Merhaba, Türksat üzerinden Lig TV abonesiyim. Lig bitince dondurmuştum (4 yıldır sorunsuz izleyebiliyordum), Ağustos başında da yayınlarımın aktif olduğu bilgisi bana ulaştı. Ancak Lig TV kanallarında saatlerce beklesem de yayın açılmıyor. Kartımda sorun olduğunu düşünüp Digiturk bayisine gittim, orada kartım açıldı ama evde yine çalışmadı. Modülümde sorun olabileceği, garantisi bittiğinden yenisini almam gerektiğini söylediler. (Kartı denediler ama modülü deneyemiyorlarmış, nedenini anlayamadım.)
Aklıma uydudan kaynaklı olabileceği geldi, sizce sorun nedir ve benzer sorunu yaşayanlarınız oldu mu? Diğer uydu kanallarında herhangi bir sorun yaşamıyorum, ya gerçekten modül bozuldu ya da modülün girdiği kart yuvası, durduk yerde nasıl bozulduğunu anlamış değilim.
Bu modülü uygun fiyata temin edebilir miyim ya da tamir edilebilir mi? Sorun uydu tarafındaysa NextStar Yardımcı olabilir mi? Modülün ve uydu alıcısının garanti süreleri hakkında bilginiz var mı? (Modül için 2 yıl dediler, az geldi zaten başta satın aldık sonraki aşamada Digiturk değiştiriyor olmalı bence)
NOT: Modülüm Cryptoworks, uydu alıcısı Next Next Star (şu an modelini hatırlamıyorum, 4 yıllık), modülü takınca "Modül 2" yuvasında "Kontrol" yazıyor, üzerine gelip "OK" e bassam da bir şey değişmiyor.
Modulü bir akraba yada arkadaşının reciverinda deneme şansın yokmu? orda açarsa kanalları senin reciverda sorun var demektir. Servisin kontrol edememesi saçmalık olmuş İstanbuldaysan bakırköy servisine git orda deniyorlar.
Modül ücretine gelirsek sayın invisible hatırlar konuyu forumda 1-2 ay önce paylaştım banada ücretli değişim yapacaz diyince aylık ücret ödüyerek seyrettiğim yayını modul sayesinde izliyorum, eğer modulun garantisini siz vermezseniz ben, benim olmayan ürüne ekstra ücret ödemem. Seyredemediğim yayın içinde size hiç ücret ödemem gibisinden bişeyler söyleyince ücretsiz değişim yaptılar.
@dangeraus Ne yazık ki yakın çevremde bir tanıdığım yok, Erenköy'deki servis kartı denedi ama modülü deneme imkanı olmadığını söyledi. Bir kez daha deneyeceğim şansımı, h.sonu lig başlıyor.
Sen bu konuşmayı teknik servisle mi müşteri hizmetleriyle mi yapmıştın? Yıl sonuna kadar ödeme taahhütüm olduğu için ne yazık ki modülün değişimi konusunda elim zayıf ama müşteri hizmetlerini arayıp yine de söyleyeceğim. Sorunluysa kart ücretsiz değişir demişlerdi, modül bahsi açayım bakalım sonuç ne çıkacak.
Komşularda cı girişli bir uydu alıcısında modülünü dene.
quote:
Orijinalden alıntı: sceptic
@dangeraus Ne yazık ki yakın çevremde bir tanıdığım yok, Erenköy'deki servis kartı denedi ama modülü deneme imkanı olmadığını söyledi. Bir kez daha deneyeceğim şansımı, h.sonu lig başlıyor.
Sen bu konuşmayı teknik servisle mi müşteri hizmetleriyle mi yapmıştın? Yıl sonuna kadar ödeme taahhütüm olduğu için ne yazık ki modülün değişimi konusunda elim zayıf ama müşteri hizmetlerini arayıp yine de söyleyeceğim. Sorunluysa kart ücretsiz değişir demişlerdi, modül bahsi açayım bakalım sonuç ne çıkacak.
Dostum görüşmeyi beni arayan müşteri hizmetleri yetkilisiyle yaptım.03.01.2010 tarihinde sözleşmem bitmişti uzun uğraşlar sonunda ekipman teslimatı yapacakken vaz geçip tekrar abone olduğumdan benimde 03.02.2011 'e kadar taahütüm var ama ekipman teslimatında modulu istedikleri için modulun digiye ait olduğunu bildiğimden direttim. Köşeye sıkışan müşteri hizmetleri yetkilisi bu seferlik ücretsiz olsun dedi.
Modulu deneyecek birini bulamazsanda git bir uydu anteni işiyle uğraşan birine rıca et bir kontrolunu yapar (modul girişli recivera takıp kanalları açıp açmadığına bakar)
Müşteri hizmetleri aracılığıyla gidince bu sefer teknik servis modülü de kontrol etti ve sorunun modülde olduğu anlaşıldı. Sıra müşteri hizmetlerini modül değişimi için aramada, aklıma takılan şu; müşteri hizmetleri ekipman tesliminde modülü istiyorsa aboneliği sona erenler modüllerini teslim etmeden nasıl satabiliyorlar? Herhalde tüm abonelikler aynı değil, kimisinde modül için ödeme yapılsa dahi mülkü Digitürk'ün olmaya devam ediyor, kimilerinin mülkü kullanıcıda oluyor ve satabiliyorlar. Artık müşteri hizmetleri kısa sürede değiştirmezse , ikinci el arayışına girerim.
bu söylediğin kiminde modül kendisinde kalıyor kiminde geri alıyorlar olayı tamamen diginin kişiye özel uygulamalarından kaynaklanıyor. Mesala bana ücretsiz değişim yaparken @invisible'dan ücret almışlar.
Şu anda işin tamamen şansa kalmış aradığında karşına çıkacak müşteri hizmetleri yetkilisini ikna edersen ücretsiz değiştirirsin, edemezsende pes etme 2-3 arama daha yap, belki biri ikna olur.
Modüller servislerde yok en iyi ihtimalle bu haftaki maçları kaçıracaksın
Selam, MH arayıp modül değişimi talebinde bulundum ama ücretli olabileceğini söyledi, ben de bunu kabul etmediğimi konu hakkında şikayet kaydı açılmasını istedim, henüz dönen olmadı. Dediğin gibi birkaç kez arayacağım.
Maçları kaçırmamak için de ikinci el modül bulup satın aldım. Yayın izleyemiyorken fatura kesmeleri hiç adil değil, yayınınız açık bizi ilgilendirmeze getiriyorlar, yenileyene kadar değişimi yapmazlarsa acısını yenilerken çıkarırım ya da kapatırım her iki taraf da mutlu olur.
@dangeraus ve invisible; yardımlarınız için teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: sceptic
Selam, MH arayıp modül değişimi talebinde bulundum ama ücretli olabileceğini söyledi, ben de bunu kabul etmediğimi konu hakkında şikayet kaydı açılmasını istedim, henüz dönen olmadı. Dediğin gibi birkaç kez arayacağım.
Maçları kaçırmamak için de ikinci el modül bulup satın aldım. Yayın izleyemiyorken fatura kesmeleri hiç adil değil, yayınınız açık bizi ilgilendirmeze getiriyorlar, yenileyene kadar değişimi yapmazlarsa acısını yenilerken çıkarırım ya da kapatırım her iki taraf da mutlu olur.
@dangeraus ve invisible; yardımlarınız için teşekkür ederim.
Modülden vazgeçip sana cihaz verebilirler ama. Ben 75 lira verdim ama şimdi adamlara kızmadım. Mülkiyet bana ait. 4sene kullandım satın alarak tabiki. Modülü bozdum :) Misafirliklere git gele gele. Adamlar modülün olmadığı zamanda bana modül buldular. Gittiğimde kargo paketinden gözümün önünde açtı. Yeni modül verdi. Hem paralı veya parasız modül bulman çok zor bu zamanda.İkinci elle keyfine bak. Benden demesi
Arkadaşım benim başıma da aynen senin başına gelen olay geldi ama benimki daha ilginç.Cihazımın markası goldmaster ve çok iyi çalışan ve 4-5 senedir kullandığım modülüm birden çalışmaz oldu.Bir cihazım daha var oda kyoto,onu da başka bir odaya kurmuştum.Gidip kyotoya taktığım zman modül çalışıyodu.Neyse demekki cihaz arızalı dedim ve goldmasteri tamirciye götürdüm.Tamircide cihazı tamir edeceğim diye modülü zorlamış ve modülü kullanılmaz hale getirmiş.Daha sonra modül aramaya başladık ve 85 tl karşılığı modülü değiştirebileceğimi söyledi müşteri hizmetleri.Tabiki 85 tl veresim gelmedi.İnternetten ikinci el bir modül aldım.Cihazda nasıl ols atamir oldu dedim ve yeni aldıgım modülü kullanmaya başladım.2-3 gün golsmasterda sorunsuz izledim ama dün geen aynı sorunla karşılaştım.Yeni aldığım modülü de içerdeki kyotoya taktım kyoto da çalışıyordu.dedim heralde gene cihaz arızalandı.Bu sefer başka bir tv tamircisi arkadaşa götürdüm.Onun da elinde tesadüf ki bir lig tv modülü varmış.İşe bakın şimdi.O kendi modülünü takıyor benim goldmastera ve sorunsuz lig tv açılıyor.Ben kyotoda çalışan ve yeni aldıgım modülümü takıyorum çalışmıyor.kaç kez denedik aynı şey oldu.Neyse her iki modülüde eve getirdim.benim ikinci ek aldıgım modül aynı eski modülüm gibi goldmasterda çalışmadı,kyotoda çalıştı.Ama arkadaşın modülü goldmasterda takınca hemen çalıştı.Şimdi çzöemediğim nokta var.Yeni aldığım modülüm goldmasterda çalışmıyor.Aacaba bozuk mu?Bozuk olsa neden kyotoda çalışsın.(Aynen eski modülümde oyleydi.) İkincisi goldmaster bozuk desem,arkadaştan ödünç aldığım modül neden onda rahatlıkla çalışıyor.İşin içinden bir türlü çıkamadım.bence lig tv değişik yollara başvurmaya başladı gibi.Sinyal problemi,çekmeme problemi,modüllerin cihaz seçmesi vs.Bunlar midemi bulandırmaya başladı. açıkçası.ben bir anlam veremedim,bilen varsa bana anlatsın.
Arkadaşlar bemim 4 ay lık modül boşa çıktı. Hd lig tv ye geçtim ihtiyacı olana 50 liraya veriyorum. Kargo parası hariç. Zaten piyasada modül yok. 75 liraya almıştım. Bari bir aylık lig tv paramı çıkarsın diyorum. Duyrulur
Eski modülümü sadece teknik servisteki receiverda denedim ama bundan başka bir receiverda denemedim. Sendeki durumdaki gibi farklı markalarda okumama sorunu belki bende de olmuştur ama yeni modül aldım, bu uzun süre gider umarım.
Sorunun çok da DT ile ilgili olmayabilir, çünkü ben eski modülü (kartsız) takınca ilgili slotda "Kontrol" yazıyordu, yenisi CryptoWorks olarak görünüyor. Hani içinde kart varken bu durumla karşılaşsam DT'nin sinyalini beğenmiyor diye düşünebilirdim.
quote:
Orijinalden alıntı: invisible
Arkadaşlar bemim 4 ay lık modül boşa çıktı. Hd lig tv ye geçtim ihtiyacı olana 50 liraya veriyorum. Kargo parası hariç. Zaten piyasada modül yok. 75 liraya almıştım. Bari bir aylık lig tv paramı çıkarsın diyorum. Duyrulur
Hocam HD'in hayırlı olsun , turksattan modüllü üyeler olarak senide kaybettik demek...
quote:
Orijinalden alıntı: dangeraus
quote:
Orijinalden alıntı: invisible
Hocam HD'in hayırlı olsun , turksattan modüllü üyeler olarak senide kaybettik demek...
Hocam aslında vazgeçmeyecektim ama ben dsmart hd kullanıcısıyım ve devamlı evde oluyorum maç zamanları. Dedim oda hd olsun ne yapayım. Turksata hd gelsinler diye bekledim durdum. He aklında olsun hd ye ihtiyacın yoksa sakın ama sakın eutalsata geçmeyin. Turksat gibisi yok ben evde hep d-smart ı kullanıyorum digi yi sade maç zamanı açıyorum artık
hocam ben iki dijital platformuda SD kullanıyorum ayriyeten HD reciverım var onla upscaling edip iyileştirilmiş SD ile devam. Lig tv'den başka seyrettiğim digitürk kanalı yok, olursa onu HD izlemek isterim ama sırf onun için eutelsata geçmek istemiyorum.
Binada merkezi sistem anten olduğundan yeni anten montajı ve şu anda hangi odada istersem orda yada gittiğim yerde izlemenin rahatlığından vazgeçmekte istemiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: dangeraus
hocam ben iki dijital platformuda SD kullanıyorum ayriyeten HD reciverım var onla upscaling edip iyileştirilmiş SD ile devam. Lig tv'den başka seyrettiğim digitürk kanalı yok, olursa onu HD izlemek isterim ama sırf onun için eutelsata geçmek istemiyorum.
Binada merkezi sistem anten olduğundan yeni anten montajı ve şu anda hangi odada istersem orda yada gittiğim yerde izlemenin rahatlığından vazgeçmekte istemiyorum.
Hd kameraları hep ölü pixel dolu bunuda söyleyeyim Valla bizim apartmandada digitrk sistemi varmış sade kablo çektiler para filanda vermedik zaten:) Hatta servis çok beceriksizdi. Kovdum evden aktivasyonu yaptıktan sonra . Elektrikçimi çağırdım sağolsun o çekti kabloyu dipten duvardan işi bilene teslim etmek lazım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme