selam arkadaşlar elimde ıntel q6600 2.4 ghz işlemci var bunun için ankarat alıcam, kullanacağım sistemide 3-4 sene kullanmayı düşünüyorum ama ankarat seçiminde karasız kaldım ve karşımda 3-4 seçenek var ürünü pazartesi alıcam sizce hangisi olmalı :
2 ele bak orada %60 daha uzuclarını bulursun idarelik
Asus U alabiirsin
2. el alırım dersen ;
X38, X48 yada P45 chipsetli bir kart düşün bence.
3-4 sene kullanacaksan Q6600üde bu kartlar ile 3.6-4.0 gibi değerlerde stabil kullanabilirsin işlemci vid değerine bağlı olarak.
yok hocam ikinci el düşünmüyorum maksat başım ağrımasın garantisi olsun yeni bir anakartın garanti süresi 36 ay bu da 3 yıl demektir ki 100 tl verip eski ankart alacağıma 150 tl verir yenisini alırım 1 nolu ürün daha cazip geliyor 4 adet sata 2, 2 usb 3.0, dvı çıkış, 1333 overclock ddr3 ram, vs... alıcam pazartesi, salı inşallah bakalım bu arada sıfır olupta 15o tl maksimum fiyatlı daha iyi bir model biliyorsanız ya da listedeki ürünlerin eksi özelliklerini biliyorsanız yorumlarınızı esirgemeyin yorum yapan arkadaşlara teşekkürler
şimdi ben bu makınaya 2 adet ddr3 4gb lık ram alacam yanlız 1600mhz lık ramlerden alıp takmak ıstıyorum yanlız anakart ramlerı overclock yapınca en fazla 1333 mhz yapabılıyor şımdı ben 1600mhz lık alıp 1333 de overclock ıle çalıştırsam sorun çıkar mı
hocam anakart açıklaması ozellıklerı felan soyle mavi ıle yazan yerde açıklaması var:
Gigabyte GA-G41MT-USB3 DDR3 1333MHz Usb3.0 DVI Vga 16x mAtx Lga775
FSB 1333MHz, 45nm Intel® Core™ 2 çok-çekirdekli işlemci desteği Tümleşik Intel GMA X4500 grafik motoru (DirectX 10) 3X arttırılmış USB gücü daha iyi bir uyumluluk ve USB aygıtlar için daha yüksek güç sağlar USB3.0 ile 5 Gbps’e kadar süper hızlı veri transferi desteği Daha berrak bir HD Video gösterimi için DVI arayüz Yüksek hız Gigabit Ethernet özelliği 108dB kayıpsız HD ses özelliği ile Blu-ray™ ve DVD ses desteği Devrimci enerji tasarrufu tasarımı ile Easy Energy Saver (Kolay Enerji Tasarrufu) Teknolojisi Eşsiz On/Off Charge özelliği, iPad, iPhone ve iPod Touch cihazları için en iyi şarj yeteneği sağlar 3TB+ HDD desteği ile DualBIOS™ koruması Yeni nesil kaliteli bileşenler ile 4 fazlı CPU Güç Tasarımı Sektöre öncülük eden Japon üretimi katı kapasitörlü anakart tasarımı
Teknik Özellikler İşlemci
Support for an Intel® Core™ 2 Extreme processor/Intel® Core™ 2 Quad processor/Intel® Core™ 2 Duo processor/Intel® Pentium® processor/Intel® Celeron® processor in the LGA775 package (Go to GIGABYTE's website for the latest CPU support list.) L2 önbelleği işlemci ile değişime uğrar
Yongaseti Kuzey Köprüsü:
Intel® G41 Express Chipset
Güney Köprüsü:
Intel® ICH7
FSB
1333(O.C.)/1066/800 MHz FSB
Bellek
2 x 1.5V DDR3 DIMM yuva ile 8GB'a kadar bellek desteği Çift kanal bellek mimarisi Support for DDR3 1333(O.C.)1066/800 MHz memory modules
(Go to GIGABYTE's website for the latest supported memory speeds and memory modules.) * 32bit Windows işletim sistemi sınırlamaları nedeniyle 4GB ve üzeri kapasitelerde bellek monte edildiğinde; gösterilen bellek değeri, 4GB'tan daha az olacaktır.
Dahili Grafik Kuzey Köprüsüne entegre:
1 x D-Sub bağlantı noktası
Yongasetine Entegre:
1 x DVI-D port, En fazla 1920x1200 çözünürlüğü destekler * * DVI-D bağlantı noktası, herhangi bir çevirici adaptör aracılığı ile D-Sub bağlantı desteği sağlamamaktadır.
Ses Desteği
Realtek ALC889 codec (Kodlayıcı/Kod Çözücü) HD Ses Desteği 2/4/5.1/7.1-Kanal (7.1-Kanal Ses yapılandırması için HD Audio standartında ön panel kullanılması gerekir)
LAN
1 x RTL8111E LAN Yongası (10/100/1000 Mbit)
Genişleme Yuvaları
1 x PCI Express x16 yuva 2 x PCI Express x1 yuva 1 x PCI
Depolama Ara yüzü Güney Köprüsü:
4 x SATA 3Gb/s bağlantı noktası, 4 adet SATA 3Gb/s sürücüsünün bağlanmasına olanak sağlar
USB Güney Köprüsü:
Up to 6 USB 2.0/1.1 ports (2 on the back panel, 4 via the USB brackets connected to the internal USB headers)
Etron EJ168 yongası:
Arka panelde 2 USB 3.0/2.0 bağlantı noktası.
Dahili G/Ç Bağlantı Noktaları
2 x USB 2.0/1.1 konnektörü 1 x Sistem fan konnektörü 4 x SATA 3Gb/s konnektörü 1 x Ön panel ses konnektörü 1 x 24-pin ATX ana güç konnektörü 1 x Paralel port konnektörü 1 x Ön panel konnektörü 1 x CPU Fan konnektörü 1 x CMOS sıfırlama atlatıcısı 1 x Seri port konnektörü 1 x 4-pin ATX 12V güç konnektörü
Arka Panel G/Ç
2 x USB 3.0/2.0 bağlantı noktası 1 x PS/2 klavye bağlantı noktası 1 x PS/2 fare bağlantı noktası 1 x DVI-D bağlantı noktası 1 x D-Sub bağlantı noktası 3 x Ses bağlantı noktası (Hat-G/Hat-Ç/Mikrofon) 2 x USB 2.0/1.1 bağlantı noktası 1 x RJ45 LAN bağlantı noktası
G/Ç Denetleyicisi
ITE IT8718
Donanım İzleme
CPU/Sistem fan hata uyarısı CPU/Sistem fan hızı algılama İşlemci (CPU) hız kontrolü İşlemci (CPU) fazla ısı uyarı bildirimi Sistem voltaj belirleme İşlemci (CPU) ısı belirleme * İşlemci fan hızı kontrolü için; kullanılan CPU fanının bu özelliği desteklemesi gerekir.
BIOS
Lisanslı AWARD BIOS PnP 1.0a, DMI 2.0, SM BIOS 2.4, ACPI 1.0b 2 x 8 Mbit Flash ROM DualBIOS™ desteği
Diğer Özellikler
Xpress Recovery2 desteği @BIOS™ desteği EasyTune Desteği
* EasyTune yazılımında mevcut işlevler, anakart modeline göre değişebilir. Q-Flash desteği ON/OFF Charge Desteği Smart Recovery Q-Share Desteği Xpress™ BIOS kurtarma Xpress™ Install Download Center (Sürücü İndirme Merkezi) Desteği Kolay Enerji Tasarrufu (Easy Energy Saver) Donanım sınırlamaları nedeniyle, Easy Energy Saver desteğini etkinleştirebilmek için Intel® Core™ 2 Extreme/ Core™ 2 Quad/ Core™ 2 Duo/ Pentium Dual-Core/ Celeron Dual-Core/ Celeron 400 Serisi bir işlemci kullanımı gerekmektedir.
Hediye Yazılım
Norton Internet Security (OEM versiyonu)
İşletim Sistemi
Microsoft ® Windows 7/Vista/XP Desteği
Form Faktör
microATX, 244mm x 194mm
Not
Bir çok donanım ve yazılım üreticisi artık Windows9x/ME/2000/XP SP1/SP2 için destek sunmamaktadır. Eğer bu üreticiler sürücü sağlarsa, bu sürücüleri GIGABYTE Web sayfalarında güncelleyeceğiz. Yonga seti üreticileri tarafından sağlanan farklı Linux destek şartlarından dolayı; lütfen Linux Driver'ını yonga seti üreticilerinin web sayfaları veya diğer web sayfalarından indiriniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme