Şimdi Ara

LG TV yanlış firmware yükleme YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

LG 32LK330 model tv me yeni yazılım yüklemeye niyetlendim ve google a lg tv 32LK330 yazılım güncelleme yazdım 2. sırada falan lgnin kendi sitesinin linki vardı tıkladım ve sitedeki son sürüm olduğu söylenen firmware i indirdim ve usb belleğe attım ayarlar menüsünden 7 kere 7 tuşuna basarak firmware update menüsüne girdim burdan yeni yazılımı gördü ve yükledim. şimdi tv açılıyor 3 sn. lg logosu gözüküyor vede tekrar kapanıp açılıyor bu böyle bıraksam kıyamate yada televizyonun başka bi yeri bozulana kadar devam edicek. işin ilginç kısmı tv yi aldım ve servise götürdüm. servisin bana verdiği cevap müşterinin yaptığı yüklemeler garanti kapsamına girmiyor buna doğla olarak eywallah demek zorunda kaldım fakat servisten bana cihaz açılmadığı için yazılım atamadıklarını ve ana kartın değişmesi gerektiğini söylediler ana kartında kdv dahil fiyatı 236 TL ve buna birde işçilik ücretide eklenicek. cihazın üzerinde RS-232 girişi var fakat burdan yazılım atamadığını söylediler. sonuç olarak problem; bu anakart mekanik olarak ilk üretildiğinde bi girişten muhtemelende RS-232 girişinden içine ilk yazılımı atılıyor. şimdi LG servisi nasıl yazılım atamıyor yada servis benimi kazıklamaya çalışıyor ? bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chagatie -- 14 Kasım 2011; 16:44:03 >

• firmware update lerde böyle problem sıklıkla yaşanabiliyor.. çünkü bu cihaz update yaparken elektrik dalgalanması kesintisi hatta kumandadan müdahale bile doğru update yapılmasuını engelleyebiliyor. ya da tv nin güç düğmesine basılması gibi faktörler etkileyebiliyor.. o yuzden bu tür yazılım atmalar garanti dışında sayılıyor.. servis olayına gelince yetkili servis mi bu cevabı verdi bilmiyorum ama eğer yetkili servis vermişse bir de lg nın TR sitesindeki destek telini ar a danış derim.. çünkü servislerde dead rom için yazılım atan cihazlar olduğu bilinen bi gerçek.. ya da rom değiştirebiliyorlar.. receiverleri buna örnek gösterebiliriz.. lakin şunu da unutmamak lazım her rom değiştirilmez ya da her kartın versiyon atıcı donanımsal bi destek ünitesi bulunmayabilir..
  • LG TV firmware yönünden beş kuruş etmez... birde sitede yayınlıyorlar ama kullanıcı kurmasın garanti dışı diyorlar..saçmalık. eğer yanlış sürümse kabul etmesin cihaz...otomatik kursun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 20 Ocak 2012; 1:07:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.