Şimdi Ara

★★★ LG V30+ ANA KONU ★★★ (354. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.326
Cevap
92
Favori
845.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: La Alegria

2-3 gündür pie kullanıyorum. Temiz kurulum yaptım. 1- Arayüzdeki animasyonlar daha akıcı ama sistem genel olarak daha aksak.
    2- Oreo ile bazı buglar vardı mesela Instagram da navigasyon tuşlarını kaldırırsanız, storylere cevap verirken yazdığınız klavye arkasında kalıyor ve gözükmüyordu o düzelmiş. Oreo da fluid navigasyon kullanirken çözünürlük kaynaklı hep fps atlama vs oluyordu, pie da akıcı. Pro versiyonu falan satın almıştım eskiden ama bahsettiğim kare atlamaları yüzünden kullanmıyordum.
    3. Şarj süresi nedense daha kötü. Burada defalarca Oreo ile benim kullanımımda 8-8.30 saatlik ekran kullanımlı ss'ler atıyordum. Pie ile 5 saat sot görmedim daha. Bunda yazlikta olduğum ve operatörün çok az çekmesi de sebep olabilir, bilmiyorum.
    4- Aod çıkartmaları vs başta çekici geliyor ama bir günde sıkılıyor ve geriye sade olanlara dönüyorsunuz. Hayat değiştiren bir gelişme değil bence.
    5- Sistem ram kullanımı aşırı yüksek. Reddit'de falan defalarca buna dair postlar gördüm. Birkaç uygulama sonrası arkada kalanlar reload oluyor.
    6- Stabil çalışan gcam bulmak bayağı zor. Oreo da fix kullandığım iki versiyon vardı ikisi de tuhaf ve lagli çalışıyor. Farklı versiyonlar denemek lazım herhalde. Bir de sürekli bildirim ekranında hdr+ işleniyor diye kalıyor. Crash yiyor galiba uygulamalar.
    7- En sinir olduğum şey: scroll performansı berbat. Mesela Twitter da aşağıya doğru kaydırıyorsunuz, takıla takıla gidiyor. Reddit vs de aynı. Telefonla alakalı bir yazılım sıkıntısı olduğunu düşünüyorum.
    8- Otomatik ekran parlaklığı açıkken mesela daha karanlık yere geçtiniz, ışığı kisarken ekran sürekli pembe turuncu vb renklere gidip geliyor. Buna çok sinir oluyordum, pie da da bir düzeltme yok. Galiba donanım sorunu bu.
    9- Ekran kaydı oldukça iyi. Quicknote için basitigimiz kalem tuşu var ya, ona bastıktan sonra uygulamanın açılması 2 bazen 3 saniye alıyor. Ağır geliyor yani, sevmedim.
    10- Ayarlar ekranında görünüş olarak bir fark yok.
    11- Kamera yazılımda bir geliştirme yok, aynısı. Uygulama içinde kamera biraz daha seri ve net olmuş. Mesela Whatsapp da çektiğiniz fotoğraflar falan eskisi gibi leş gözükmüyor.
    12- Yüz tanıma iyi çalışıyor. Ekranın uzerinde kocaman kilit görseli var o hoş değil, bir de onun animasyonunu bekliyor gibi hissediyorum açılırken. Yani gereksiz eklenti gibi duruyor. Bir de kod girince çat diye açılmasını beklerdim, hala okey tuşuna basmak gerekiyor, bu da değişmemiş ve beni rahatsız ediyor.
    13- Tema olarak yeni arayüze bir şey bulmak zor. Playstore'da bulunan temaların çoğu çalışmıyor artık. G8 ux8 black var onu kullanıyorum.
    14- Bildirim balonları hoş gözüküyor. Bazı uygulamalar için özel bildirim ayarlayıp, ekran kapalı şekilde Aod açıkken ekranın kenarları yanıp sönen bir ışık koyulabiliyor. Yeşil mavi arası bir bar dönüyor yani ekran çevresi etrafında.
    15- Yeni navigasyon tuşları iyi ama çok pratik ve hızlı çalışmıyor. Bir de mesela ortadaki tuşu son uygulamalar için yukarı kaydırıyorsunuz diyelim, menü penceresi de alttan boy gösteriyor. Rezil bir şey bence. Fluid nav'a geçtim direkt daha kullanışlı.

Not: Aklıma geldikçe yazacağım.
    Benim XZ1 den edindiğim tecrübeye göre de Pie biraz sıkıntılı gibi bilhassa batarya/ekran süresi konusunda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oreo ve Pie arasındaki farklara baktım, azıcık daha geliştirilmiş yapay zeka ve kolaylaştırılmış kopyala yapıştır dışında adam akıllı, dişe dokunur bir fark göremedim. Eğer böyleyse doğru düzgün stabil Gcam çıkana kadar yada hiçbir zaman Pie a geçmeyebilirim.
  • Bu cihazda hiç custom rom kullanan var mı? LG'nin arayüzü çok dandik, saf android tarzında bir rom yüklemeyi düşünüyorum fakat AOD ve HiFi özellikleri gider diye korkuyorum. Bilen birisi aydınlatırsa çok tatlı olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • V30 da geniş açılı kamera var diye normal kamera olması gerekenden dar açılı yapılmış. Hiç hoşuma gitmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: SequentiaL

Bu cihazda hiç custom rom kullanan var mı? LG'nin arayüzü çok dandik, saf android tarzında bir rom yüklemeyi düşünüyorum fakat AOD ve HiFi özellikleri gider diye korkuyorum. Bilen birisi aydınlatırsa çok tatlı olur
    Neredeyse tüm romlarda aod ve hifi mevcut. Xda üzerinden hepsine bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaladin

V30 da geniş açılı kamera var diye normal kamera olması gerekenden dar açılı yapılmış. Hiç hoşuma gitmedi.
    Ultra geniş açı ile çekilen fotoğraflara son zamanlarda sıklıkla rastladığımız ve gözümüz bunlara alıştığı için size öyle geliyor bence. Teknik olarak yanlış bilmiyorsam full frame bir fotoğraf makinesindeki 50mm bir lensin görüş açısı insan gözünün görüş açısına eşittir ve buda yaklaşık 46 derecelik bir görüş alanına denk gelir. V30'daki ana kameranın lensi aslında "geniş açı" bir lenstir ve açıklanan teknik özelliklere göre 71 derecelik bir görüş açısına sahip. Bizim bu forumda geniş açı diye bahsettiğimiz ikinci kameranın lensi ise aslında "ulta geniş açı" sınıfına giren ve 120 derecelik alanı gören bir lens. Zaten bundan daha fazlası balık gözü etkisi yaratır ve görüntüde bozulmalar olur. Hatta geniş açı kamera ile yaptığım çekimlerde fotoğrafın kenarlarındaki nesnelerde uzama-eğilme-bükülme olduğunu görüyorum. Sonuç olarak insan gözünün gördüğüne yakın gerçekçi ve bükülmemiş bir görüntü isteniyorsa V30'un ana kamerası bu iş için uygun bence. Örneğin full frame veya 1,5 çarpanlı 35 mm bir dslr makineye ulaşma imkanınız varsa aynı noktadan fotoğraf makinesi ve V30'un ana kamerası ile çekim yapmak istediğinizde muhtemelen V30'un fotoğraf makinesinden daha geniş bir alanı kadraja aldığını göreceksiniz. Ben bu şekilde biliyorum yanlışım varsa bu işten anlayan arkadaşlar düzeltebilir.

• hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Open market Europe olan versiyon.

★★★ LG V30+ ANA KONU ★★★

• quote:

Orijinalden alıntı: La Alegria

2-3 gündür pie kullanıyorum. Temiz kurulum yaptım. 1- Arayüzdeki animasyonlar daha akıcı ama sistem genel olarak daha aksak.
    2- Oreo ile bazı buglar vardı mesela Instagram da navigasyon tuşlarını kaldırırsanız, storylere cevap verirken yazdığınız klavye arkasında kalıyor ve gözükmüyordu o düzelmiş. Oreo da fluid navigasyon kullanirken çözünürlük kaynaklı hep fps atlama vs oluyordu, pie da akıcı. Pro versiyonu falan satın almıştım eskiden ama bahsettiğim kare atlamaları yüzünden kullanmıyordum.
    3. Şarj süresi nedense daha kötü. Burada defalarca Oreo ile benim kullanımımda 8-8.30 saatlik ekran kullanımlı ss'ler atıyordum. Pie ile 5 saat sot görmedim daha. Bunda yazlikta olduğum ve operatörün çok az çekmesi de sebep olabilir, bilmiyorum.
    4- Aod çıkartmaları vs başta çekici geliyor ama bir günde sıkılıyor ve geriye sade olanlara dönüyorsunuz. Hayat değiştiren bir gelişme değil bence.
    5- Sistem ram kullanımı aşırı yüksek. Reddit'de falan defalarca buna dair postlar gördüm. Birkaç uygulama sonrası arkada kalanlar reload oluyor.
    6- Stabil çalışan gcam bulmak bayağı zor. Oreo da fix kullandığım iki versiyon vardı ikisi de tuhaf ve lagli çalışıyor. Farklı versiyonlar denemek lazım herhalde. Bir de sürekli bildirim ekranında hdr+ işleniyor diye kalıyor. Crash yiyor galiba uygulamalar.
    7- En sinir olduğum şey: scroll performansı berbat. Mesela Twitter da aşağıya doğru kaydırıyorsunuz, takıla takıla gidiyor. Reddit vs de aynı. Telefonla alakalı bir yazılım sıkıntısı olduğunu düşünüyorum.
    8- Otomatik ekran parlaklığı açıkken mesela daha karanlık yere geçtiniz, ışığı kisarken ekran sürekli pembe turuncu vb renklere gidip geliyor. Buna çok sinir oluyordum, pie da da bir düzeltme yok. Galiba donanım sorunu bu.
    9- Ekran kaydı oldukça iyi. Quicknote için basitigimiz kalem tuşu var ya, ona bastıktan sonra uygulamanın açılması 2 bazen 3 saniye alıyor. Ağır geliyor yani, sevmedim.
    10- Ayarlar ekranında görünüş olarak bir fark yok.
    11- Kamera yazılımda bir geliştirme yok, aynısı. Uygulama içinde kamera biraz daha seri ve net olmuş. Mesela Whatsapp da çektiğiniz fotoğraflar falan eskisi gibi leş gözükmüyor.
    12- Yüz tanıma iyi çalışıyor. Ekranın uzerinde kocaman kilit görseli var o hoş değil, bir de onun animasyonunu bekliyor gibi hissediyorum açılırken. Yani gereksiz eklenti gibi duruyor. Bir de kod girince çat diye açılmasını beklerdim, hala okey tuşuna basmak gerekiyor, bu da değişmemiş ve beni rahatsız ediyor.
    13- Tema olarak yeni arayüze bir şey bulmak zor. Playstore'da bulunan temaların çoğu çalışmıyor artık. G8 ux8 black var onu kullanıyorum.
    14- Bildirim balonları hoş gözüküyor. Bazı uygulamalar için özel bildirim ayarlayıp, ekran kapalı şekilde Aod açıkken ekranın kenarları yanıp sönen bir ışık koyulabiliyor. Yeşil mavi arası bir bar dönüyor yani ekran çevresi etrafında.
    15- Yeni navigasyon tuşları iyi ama çok pratik ve hızlı çalışmıyor. Bir de mesela ortadaki tuşu son uygulamalar için yukarı kaydırıyorsunuz diyelim, menü penceresi de alttan boy gösteriyor. Rezil bir şey bence. Fluid nav'a geçtim direkt daha kullanışlı.

Not: Aklıma geldikçe yazacağım.
    Bugün boş zamanım çoktu ve yoğun kullanım yaptım. Yogundan kastım oyun vs değil, sosyal medya ve internet üzerinden uzun süreli kullanım. Kurduğum zamandan itibaren ilk defa %10 şarj kalana kadar 7.30 saatlik ekran kullanımı aldım. Parlaklık otomatik, genellikle dışarıda olduğum için yüksek oranlarda idi. 16 saatlik açık kalma süresi toplamda.

Normal kullanımım dışında gcam kullanmadım bugün denemek için. Acaba kötü zamanlı şarj durumlarında Gcam uyumsuzluklari mı etki yapıyor?

Sevdiğim bir nokta var. Nova launcher önceki versiyonda kullanmıyordum çünkü çift tık ile ekranı kapattığında, parmak izi ile açamıyorduk. O pie ile düzeltilmiş ve aynı stock rom gibi sıkıntısız çalışıyor. Artı nokta benim için çünkü nova çok daha akıcı çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Alegria -- 2 Ağustos 2019; 23:5:50 >

• vertas V kullanıcısına yanıt
    Ana kamera 30mm. Telefonlarda kameralar 24-30 arasında değişiyor. Geneli ise 26-27mm civarında oluyor. Bu bakımdan kameranın görüş açısı biraz dar gerçekten. 35mm'nin altı geniş açı diye geçer fakat telefonlarda 30mm en dar açı. Benim için daha iyi bir değer ama kişiden kişiye değişir tabi. Almadan önce kolayca araştırılabilecek bir şey.
  • vertas V kullanıcısına yanıt
    İki farklı telefon ile çekilmiş örnek eklemek istiyorum bir tanesi (16:9 olan) Samsung s7 diğeri v30+

S7'nin daha fazla alanı çektiği açıkça belli. Önceki telefonum G2 de aynı şekilde daha geniş alanı çekebiliyordu.

★★★ LG V30+ ANA KONU ★★★
    ★★★ LG V30+ ANA KONU ★★★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaladin -- 2 Ağustos 2019; 23:11:23 >

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Evet bu konuyu hiç araştırmamıştım. Dar açılı kamera olduğunu çocukların videosunu çekerken anladım. Zoom yaptım zannederek küçültme yapmaya çalıştım o zaman da geniş açı kameraya geçti.

• La Alegria kullanıcısına yanıt
    Cehaletimi mazur görün, bu lg nin yayınladığı resmi sürüm mü?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Estafurullah hocam, evet avrupa için yayınladığı resmi rom.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaladin

İki farklı telefon ile çekilmiş örnek eklemek istiyorum bir tanesi (16:9 olan) Samsung s7 diğeri v30+

S7'nin daha fazla alanı çektiği açıkça belli. Önceki telefonum G2 de aynı şekilde daha geniş alanı çekebiliyordu.

Kamera ayarlarından 16.9 veya 4.3 formatına almayı denediniz mi?

• Elitforce kullanıcısına yanıt
    Denedim değişen birşey olmuyor. Yukarıdaki mesajlarda arkadaş açıklamış 30mm olması sebebiyle dar açıyla çekim yapıyor bu da iç mekanlarda rahatsız edici bir durum.
    Belki "geniş açı kamera var daha ne istiyorsun" diyenler olacaktır ama akşam saati oda içerisindeki aydınlatma ile çekilen geniş açı fotoğraflar berbat oluyor. Lg'nin böyle bir ana kamera koyması çok saçma olmuş. G2'den sonra zenfone 5 almıştım arıza sebebiyle iade etmek zorunda kaldım. Kamera konusunda V30'dan çok daha başarılı...
    Evde bir de bozuk G4 vardı onu yaptırayım da fotoğraf çekerken kullanırım bari gayet iyiydi kamerası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaladin -- 3 Ağustos 2019; 9:15:7 >
  • XDA Developers
    [H930][STOCK][PIE]LG V30 European open market H93030b_00_OPEN_EU_OP_0704.kdz
    https://forum.xda-developers.com/lg-v30/development/h930-lg-v30-european-market-t3951898
    selamlar linkteki pie kdz tr cihazlara kurulabilirmi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: nvidia90

https://forum.xda-developers.com/lg-v30/development/h930-lg-v30-european-market-t3951898 selamlar linkteki pie kdz tr cihazlara kurulabilirmi acaba
    Evet kurulabiliyor.
  • Arkadaslar arka kamera koruma cami kirildi degistiren var mi varsa kendi alip mi degistirdi yoksa servisdemi yaptirdi servis 450 tl istiyor internette 20 tl ye satiliyor bilgi sahibi arkadaslarin yardimlarini rica ediyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alifatihayik69 A kullanıcısına yanıt
    45 olsa tamam da 2 santimlik cama 450 mi istiyorlar? Ben olsam kesinlikle kendim hallederdim. Hatta içten bir parçası bile değişmesi gerekse kendim açarım.

S7 Edge sim kartı okumuyordu. Anakart da değişmeli diyerek 1200 lira istemişlerdi. Ebayden 7$ gibi bir fiyata halletmiştik, anakart değişmeden.

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Telefonun arka kisminin acilmasi gerekirse on ve arka cam oldugu icin cesaret edemem nette satilan camlar yapistirma ise kendim yapa bilirim.

• 
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.