Şimdi Ara

Limit soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu soruları türev kullanmadan çözerseniz sevinirim.

1) lim x.tanx/1-cosx
    x->0

2) lim cosx-sinx/cos2x
    x->pi/4

3) lim 1-tanx/cos2x
    x->pi/4

• Açıklayıcı değil yazdıkların
  • Resimsiz anca bu kadar.
  • Bu konuyu dün gece görmüştüm yatarken. Yarın yaparım demiştim. Dersanede yaptım. Linke tıkla :)

http://i44.tinypic.com/9swfw2.jpg

Çözümlerin altına da kullandığım özellikleri yazdım. Daha kolay anla diye.
  • 2. soru için cos2x açılımı yaparsan sadeleşir cosx-sinx/coskarex-sinkarex bu ifadede iki kare farkından cosx-sinx ifadeleri birbirini sadeleştirir. paydada sadece cosx+sinx ifadesi kalır. cevap: kök2/2

3. soru için yine cos2x açılımı yap. Tanjantı da sinx/cosx şeklinde yaz. gerekli sadeleştirmeleri yaptıktan sonra 1/cosx.(cosx+sinx) ifadesi kalıyor. Burdan cevap: 1

1. soruyu türevsiz çıkaramadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenus42 -- 25 Nisan 2010; 11:25:40 >
  • Saol dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenus42

2. soru için cos2x açılımı yaparsan sadeleşir cosx-sinx/coskarex-sinkarex bu ifadede iki kare farkından cosx-sinx ifadeleri birbirini sadeleştirir. paydada sadece cosx+sinx ifadesi kalır. cevap: kök2/2

3. soru için yine cos2x açılımı yap. Tanjantı da sinx/cosx şeklinde yaz. gerekli sadeleştirmeleri yaptıktan sonra 1/cosx.(cosx+sinx) ifadesi kalıyor. Burdan cevap: 1

3. sorunun cevabı 1/2 gelir. 1 olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Limit Sorusu
    4 yıl önce açıldı
    Limit Tyt matematik deneme
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yeri gelmişken sorayım , limiti cok az biliyorum , l'hospital le cıkanları çözüyorum sadece.(Türevle yani.)
    Sormak istediğim şey , her türlü limit sorusu sonsuz / sonsuz ya da 0 / 0 şekline getirilerek türevden çözülebilir mi.En azından össde 10 soru cıkıyorsa bunların kacında türev bilmek limiti çözmek için yeterli oluyor ?
    Bir de denemelerde karşınıza limit sorusu cıkınca napıyorsunuz türevden mi deniyorsunuz önce.Holy ?
  • Bir kaç limit formülü daha var. 1üzerisonsuz belirsiliğinde veya kök içinin limiti alınırken köka|x+ b/2a| gibi formüller var. Bunları, limitin tanımını (bazen tanımla ilgili soruyorlar şu kaç olur diye şıklarda 0, sonsuz gibi şeyler oluyor) bilmek yeterli bence limit için. Diğerleri ya sadeleştirmeyle ya da türevden yapılabiliyor. Sürekliliğin de ne olduğunu bilin limit bitmiş demektir. Basit bir konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

quote:

Orijinalden alıntı: Fenus42

2. soru için cos2x açılımı yaparsan sadeleşir cosx-sinx/coskarex-sinkarex bu ifadede iki kare farkından cosx-sinx ifadeleri birbirini sadeleştirir. paydada sadece cosx+sinx ifadesi kalır. cevap: kök2/2

3. sorunun cevabı 1/2 gelir. 1 olmaz.

Hayır 1 geliyor.
    sen çözümünde (3. sorunun en son işlemi) cosx kök2 demişsin işlem hatası olmuş orda.
    kök2/2 . kök2 = 1

• Evet haklısın, iki kez üstüste bölüm durumunda olan 2'yi unutmuşum. Bazen böyle mor oluyorum işte. Kusura bakma Fenus :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.