Şimdi Ara

★★★ LG V30+ ANA KONU ★★★ (418. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.326
Cevap
92
Favori
845.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sinanthewhite

şimdi rehber değilde şunu söylemekte fayda var. bootloader kilidi açılması işlemi gayet kolay, karışık bi yanı yok ama gerek var mı ? bence yok.

cihaz herşeyiyle o kadar optimize bir paket ki. ne kernelle ne custom romla orjinali kadar verimli kullanamıyorsunuz cihazı.

mesela cihaza custom rom yükledim peformans olarak tatmin etmedi. kernel yükleyeyim dedim. işlemci hızlarını ve termal sınırıları yükseltmiş. cihaz ısınarak açıldı. açıldığında anında ekranda ghosting oluşmaya başladı. oled ekran ısınmaya karşı çok duyarlı. sonradan eklenen dtx'in bir faydasını göremedim mesela, orjinal ses çıkışı zaten yeterince güzel. bunu yapalı 1 aydan fazla oldu şuan diğer açılardan hatırlamıyorum durumu ama cihazın kendi yazılımı gerçekten en iyisi. çok çok çok özel bi beklentiniz yoksa uğraşmaya ve telefonu riske atmaya kesinlikle değmez.

cihazdan daha iyi pil süresi bekliyorsanız mesela animasyonları kaldırın ve siyah tema kullanın. daha iyi ses bekliyorsanız soundmagic kulaklık alın. daha iyi kamera istiyorsanız güzel bi gcam kurun. arayüz hoşunuza gitmiyorsa mesela poco launcher benim çok hoşuma gidiyor. Bunları denemek daha mantıklı.

Bugüne kadar kullandığım telefon(akıllı) sıralaması şöyle; Htc Wildfire S, Htc Sentaion XE, Htc One m7, Htc One M8, General Mobile GM5+, Xiaomi Mi 5s, Xiaomi Mi 5s Plus. Bu cihazların hepsine(Gm5+ hariç) custom rom atmak mantıklıydı ama hep orjinal yazılımının mükemmeleştirilmiş haline geçmek mantıklıydı. Htc'lerde hep cyanoggen, lineage romları ekstra ısınma olarak geri dönüyordu ve görsellik olarak sense arayüzünden çok gerideydi. Xiaomi cihazların orjinal yazılımı zaten çok güzel. Kendi markaları dışında cihazlar için bile rom yapıyorlar yanlış hatırlamıyorsam. Orda da hep miui.eu romlarını tercih ediyordum çünkü en düzgün rom sürümünü çince çöplerden ve ağırlaştıracak ayarlardan uzaklaştırıp harika bir rom oluşturuyor ekip.

İşte yukarıda bahsettiğim gibi orjinalin üzerine bişeyler katıp mükemmeleştiren bir çalışma lg cihazlarda yok. Keşke LG UX'i özelleştiren ve geliştiren düzgün bir rom olsa ama yok. Öyle bir rom gelene kadar kesinlikle Lg V30 un bootloader kilidinin açılmasına ve custom rom kullanımına karşıyım.

Alıntıları Göster
    Rehber olsun yapan yapar yapmayan yapmaz. Zaten BL kilidini kapayıp resmi yazılıma dönmek kolay. Fakat cihazı root yaparak nasıl riske atıyorsunuz onu anlamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İsteyen yapsın, isteyen yapmasın yorumunuza katılıyorum. Root yapmak isteyenler için bir rehber hazırlanması faydalı olacaktır. Ben şu an için root yapmayı düşünmüyorum ama mesela cihaza android 10 resmi olarak verilmezse bir sene sonra custom rom yüklemeyi düşünürüm. Bu nedenle @turkiye_1634'ün root rehberi hazırlamasını destekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srkngncy

Bende de sihay olandan var aldim alali kilif ekran koruyucu vs kullanmadim baga bahceyede gittim sahilede gittim suana kadar en ufak toz sorunu yasamadim. Sanirim forumda bir iki kisi toz sorunu yasamis.. Sadece o arkadaslar dile getiriyor genel olarak kimse toz vs demiyor.. Cok sukur bende hic yasamadim.. Gonul rahatligi ile alabilirsin
    Benim bugüne kadar kullandığım telefonlar işim gereği toza maruz kaldığından bozuldu ya ahizesi gitti ya ekranın içine toz kaçtı bu sefer toz koruma sınıfı olan bi cihaz alacam

• Arkadaslar yanlis anlamayin sayet isteyen varsa rehber yapayim sonra arkamdan kufur etmeyin :) sana uyduk kafamizi karistirdin cihaz bozuldu vs vs dusman gormeyin beni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkiye_1634

Arkadaslar yanlis anlamayin sayet isteyen varsa rehber yapayim sonra arkamdan kufur etmeyin :) sana uyduk kafamizi karistirdin cihaz bozuldu vs vs dusman gormeyin beni
    yapın siz rehberinizi hocam. işlemler doğruysa, yapan kişinin kendi sorumluluğundadır cihaz.
    ben de bekliyorum rehberi
  • turkiye_1634 kullanıcısına yanıt
    Estagfirullah hocam siz yapin rehberi faydalanmak isteyenler elbette olacaktir sizde bu ihtiyaci gidermis olursunuz ama basina tamamen sizin sorumlulugunuzdadir ibaresini koymayi unutmayin bastan uyarmis olun yani

• Elitforce kullanıcısına yanıt
    BENCE YAPMALISIN
  • quote:

Orijinalden alıntı: SequentiaL

LG V30+ Avrupa romu için 1 Eylül güvenlik yamalı yeni Android Pie güncellemesi yayınlandı. Avrupa romuna sahip olanlar aşağıdaki linki inceleyip manuel olarak güncellemeyi kurabilirler. RAM kullanımı optimize edilmiş, cihaz akıyor.
    https://forum.xda-developers.com/lg-v30/how-to/h930-pie-build-v30q-sep-1-2019-security-t3966164

hepsiburada bittibitiyordan aldığımız telefonun avrupa rom u kullanıp kullanmadığımızı nasıl anlayabiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ctrl-alt-delete

Rehber olsun yapan yapar yapmayan yapmaz. Zaten BL kilidini kapayıp resmi yazılıma dönmek kolay. Fakat cihazı root yaparak nasıl riske atıyorsunuz onu anlamadım.

Alıntıları Göster
    roottan çok custom romlar riske atıyor. kimisinin termal limitleri çok yüksek oluyor öyle olunca cihaz sürekli yüksek frekanslarda geziniyor ve ısınıyor. oled ekranlar dediğim gibi ısınmaya çok duyarlı. havoc ya da benzeri bi rom olması lazım, ilk açılışta o kadar ısındı ki cihaz açılır açılmaz ghosting oluşmaya başladı. kurulumu tamamlamadan orjinal yazılıma geri dönmüştüm o ekranı görünce. uzun süreli pixel ve bootleggers romu kullandım ama bi faydasını göremedim dediğim gibi .

ben şu sıralar yoğunum. ingilizcesi iyi olanlar wtf! metodundaki yazılanların hepsini sabırla okusun ve tamamını okumadan işleme başlamasın.
    forum.xda-developers.com
    (WTF...!) LG V30/V30+/V30S Bootloader Unlock & Root Method (With Clear Instructions) - Post #193
    https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=76584629&postcount=193

• quote:

Orijinalden alıntı: Josephanzel

hepsiburada bittibitiyordan aldığımız telefonun avrupa rom u kullanıp kullanmadığımızı nasıl anlayabiliriz?

Alıntıları Göster
    Bizim cihazlarımız Türkiye romu ile geliyor, hatta bizim ülkemiz için 4.5G logosu falan var. Avrupa romunu LGUP ile yükleyebilirsiniz verilerinizi sıfırlamadan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu sahibi arkadaşım geri döndükten sonraki ilk mesajlarındanızdan birinde gcam'i başarısız bulduğunu söylemiştiniz. Forumdaki diğer arkadaşlardan bu duruma bazı itirazlar gelince nedense gcam'i yermek için gereksiz bir çabaya girdiğinizi görüyorum. İlk mesajda stock ve gcam ile hangi ayarlarda ne şartlarda çekildiği belli olmayan fotoğraflar koyup adeta gcam' e savaş açmış gibi bir tavır ortaya koyuyorsunuz. Bizim sizden beklentimiz bir kaç gündür burada tartışıldığı haliyle konunun ilk mesajını faydalı bir hale getirmenizdir. Bunun için aceleye de gerek yok dedik ama önceliği gcam - stock kamera uygulaması karşılaştırmasından çok başka şeylere vermeniz gerektiğini düşünüyorum. Ben o iyidir, bu iyidir diyemem ama xda gibi daha geniş kapsamlı forumlar dahil pek çok yerde çoğu durumda gcam'in üstün olduğu tartışılmıyor bile. Muhakkak stock kameranın iyi çektiği durumlar da vardır. Ama dediğim gibi siz daha çok şu ilk mesajı toparlamaya odaklanın bence.

• konu başında olması gerekenler
    bootloader kilidini açma
    root rehberi
    rom inceleme,kurulum rehberi
    güncel ekran koruyucusu önerisi
    bu cihazı alanların ilk yapması gerekenler ayarlar öneriler vs
    sık sorulan sorular
    mevcut yazılımın sürüm bilgisi ve gelecek sürümlerin bilgisi
    kullanıcı deneyimleri,öneriler
    yararlı uygulamalar

vs vs liste uzar gider ama ne yazıkki konu sahibi sadece gcam üzerine odaklanmış durumda ve ne yazıkki niye gcam kötü diye diretmekte anlamak mümkün değil bırakın da herkes kendisi kararını versim
  • quote:

Orijinalden alıntı: vertas

Konu sahibi arkadaşım geri döndükten sonraki ilk mesajlarındanızdan birinde gcam'i başarısız bulduğunu söylemiştiniz. Forumdaki diğer arkadaşlardan bu duruma bazı itirazlar gelince nedense gcam'i yermek için gereksiz bir çabaya girdiğinizi görüyorum. İlk mesajda stock ve gcam ile hangi ayarlarda ne şartlarda çekildiği belli olmayan fotoğraflar koyup adeta gcam' e savaş açmış gibi bir tavır ortaya koyuyorsunuz. Bizim sizden beklentimiz bir kaç gündür burada tartışıldığı haliyle konunun ilk mesajını faydalı bir hale getirmenizdir. Bunun için aceleye de gerek yok dedik ama önceliği gcam - stock kamera uygulaması karşılaştırmasından çok başka şeylere vermeniz gerektiğini düşünüyorum. Ben o iyidir, bu iyidir diyemem ama xda gibi daha geniş kapsamlı forumlar dahil pek çok yerde çoğu durumda gcam'in üstün olduğu tartışılmıyor bile. Muhakkak stock kameranın iyi çektiği durumlar da vardır. Ama dediğim gibi siz daha çok şu ilk mesajı toparlamaya odaklanın bence.
    Benim gcam i yermeye çalışmak gibi bir amacım yok. Ben sadece her zaman en iyinin gcam olmadığını anlatmak istedim.

Ayrıca konuyu xda daki gibi yapmamın imkanı yok. Orası bambaşka bir yer.

Yoksa alır çevirir kopyala yapıştırla doldurmasını bilirim ilk mesajı.

Bu kadar çok detay istemenizin gereğini sorgular oldum aslında.

xda daki olay ne ? Konuyu açan yoruma gerek bırakmayacak kadar en ince detayına kadar mı yazıyor ? Hayır...

E o zaman siz nasıl bir konu istiyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Crazy Goat

konu başında olması gerekenler
    bootloader kilidini açma
    root rehberi
    rom inceleme,kurulum rehberi
    güncel ekran koruyucusu önerisi
    bu cihazı alanların ilk yapması gerekenler ayarlar öneriler vs
    sık sorulan sorular
    mevcut yazılımın sürüm bilgisi ve gelecek sürümlerin bilgisi
    kullanıcı deneyimleri,öneriler
    yararlı uygulamalar

vs vs liste uzar gider ama ne yazıkki konu sahibi sadece gcam üzerine odaklanmış durumda ve ne yazıkki niye gcam kötü diye diretmekte anlamak mümkün değil bırakın da herkes kendisi kararını versim
    Gcam ile alakalı 2 madde var iken gcam e mi odaklanmış oluyorum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hopeyoung

Telefonu saran koca şeylerden hoşlanmıyorum. Sadelik her zaman keyif verir. Telefonum gümüş ama şarj girişindeki ufak çizikler, diğer yerlerinin de kolaylıkla bu hale gelebileceğini gösteriyor. Hali hazırda bu kadar yazmışken bir de ilginç bir durum ekleyeyim.
    Bence toplam 12 saatlik kullanımda 9 saatlik ekran süresi almak çok önemli bir gösterge değil hocam. Mesela 30 saatlik kullanımda 6_7 saat ekran süresi vermesi daha anlamlı bir performans göstergesi.

• Kuralsiz111 kullanıcısına yanıt
    Arkadaş yukarıda yazmış bir kısmını zaten ama şöyle söyleyim; Cihazı yeni alan, almayı düşünen veya kullanıcısı olup mesela rom nasıl yükleniyor diye ilk mesaja bakanların sorularına mümkün olduğunca kısa ama açıklayıcı ve net cevaplar verilmesi gerekiyor. Siz ne yapmışsınız bakıyorum alt alta resimler halinde cihazın teknik özelliklerini koymuşsunuz. Bunlar zaten internette her yerde olan bilgiler ilk mesajı açıp bakan kişi her yerde olan bu bilgileri değil bizim gibi aylardır cihazı kullananların kullanıcı deneyimlerini merak edip bakar. batarya nasıl gidiyor?, ekran yanması oluyor mu? vb. Kocaman kocaman ve fazla sayıda cihaz foroğrafının ve teknik özellik resimlerinin ilk mesajda bu kadar kalabalık yapmalarına gerek yok bence teknik özellikler metin halinde 15 satır yapılsa resimlerden daha iyi olur mesela. Bir de en önemlisi siz burada hemfikir olunmayan hatta çoğu kişinin sizden farklı düşündüğü konularda kişisel yorumunuzu ilk mesaja koyuyorsunuz bu durum bana göre yanıltıcı oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SequentiaL

LG V30+ Avrupa romu için 1 Eylül güvenlik yamalı yeni Android Pie güncellemesi yayınlandı. Avrupa romuna sahip olanlar aşağıdaki linki inceleyip manuel olarak güncellemeyi kurabilirler. RAM kullanımı optimize edilmiş, cihaz akıyor.
    https://forum.xda-developers.com/lg-v30/how-to/h930-pie-build-v30q-sep-1-2019-security-t3966164

Hocam yükseltirken bu hatayı alıyorum neyi eksik yapmış olabilirim ?

• Merhabalar, ben de ikinci el silver v30+ ile katıldım aranıza fakat cihaz seri numarasından anladığım kadarıyla 2017 ocakta üretilmiş ama 18 ay garantisi var, bazı cihazlar teşhir ürünü olarak 1 yıl sergilendikten sonra fatura kesiyolar ve 2 yıl olarak garanti başlıyor,bunu birkaç kere gördüm.

İkinci el alanlar veya alacak olanlar neye dikkat etsinler, hangi testleri yapsınlar, nerelerine baksınlar tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok makbule geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UltimateAlpha

Hocam yükseltirken bu hatayı alıyorum neyi eksik yapmış olabilirim ?

Alıntıları Göster
    LGUP klasörünün içindeki "WPDAPI.exe" dosyasını LGUP>model>common klasörüne kopyalayın hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

Benim gcam i yermeye çalışmak gibi bir amacım yok. Ben sadece her zaman en iyinin gcam olmadığını anlatmak istedim.

Ayrıca konuyu xda daki gibi yapmamın imkanı yok. Orası bambaşka bir yer.

Yoksa alır çevirir kopyala yapıştırla doldurmasını bilirim ilk mesajı.

Bu kadar çok detay istemenizin gereğini sorgular oldum aslında.

xda daki olay ne ? Konuyu açan yoruma gerek bırakmayacak kadar en ince detayına kadar mı yazıyor ? Hayır...

E o zaman siz nasıl bir konu istiyorsunuz ?

Alıntıları Göster
    Arkadaşların ve forumun genel isteği detay değil. İlk başlıkta hiçbir bilgi yok. Konu olmuş sayfalarca. LG Bridge nasıl kullanılır o bile yok. Sorun yaşayan kullanıcı cihazı nasıl sıfırlayacak? Yapmayacaksınız yapmayacağım deyin. Hazır konuyu almak isteyen varken konu devir olup düzene girsin.

• 
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.