Şimdi Ara

LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Smart tv, menüler vs. hızlı seri olsun diyorsanız Lg alın. Ama Smart tv vs pek kullanmam önemli olan Görüntü Kalitesi diyorsanız Philips'i tercih edin.
    Lg nin panel frekansı 50 Hz sanırım,Mcı 400 Hz. Philips in ise panel frekansı 100 Hz Mcı 700 Hz.
    Benim tercihim Philips den yana olurdu fakat mağazalarda ikisinin görüntüsünü karşılaştırabilirsiniz karar sizin
  • Mağazada baktım aslında. Fakat tv izlemek için 200 hz bile yetiyor diyor herkes. Ben samsung 40es7000 kullanıyorum şuanda. memnunum. onun kalitesinde bir görüntüsü olan bir tv daha almm gerekiyor. aynısından artık yok. o yüzden kararsızım. Boş yere de yüksek paralar vermek istemiyorum
  • Usta aldın mı tv yi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG 42LA660S akşam vakti çektim. Telim bu kadar çekebiliyor. Tv deki görüntüler eklediğim resimlerden daha net.. Biraz yakından çektim. Ben soluk mat bir görüntü görmüyorum açıkcası :)
     LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12 LG42LA660S mi yoksa Philips 42PFL6198/K12

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOB_FARUK06 -- 6 Ağustos 2013; 17:02:13 >

• BOB_FARUK06 B kullanıcısına yanıt
    Umarım darılmassın, ekelediğiniz resimlerdeki panele siz iyimi diyorsunuz?

Matlığı aslında siz kendinizde belirtmişsiniz, Florasan aydınlatma serilerde görülen flu ton aşmak için ya AVR bir cihaz alacaksınız veya oldukça üst kalite hd recivier, kullandığınız ayarlr baştan sona hatalı, beyaz ton nerdeyse panelde yok buda panelden televizyon keyfi almayı %80 zorlaştırır !

Alacağınız görüntü kalitesi ancak eski tüplü CRT tvlerdeki gibi beyaz üretemeyen ve açık renk sahenlerde parlama yapan kayıp renkler zinicirinden ibaret olur !

Tavsiyem paneller ayarlarınızı düzeltin, eklediğiniz resimlerdeki gibi panel izlenmez %90 yanlış ayarlardır !
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Umarım darılmassın, ekelediğiniz resimlerdeki panele siz iyimi diyorsunuz?

Matlığı aslında siz kendinizde belirtmişsiniz, Florasan aydınlatma serilerde görülen flu ton aşmak için ya AVR bir cihaz alacaksınız veya oldukça üst kalite hd recivier, kullandığınız ayarlr baştan sona hatalı, beyaz ton nerdeyse panelde yok buda panelden televizyon keyfi almayı %80 zorlaştırır !

Alacağınız görüntü kalitesi ancak eski tüplü CRT tvlerdeki gibi beyaz üretemeyen ve açık renk sahenlerde parlama yapan kayıp renkler zinicirinden ibaret olur !

Tavsiyem paneller ayarlarınızı düzeltin, eklediğiniz resimlerdeki gibi panel izlenmez %90 yanlış ayarlardır !

Yok kardes ne darilmasi... la 660 için bildiğin goruntu ayari varsa paylasirsan sevinirim... ben resim sihirbazindan ayarlamaya calistim.. bu kadar yapabildim.. normalde şuan beyaz beyaz... siyah ta siyah gozukuyor... renkker kontrast çokmu olmuş yoksa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOB_FARUK06 -- 4 Ağustos 2013; 12:32:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Şuan kullandığınız ayarları yazabilirsimiz kullandığınız hdmi kablo versiyonuda dahil?
  • quote:

Şuan kullandığınız ayarları yazabilirsimiz kullandığınız hdmi kablo versiyonuda dahil?

Hdmi 1.4 3d destekli....
    Arka ışık ..56
    Kontrast... 66
    Parlaklik...41
    Renk...62
    Ton r10

Uzman kontrol
    Dinamik kontrast orta
    Super cozunurluk yuksek
    Renk gami ...standart
    Kenar duzeltici ...acik
    Renk fiktresi...kapali
    Uzman deseni... kapali
    Gama...2.2

Beyaz dengesi
    Renk sicakligi ...orta
    Yontem...2nokta
    Desen...dış
    Noktalar...yuksek
    Kirmizi...0
    Yesik...0
    Mavi...0

Renk yonetim sistemi
    Renk mavi
    Renk doygunlugu...0
    Ton...0
    Parlaklik...0

Renk seçeneği
    Gurultu filtre...kapali
    Mpeg parazit azaltma... kapali
    Siyah seviyesi...dusuk
    Gercek sinema...acik
    Motion eye care...kapali
    Led yerel karartma...yuksek
    Tru motion... puruzsuz
    ..renk ayarim boyl hocam

Hdmi 1.4 3d destekli....
    Arka ışık ..56 /80 veya üstü
    Kontrast... 66 /70-80
    Parlaklik...41 /50
    Renk...62 /50
    Ton r10

Uzman kontrol
    Dinamik kontrast orta /KAPALI
    Super cozunurluk /kAPALI
    Renk gami ...standart
    Kenar duzeltici ...acik /KAPALI
    Renk fiktresi...kapali
    Uzman deseni... kapali
    Gama...2.2

Beyaz dengesi
    Renk sicakligi ...orta
    Yontem...2nokta
    Desen...dış
    Noktalar...yuksek
    Kirmizi...0 /22-25
    Yesik...0 /30-35
    Mavi...0 /30-40

Renk yonetim sistemi kIRMIZI-doygun r:3/Ton20/parlaklık:0
    Renk mavi Yeşil - r:-10/ton:0/ :10
    Renk doygunlugu...0 Mavi r:-2 /0 /0
    Ton...0
    Parlaklik...0

Renk seçeneği
    Gurultu filtre...kapali
    Siyah seviyesi...dusuk
    Gercek sinema...acik
    Motion eye care...kapali
    Tru motion... puruzsuz
    ..renk ayarim boyl hocam
    ................................................

Aslında panel bir detaylı burda dikkatetmeniz gereken yeni nesil LG ve Philps kullanıcıların HDMI kablo seçiminde dikkatli olmalarıdır !

Sizin HDMI kablonunuz 1.4b 10gbps sinyal verisi altı kablolar almayın, Türkiyede genelde satılan kablolar 1.4a serileridir !
    Altta 1.4b hdmi kablo ile 1080p panelin ürettiği !

Çöürünüzlük Khz Hz Pixsel Mhz değeri 3D HD yayınlar
    26.97 / 27 23.97 / 24 148.35 /148.5 32 Side-by-side(Full) (HDTV 1080P)

Buda standrt bir kablo ile alınan değerdir (Bu test sonuçlarını, istediğiniz yekili veya işten anlayan testerlere sorabilirsiniz) !

56 /50 74.25 /Khz ile aynı değer!/148.5 Derinlik kaybı Puslu veya mat resim hissi

Dikkat ederseniz panel uyumsuz bir kablo ile Hz değerini üretmede 1.4b gibi ayrı değeri veremiyor yani satndart görüntüyü veriyor, bu bir çok panel için geçerlidir !

Ben HDMI kablolar üzerine çok yazdım çizdim, bir sürü sataşma ıvır zıvır detaylar ile sizin gibi İnsanlarında kafalarını karıştırdılar, üreticilerin özellikle HDMI sinyal değerleri farklıdır!

Hep diyoruz ya SD görüntü yada HD görüntü yukardaki şemayı bu sebeble verdim, panel yanlış ayarlar ve kablo ile resim eşleşmesinde sorunlar yaşabiliyor çunki panelin değer çıkışı ile kablonun panele taşıdğı sinyal araındaki minamal fark, tamamen pixsel eşleşmesinde görüntütede ortaya çıkar!

En eblirgin özellik, Arka fonda hareketlilik minamlde olsa bazen göz algılar fakat siz buna bir tanım getiremssiniz ama resimdeki tuaflığı hissaedersiniz, yada herketli görüntülerde ghosting veya izler veya takılmalar yüksek çözünürlüklü görüntülerde yırtılmalar ve parlamalar veya hareketlilik görülmesinin nedeni basittir ufak bir önelmele panel vasatta olsa biraz olsun iyileştirme yapabilmek kullanıcının elindedir !

• quote:

Hdmi 1.4 3d destekli....
    Arka ışık ..56 /80 veya üstü
    Kontrast... 66 /70-80
    Parlaklik...41 /50
    Renk...62 /50
    Ton r10

Uzman kontrol
    Dinamik kontrast orta /KAPALI
    Super cozunurluk /kAPALI
    Renk gami ...standart
    Kenar duzeltici ...acik /KAPALI
    Renk fiktresi...kapali
    Uzman deseni... kapali
    Gama...2.2

Beyaz dengesi
    Renk sicakligi ...orta
    Yontem...2nokta
    Desen...dış
    Noktalar...yuksek
    Kirmizi...0 /22-25
    Yesik...0 /30-35
    Mavi...0 /30-40

Renk yonetim sistemi kIRMIZI-doygun r:3/Ton20/parlaklık:0
    Renk mavi Yeşil - r:-10/ton:0/ :10
    Renk doygunlugu...0 Mavi r:-2 /0 /0
    Ton...0
    Parlaklik...0

Renk seçeneği
    Gurultu filtre...kapali
    Siyah seviyesi...dusuk
    Gercek sinema...acik
    Motion eye care...kapali
    Tru motion... puruzsuz
    ..renk ayarim boyl hocam
    ................................................

Aslında panel bir detaylı burda dikkatetmeniz gereken yeni nesil LG ve Philps kullanıcıların HDMI kablo seçiminde dikkatli olmalarıdır !

Sizin HDMI kablonunuz 1.4b 10gbps sinyal verisi altı kablolar almayın, Türkiyede genelde satılan kablolar 1.4a serileridir !
    Altta 1.4b hdmi kablo ile 1080p panelin ürettiği !

Çöürünüzlük Khz Hz Pixsel Mhz değeri 3D HD yayınlar
    26.97 / 27 23.97 / 24 148.35 /148.5 32 Side-by-side(Full) (HDTV 1080P)

Buda standrt bir kablo ile alınan değerdir (Bu test sonuçlarını, istediğiniz yekili veya işten anlayan testerlere sorabilirsiniz) !

56 /50 74.25 /Khz ile aynı değer!/148.5 Derinlik kaybı Puslu veya mat resim hissi

Dikkat ederseniz panel uyumsuz bir kablo ile Hz değerini üretmede 1.4b gibi ayrı değeri veremiyor yani satndart görüntüyü veriyor, bu bir çok panel için geçerlidir !

Ben HDMI kablolar üzerine çok yazdım çizdim, bir sürü sataşma ıvır zıvır detaylar ile sizin gibi İnsanlarında kafalarını karıştırdılar, üreticilerin özellikle HDMI sinyal değerleri farklıdır!

Hep diyoruz ya SD görüntü yada HD görüntü yukardaki şemayı bu sebeble verdim, panel yanlış ayarlar ve kablo ile resim eşleşmesinde sorunlar yaşabiliyor çunki panelin değer çıkışı ile kablonun panele taşıdğı sinyal araındaki minamal fark, tamamen pixsel eşleşmesinde görüntütede ortaya çıkar!

En eblirgin özellik, Arka fonda hareketlilik minamlde olsa bazen göz algılar fakat siz buna bir tanım getiremssiniz ama resimdeki tuaflığı hissaedersiniz, yada herketli görüntülerde ghosting veya izler veya takılmalar yüksek çözünürlüklü görüntülerde yırtılmalar ve parlamalar veya hareketlilik görülmesinin nedeni basittir ufak bir önelmele panel vasatta olsa biraz olsun iyileştirme yapabilmek kullanıcının elindedir !

Benim hdmi kablo eyeQ 1.4v kablohttp://www.eye-q.com.tr/urunler/?category=1&subcatID=1&productID=3&showproductdetails=yes#.Uf6XJ-Whkb0 sizin ayarlari biraz sonra deneyecegimm bakayim nasil olacak.

Türkiyede birşeyi anlayamadım, bugün itibari ile firmaların internet sayfalarında hdmi kablo versiyonlarına baktım, satılan ürünler tamamen ne olduğu belirsiniz sattıkları ürünün içeriği olsada sadece satış amaçlı ürün hakkında en ufak özellik yok !

1.4 hdmi tüm firmalarda ıvır zıvır fakat, a-b versiyonu göremedim örnek, Lg ve Philps artık hdmi kablo seçimi yapan panelleri üretmeye başladılar, yani ''a'' versiyon bir kablo ile panelin sinyal eşleşmesi farklı, Philpsler içinde geçerli !

1000-2000 Gbps kablolar fazlası ile piyasalarda, bu kablolar ile örnek ST-VT-ES8000-F8000-W900 gibi üst seri panelleri kullananların aldıkları hdmi kablolardan haberleri ne kadar var ?

Firmalar bu yazımı umuyorum okurlar, çunki sitemde yazdığım makeleleri görüp uygulayan firmalar çoğalıyor bu memnun edici bir detay, servislerin artık daha dikkatli olmalarıda önemli eskide paneli tak 5 liralık kabloyu bağla, imzala git olayı Türkiyede bitmek üzere !

Firmalar artık sattıkları hdmi kabloların full orjinal bilgilerini mutlaka yayınlamak zorundalar, eski dönem bitti artık paneller ciddi olarak kablo ve harici cihazları seçebiliyor, örnek smart bağlantısı kötü denilen cihazı uyumlu bir kablo ile sorunlu olmadığıda görülüyor !

Belirtmek isterim ve bu yazım asla öylesine bilgi içermiyor tamamen denenmiştir hdmi kablo ile cihazların performansında ciddi şekilde kalite yükelir !

• la660 serisi cinema screen olarak tasarlanmış ama görüntüde ekran ve dış panel arasında 1-2cm lik siyah şerit görünüyor. geçen gün teknosada da incelerken aynı olayı gördüm. nerde kaldı bunun cinema screeni yoksa ben mi yanlış anladım ayarlarla çözülebilen bişey mi
  • Geçen hafta teknosa'dan Philips 42pfl6198k led tv aldım. Ben yandım siz yanmayın. Döktüğüm o paraya çok yazık oldu. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Acele edip araştırmadan almıştım, böyle oldu. Philips'in ütüsüne vs birşey demiyorum. Ama bence tv sektöründen çıkmalı ve daha fazla mağdur yaratmamalı. Forumlarda o kadar philips tv mağduru varken de neden hala tüketicilerin şikayetlerini dinleyip dikkate almıyorlar anlamıyorum. Biraz içimi döktükten sonra neden philips aldığım için pişmanım onu söyleyeyim.

1-Flash desteği olmadığı için internetten film izleyemiyorsunuz. (Bunu teknosa görevlisi de bilmediği için beni yanlış yönlendirdi ve almış oldum).
    İnternetten film açmayı denemiştim. Önce ekranda çizgiler belirdi, sonra televizyon çat diye kapandı. Flash desteği güncelemelerle olacak bir şey değilmiş, bunu philips hiçbir zaman güncellemeyecekmiş diye yetkili servis söyledi, yani umudunuzu kesin.

2-İşlemcisi çift çekirdek olmasına rağmen çok hantal. Televizyonun açılırken çok bekliyor. Kanal geçişleri çok yavaş, eski tüplü televizyonumu çok arıyorum walla.

3-Televizyon kurulduktan hemen sonra smart tv'yi deneyim dedim. "...sunucu bulunamadı " uyarısı geldi. Hemen servisi aradım. Philips kaynaklı bir hata 1-2 gün bekleyin kendiliğinden geçecektir, dedi. Gerçekten dediği gibi 1 gün sonra kendiliğinden düzeldi ve smart tv çalıştı. Başka bir gün LG'nin smart tv'sinde google'a girdim, bir de ne göreyim google için ayrı ek tool bar bile yapmış adamlar...

4-Youtube'tan birkaç 3d demo izledikten sonra, normal uydu yayınlarını izleyeyim dedim, bir baktım ekran boyutu değişmiş. Geniş ekran başka bir hal almış. Motoru ısınmıştır dedim. :) Tv'yi kapattım. Ertesi gün açtım, düzelmiş. Anlayacağınız tv çok hassas, aman deyim fazla yüklenmeyin yoksa çok kasılıyor ve tipi kayabiliyor.

5- Türkçe altyazı desteği yok.

6-Ambilight denilen 2 tane led çubuktan başka birşey değil. Sakın aldanmayın. O kadar paraya değmez. Kendiniz tv ünitenize 2 led çubuk takın daha karlı çıkarsanız.

7- LG 'ninki 400 hz , philips'inki 700 hz imiş. Allah aşkına ikisinin farkını gözüyle ayırt edebilen biri var mıdır. 700 hz olayına takılmayın.

8- LG 'de oyun hastaları için dual play gözlüklerle karşılıklı 3d oyun oynayabilme imkanı var, philiste yok.

9- Philips'in çerçevesi aluminyum , ama sadece çerçeve ... geri kalan panel plastik zaten onu da samsung mu lg mi ne oradan alıyor.

Kısacası philips çerçeve , ambiligt gibi göz boyama özellikleriyle , lg veya samsung da teknolojik özellikleri rekabet ediyor. Ben teknolojiden anlamam diyorsanız, zaten salona alacağım, gelen misafirlerime cafcaflı görünsün, hanım günlerinde misafirlerine hava atsın diyorsanız, gidin philips alın. Ama televizyonu kullanacaksınız o zaman lg alın derim.
    Dostlar ben yandım siz yanmayın.

• Walla çok geç olmadan iade etmenin yoluna bak. Ben uğraşıyorum ama bakalım ne olacak...
  • Ben de yüksek ihtimalle LG'nin bu modelini alacağım ve andy1'in hdmi kabloları hakkında söyledikleri de gerçekten çok önemli, ben de çok araştırdım, hdmi kabloları dikkât edilmesi gereken bir konu.

Benim sorum şimdi bu televizyonu aldığımızda örneğin Digital Theater Sound destekli bir Full HD film'i doğrudan usb'den televizyona takıp izleyebilecek miyiz? Benim için bu önemli bir ayrıntı çünkü dizi, program izlemek için almayacağım bu televizyonu. Şu an elimde 42LV3550 var ve DTS destekli filmleri usb'den izleyemiyorum, sesi desteklemiyor. Belki ''Sesi neden bu kadar takıyorsun sanki ne farkı var?'' diyenler olacak ama elimdeki onlarca film DTS destekli, e almışken de onu destekleyen bir televizyon almak istiyorum.

Bir diğer sorum da bulutlanma ve lamba, güneş ışığı yansıması rahatsız edici oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olgun92 -- 9 Eylül 2013; 16:26:29 >
  • arkadaşlar lg la serisi alacaklara uyarıdır bu tvlerle netteki sitelerden film seyredemezsiniz ... gidin başka tv alın
    sorunun çözümü için lg turkiye koreye yazacakmış da koredekiler bunu değerlendirecekmiş..

şu da bu uyarının biraz daha ayrıntılısıdır

http://forum.donanimhaber.com/m_80982126/tm.htm
  • olgun92 O kullanıcısına yanıt
    yabancı sitelerde hdmi kablolarla ilgili testler var ve aralarında hiç yada fazla bir fark olmadı yazılıyor

10 liralık dandik hdmi elbette kötü

30-50 liralık ortalama kablo işinizi görür

100 liralık kablolar israf

altın uçlu kablolar sahte , 1,4 kablolar gerçek mi bilmiyorum herşey pazarlama stratejisi ...araştırmak gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

yabancı sitelerde hdmi kablolarla ilgili testler var ve aralarında hiç yada fazla bir fark olmadı yazılıyor

10 liralık dandik hdmi elbette kötü

30-50 liralık ortalama kablo işinizi görür

100 liralık kablolar israf

altın uçlu kablolar sahte , 1,4 kablolar gerçek mi bilmiyorum herşey pazarlama stratejisi ...araştırmak gerekir

Evet haklısınız bu yüzden marka seçimi daha önemli olacaktır.
  • olgun92 O kullanıcısına yanıt
    Bakın İnsanların 5-10 bin lira verip aldığı cihazlar var ve siz halen 10-30 liralık kablo yeterli diyorsunuz, para cebinizden çıkmadığı için umursamıyorsunuz belli 5.000 Lira veren Adamın o parayı kazanmak için verdiği Alın terine en azından saygı duyun ve böyle saçma sapan hdmi kablo farketmez gibi yorumları bırakın!

Avrupada siteler varmış ta onlar diyormuş ki aralarında fark yok, kendi cihazlarınızda kullanın Millete tavsiye etmeyin, İnsanların paralarını riske atıyorsunuz!

HDMI kablo çok fark eder hemde sandığınızın çok ötesinde fark eder, o farkta öyle böyle değil panelin nefes alması gibidir, harici cihazla panel arasındaki kalp damarı gibidir, kablı ne kadar sorunsuzsa panelde o kadar sorunsuz resim üretir!

Kötü bir hdmi kablodan alacağınız görüntü farkını hemen anlarsınız, her kanalda tek tek her kanalda panel resmi farklı verir sanarsınız ki tvde sorun var hayır harici cihazdan gelen sinyal vasat kabloda iyice sinyal kayıplarına sebeb olur, LcdLed paneller zaten sorunludur birde hdmi kablo ile görüntü sorunları dahada çoğalır!

Sony,Panasonic,Philps, Ssmung,Sharo ve diğerleri tek bir şeyi tavsiye ederler, kaliteli media player ve %100 uyumlu hdmi kablo, Ürteicilerin tamamı aptal bir siz akıllısınız 10 liralık kablo yeter diyorsunuz!

Ne olduğu belirsiz kablo ile Plazma tv kullananların %99 logo izlerine maruz olur bakın %99 diyorum, LcdLed panellerde %90 görüntü sorunları yaşar en sık görülen sorunda panelin resmi sabitleyememisidir, ön plandaki resim muhteşemken arka planda devamlı harekt gözlenir!

LG panelleri İnsanlar alıyor ve şikayetlerden bahsediyorlar, LG Türkiye servisleride Dünyadan habersiz hizmet verdikleri panellerden haberleri yok, LG paneller genellikle B versiyon hdmi kablo kullanılır, hani diyorlar ya smart sorunlu İnternet sorunlu aslında sorun kullandıkları aversiyon kabloların uyumsuzluğudur, bu Philps paneller içinde geçerlidir!

Sony %100 hdmi kablo seçimlerde kesin uyarı yapar, ve stadart kablo yani belirsiz kablolardan kaçınılmasını ister!

Konu uzadıkça uzar!

Riacamsa İnsanlara HDMI kablo önemsiz demenin manası alın terine saygısızlıktır!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.