Şimdi Ara

Liebherr'de Depocu 3 vardiya: Bulgaristan 30.000 lira, Türkiye 11.5000 lira!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bulgaristan'da öğrendiğim maaştır. Bulgaristan'da depoda çalışacak 3 vardiya yapacak adama 2000 leva net maaş. Türkiye'de sanırım asgaari ücretten 11.5000 lira.

tabi bulgaristan'da en az 1 hafta gece vardiyası şartı var. normal olarak 2 hafta gece vardiyası ile 2000 leva nete çıkıyor.

• Sanmıyorum o kadar olacağını.

Bulgaristanda asgari ücret 400 Euro civarı. 2000 leva demek 1000 Eurodan fazla yapıyor. bire depo çalışanına 2.5 asgari ücrette vereceklerini sanmıyorum.

Ayrıca veriyor olsalar bile o hesap öyle yapılmaz. ORada 2000 birim buruda 11400 birim gibi bakacan hesaba. TL'ye çevirmek ne alaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 5 Ağustos 2023; 19:1:12 >
  • Bizde asgari ücret normal ücret gibi görülüyor. Hiçbir ülke ile kıyaslayamazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

gece vardiyası AB yasalarına göre fazladan ücretlendirilir. gece vardiyaları bile bulgaristan'da artık %25 ila %40 arası fazladan ödeniyor.

bu sayede depoda çalışan birisi rahatlıkla 2000 levayı alıyor. fabrika plovdiv taraflarında. geçen hafta bulgaristan'da eşimin köyümden geldim. şişe cam bile büyümeye gitmiş. orada da gece vardiyasında çalışacaklar için 1700 levara çıkıyor maaşlar.

ben kendim ayak üstü sofya'da yazılımcı olarak 4000 leva iş teklifi aldım.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

işin isine fazla mesai flan giriyorsa Doğrudur. Bulgaristan sonuçta AB üyesi. Ve 1 Ocak 2025 itibariyle Euro'ya geçecek...

AB uyum standartları çerçevesinde doğru olabilir. Gece mesaisi yapıyor diye. Ama düz gündüz çalışan vasıfsız bir işçinin asgari ücretin 2.5 katı alacağını halen düşünmüyorum bugün ki şartlarda.

Benimde Burada ki Cam sanayide tanıdıklarım var. Trakyada ki belkide en iyi şartlar maaşlar o fabrikada zaten.

Benzer şekilde de bizzat bulgaristan'da yazılımcı olan akrabalarımda var. Onlarda 3500-4000 leva civarı maaşlarla başladılar işe.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

fazla mesai değil. gece vardiyası. ben kendim 4000 leva hazır iş teklifi aldım. Sofya için bu yine iyi para. etin kilosu 15 leva mesela. üstelik sofya'da iki gün kaldım. bir site işi yaptım. ufak bir sorunu düzelttim. trink 100 leva verdiler. 50 euro ... hemen sakala sürttüm yani.

eşimin mesela köyünde 3 tane genç aile dönmüş. Almanya'dan geriye dönmüşler. bulgaristan ile işte adamlar sana sınırı çiziyorlar. kabullenmek istemediğin gerçek bu. üstelik 4000 leva meğer normal başlayanlara verilen teklifmiş. arkadaş kazık atacaktı bana. bir başka arkadaş, ona olayı anlattıktan sonra ; "en az 5000 iste" dedi. şu an için bulgara dönme planım yok. eşimin eğitimi sonrası.

he bak sofya başka ülke. 2000 levaya sofyada yaşayamazsın gibi birşey. o yüzden "700 leva asgari ücret" olayı emekliler ve köyde kalma tembeller için geçerli.

yoksa sofya'da bulgar ile evlemiş Türk arkadaşım var. Kendisi global bir firmada help desk supervisor olarak çalışıyor ve net 7000 leva alıyor. eşi ise senior SAP bilmem neyi ve global firma olduğundan 10.000 leva maaş ve +bonuslar ile kazanıyor.

adamın altında son model(yani o suv markasının 3 yıldır modeli değişmiyormu neymiş) suv vardı. eşine de almış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 5 Ağustos 2023; 23:59:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1000 TL bütçe ile tatil
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.