Şimdi Ara

Life is Feudal Your Own (Sandbox MMORPG) (Tam Sürüm Çıktı)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
4.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Life is Feudal Your Own (Sandbox MMORPG) (Tam Sürüm Çıktı)

İşte birçoğumuzun hayalini süsleyen bir oyun. Şöyle Orta Çağ da yaşasak. Craft yapsak, at binsek, kılıç kalkan kuşansak, ok atsak. Bir de kendi evimizi kalemizi kursak. Savaşsak. Hem de botlarla değil canlı kanlı insanlarla. Ne güzel olurdu değil mi? Sizi bilmem ama benim çocukluğumdan beri hayalimi süsleyen bir oyundu. Ve bu oyunla 1 hafta önce tanıştım. Cümle aleme de duyurmak istedim.

Oyunumuzu kısaca Minecraft + Mount & Blade olarak özetleyebiliriz.

Sandbox türünü sevenler oyunlarda hep bir eksik bulurlar. Life is Feudal projesinin yapımcısı bu eksikleri göz önüne alarak, yeni bir oyun oluşturmaya karar vermiş. Steam üzerinde yeni yeşil ışık yakılan (GreenLight) bu yapım hakkında birkaç detaydan bahsedeceğim.

Minecraft + Mount & Blade

Hikayemiz, fantastik öğeler içermeyen Orta Çağ’da geçiyor. Proje MMORPG olarak piyasaya sürülecek. Oyuncuların oluşturduğu harita üzerinde sürdüreceksiniz. Yani evleri, köyleri, kaleleri oyuncular oluşturabilecek. Bu sayede kendi yerleşkelerinizi oluşturup yaşamınızı sürdürmeye çalışacaksınız.

Life is Feudal

Projenin yapımcısının bazı eksiklikleri göz önüne alarak bu projeyi başlattığını söylemiştim. Yapımcı bazı Sandbox oyunlarını inceleyerek başlamış. Örneğin Minecraft oyunundaki gibi özgürsünüz. İstediğiniz yere binalar yapabilirsiniz. Mount and Blade serisindeki gibi düşmanlarınız ile savaşabilirsiniz. İsterseniz çukurlar kazar maden ararsınız, isterseniz arkadaşlarınız ile krallığınızı kurar savunmaya çalışırsınız. Tamamen hayal gücünüze dayandırılmış bir oyun.

Baltasını kapan beri gelsin

Savaşabildiğinizden söz etmiştim. Tabii ki Orta Çağ’da savaş, kesici aletler olmadan olmaz. Yapımcılar birçok silah çeşidi ekleyeceklerinden bahsetmişler. Kılıçlar, baltalar, yaylar, arbaletler… Silahlarınızı kullanarak diğer oyuncular ile serbestçe PvP yapabilirsiniz. Yani serbestçe dövüşebilirsiniz.

Savaş olur da savaş taktiği olmaz mı? Yapımcılar bu ayrıntıyı da unutmamış tabii ki. Arkadaşlarınız ile beraber farklı taktikler uygulayabilirsiniz. Örneğin düz bir çizgi üzerinde durur gibi dizilebilirsiniz ya da üçgen şeklinde sıralanıp düşmanlarınıza saldırı yapmayı deneyebilirsiniz. Bu taktiklerin daha da arttırılacağını düşünüyorum.

Savaşlarda, ‘Gerçekçi Darbe Sistemi’ olarak adlandırdıkları bir sistem kullanıyorlar. Yani karşınızdaki düşmanın neresine vurursanız (kolu, kafası, bacağı vs.) orası darbe alıyor. Vuruş animasyonları biraz kalitesiz gibi görünse de bence gayet güzel. Oyun bir bağımsız yapım olduğundan fazla bütçe ile hazırlanmıyor. İlerleyen zamanlarda bunların da geliştirilebileceğini düşünüyorum. Proje 3 yıldır devam ediyor ve çok yakında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Kaynak :http://www.merlininkazani.com/Life_is_Feudal-oyun_oninceleme-77109p1.html

NOT: Verilen bilgiler eski. Oyun Steamda satışta şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaoglan_61 -- 18 Kasım 2015; 2:12:11 >

• Life is Feudal Your Own Türk serveri de açılmıştır.

[TR] LIFTR 9/26 1000sc
  • Bulunsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip ediyorum ama daha oyunun turkler tarafindan video incelemesi yayinlanmamis. Oyun derin bir craft ve skill sistemi iceriyor. Yardimci vidolar buldukca konuya ekleyecegim. Oyun videosu ceken turk kardeslerimizin de bu oyuna ilgi gostermesini tavsiye ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Facebook sayfası da açılmıştır. Türk kardeşlerimizle burada toplanabiliriz.

Life is Feudal Türkiye
  • Vay be. Güzele benziyor
  • Acayip tereddütteyim alıp almamak arasında gidip geliyorum :/

değer mi 40 dolar vermeye sizce ?

oyunun artıları eksileri neler ?

buglar, gltichler ne durumda şu an ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jewianna

Acayip tereddütteyim alıp almamak arasında gidip geliyorum :/

değer mi 40 dolar vermeye sizce ?

oyunun artıları eksileri neler ?

buglar, gltichler ne durumda şu an ?

Öncelikle şunu söyleyeyim oyuna 40 da değer 50 de. Geleceği çok parlak bir oyun. Şu an benzeri de yok.

Oyunun gameplay videolarını bol bol izleyin. Sonra karar verin. Oyunun geliştirme süreci bitince 1000 lerce kişilik serverlarda oynanacak bu oyun. Craft sistemi skill sistemi o kadar geniş ki size ortaçağı en iyi şekilde yaşatıyor. Çalışmalı birkaç alanda gelişmeli, bir düzen kurmalı ve gerektiğinde mertce (ateşli silahlar olmadan) savaşmalısınız.

Biz 5 arkadaş yola çıktık ve geliştikçe bu dünyada yeni dostlar edindik. Şuan 15-20 arası grubumuz var ve son hız emek harcayarak köyümüzü inşa etmeye çalışıyoruz. Kimisi madenci, kimisi demir ustası, kimisi tarım ile uğraşıyor, kimisi sağlık uzmanı (şifacı) kimi arkadaşımız da inşaat alanında ustalaşmak üzere. (Maden ve demir ustasıyım. Boş zamanlarımda da avcılık yapıyorum)

Oyunun diğer bir artısı da gerçekçi, zor bir oyun olduğu için yaş ortalaması yüksek. Türk serverinda çoluk çocuğa rastlamadım daha. Gerçekten akıl ve emek, uyum isteyen bir oyun. Kendi ellerinizle medeniyet kuruyorsunuz. Dahası var mı?

Uzun süredir Dayz ve Rust oynayan bir kişiyim. Server da kurduk bu oyunlar için ama eksiklikleri çok. Dayz yıllar sonra ancak adam olur. Rust da yeni oluşum içerisinde. Bu ara Life is Feudalle tanışmam büyük şans benim için. Şahsen yukarıda da bahsettiğim gibi. Benim hayalimdeki oyundu. Mount and Blade ve Minecraft karışımı bir oyun hem de Binlerce kişi ile oynamak beni uzun süre arayışlardan kurtaracak bir oyun. Severek oynuyorum. Bu aralar gözüm başka oyun görmüyor desem yalan olmaz. Fifa aldım birkaç maç ancak yapmışımdır :D (Bu arada belirteyim şuan için 64 kişilik serverlar var)

Dediğim gibi araştırmaya, gameplay izlemeye devam edin. İçinize sinerse kesinlikle kaçırmayın derim. İyi oyunlar.

Not: Bugları sormuşsunuz. Oyun rahatca sorunsuz oynanıyor. Oyunumuzu etkileyecek buglara rastlamadım daha. Oyunda deri üretiminin şuan buglu olduğu söyleniyor. Deneyemedik daha. Oyunda tabiki eksiklikler var. Bazı kaplamalar henüz eklenmemiş. Dün taş yol yapalım dedik siyah bir karartı oluştu yerde sadece. Birkaç güncelemme sonunda taş kaplaması da eklenir. Bir diğer eksiklik oyunda at yok daha. Zaten ata binecek kıvama da gelemedik zaten :) Öncesinde bizi uğraştıracak çok şey var. Günümüz şunu nasıl üreteceğiz, bunu nasıl elde edeceğiz arayışıyla geçiyor. Bol bol keşif yapıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaoglan_61 -- 2 Ekim 2014; 19:25:59 >

• Mount and Blade Warband'de 3000e yakın, Rust'ta ise 300 saate yakın oynama sürem var (nolifer sayılırım :) )
    ama bilemedim early alpha olduğu için.
    Rust'a 20dolar
    Stomping Land'e (dinazor çağında survival) 25dolar verdim
    ama çok keyif alamadım ikisinden de early alpha oldukları için. o yüzden çok büyük tereddüt yaşıyorum
  • Böyle bir oyun benimde hayalimdi. İnşallah yakın zamanda indirime girer de bende faydalanırım oyundan
  • quote:

Orijinalden alıntı: byvzdlr7

Böyle bir oyun benimde hayalimdi. İnşallah yakın zamanda indirime girer de bende faydalanırım oyundan

Yakın zamanda indirime gireceğini sanmıyorum.
  • https://www.indiegala.com/ sitesinden 30 dolar vererek alabileceğiniz oyundur.(Yanında 1-2 oyun daha vardı ama önemsiz oyunlar sanırım) Bilgilendirme yapayım dedim 10 dolar cebinizde kalsın
  • 14 Ekim güncellemesi

Patch notes (ver. 0.2.2.0):
    Added a proper functionality for servers browser (favorites, direct IP connect, etc.)
    Console can now be toggled with Ctrl+~. That should allow usage of special letters in some languages
    You can now use Tailoring to craft different outfits and clothes
    Fixed “infinimoose” bug, that allowed you to skin animal corpses after each server restart
    Fixed notorious client initialization crash with different 7.1 audio devices. Fixed some crashes that were related to the change of audio devices
    Added some more workarounds to fix an issue when a laptop discrete video card was not used for rendering. Removed misleading video adapter option from Video options. Do not forget to update your drivers!
    Added Z-axis animals attack check. Animals should no longer be able to hit you if you’re above them (on a wall, watchtower etc)
    Fixed a bug, when someone entering observe or construction mode would interrupt everyone’s actions in the vicinity
    Fixed some exploits that allowed you to spam certain abilities without cooldowns, which resulted in a faster skills/stats progression
    Some server and client side crashes and leaks fixed
    Tweaked interface and freelook sequences
    Most of game settings should now be properly saved instantly and client crash should not reset them
    Tweaked Coop animals breeding rates, so they can actually breed before they die
    Tweaked overpowered pitchforks to be less overpowered :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaoglan_61 -- 15 Ekim 2014; 18:33:53 >

• Bağımsız Oyun Life is Feudal: Your Own İlk Ayında Yüz Bin Barajını Geçti

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Bagimsiz_Oyun_Life_is_Feudal_Your_Own_ilk_Ayinda_Yuz_Bin_Barajini_Gecti-72207.htm
  • LİF oynayan varsa özel mesajadn konusalım,Dün başladım tek oynamak çok zor :/
  • Bende aldım oynayacak varsa takılabiliriz, ayrıca zemin düzleme nasıl yapılıyor çözemedim?
  • Oyun hakkında fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlar için türkçe rehber, buyurun...

http://www.youtube.com/watch?v=VYqo3d74cUQ&list=PLq8yTu2oO59u45YqvWxPEIDT61kyvhQl_
  • Cok guzel oyun, cok uzun suruyor birseyler insaa etmek. Ozellikle yeri duzlestirmek cok vakit aliyor. Buglardan dolayi oynayamiyorum insallah ileriki patchlerde sorunlari cozerler. Herkesin yakindigi buglar cok genel seyler. Oyunda server kuramama, herhangi bir server'a baglanamama. Cok da interface hatasi var. Cok hatali oyun, cok guzel oyun ama cok hatali oyun. Cok hatali.
  • Oyunu genel olarak bende sevdim ama optimizasyonu çoook kötü, acayip saçma kasıyo. Anlamadığım multi serverlara girdiğimde kasma daha da artıyor. Sistemim de güncel eski bir pc değil yani. Bunu düzeltmeleri gerek ilk önce ama indie olduğu için pek de umudum yok gibi. İnşallah beni yanıltırlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaddazam

Oyunu genel olarak bende sevdim ama optimizasyonu çoook kötü, acayip saçma kasıyo. Anlamadığım multi serverlara girdiğimde kasma daha da artıyor. Sistemim de güncel eski bir pc değil yani. Bunu düzeltmeleri gerek ilk önce ama indie olduğu için pek de umudum yok gibi. İnşallah beni yanıltırlar

Herkes de olmasa da birçok kişide kasma sorunu var evet. Ama bu böyle devam edeceği anlamına gelmiyor. Sık sık güncelleme geliyor ve gelecektir de. Alpha bir oyunda bu gibi sorunların olması doğaldır. Oyun tamamlandığın bunun gibi birçok sorunun aşılacağını düşünüyorum. Binlerce kişinin oynayacağı bir oyunda optimizasyon sorunları kabul edilemez.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.