Şimdi Ara

LGA1155 ve 1156 Arasında Kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şimdi i7 2600k almayı planlıyorum, anakart otomatikman lga1155 seçmem gerekiyor

fakat bu işlemci cpu ve gpu tabanlı bir işlemci oluyor sanırım

ben yalın cpu performansı istiyorum, render fln alıyorum cinebech gibi bir programda yüksek sonuçlar almam lazım

kafamı karıştıran bu işlemcideki grafik işlemciside ne oluyor ?

ek bir vga almadan çok iyi sonuçlar alabileceğimiz birşey mi ? yada ek kart takınca işlemcinin gpu su kendini cpu ya mı çeviriyor ?

şu olayı biraz açarmısınız çok kafam karıştı, teşekkürler

• olay anakartlarda bitiyor

h67 anakart alırsanız cpu ve cpu nun içindeki entegre gpu dan yararlanabilirsiniz fakat k çarpanı açık işlemciler bu anakartta pasif durumda

p67 anakart alırsanız sadece cpu dan yararlabilirsiniz ve harici vga almak zorundasınız görüntü almak için

z68 anakart alırsanız cpu ve cpu nun içindeki entegre gpudan yararlanırsınız ve k çarpanı açık işlemcilerde işlemciyi p67 deki gibi 5ghz lerde kullanabilirsiniz.
  • diyelim ki h67 aldım, o zaman overclock yapamam mı ?

p67 alırsam eğer cpu ya entegre gpu performans olarak işlemciye destek veriyor mu yoksa kapalı mı kalıyor ?

z68 de hem işlemciden %100 yararlanıp hem entegre gpu dan %100 mü yararlanıyor nasıl oluyor kafam karıştı biraz.

asıl sorum, entegre gpu devre dışı iken hesaplama gücü cpu kısmına mı aktarılıyor ? yoksa cpu ve gpu su tamamen birbirinden bağımsız işlemciler mi bunlar ?
  • h67 de kısıtlı mıktarda oc olabılır
    ıslemcınınıcındekı grafık brımı ayrı bır bırım ıslemcının performansı ıle ılgısı yok anakartınızın destegı varsa aktıf oluyor yoksa hıc kullanılmıyor
    uyumlu hangı anakartı alırsanız alın ıslemcıyı %100 kullanıyor
    z68 de ıse + olarak p67 kadar overclock yapma ımkanı var ve dahılı grafıgı kullanabılıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 4 Mayıs 2011; 11:42:28 >
  • 1155 ile 1156 arasında perf. açısından dağlar kadar fark var.
  • 1155 mi hızlı 1156 mı peki ?

işlemciye uymuyorda bilmek açısından soruyorum
  • lga 1155 ıslemcıler daha hızlıdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • üstadlar peki i7 2600k için kingstom 1600mhz 6gb ram almayı planlıyorum 2x3 kit

150-170$ seviyesi bir anakart tavsiye edermisiniz, ekran kartını harici alıcam
  • i7 2600k
    p67A c45
    2x4gb Geil Value

almalısın bu platform çift kanal ram destekliyor 3 tane almanın anlamı yok..

Entegre Gpu'nun senin renderlarına bir katkısı olmaz bildiğimiz anakartlardaki onboard gpu ile bir farkı yok cpu'nun yaptığı işe yardım etmez...

oyun oynamıyorsan ve oc yapacam diyorsan z68 chipsetli anakart alırsın oc yaparsın onboard gpu'yu kullanırsın harici ekran kartı alacam oc yapacam dersen p67 alırsın oc'de yapmıcam harici'de almıcam dersen h67 alırsın..

olay bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 5 Mayıs 2011; 11:09:53 >
  • http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=37387

bu anakartı öneriyorsunuz sanırım

kasa olarakta şunu almayı planlıyorum

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=35373

fikriniz nedir?

ya birde intel stock fanı i7 2600k için soldaki mi sağdaki mi

LGA1155 ve 1156 Arasında Kaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KamilXYZ -- 5 Mayıs 2011; 13:31:59 >

• INTEL i7 2600K 3.40 GHz
    GIGABYTE P67A-UD3-B3
    G.SKILL RipjawsX 8 GB (2X 4GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7

hocam gigabyte p67a ud3 işini görecektir ayrıca cl9 ram alıcağınıza CL7 almanız performansı olarak size geri dönercektir..daha iyi bir seçim olur
  • sagdakı kucuk standard fanla gelır
  • bazı sitelerde soldaki fanla geliyor fln demişlerde birde fan almam lazım o vakit

neden ram 1600 değilde 1333 mhz üstad?
  • eklemeyi unuttum ekran kartıda 200$ seviyesi nvidia olcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: KamilXYZ

bazı sitelerde soldaki fanla geliyor fln demişlerde birde fan almam lazım o vakit

neden ram 1600 değilde 1333 mhz üstad?

ram 1600 1333 veya 2133 olsun çalışacağı hızı 1333tür anca 2133 ram varsa O.C ile görebilirsin o nekadar sitabil olması aşikar o hızıda anakartın desteklemsi gerekir,, açıkçası bunun bir önemi yok önemli olan ise geçikme değeri CL7 Cl9'e göre daha performanslı ekran kartı olarak GTX 460 HAWK veya gigabyte'in özel soğutmalısını alabilirsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.