Şimdi Ara

LG X130 İncelemesi - ( Ana Konu ) (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.414
Cevap
9
Favori
220.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Arkadaşlar kablosuz bağlantıda Windows bağlantıyı yapılandıramadı hatası geldiğinde yapmam gerekenleri buraya düzenli ve sıra ile yazan arkadaş olursa çok sevinirim..

bende bir x130 kullanıcısıyım son bir kaç gündür bende de kablosuz ağ bağlantı sorunu var arkdaşımın kablosuz ağından internet kullanıyorum bir kaç gündür şifresini girmeme rağmen bir türlü bağlantı sağlayamıyorum şifre falanda değiştirmedi ama modemi görmeme şifreyi girmeme ragmen bağlanamıyorum lütfen bana yardımcı olun kafayı yiyeceğim :)
  • Bende 1 haftadır LG X130 kullanıcısıyım.Şimdilik çok memnunum.Ses gücü,wireless çekim gücü bakımından sorun yok.Pıt pıt sesleride ,şarj aletinden seslerde gelmiyor.Ama beni hayal kırıklıgına ugratan olay,film izlerken takılma yapması.Dizilerde bir nebze ama uzun süreli filmlerde çok takılma oluyor.Özellikle tam ekran yapınca çok takılıyor.Arkadaşların tavsiye ettikleri proğramları kurdum,codec programlarını denedim ama genede birşey degişmedi.Ram takviyesi yapınca sorunun çözülecegini umuyorum.Yoksa çaresiz win 7 yi silip xp kurucam.Takıla takıla film izlemek hiç keyif vermiyor.

Sorunu az önce GOM player kurarak çözdüm.KMPlayer daha az güç harcıyor ama Win 7 ye özel bi frekans ayarı durumundan sanırım takılma yapıyordu.Ayrıca Win 7 codec pack yükledim ek olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkoca35 -- 25 Mart 2010; 0:16:38 >

11 aslan, arenada çocuklar gibi şendik!
  • Divx filmlerde takılma yapıyordu.Normal divx de takılma yapınca 720p de hiç umut olmaz diye pek uğraşmadım.Ama onuda denemedim degil.Sesler bi ayrı görüntü bi ayrı gidiyordu 720p de.Şimdi birde gom playerda deneyeyim bakalım 720p de ne olacak.
    --Yapıyorum şimdi.
    Takılıyor malesef.Ben ana makinemde izliycem artık 720p leri.İlerde ram takviyesi yapınca degişir belki sonuçlar.
    Birde bu win 7 starterdan kaynaklanıyor galiba bu takılma olayı.XP kullananlar çok güzel izlediklerini söylemişler.Ama bu starterda olmuyor maalesef.Birisi şu smart on programını versede format atsam şu netbook a çok güzel olacak

Orijinalden alıntı: ahmetkoca35

Divx filmlerde takılma yapıyordu.Normal divx de takılma yapınca 720p de hiç umut olmaz diye pek uğraşmadım.Ama onuda denemedim degil.Sesler bi ayrı görüntü bi ayrı gidiyordu 720p de.Şimdi birde gom playerda deneyeyim bakalım 720p de ne olacak.
    --Yapıyorum şimdi.
    Takılıyor malesef.Ben ana makinemde izliycem artık 720p leri.İlerde ram takviyesi yapınca degişir belki sonuçlar.
    Birde bu win 7 starterdan kaynaklanıyor galiba bu takılma olayı.XP kullananlar çok güzel izlediklerini söylemişler.Ama bu starterda olmuyor maalesef.Birisi şu smart on programını versede format atsam şu netbook a çok güzel olacak

Aynı problem bende de vardı, Klite Codec Pack ve GOM player ile divx ler takılıyordu. SUAVI arkadaşımın tavsiyeleri oldu denedim, divx ler takılmıyor, 720p ler de sadece yüksek bitrate liler takılıyor. Önerileri şu şekilde:

Divx için BSplayer'in kurduğu codecler yeterde artar fakat MKV , 720 p için CoreAVC gerekiyor kesinlikle. Yoksa takılmalar oluyor. Size CoreAVC.Professional.Edition.v1.9.5 ve Bsplayer (en son sürümünü) önereyim.

• Win7 de CoreAVC bile bazen yetersiz kalıyor. O yüzden ben film izlemek için Xp'ye geçiyorum. İşim bitince Win7'ye geri dönüyorum (bilgisayarda xp ve win7 yüklü). Zahmetli ama mecburen..

11 aslan, arenada çocuklar gibi şendik!
  • Arkadaşlar geçen hafta x130 daki xp işletim sistemini silip, windows 7 prof. yükledim aletin performansı %20 civarı arttı (1 gb ram kullanıyorum ) , herkese tavsiye ederim.Kasma filan olmuyor eğer çekincesi olan arkadaşlar varsa mutlaka denesinler diyorum.Kurulumda zaten ekran kartı,wiraless kartı, ses kartının driverları oto yüklüyor.İsterseniz int update programının win 7 için uygun olan sürümü internetten indirip, ( Xp kurulu makineleri alan arkadaşlara söylüyorum; netbook ile gelen cd'deki bazı driver ve int update programı win 7 de çalışmıyabiliyor.) program vasıtası ilede driverlarınızı güncelletebilirsiniz.Ben Biosu'da güncelledim birşey olmadı.Merak ettiğiniz ve bilgim dahilinde olup cevaplayabileceğim başka birşey varsa sorabilirsiniz.Saygılar iyi forumlar.
  • Win 7 ye geçince ya da Xp ye geçince smart on özelligi gitti degilmi?
    Setup halinde hiç kimse bulamadı herhalde bu programı.
    Görsel özelligi kısıp performansı arttırayım diyorum ama starterda hiç birşeye izin verilmiyor ki.

Orijinalden alıntı: ahmetkoca35

Win 7 ye geçince ya da Xp ye geçince smart on özelligi gitti degilmi?
    Setup halinde hiç kimse bulamadı herhalde bu programı.
    Görsel özelligi kısıp performansı arttırayım diyorum ama starterda hiç birşeye izin verilmiyor ki.

Öncelikle bir an önce o kullandığım işletim sisteminden kurtulmanı öneririm zira çok illet birşey . Smart on özelliği gitti fakat bu özellik benim için hiçbir şey ifade etmiyor.Masaüstü bilgisayarımda da expres gate var ne onu, nede smart on'u birkez kullanmış değilim.
    Sizler bu programı çok mu kullanıyonuz yani benim bilmediğim bir özelliğimi var.Zaten win 7 de uyku modu var.Kapağı açınca veya açma düğmesine basınca 2 saniyede alet açılıyor.

• arkadaşlar bende lg x130 kullanıcıları arasına katıldım siz bir sorum olacak ram'i 2gb yapıcam fakat kendim takarsam garanti bozulur mu netbook u izmir metro grosmarketten aldım sanırım aldığım yerde rami takmayı becerecek biri yok ben kendim takmyaı düşünüyorum siz ne dersiniz bu duruma
  • Yazılımsal yönden degişiklik yaparsan garantide sorun olmaz ama,donanım degişikligi yaparsan garanti dışı kalır.Ram i degiştirirken,biryerine zarar verirsen,adamlar teknik servise getirmeniz lazımdı derler.Ama sen genede degiştirmek istiyorsan, buradan nasıl degiştirebilecegini izleyebilirsin.
  • Windows 7 ultimate versiyonunu kurdum nihayet.Bilgisayarın performansı inanılmaz arttı.Megerse starter ne kadar çok kasıyormuş makineyi.Benim anlamadıgım konu,daha az özellik koyup nasıl daha çok yoruyorlar makineyi.
  • Starterla beraber LG'nin kendi programları ve "uygun gördüğü" daha başka birçok ıvır zıvır yükleniyor , siz ultimate kurduğunuzda sade haliyle windows kuruyorsunuz gereksiz hiçbirşey yok. Hız farkının sebebi bu.

Aynı şey XP le gelen eski makineler içinde geçerli, birçok arkadaş win7 ultimate'e geçtiler, ve xp'den çok daha hızlı dediler. Bunun sebebide aynı şey.

Şu an için win 7 yüklü ve formatlayım sade bir xp kurucam sonra da windows 7 yi. Ona göre net bir karar vericem.
  • Windows 7 ultimate Kurulu suan Lg x130 'dan yazıyorRrum ve benm pc 'lerm genellikle cok kullanan program olsunn hersey var... video konusu 720p videolarını acıyoR rahattlıkla 1080 denemeyn bosuna .. ayrıca yok pes acarmı yok gta need for speed acarmı dıe sormayın ... bu evdekı masaustu pc ıcın yapılmamıs ınternett ıcınn ekran kartından hıc bırsey beklemeyınNN OYUn ıcın alcaklar neden netbook alsnlar kı ekranı kucuk zatenn...

ayrıca xp kullananlara lafım hemen Windows 7 ultimate gecın gercekten hızlanıyor
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.