|
|

|
|
Optik Ses Kablosunu Kontrol Edin: Optik ses kablosunun her iki ucuna da güvenli bir şekilde takılı olduğundan emin olun. Kabloda herhangi bir hasar veya kırık olup olmadığını kontrol edin.
TV'de Optik Ses Çıkışını Etkinleştirin: TV'nizin ayarlar menüsüne gidin ve optik ses çıkışının etkinleştirildiğinden emin olun. Bu seçenek genellikle "Ses Ayarları" veya "Ses Çıkışı" altında bulunur.
LG TV'de Optik Kablo Girişini Bulun: Optik kablo girişinin genellikle TV'nin arkasında veya yan tarafında bulunduğunu unutmayın. Girişin genellikle "OPTICAL" veya "OPTICAL OUT" olarak etiketlenecektir.
TV'de Kulaklık Girişini Kullanın: Bazı LG TV modellerinde optik ses çıkışı özelliği yoktur. Bu durumda, harici bir ses sistemi bağlamak için TV'nin kulaklık girişini kullanabilirsiniz.
TV'nin Optik Ses Çıkışını Kontrol Edin: TV'nizin optik ses çıkışının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için başka bir optik ses kablosunu ve harici bir ses sistemini deneyin.
Yukarıdaki adımları izleyerek LG TV'nizdeki optik ses çıkışı sorununu gidermeye çalışabilirsiniz. Sorun devam ediyorsa, daha fazla yardım için LG müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeniz önerilir.
|
|
|
|
Yıllar sonra konuya bir soru da benden elsin o halde. Yeni tv aldım lg ses sistemine optik ile bağlıyorum fakat kumandası çalışmıyor. HDMI Arc çıkışına bağladım. Seste sorun yok ama tv nin keni kumandasından kontrol edilmiyor. Eski tv de normal kullanabılıyordum. TV Modeli: LG 50NANO796 |
|
Optikten bağladığınızda televizyon kumandasından ses sisteminin sesini kontrol edemezsiniz. TV'nin kumandasını ses sistemini de kontrol etmesini istiyorsanuz SimLink'i her iki cihazda da aktif hale getirmeniz gerekmekte. |
|
Simplink ayarlarınızda "Auto Power Sync" ayarını "On" yapın. Aynısını ses sistemi içinde yaparsanız olacaktır. |
|
Home tuşuna bastığınız zaman çıkan simplink ayarlarında olması lazım. Kullanma kılavuzunuz olduğunu söylüyor. |
|
hocam olmuyor maalesef LG Sound Sync'li ürün değilse,digital/optik sesi direk aktarıyor,benim amfidede kumanda yok eziyet oluyor, logitech bluetooth adaptör aldım öyle çözdüm sorunu ama oda her açıp kapamada tekrar bağlanıyor,bağlamazsan ötüyor devamlı bağlanmak istiyor ama asıl benim için büyük problem oyunlarda "game" moda geçmiyor,bu mod sadece optikle çalışıyor. "game mode" olmayınca da gecikme süresi bariz artıyor,özellikle ps4 de çok kötü oluyor. 43NANO796 var. şöyle birşey almak gerekli,bir kumanda daha oda da :D < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roltec -- 21 Nisan 2021; 9:53:24 > |
|
AVR ile bağlantıyı ARC üstünden yapmak varken neden optik kablo ile uğraşıyorsunuz ki? |
|
Game mode olmazsa olmaz bir şey değildir. Standart ayarlarda bir sürü görüntü işleyici resme müdahale eder. Bilgisayarda kullanılacaksa "Sadece tarama" gibi bir ayar seçmeniz gerekiyor. Çünkü zaten ekran kartı datayı işlemiş durumda. Ek işlemler gecikme zamanını arttırmaktan başka bir işe yaramaz. |
|
|
Televizyonunuzun kullanma kılavuzuna göre "Anlık Oyun Yanıtı" diye bir ayar mevcut. Ayrıca resim modlarında da "oyun" ayarı mevcut. Resim ayarı "oyun" olarak ayarlandığında televizyonun görüntü işleyicileri devreden çıkıyor olması lazım. Bir de televizyonunuz IPS bir panele sahip. IPS panel renk ve görüş açısı konusunda iyi olmalarına rağmen input lag konusunda pek başarılı değillerdir. Tasarımcılar için iyidir ancak oyun için daha çok TN ve VA paneller tavsiye edilir. |
|
Optik çıkışta zaten ses açıp kapatma diye bir şey olmuyor. Çünkü optik çıkış dijital ses gönderiyor. Onu analoga çeviren bir DAC'tan geçtikten sonra ses seviyesi ayarlanabilir anca. O yüzden optik kabloyu taktığınız ses sisteminin kumandasından ses açıp kapatabilirsiniz anca. HDMI Arc'ta da dijital ses gönderiliyor ama orada HDMI-CEC devreye giriyor ayrıca. Yani CEC ile TV kumandasından ses sistemi kontrol edilebiliyor ve ses seviyesi ayarlanabiliyor. |
|