıldığı bana söylediler. Böylelikle ileride muhtemel bir arıza durumunda sorunun önüne geçildiğini söylediler. Tabii mantıken bu durumun geçerli olabilmesi için aracın en başından beri servise gidiyor olması lazım ki mesela araç 100bin km olduğunda bile buji sökümünde sorun çıkmasın. Sizlere tavsiyem her bakımda bu olayı yaptırmanız. Ancak araç yıllar geçmiş bu iş yapılmamışsa tabii yüksek ısıdan dolayı ısıtma bujisi yerine kaynayacatır. Bir de her yetkili ya da özel servis bu konuya dikkat eder mi bilinmiyor. Bu bujileri eğer sorunsuz söktürebildiyseniz, benim ekstra tavsiyem olarak, buji dişlerine piyasada bulabileceğiniz yüksek ısı greslerinden uygun olanı sürüp öyle taktırmanızdır. Bu şekilde ısı sonucu yuvaya kaynama olayı uzun süre önlenebilir.




  • çıkmayan kırılan ısıtma bujilerini konya da uygun fiyata söküyoruz işyerimiz konya eski sanayi sitesinde yıldırım torna
  • Merhaba. 2012 linea var bende de. Isıtma bujisinin 1 i kırık. Gaziantepte bunu üst kapak açmadan Yapan var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaşmazda lokman torna var kırık ısıtma bujisi üzerinde profesyonel 05358323500


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayseri de bu isi hakkiyla yapan tornaci var mi? Acil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.