Şimdi Ara

Lig Atlama Sistemi Değişmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyuna yaklaşık 1 yıl ara vermiştim , 2-3 haftadır tekrardan oynuyorum ve bence oyun hala yetersiz seviye de . Sadece serileri kazanma üzerine olmamalı , aynı zamanda oyuncuların W-L arasında bir oran olmalı . Örnek vermek gerekirse , atıyorum bir oyuncunun Diamond ligine çıkabilmesi için yenilgisinin %50 sinden çok kazandığı maç olmalı . Yani 100 maç kaybetmiş birinin en az 150 maç kazanmış olmalı , W-L si belli bir yüzdenin altına inen kişi de aynı şekilde lig düşmeli .

Bir maç kazan , bir maç kaybet +10 +10 toplaya toplaya ilerle sistemi yanlış . Ben 1000 maç oynayıp 500W-500L biri ile aynı takımda olmak istemiyorum .

Benzer bir lig atlama sıkıntısından daha önceden de bahsetmiştim . Eskiden de Diamond-1 den Cha atlamak , deveye hendek atlatmaktan daha zordu ve sistem değişti . Bence bu sistemle de genel anlamda oynanmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kataffaz -- 20 Temmuz 2017; 0:51:55 >

• Eskiden lig atlamak direk olarak zordu sezon 3 4 zamaninda 1 lp 0 lp verdigi oluyordu suan lig atlamanin özellikle diaya çıkmanın daha zor olmasi kannatindeyim ama dedigin yöntemin iyiliginde kararsizim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bilmiyorum psikolojik mi ama seriye kadar cok rahat çıkıyorum, seri de hep en çöp adamlar geliyor takımıma. Tabiri caizse 1 v 9 atabiliyorsan lig atla diyor riot sana.

Ayrıca lig düştüğün zaman 4-5 maçın çöpe gidiyor. Puan sistemi gelse daha adaletli olur sanki. Ama puan sistemi ile de oyunun çekiciliği azalır diye tahmin ediyorum. Altından plata çıkmak insanda bir tatmin hissi yaratirken atıyorum 2000 puandan 2300 e çıkmak ayni hissi yaratmayacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutlukhann -- 20 Temmuz 2017; 1:2:2 >

Orijinalden alıntı: Kutlukhann

Ben de dota2'deki sistem olmalı diye düşünüyorum. Lig yerine puan sistemi gelmeli herkes kendi puanindaki kişilerle eşleşmeli (suan eşleşme açısından zaten böyle biliyorum)

Bilmiyorum psikolojik mi ama seriye kadar cok rahat çıkıyorum, seri de hep en çöp adamlar geliyor takımıma. Tabiri caizse 1 v 9 atabiliyorsan lig atla diyor riot sana.

Ayrıca lig düştüğün zaman 4-5 maçın çöpe gidiyor. Puan sistemi gelse daha adaletli olur sanki. Ama puan sistemi ile de oyunun çekiciliği azalır diye tahmin ediyorum. Altından plata çıkmak insanda bir tatmin hissi yaratirken atıyorum 2000 puandan 2300 e çıkmak ayni hissi yaratmayacaktir.

Zaten puan sistemi var sadece oyun içinde göremiyorsun?

Elo dediğimiz şey ne?

• Lig sistemin bir değişikliğe uğramasına katılıyorum.
    Yükselme olayı çok oyun atmakla doğru orantılı olmamalı, gelip 5000 oyun atan bir insanın 50 oyun atan bir insanla oyun seviyesi inanılmaz farklı iken oyunun "eşit" görmesi sinir bozucu.

Puan kazanımı çok olmamalı, zira 5-6 oyun şansına kazanıp sanki birden muhteşem bir oyuncuymuş gibi algılıyor onu.

Aynı şekilde yükselmek de kısa sürmemeli, bir oyuncu stabil bir performans gösterdiği zaman yavaş yavaş yükselmeli.

Sallıyorum Her ligin puan sınırı 250 olmalı gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutlukhann -- 20 Temmuz 2017; 11:58:31 >
    Daha Fazla Göster
  • Sadece 1000 oyunu normal game'de atmış bir oyuncuyum ve sezon3 de artık normal game atmayı bırakmış sadece ranked game oynamış biriyim. Oynadığım oyun sayısı belki de +4000 üzerindedir. Tüm heroların mekaniklerini, skillerini biliyorum. Nerede hangi skilli atar tahmin edebiliyorum. Bu kadar deneyimli ve bilgili bir adamın oyununa, oyuna henüz yeni başlamış daha 100-200 maç atmamış, toplasan 10 heroyu anca tanıyan adamlar geliyor. Neden geliyor, bir şekilde 10 maç attıktan sonra benimle aynı lige yerleşmiş ya da basmış parayı boostlatmış, parayla hesap almış.
    Sonra ben bu oyuncular ile aynı oyuna giriyorum ve sonuç ne oluyor? Oynadığım oyundan gram zevk almıyormuş gibi, 30 lvl olmum ve silver, gold, plat vs. ligine çıkmış adama oyun öğretmeye çalışıyorum. Bunu yapınca da ne ana kalıyor ne avrat, yoğun küfüre maruz kalıyorum.

Oyunun sitemi cidden çöp.
    Rakibe gelen oyuncular silver liginde diyelim. Bize gelen oyuncular da silver liginde.
    Rakip takımdaki her oyuncunun en az 1000-1500 oyun deneyimi var. Bizim rakipteki oyunculardan benim, 4000, diğerinin 3000, diğer 3 tanesinin ise 100-300 oyun deneyimi. Bu işte adaletsizliktir. Size buradan bakıldığında çok büyük bir sorun değilmiş gibi görünebilir. O 100 oyun atmış oyuncunun 4000 oyun atmış oyuncudan daha becerikli, zeki, seri olduğunu düşünüyor olabilirsiniz, böyleleri illa ki vardır ama her 10 oyunun 8 inde de mi vardır bunu da siz düşünün.

Ortada bilgi, deneyim, görmüş-geçirmişlik dengesizliği var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

*-Carraro Sportive 225*-DH Bisiklet Severler Grubu

• quote:

Orijinalden alıntı: Tastarakay

Sadece 1000 oyunu normal game'de atmış bir oyuncuyum ve sezon3 de artık normal game atmayı bırakmış sadece ranked game oynamış biriyim. Oynadığım oyun sayısı belki de +4000 üzerindedir. Tüm heroların mekaniklerini, skillerini biliyorum. Nerede hangi skilli atar tahmin edebiliyorum. Bu kadar deneyimli ve bilgili bir adamın oyununa, oyuna henüz yeni başlamış daha 100-200 maç atmamış, toplasan 10 heroyu anca tanıyan adamlar geliyor. Neden geliyor, bir şekilde 10 maç attıktan sonra benimle aynı lige yerleşmiş ya da basmış parayı boostlatmış, parayla hesap almış.
    Sonra ben bu oyuncular ile aynı oyuna giriyorum ve sonuç ne oluyor? Oynadığım oyundan gram zevk almıyormuş gibi, 30 lvl olmum ve silver, gold, plat vs. ligine çıkmış adama oyun öğretmeye çalışıyorum. Bunu yapınca da ne ana kalıyor ne avrat, yoğun küfüre maruz kalıyorum.

Rakibe gelen oyuncular silver liginde diyelim. Bize gelen oyuncular da silver liginde.
    Rakip takımdaki her oyuncunun en az 1000-1500 oyun deneyimi var. Bizim rakipteki oyunculardan benim, 4000, diğerinin 3000, diğer 3 tanesinin ise 100-300 oyun deneyimi. Bu işte adaletsizliktir. Size buradan bakıldığında çok büyük bir sorun değilmiş gibi görünebilir. O 100 oyun atmış oyuncunun 4000 oyun atmış oyuncudan daha becerikli, zeki, seri olduğunu düşünüyor olabilirsiniz, böyleleri illa ki vardır ama her 10 oyunun 8 inde de mi vardır bunu da siz düşünün.

Aslında güzel bir noktaya değindiniz . İlk başta yazarken amacım 100 maçla çıkanlar hak eder , 1000 maçla çıkan hak etmez şeklinde değildi . Oyuncuların maç spamlayarak çıkmasının o ligi hak ettiklerini göstermediklerini düşündüğümü belirttim . Aslında benim dediğim sistem gelirse de zaten sizin gibi s2 s3 den beri oynayan , ve ciddi oyun tecrübesi olan insanların yükselebileceğini düşünüyorum . Varsın şuan 10.000 tane diamond oyucusu varsa sistem değişsin ve çıkmak zorlaşsın , 1000 kişi mi çıkabiliyor onlar orada olsun . Ben liglerde ki kalitenin sadece diamond olarak da değil , plat ve gold olarak da artacağına inanıyorum .

• Tastarakay kullanıcısına yanıt
    4k oyunun varsa ve promosyon maçları ile lige yerleşen adamlarla aynı ligdeysen sorunu kendinde ara bence.

Orijinalden alıntı: QTPoison

4k oyunun varsa ve promosyon maçları ile lige yerleşen adamlarla aynı ligdeysen sorunu kendinde ara bence.

Bilader o kadar yazı yazmışım bu yazıdan çıkardığın sonuç bu mu? Ben lig atlayamıyorum, bronzlarla, silverlerle oynamaktan bıktım minvalinde ağlama yorumu mu atmışım?

Ben oyundan zevk almak için oynuyorum, öyle elmas olayım, çilincir olayım gibi hedeflerim yok. Ha olduğu zamanlar da olmadı değil, o zamanlarda oyunu aşırı ciddi alıp, seri halde lig çıkıyorum zaten. Şunun gibi bir çok örneği var. https://forum.donanimhaber.com/tahta-dan-elmas-a-cikis-gunlugu-plat4-ve-plat3-olarak-oyuna-ara-verdik--102976897#102976897

Benim anlatmak istediğim kısaca şuydu. Belli bir bilgi, deneyim sahibi olmuş oyuncular ile, henüz yeni başlamış oyuncular aynı oyuna gelmemeli. Böyle olduğu zaman biz oyundan zevk alamıyoruz. Oyun içinde o kadar güzel combolar, hareketler var ki bunları göremiyoruz. Sebebi de bu deneyimsiz oyuncuların nerede ne yapacaklarını bilmemelerinden kaynaklanıyor.

Sen bu oyunu "oyuna gireyim, galibiyet alayım da nasıl olursa olsun sonra lig atlayayım" kafasında oynuyor olabilirsin. Ama benim için önemli olan o oyunda yensek de yenilsek de zevkli, oyunun hakkını vererek oynanan bir zaman geçirmek.

Umarım anlatabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kataffaz

quote:

Sadece 1000 oyunu normal game'de atmış bir oyuncuyum ve sezon3 de artık normal game atmayı bırakmış sadece ranked game oynamış biriyim. Oynadığım oyun sayısı belki de +4000 üzerindedir. Tüm heroların mekaniklerini, skillerini biliyorum. Nerede hangi skilli atar tahmin edebiliyorum. Bu kadar deneyimli ve bilgili bir adamın oyununa, oyuna henüz yeni başlamış daha 100-200 maç atmamış, toplasan 10 heroyu anca tanıyan adamlar geliyor. Neden geliyor, bir şekilde 10 maç attıktan sonra benimle aynı lige yerleşmiş ya da basmış parayı boostlatmış, parayla hesap almış.

Aslında güzel bir noktaya değindiniz . İlk başta yazarken amacım 100 maçla çıkanlar hak eder , 1000 maçla çıkan hak etmez şeklinde değildi . Oyuncuların maç spamlayarak çıkmasının o ligi hak ettiklerini göstermediklerini düşündüğümü belirttim . Aslında benim dediğim sistem gelirse de zaten sizin gibi s2 s3 den beri oynayan , ve ciddi oyun tecrübesi olan insanların yükselebileceğini düşünüyorum . Varsın şuan 10.000 tane diamond oyucusu varsa sistem değişsin ve çıkmak zorlaşsın , 1000 kişi mi çıkabiliyor onlar orada olsun . Ben liglerde ki kalitenin sadece diamond olarak da değil , plat ve gold olarak da artacağına inanıyorum .

Bu sistemde dediğin gibi oyun kalitesi tahtada da, gümüşte de, altında da artacaktır. Bu oyunun plat seviyelerini de , elmas seviyelerini de görmüş biriyim. İnan ki plat seviyesinin silver seviyesinden çok da bir farkı yok. Sebebi de bu bahsettiğimiz mevzu. Ara sıra arkadaşımın bronz hesabına giriyorum. Bazı maçlarda o kadar iyi kadrolar eşleşiyor ki sanırsın herkes çilincir ve dünya şampiyonası final maçına çıkmışız. Tabii ki öyle değil, sadece bir şekilde bronzda, silverda kalmış çok deneyimli oyuncuların bir araya denk gelmesi bu hissi veren.

Riot'un yeni bir algoritmaya geçmesi gerek. Eşleştirmelerde sadece elo seviyesine bakmaya son verirlerse çok kaliteli bir oyun olabilir.

2200-2400 arası elo ve 1500-2500 arası oyun deneyimi olan 10 kişiyi eşleştirmeleri gerek.
    2200-2400 arası eloya sahip ama 150-200 oyun , 1500-2500 oyun deneyimlerini bir araya getirdikçe oyundan alınan zevk daima düşük olacaktır. Yıllardır da düşük zaten.
    Lol resmi forumunda konuşmak gerek aslında bu konuyu, dh gibi bir yerde boşa fikir üretiyoruz.

• quote:

quote:

Bilader o kadar yazı yazmışım bu yazıdan çıkardığın sonuç bu mu? Ben lig atlayamıyorum, bronzlarla, silverlerle oynamaktan bıktım minvalinde ağlama yorumu mu atmışım?

Ben oyundan zevk almak için oynuyorum, öyle elmas olayım, çilincir olayım gibi hedeflerim yok. Ha olduğu zamanlar da olmadı değil, o zamanlarda oyunu aşırı ciddi alıp, seri halde lig çıkıyorum zaten. Şunun gibi bir çok örneği var. https://forum.donanimhaber.com/tahta-dan-elmas-a-cikis-gunlugu-plat4-ve-plat3-olarak-oyuna-ara-verdik--102976897#102976897

Benim anlatmak istediğim kısaca şuydu. Belli bir bilgi, deneyim sahibi olmuş oyuncular ile, henüz yeni başlamış oyuncular aynı oyuna gelmemeli. Böyle olduğu zaman biz oyundan zevk alamıyoruz. Oyun içinde o kadar güzel combolar, hareketler var ki bunları göremiyoruz. Sebebi de bu deneyimsiz oyuncuların nerede ne yapacaklarını bilmemelerinden kaynaklanıyor.

Sen bu oyunu "oyuna gireyim, galibiyet alayım da nasıl olursa olsun sonra lig atlayayım" kafasında oynuyor olabilirsin. Ama benim için önemli olan o oyunda yensek de yenilsek de zevkli, oyunun hakkını vererek oynanan bir zaman geçirmek.

Demek istediğini anladım. Ama tecrübesiz oyuncuların da tecrübeli olanlardan bir şeyler öğrenebilmesi lazım.

Herkes aynı hızda bilgi ve tecrübe edinmez. Bazıları oynadığı oyunlardan çok ders çıkartır, çabuk öğrenir. Bazıları ise çok fazla oyun oynamasına rağmen bilgisiz kalır.

Tecrübeli olan kişi zaten takımı biraz da olsa yönlendirebilir bilgilendirebilir yapabilecekleri hakkında.

Yani binlerce oyun oynamış ama hala düşük Elo da olan biriyle oldukça az ama oyunun mantığına hakim birisi eşleşebilir, hatta şuanki sistemde buna göre eşleştiriyor ve bu da yeterince adil bence.

• quote:

quote:

quote:

Demek istediğini anladım. Ama tecrübesiz oyuncuların da tecrübeli olanlardan bir şeyler öğrenebilmesi lazım.

Herkes aynı hızda bilgi ve tecrübe edinmez. Bazıları oynadığı oyunlardan çok ders çıkartır, çabuk öğrenir. Bazıları ise çok fazla oyun oynamasına rağmen bilgisiz kalır.

Tecrübeli olan kişi zaten takımı biraz da olsa yönlendirebilir bilgilendirebilir yapabilecekleri hakkında.

Yani binlerce oyun oynamış ama hala düşük Elo da olan biriyle oldukça az ama oyunun mantığına hakim birisi eşleşebilir, hatta şuanki sistemde buna göre eşleştiriyor ve bu da yeterince adil bence.

İşte o konuda da insanlarımızın bir diğer sorunu ortaya çıkıyor "herbokolog"
    2015 yılına kadar ben bu serverde insanlara bir şeyler öğretmeye çalışıyordum. Solo Olaf aldığım bir oyunda jungleye Nasus alan adama junglede verimli olmayacağını, lane değişmemiz gerekiğini anlatmaya çalıştığımda ne anne, ne bacı ne de ırk bırakmamıştı. Bunun gibi onlarca olay yaşadım, herkes yaşamıştır. Bizim ülkede "tecrübesiz" diye bir terim yok maalesef.
    Bu gerçeği kabullenmek gerek. Bunu kabullenince de bahsettiğimiz sistemin gelmesi gerektiğini daha iyi anlıyoruz.

Öğrenmenin, tecrübe kazanmanın bir diğer yolu da uygulayarak, yanlış yaparak deneyimlemek. Bizim sunucularda ve insanlarımızda her anlamda bu sistem ön planda. İlber Ortaylı'ya tarih öğretmeye çalışan yeni yetme öğrenci misali. Madem bu kitle deneyimleyerek tecrübe kazanmak istiyor o zaman bu sistem şart. Ranked gamede hero deneyen, build deneyen insanları çekmek zorunda değil hiç kimse. Ya da yeni aldığı hero ile bu maçlara girenleri çekmek zorunda değil. Adamın 200 oyunu var yeni Draven almış gelmiş benim yanımda öğrenmeye çalışıyor. Apaçık şekilde Draven de acemi, bilgisiz olduğu belli olan bu adama bilgi veriyorsun "bana adc mi öğretiyorsun" karşılığını alıyoruz. Ya da hiç Threşh'i bilmeyen, Threşh ile birlikte oynamamış kişiler ile aynı oyuna (laneyi bile aştı bu iş) düşüyoruz. Adamın önüne fener atıyoruz fenere tıklanması gerektiğini bilmiyor, bunu öğretmeye çalışınca da yine küfür yiyoruz. (Threşh çıktığı zamanlarda çok fazla konusu açıldı bu olayların) Bak bilmemesi bir nebze kabul edilebiliyor böyle yeni hero çıktığı zamanlarda. Ama iş adamlara bunu öğretmeye geldiğinde yine bunu başaramıyorsun.

Demem o ki herbokolog olan bu kitleye bir şeyler öğretilemeyeceğinin farkına vardı herkes. Açılan onlarca dh, lol forum konuları bunlara delildir. Bu sebeple eşleştirme yapılırken kişinin tecrübesi de ön planda tutulmalı (smurf hesaplar ayrı bir olay tabii )

Şuan ki sistem cidden çöp. West, East vs. diğer sunucularda bu böyle değil ama TR sunucusu için olay tam olarak böyle. (ben oyuna East'da başlamış, 3 yıl boyunca Polonyalı, Rus vs diğer insanlarda bir şeyler öğrenmiş kişiyim. Eski oyuncu kitlesinin neredeyse tamamı böyledir. Bana nasıl support oynamam gerektiğini anlatmaya çalışan adamı berbat ingilizcem ile bile ciddi ciddi dinlerdim, uygulamaya çalışırdım. Biz adama anadili ile bize öğretildiği gibi yardımcı olamıyoruz )

Bunu tartışıyoruz ama boşa tartışıyoruz , sonuçta riot bu forumdaki konuları, yorumları okuyup da bir şeyler yapacak değil

• Aslında yapacakları sistem çok daha basit ve kullanışlı olabilir. Ama yapmıyorlar. Sebeplerine girmeyeceğim. Rekabet dedikleri şey bu değil.

Elo sistemini getireceksin yine. Kazandığım maçın zorluğuna göre elo kazanacaksın. Örnek veriyorum 2500 eloyu geçtiğin an Elmas 5 olacaksın. Düşürürsen Plata düşecek. Yükseltirsen o şekilde yükselecek. Seri maçı saçmalığı falan olmayacak. 5 maç kazanıp seriye çıkıp 2-3 kez seriden şanssız bir şekilde düşünce oyundan tamamen kopup daha çok düşüyorsun. Yaptıkları saçmalığı kaldırmayacakların eminim. Basit bi elo ve lig sistemi getirmek yerine rekabet başlığı altında seri maçları koymaları saçmalıktan başka bir şey değildir.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.