Şimdi Ara

LG Optimus One Orijinal Android 2.3 | Firmware | Güncellendi |

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
1
Favori
13.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  LG Optimus One Orijinal Android 2.3 | Firmware | Güncellendi |

Arkadaşlar DH ve diğer bir çok forumda Lg Optimus One 503 için Android 2.3 ROM'u görmüşsünüzdür fakat çoğu ya orijinal yani LG çıkışlı değil ya içeriğiyle oynanmış yada custom yani özelleştirilmiş ROM'lar.Ben bu başlık altında LG için çıkmış en son güncel ROM'ları paylaşacağım.Aşağıda vermiş olduğum ROM'lar %100 LG çıkışlıdır üzerinde hiç bir oynama yapılmamıştır zaten linklerdeki dosyalar doğrudan LG'nin sitesinden iniyor.

Android 2.3.3 V20I:http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WEBSW/LGP500/ATMCBK/V20i_00/V20I_00.kdz
    Bu ROM LG tarafından T-Mobile Çek Cumhuriyeti için çıkartılmıştır.En son çıkmış olan sürümdür, Android 2.3.3'tür, Linux Kernel 2.6.35.10-perf alt yapısını kullanmaktadır, derleme numarası GRI40.İçerisinde T-Mobile ile ilgili bir iki ufak tefek göze batmayan uygulama bulunmaktadır ve açılışta T-Mobile logosu gözükmektedir, içerik tamamen LG'ye aittir.Türkçe dil ve klavye desteği sunmaktadır.ROM Avrupa çıkışlı olduğundan internet ayarlarını kendiniz yapmanız gerekebilir.

Android 2.3.3 V20H:http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WEBSW/LGP500/AVDRBK/V20h_00/V20H_00.kdz
    Bu ROM LG tarafından Vodafone Romanya için çıkartılmıştır.Android 2.3.3'tür, Linux Kernel 2.6.35.10-perf+ alt yapısını kullanmaktadır, derleme numarası GRI40.İçerisinde Vodafone ile ilgili hiç bir uygulama bulunmamaktadır, içerik tamamen LG'ye aittir.Türkçe dil ve klavye desteği sunmaktadır.ROM Avrupa çıkışlı olduğundan internet ayarlarını kendiniz yapmanız gerekebilir.

Android 2.3.3 V20G:http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WEBSW/LGP500/AVDRBK/V20g_00/V20G_00.kdz
    Bu ROM'da LG tarafından Romanya için çıkartılmıştır fakat herhangi bir operatör için değil direk LG P500 için sunulmuştur.Android 2.3.3'tür, Linux Kernel 2.6.35.10-perf alt yapısını kullanmaktadır, derleme numarası GRI40.İçerisinde LG'nin sunduğu dışında hiç bir uygulama bulunmamaktadır, içerik tamamen LG'ye aittir.Türkçe dil ve klavye desteği sunmaktadır.ROM Avrupa çıkışlı olduğundan internet ayarlarını kendiniz yapmanız gerekebilir.

Her iki ROM'da da Android Market ve Youtube uygulamaları bulunmaktadır ayrıca Türkçe dil ve klavye desteği sunmaktadır, fakat SMS'lerde Türkçe karakterler görüntülenememektedir. LG tarafından çıkartılmış resmi güncellemelerdir.

Bu ROM'u kurmak, orijinal firmware olduğundan dolayı garantiye zarar vermemektedir fakat yapacağınız işlemler sırasında sırasında elektirik kesintisi vb. durumlarda telefona hasar verebileceğinizi ve sorumluluğun tamamen size ait olduğu unutmayınız.

Her şeyden önce LG Mobil Destek Aracını indirin:http://csmg.lgmobile.com:9002/client/app/B2CAppSetup.exe
    Bu program hem telefonu PC'ye bağlamak için gerekli USB sürücülerini indirmenize hemde olağan/dışı bir sorun durumunda telefonu kurtarmanıza yarayacaktır.
    Programı indirdikten sonra açın ve üst menüden Müşteri Desteği>Uygulama, Manuel, USB Sürücüsü İndirme yolunu izleyerek açılan penceye IMEI yada telefon modeli ve seri no girerek altta sıralanan sürücüleri indirin.Program dosyaları varsayılan olarak C:\LGP503\USB_Driver klasörüne indirmektedir indirme işlemi bittikten sonra klasöre girip içerisindeki tüm dosyaları kurun, kurulumdan sonra Windows'u yeniden başlatın ardından aşağıdaki işlemlere geçebilirsiniz.

Kurulum:

1) Öncelikle tavsiyem (eğer orijinal firmware kullanıyorsanız) hafıza kartınızı ve SIM kartınızı telefondan çıkartıp(veri kaybına karşı) telefon kapalıyken Ev+Ses Kısma+Açma/Kapama tuşuna aynı anda basarak telefonu sıfırlayın ki kuracağınız yeni ROM'a temiz bir geçiş yapın.

2) Şimdi asıl işleme başlayabiliriz öncelikle yukarıda verdiğim linkten V20H_00.kdz veya V20G_00.kdz dosyasını ve BURADAN KDZ Updater programını indirin bir klasöre çıkartın ve msxml.msi dosyasını kurun.
    Windows Aygıt Yöneticisinden Modemler kısmından LG Modemi devredışı bırakın.

3) Programı açın ve aşağıdaki konuma getirip V20H_00.kdz veya V20G_00.kdz dosyasını programa gösterin;

LG Optimus One Orijinal Android 2.3 | Firmware | Güncellendi |

4) Yukarıdaki işlemlerden sonra telefonun bataryasını çıkartıyoruz ve USB kablosunu ilk başta sadece bilgisayara bağlıyoruz daha sonra telefonun ses açma+ses kısma+geri tuşlarına aynı anda basarken USB kablosunu telefona bağlıyoruz bu işlemi yaptığınız anda telefonun ekranında Emergeny Mode yazısını görmeniz gerekir görmüyorsanız bu adımı tekrar deneyin.

5)Buraya kadar her şey tamamsa hazır konumda bekleyen programdaki Launch Software update butonuna tıklayıp yüklemenin tamamlanmasını bekliyoruz, ==FINISHED== yazısını gördüyseniz programı kapatıp telefondan USB kablosunu çıkartın ve telefonun bataryasını takıp telefonu açın.Bu aşamada tek seferlik 5-10 dk kadar beklemniz gerekecektir.Eğer bu aşamada telefon uzun süredir açılmıyorsa ve ekrandaki ANDROİD yazısında takılma varsa telaşlanmayın bataryayı çıkarın ve tekrar takın ardından Ev+Ses Kısma+Açma/Kapama tuşuna aynı anda basarak telefonu açın telefonun sorunsuz açılması gerekmektedir.

OLUŞABİLECEK SORUNLARA KARŞI ÇÖZÜM YOLLARI:
    Arkadaşlar eğer her adımı eksiksiz şekilde uygularsanız kolay kolay sorun çıkmaz fakat olduda bir oluştu ve 5. maddedeki son adımı denemenize rahmen sorun devam ediyorsa aşağıdaki çözüm yollarını deneyebilirsiniz:

1. YOL:
    LG tarafından sunulan resmi kurtarma açıklama metni;

Telefon Kurtarma
    -“LG Cep Telefonu Destek Aracı”nı çalıştırın
    -Telefonu PC’ye bir USB kablosuyla bağlayın.
    -“Müşteri Desteği” – “Telefon Kurtarma” menüsünü seçin
    -IMEI veya Model Adını, seri numarasını girin ve “Kontrol Et”e tıklayın.
    -Telefon bilgileri kontrol edildikten sonra güncelleme otomatik olarak başlar

2. YOL:
    Aşağıdaki linkten V10A_00.kdz dosyasını indirip radan çıkartın ve KDZ Updete programını kullanarak 3. adımdımdan itibaren anlatılanları V10A_00.kdz dosyasını kullanarak tekrarlayın telefon açıldığında LG Mobil Destek Aracını kullanarak güncelleyin.Telefonunuz orijinal haline döncektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pardus Linux -- 15 Mart 2012; 16:33:26 >

• hocam eline sağlık, emek vermişsin ve paylaşmışsın teşekkürler, ama ben cahil bir kullanıcı olarak sana LG anroid tlf sormak istiyorum, diğer androidlerle karşılaştırma imkanın oldu mu? daha önce LG telefon kullanmıştım KG 300 sanırım, malzemesi, ekranı çok kaliteli idi, bu hafta sonu kardeşime telefon bakıyorum, android sistmli en ekonomik LG ve General Mobile görünüyor, yardımcı olabilir misin?
  • Mesajlarda Türkçe karekter sorunu var mı? baseband değişikliği falan gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaT1F -- 27 Kasım 2011; 13:12:56 >
  • Kardesim telefon malzeme kalitesi acisindan oldukca kaliteli zaten telefonu eline aldiginda bunu rahatlikla anlayabiliyorsun.Android ile yapabildiklerine gelecek olursak telefon ARMv6 tabanli Qualcomm MSM7227 adli 600 Mhz hizinda CPU ve Adreno 200 GPU iceren bir chipsete ve 512 MB RAM'e sahip bu chipset giris seviyesi Android cihazlarin neredeyse tamaminda kullanilan chipsettir.Android bu donanimda akici bir sekilde calisiyor.

Oyunlara gelirsek basit oyunlarin tamamini rahatlikla oynatabiliyor ayni sekilde pek cok 3D oyunun ustesindende gelebiliyor fakat bazi 3D oyunlarda ise kasinti ve takilmalar yasanabiliyor bu problemi hizli bir hafiza karti, iyi bir custom ROM ve overclockla bir miktar giderebilirsin.

İnternet performansindan bahsetmem gerekirse telefon Edge, 3G ve Wifi aglarini destekliyor yani her yerden internete rahatlikla bahlanabilirsin baglanti hizi iyi seviyede fakat ARMv6 islemcili diger telefonlar gibi Flash desteklemediginden dolayi web sayfalari tam
    goruntulenemiyor videolari ise Skyfire kullanarak izleyebilirsin.

Video oynatim konusunda ise DivX destegi sunuyor fakat marketten indirecegin farkli video oynaticilarla HD olmasada kaliteli filmleri rahatlikla oynabilirsin.

Kisaca P503 bir F/P telefonudur fiyatinin karsiligini rahatlikla verebilir.Fakat benim onerim eger 100-150 tl daha ekleyebilirsen Huawei İdeos X5 almani oneririm en azindan duzgun bir oyun deneyimi icin tercih edilmesi gereken telefon X5'tir.Fakat butcen bu kadarsa Huawei Sonic(Turkcell T20), SE Xperia X8 yada Samsung Galaxy Gio'da alabilirsin, LG P503 ile benzer telefonlar fakat bunlardan daha asagida bir telefon alma derim...

• quote:

Orijinalden alıntı: LaT1F

Mesajlarda Türkçe karekter sorunu var mı? baseband değişikliği falan gerekiyor mu?

Hayir asagidaki karakterleri bu ROM ile yaziyorum.
    i, ı, o, ö, s, ş, g, ğ, c, ç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pardus Linux

quote:

Orijinalden alıntı: LaT1F

Mesajlarda Türkçe karekter sorunu var mı? baseband değişikliği falan gerekiyor mu?

Hayir asagidaki karakterleri bu ROM ile yaziyorum.
    i, ı, o, ö, s, ş, g, ğ, c, ç

Gelen sms mesajlarda var mı Türkçe karekter sorunu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaT1F -- 27 Kasım 2011; 13:22:45 >
  • Evet var. Gelen smslerde ğ,ı,ş görünmüyor.

Ayrıca androidmeda'nın temmuzda paylaştığı romla aynı özelliklere sahip.

Android sürümü: 2.3.3 (GRI40)
    Çekirdek sürümü: 2.6.35.10-perf
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: smartbidik

Evet var. Gelen smslerde ğ,ı,ş görünmüyor.

Ayrıca androidmeda'nın temmuzda paylaştığı romla aynı özelliklere sahip.

Android sürümü: 2.3.3 (GRI40)
    Çekirdek sürümü: 2.6.35.10-perf

teşekkürler
  • anlatılanlar gibi yaptım ama telefon açılmadı. yarın servis yolu gözüktü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

anlatılanlar gibi yaptım ama telefon açılmadı. yarın servis yolu gözüktü.

Nerde sorun var son adımı denedin mi?Eğer aynen yaptıysan hiç bir sorun çıkmaması gerekir...
  • quote:

Servise götürmenize gerek yok.

Şu konuyu açın.
    http://forum.donanimhaber.com/m_49206931/mpage_1/key_/tm.htm

Akış şemasındaki baseband değişikliği yapın 5D bölümünden itibaren işlemleri yapın telefonunuz açılacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pardus Linux

quote:

Nerde sorun var son adımı denedin mi?Eğer aynen yaptıysan hiç bir sorun çıkmaması gerekir...

önce v20h yükledim açılmadı 2.adımı uyguladım yine açılmadı
    sonra v20g yükledim onda da aynısı oldu
    android yazısı sürekli yanıp sönüyor ama cihaz açılmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkaneker

quote:

Şu konuyu açın.

Akış şemasındaki baseband değişikliği yapın 5D bölümünden itibaren işlemleri yapın telefonunuz açılacaktır.

teşekkür ederim akşam bunu deneyeyim, bir dev20e versiyonu buldum ama dosyalar açık şekilde olduğu için kuramadım, uygun formata getirmenin yöntemi nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: serkaneker

quote:

Şu konuyu açın.

eyvallah,servise gitmeden çözebildim,çok teşekkürler

• teşekkürler "Pardus Linus".. elektro world den aldım kardeşime, bir gece kurcalama şansım oldu, ekranı iyi canlı , dokunmatiği iyi, fakat android dedik bir çok proğram yükleriz dedik ama bir türlü android marketlere giremedik,
    buna nasıl program yükleyeceğiz? LG nin bir programı var onu bilgisayara kurduk telefonu görmedi vs..vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: UFO123

teşekkürler "Pardus Linus".. elektro world den aldım kardeşime, bir gece kurcalama şansım oldu, ekranı iyi canlı , dokunmatiği iyi, fakat android dedik bir çok proğram yükleriz dedik ama bir türlü android marketlere giremedik,
    buna nasıl program yükleyeceğiz? LG nin bir programı var onu bilgisayara kurduk telefonu görmedi vs..vs..

İlk olarak Android Market uygulaması varsa wifi veya edge/3g üzerinden internete bağlanarak Gmail hesabınla yoksa oluşturduktan sonra Marketi aktif etmen gerekiyor.Daha sonrasında Marketten yüzlerce oyun, ve uygulamaya ulaşabilirsin.Market yoksa öncelikle market uygulaması bulunan bir ROM'a ihtiyacın var yukarıda anlattığım şekilde Android Market bulunan bir ROM'a ulaşabileceğin gibi LG PC Suit kurduktan sonra telefonu güncelleyerekte Android Market yüklü bir ROM'a ulaşabilirsin.Bilgisyara bağlanırken sorun çıkartmasının nedeni USB driverları olabilir yapman gereken adımları daha önceki mesajımda anlatmıştım...
    quote:

Her şeyden önce lg Mobil Destek Aracını indirin:http://csmg.lgmobile.com:9002/client/app/B2CAppSetup.exe
    Bu program hem telefonu PC'ye bağlamak için gerekli USB sürücülerini indirmenize hemde olağan/dışı bir sorun durumunda telefonu kurtarmanıza yarayacaktır.
    Programı indirdikten sonra açın ve üst menüden Müşteri Desteği>Uygulama, Manuel, USB Sürücüsü İndirme yolunu izleyerek açılan penceye IMEI yada telefon modeli ve seri no girerek altta sıralanan sürücüleri indirin.Program dosyaları varsayılan olarak C:\LGP503\usb_Driver klasörüne indirmektedir indirme işlemi bittikten sonra klasöre girip içerisindeki tüm dosyaları kurun, kurulumdan sonra Windows'u yeniden başlatın ardından aşağıdaki işlemlere geçebilirsiniz.

• teşekkürler
  • dostum teşekkürler sonunda bende yükledim. tabi önce yükledikten sonra bendede android yazısı takıldı. dediğin gibi Ev+Ses Kısma+Açma/Kapama tuşuna.bikaç defa basmama rağmen olmadı, tam eyvah derken tuşlara devamlı basılı tutunca, android işareti ve çop kutusu gibi bişey çıkınca oldu :)
  • Hocam teşekkürler bende yükledim :)
  • oyunlarda birkaç dakika oynayınca acayip kasma oluyor, cihazmı yetmiyor yoksa rom sorunumudur bu?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.