Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana tanımaz gibi geliyor ama tecrübe etmek lazım tabi...

quote:

Orijinalden alıntı: tigger_agc

YA beyler benim sorular gene kaynıyo walla ya hayret yani. LH4010'a harici dvd -rom alsak cihaz bunu tanır mı acaba? Ona göre bir dvd player almayı düşünüyorum.
  • TATİLDEYDİM GELDİM SORULARI ELİMDEN GELDİĞİNCE YANITLAMAYA ÇALIŞAYIM.

1-LH3000 Mİ 4000 Mİ OLSUN DİYENLER 100HZ OLSUN 4000 ALIN TAVSİYEMDİR.

2-LH7000 BLUETOOTHLA İŞİNİZ YOKSA PARANIZI BOŞA VERMEYİP 4000 TERCİH EDİN.BLUETOTH NASIL KULLANILDIĞI HAKKINDA BİR FİKRİM YOK

3-100HZ FARKI BLURAY VE HD YAYINLARDA BARİZ GÖRÜLÜYOR.DİĞER YAYIN VE FİLM FORMATLARIN ÇOK AZ FARKEDİLİYOR.O YÜZDEN 100 HZ AÇIKMI KAPALIMI FARK EDİLMİYOR.AMA BEN HİÇ KAPATMADIM KAPATMAYADA NİYETİM YOK.100 HZ KAPATMAK İSTEYENLER KONUDA AÇIKLAMALARI VAR.

4-MAALESEF DTS SES ÇÖZÜM HALEN BULUNAMADI.BEN ÜMİDİMİ YİTİRMEDİM ELBET ÇÖZÜLECEKTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

5-DTS TO AC3 YANİ DTS Yİ AC3 ÇEVİRMEK İSTEYENLER BİRSÜRÜ PROGRAM VAR BEN ŞAHSEN KULLNAMIYORUM.AMA VİRTUAL DUB MOD TAVSİYEMDİR NETTE BULABİLİRSİNİZ.BİR ARA KULLANMIŞTIM.

6-FİLM İZLERKEN BAŞKA MENÜYE VEYA BAŞKA BİR CİHAZ BAĞLARSANIZ TV FİLM KAPATIYOR.BUNUNDA BİR ÇÖZÜMÜ YOK YANİ FİLM İZLEMEYE BAŞLADINMI BİTİRECEKSİN DİYOR LG SAOLSUN.

7-TV SESİ AZ BENCEDE AZ GERÇİ KULLANMIYORUM.HERKES GİBİ,DİGİTAL OLAN Z5500 VAR VE TAVSİYEMDİR.MERAK EDENLER 21 SAYFADA Z5500,ÜNİTEMİN VE TVNİN RESMİ MEVCUT İSTEYEN BAKABİLİR.

FAKAT Z5500 ŞU AN PAHALI TEMİZ 2.EL BULABİLİRSİZ.FİYAT PAHALI GELDİYSE NORMAL UCUZ 5+1 DE ALABİLİRSİNİZSADECE SES YÜKSEKLİĞİ AÇISINDAN.

8-MKV FİLMLERDE BEN SORUN YAŞAMIYORUM.FRAME ATLAMALARI,HER MKV FORMATINI OYNATMAMA GİBİ SORUNLAR YAŞANMIŞ,BEN FRAME ATLAMALARI GİBİ BİR SORUN YAŞAMADIM AMA FİLMİ 'PC DEN AÇIYORSANIZ PC KONFİGİRASYONUNUZ YETERLİ DEĞİLDİR.

FİLMİ TV ÜZERİNDEN AÇIYORSANIZ TEKNİK BİR SORUN VARDIR YADA RİP'DEN KAYNAKLANIYORDUR.AYNI FİLMİN BAŞKA RİP GRUBUNU İNDİRİP DENEMEKTE FAYDA VAR.
    8-NOT:100 ADET MKV'DEN SADECE 2 SİNİ AÇMADI .KISACA TV FORMAT SEÇİYOR.BEN FİRMWARE İLE V.3.15 YÜKLEDİM.SORUNSUZ KULLANIYORUM.

9-SERVİS MENÜSE GİREMEYENLER ÖNCE TV'DE OK TUŞUNA BASLI TUTUP SONRA(1-2 SANİYE) KUMANDA ÜZERİNDEKİ OK TUŞUNA BASIP HER İKİ TUŞUDA BASILI TUTMAYA DEVAM EDERSENİZ (3 SANİYE) RAHATÇA SERVİS MENÜSÜNÜ AÇABİLİRLER.YADA TAM TERSİ DENEMİŞTİR.

10-TVNİN ELEKTRİK SARFİYATINI BEĞENDİM.SADECE GECELERİ PC KULLNIRKEN ENERGY SAVİNG ÇALIŞTIRIYORUM.DİĞER TÜM ZAMANLAR CANLI 50 GÜNDE 50 TL GELDİ FATURAM.BANA GÖRE AZ YAKIYOR DENİLEBİLİR.

11-FİLM İZLERKEN GÖRÜNTÜNÜ EKRANA TAM OTURMASI İÇİN EKRAN AYARLARINDA 24P SİNEMA MODUNU AKTİF HALE GETİRİN.

12-HARİCİ DVDROMU TANIMAZ TV BUNU YERİNE AYNI PARAYA DVDPLAYER ALABİLİRSİNİZ.

13-BUNLARIN HARİCİNDE TVLERİNDE SORUN OLANLAR TEKNİK İLE İRTİBATA GEÇSİN BİR AN ÖNCE.

14-EN İDEAL RENK VE EKRAN AYARLARI KENDİ GÖZÜNÜZE NASIL HOŞ GÖRÜNÜYOSA GÖZÜNÜZÜ YORMUYORSA BENCE ODUR.GEREKLİ AÇIKLAMALARI KULLANIM KILAVUZUNDA VAR.

15-BEN GİTTİM SEÇTİM KIYASLADIM GÖRDÜM İZLEDİM BEĞENDİM VE LG TERCİH ETTİM.HALENDE TVNİN KÜÇÜK SORUNLARI OLSADA BEN MEMNUNUM.

NOT:FİLMLERDE BOYUTLAR DEĞİL GÖRÜNTÜ KALİTESİNE TAKILIN.BİR GRUP SEÇİN VE O GRUBUN RİPLERİNİ TAKİP EDİN VE İZLEYİN.

HERKESE TEŞEKÜRLER YAŞASIN LG LH SERİSİ VE KARDEŞLİĞİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duzguner42 -- 14 Ağustos 2009; 20:14:42 >

• DVD player alıp takamam bir işime yaramaz. Çünkü amacım dvd lere yazmış olduğum mkv arşivimi her seferinde hd'ye atmakla uğraşmadan direk dvd sini koyup izlemek
  • "11-FİLM İZLERKEN GÖRÜNTÜNÜ EKRANA TAM OTURMASI İÇİN EKRAN AYARLARINDA 24P SİNEMA MODUNU AKTİF HALE GETİRİN. "

42LH7000 'de resim menüsüne baktım. Bende "24p sinema modu" diye bir seçenek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crossfire

"11-FİLM İZLERKEN GÖRÜNTÜNÜ EKRANA TAM OTURMASI İÇİN EKRAN AYARLARINDA 24P SİNEMA MODUNU AKTİF HALE GETİRİN. "

42LH7000 'de resim menüsüne baktım. Bende "24p sinema modu" diye bir seçenek yok.

ekran ayarları-)gelişmiş_)gerçek sinema bunu açık yaparsan düzelir.zaten 24p real cinema özelliği filmlerde sağ sol alt üste olan siyahlıkları yok edip görüntüyü tam ekran göstermesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duzguner42 -- 15 Ağustos 2009; 18:26:31 >
  • selam arkadaşlar ps3 için tv alıcam ama lf2500 mü alsam lh3000 mi? lh4000 de var kafamda:(
    biraz kararsızım, çok para vermekte istemiyorum açıkçası... ne önerirsiniz?
    (sadece ps3 için alıyorum.. pc, film, uydu vs.. bunlarda kullanmıcam)
  • dün tüm elektro marketlere gittim LG 42LH7000 ve 47LH7000'i çok met ettiler..
    çok fazla bilgiye sahip değilim kullanan arkadaşlar yada ustalar bu 2 model için nasıl görüş bildirirler yardımcı olursanız sevinirim
  • divoloo ,wildermess

1-LH3000 Mİ 4000 Mİ OLSUN DİYENLER 100HZ OLSUN 4000 ALIN TAVSİYEMDİR.
    42-47 inç boyutlarıdır.2modelde aynı biri 105 ekran biri 120 bu kadar.
  • duzguner cevabın için teşekkürler..
    32lh3000 almaya karar verdim ne diyorsunuz arkadaşlar? yarın öğlene kadar alıcam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: duzguner42

quote:

"11-FİLM İZLERKEN GÖRÜNTÜNÜ EKRANA TAM OTURMASI İÇİN EKRAN AYARLARINDA 24P SİNEMA MODUNU AKTİF HALE GETİRİN. "

ekran ayarları-)gelişmiş_)gerçek sinema bunu açık yaparsan düzelir.zaten 24p real cinema özelliği filmlerde sağ sol alt üste olan siyahlıkları yok edip görüntüyü tam ekran göstermesidir.

* Dediğin ayarı yaptım , değişen birşey olmadı. Bazı videoları yine alttan üstten , sağdan soldan siyah bantlı gösteriyor. Ben istiyorum ki , çözünürlüğü ne olursa olsun tüm videolar, tam ekrana otursun.

* Menüden usb kısmına girince "divx kayıt kodu" var. Bu nedir , ne işe yarar ?

* Elimde Vestel'in analog 2+1 ses sistemi var. Bunu tv'me nasıl bağlayabilirim?
    Usb'den film izlerken sesin, tv hoparlörü yerine vestelden gelmesini istiyorum.

* Dreambox 500 uydu alıcı kullanıyorum. Tv'me normal scart kablo ile bağlı.
    Pahallı altın uçlu skart kablo alsam görüntü kalitesi değişir mi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: duzguner42

quote:

* Dediğin ayarı yaptım , değişen birşey olmadı. Bazı videoları yine alttan üstten , sağdan soldan siyah bantlı gösteriyor. Ben istiyorum ki , çözünürlüğü ne olursa olsun tüm videolar, tam ekrana otursun.

* Menüden usb kısmına girince "divx kayıt kodu" var. Bu nedir , ne işe yarar ?

* Elimde Vestel'in analog 2+1 ses sistemi var. Bunu tv'me nasıl bağlayabilirim?
    Usb'den film izlerken sesin, tv hoparlörü yerine vestelden gelmesini istiyorum.

* Dreambox 500 uydu alıcı kullanıyorum. Tv'me normal scart kablo ile bağlı.
    Pahallı altın uçlu skart kablo alsam görüntü kalitesi değişir mi ?

2+1 ses sistemini TV'nin sol yanında en aşağıda kulaklık ve hoparlör çıkışı var oraya oraya bağlıyorsun.
    Stereo jack takıldığında ses harici sisteme aktarılır.

• arkadaşlar öğleden sonra kargo ile 32lh3000 televizyonum gelicek inşallah
    tv kurulduktan sonra ne yapmam gerekiyor?
    bu ilk lcdim olduğu için biraz tecrübesizim, herhangi bişe yüklemem gerekiyormu? güncelleme falan, yada
    herhangi bi ayar yapmam gerekiyormu?
  • İyi günler.LG lh 5000, LG lh 5020 lcd tv aralarında ne gibi fark var?Bir türlü anlamış değilim.İnsanın kafası karışıyor.Özeliklerini inceledim aynı özelikleri içermekte.Acaba benim eksik veya anlamadığım bir şeymi var?Bu konuda yardımcı olurmusunuz?Saygılar.
  • diavoloo,
    hayırlı olsun iyi günlerde eskir inş.tv ayarları çok basit kullanım kılavuzuda geliyor zaten ölü pixel testini mutlaka yap.gerisi gerçekten çok kolay menüler çok basit yani.

a.sarı,

2 modelde aynıdır.kasa farkı var sadece hangisini beğenirsen onu alabilirsin.2.side gözel
  • Arkadaşlar;

Firmware yükseltme için dosyayı indirdim. Zipli halini, zipten çıkmış klasörü ve diğer klasörü, flashdiskime ayrı ayrı atıp hepsini denedim ama hiç pop up pencere açılmadı. Bir türlü update'i görmedi.

Benim takıldığım, firmware içinde Europe versions only diyor. Bizimkiler Uzakdoğuda yapılıp getirelenlerden falan olabilir mi (İ.B'den aldım).

Firmware konusunu bilen arkadaşla, bir yardım plz
  • teşekkürler duzguner42
    tv dün öğleden önce geldi arkadaşlar..
    bende lg ailesine katıldım..
    ölü testi yapmadım ama ps3 te temalar var yaklaşık 10 renk hepsini denedim ölü piksel göremedim çok şükür..
    inşllahta olmaz ölü piksel ilerde...
  • arkadaşlar yaklaşık 15 gündür lglh4000 42' kullanıyorum. deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. belki yeni alacak arkadaşlar faydalı olur. ayrıca diğer kullanıcılara bazı sorularım olacak.

öncelikle tv duvara asılı ve şekil olarak mükemmel duruyor. tasarım güzel yani. ben tv yi ses sistemine bağladığım için ses performansı hakkında pek bilgim yok. Yayın olarak digitürk kullanıyorum. digitürk ün kendi kanallarında performans çok iyi. ama bazı kanallarda yayın kötü ve izlemek tam bir işkence. Örneğin trt1 de alman ligi izlenemeyeccek kadar kötü. Yayından çünkü spormax ing ligi çok güzel gösteriyor. Lig tv de iyi ama bence en iyi performans için digitürk plus alın derim. Sanırım bende alacağım...

dvd performansı iyi. Ancak 100hz truemotion için sıkıntılarım var. Maalesef açıkken görüntü netleşiyor fakat hareketli sahnelerde ciddi sıkıntılar keşfettim. Örneğin yeryüzü belgeselini izlerken bir kar kaplanının avını takip sahnesinde true motion açııkken oldukça sıkıntılı. kamera hareketiyle beraber ekranda bulanıklıklar oluyor. 100 hz kapalıyken sorun yok. Diğer kullancılarda bu konuda görüş bildirirse sevinirim. Bu beni biraz ahatsız ediyor. Ama ben çözümü şöyle buldum: özellikle dvd seyrederken menü_resimler_sinema modunu seçiyorum. böylece bu dalgalanmaları en aza indiriyorum. Ama true motion şu an için rahatsızlık verici diyebilirim hazırlıklı olun. ancak blueray denemediğim için orada durum nedir bilmiyorum....

gelelim ps3 performansına. bu konuda tv gerçekten başarılı. Eğer ps3 için düşünüyorsanız bence hiç düşünmeyin derim. ben çok memnunum. Örneğin pes 2009 da başarılı. 100 Hz açıkken işte burada fark hissediliyor. tam açıklayamıyorum ama 100 hz açıkken yapılan maç daha göz açısından rahatlatıcı oluyor ancak sadece burada da gol tekrarlarında, replay larda 100 hz tru motion da hızlı oynatınca top havada giderken üç top varmış gibi oluyor. ama bu tekrar olduğu için rahatsız edici değil.

bir başka denediğim oyun gta 4 inanın çok çok başarılı hiçbir sorun yok. Aynı şekilde killzone ve tennis oyunu ayrıca mirrors edge oyunlarını oynadım çok çok başarılı. yazni kısaca ps3 için gözü kapalı alabilirsiniz derim.

bence şu an tek sıkıntı 100 hz trumotion. öyle abartılacak bişey değil hatta sıkıntılar var bence çok gözünüzde büyütmeyin. Tabi türkiyede'ki yayınların iyileşmesiyle sanırım işler değişir.

bu arada ricam bu 100 hzde aynı sıkıntılar çeken kullanıcılar var mı? nasıl çözdüler yanıtlarlarsa çok sevinirim...

eğer başka sorusu olan varsa bende yardımncı olmaya çalışırım arkadaşlar...

• 100 MHZ maalesef çok problemli yarardan çok zararı var. Filmin resmen içine ediyor. Bluray olsun DVD'den film izlerken eğer açıksa görüntü karışıyor, hani hareketler ve kırılmalar oluyor. LG bu 100 HZ olayını mutlaka çözmeli. İşin garibi USB'den filmde izletmiyor. Ne yaptıysak bir türlü 100 HZ kapatamadık....

Ben XBOX 360 bağladım. Görüntü maalesef çok karanlık. Ayar filan falan söylemeyin. SONY P3000 TV'de vardı bende. Onda görüntü muhteşemdi. Ama maalesef LH5000'de çok karanlık. Ayarla bir alakası yok. Ne kadar ayarları diplesekte çok karanlık...

Başka bir sıkıntım yok LCD. 100 HZ olayını birde şu aşırı karanlık görüntüyü XBOX 360'ta çözerlerse bir sıkıntımız kalmaz...
  • 42LH7000 tv'mde 1 aydır , usb girişine bağladığım harici disk üzerinden mkv ve avi (divx) uzantılı filmler izledim. Trumotion 100 hz. açık iken hiç bir takılma vs. olmadı. Şimdiye kadar oynattığı tüm filmleri sorunsuz izledim. Ama, 100 hz. kapalı iken de açık iken de tüm videolarımda hiç bir fark görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eserguzel

100 MHZ maalesef çok problemli yarardan çok zararı var. Filmin resmen içine ediyor. Bluray olsun DVD'den film izlerken eğer açıksa görüntü karışıyor, hani hareketler ve kırılmalar oluyor. LG bu 100 HZ olayını mutlaka çözmeli. İşin garibi USB'den filmde izletmiyor. Ne yaptıysak bir türlü 100 HZ kapatamadık....

Ben XBOX 360 bağladım. Görüntü maalesef çok karanlık. Ayar filan falan söylemeyin. SONY P3000 TV'de vardı bende. Onda görüntü muhteşemdi. Ama maalesef LH5000'de çok karanlık. Ayarla bir alakası yok. Ne kadar ayarları diplesekte çok karanlık...

Başka bir sıkıntım yok LCD. 100 HZ olayını birde şu aşırı karanlık görüntüyü XBOX 360'ta çözerlerse bir sıkıntımız kalmaz...

Slm bende de 32lh700 var aynı sorun benim cihazda da var.Şu an için sorunu çözemedim..hızlı hareket eden nesnelerin etrafında saydam ince bi tabaka oluşuyo ...
    Ama genel olarak bakarsan üründen memnunum...

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.