Şimdi Ara

LG - OLED65G56LW- OLED77G56LW- OLED83G56LW Kullananlar Kulübü [2025] (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
939
Cevap
53
Favori
49.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu adamları ciddiye almamanız hata olur :)

Muhtemelen sizde yan yana görseydiniz fikriniz muhtemelen değişirdi. Sony parlaklık konusuna dediğiniz gibi sönük duruyor videolarda ama o kameranın aldatıcı pozlamasından başka bir şey değil, Sony en iyi yaptığı şeylerden biriside processing.

Bu durum hala düzelmemiş herhalde yanlış hatırlamıyorsam sizle konuşmuştuk bu konuyu hocam lg güzel göz boyadı bu yıl adamlar sadece parlaklığı artırdı ama renk parlaklığı olarak panel yapısı sebebiyle qd oledlerin bariz gerisinde kaldı samsungdaki vurgular özellikle bazı renklerde lg den daha iyi sahneye göre çıplak gözle bile farkedililiyor iki tv yi kıyaslama şansım oldu bana göre g5 in s95 den iyi olduğu sadece iki durum var biri %100 pencere parlaklığı diğeride upscale geri kalan her durumda samsung göze daha güzel geliyor HDR içeriklerde bu renk parlaklığı baya önemliymiş eskiden o kadar önemsemezdim genel parlaklığı baz alırdım ama HDR içerikte gözle görülür şekilde farkediyor Samsung bu upscale vs konularda Sony ayarına gelse lg nin falan yüzüne bakmayacak millet…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sony oled yine yılın tv si seçildi.

lg, samsung

sony ve panasonic tv lerin çok gerisinde maalesef.

yani onlar bi sınıf, lg, philips, samsung bi sınıf gibi. kendi sınıfında lg iyi.

next, tcli grundig vs onlarda ayrı sınıf. burda da TLC güzel, gibi, gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yzd1461 -- 15 Eylül 2025; 9:58:47 >

panel değişti, kumanda değişti, yazılım değişti, parlaklık değişti, upscale değişti. değişmeyen tek şey kasa.

samsung 95f daha parlak ama tamamen pastel. izleyesin gelmiyo.

zaten rting de birçok sitede g5, samsungla değil, sony ile kıyaslanıyo. bu da türkiye için çok iyi haber.

LG - OLED65G56LW- OLED77G56LW- OLED83G56LW Kullananlar Kulübü [2025]B The Installeryoutube
    2025 Value Electronics TV Shootout - https://valueelectronics.com/ Call to order - 914-723-3344 Take the NEW TV QUIZ to find your perfect TV - https://techquiz.ai/home
    https://www.youtube.com/watch?v=NjzerNS4cRo

@TechWithKG

Harika bir video; skoru böyle parçalamanız sonuçları çok daha fazla kişinin anlamasında yardımcı oluyor (sonuçlara katılmak zorunda değiller, lol). Ben şanslıydım: hepsini stüdyoda yan yana inceleme fırsatım oldu ve sıralamam bitiştekilere çok benzerdi; ufak bir farkla Sony’yi Samsung’un hemen arkasında ikinci yaptım. HDR testlerine kanalımın adı gibi ağırlık veriyorum ve bu alanda Samsung, renk bantlanması sorunları yaşayan Sony’yi bir adım önüne yerleştirdim.

Üçüncü sıradaki Panasonic ise benim listemde daha çok “ikincilikle beraber”; yani ikinciye olan mesafesi üçüncülüğe göre çok daha az. LG Display’in “Primary RGB OLED” panelini en iyi uygulayan cihaz olduğu açıktı: renk sorunları ve işleme (processing) tarafında çok daha az hata vardı; keskinlik vardı ama LG kadar abartılı ve saldırgan değildi. Dördüncü sıradaki LG ise HDR içeriğinde karanlık sahnelerde göze batan problemler yaşattı: detayları eziyor (crush) ve sadece o da değil, renkler özellikle düşük ışıkta cilt tonlarında diğer üçüne kıyasla dramatik şekilde farklılaşıyordu. Üstelik aşırı işleme (over-processing) film tanelerini (grain) ortaya çıkarıyor, görüntü artefaktları varsa onları da büyütüyordu.

Eğer Panasonic QD-OLED kullansaydı, bence 2025’i tartışmasız kazanırdı; Z95B beni çok etkiledi. Sadece QD-OLED olmadığı için birkaç alanda geride kalıyor ama burada çok ince detaylara giriyorum. Yazılım güncelleme endişeleri, boyut seçenekleri, tasarım ödünleri dersek, insanlara en çok tavsiye edeceğim model muhtemelen Z95B olacak; çünkü çok başarılı bir paket ve dahili hoparlörleri, henüz ayrı bir ses sistemi kurmayı düşünmeyenler için güzel bir bonus. Oyun modu ise inanılmaz. Ben sadece film izlesem, 8 II’yi alırım; filmlerde sürekli olarak harika görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi payda -- 15 Eylül 2025; 13:16:34 >

• internet ortamın onlarca video var.

farklı renk ayarları yapılarak kendilerine göre yorumluyor.

genel olarak hepsini ve tüm yurt dışı forum sitelerini izleyen, okuyan biri olarak.

sony, panasonic ayrı sınıfta.

lg, samsung, philips ayrı sınıfta.

kendimizi kandırmayalım, kabullenelim.

samsung özellikle hep son sıralarda. zaten yurt dışı fiyatları da kendi sınıfının en uygunu.

samsung her zaman yapay. telefonlarında da bu mevcut. diğer elektronik cihazlarında da bu durum öyle. ful özellik hep samsung ama 10 yıldır aynı telefonu üreten apple daha yeni yeni zorlanmaya başladı.

hep söylüyorum, samsunga iyi diyenler. cherrye, byd ye iyi diyenler.

sony iyi diyenler ise bmw, audi, mersedese iyi diyenler.

byd hanı olan arkadaşım, anlata anlata bitiremiyor arabasını, ama benim araca binince (c serisi) trimlerden çok ses geliyo diyip, içi içini yiyor.

özetini söyliyorum, boşa kafa yormayın.

G5, S95F in çok önünde. zaten bugüne kadar hiç bir tv nin almadığı rting puanında sahibi.

rting sonyi düşük puanlamış, çünkü parlak değil. ama parlak olmaması aslında sorun değil.

en önemlisi görüntü işleme, doğallık. onun adı sony.

• Televizyon fiyatına zam gelmiş,ne oldu da zam yaptılar anlayamadım

kasım-aralık ayına kadar bi kez daha zaman gelir.

sonra efsane cuma, muhteşem kasım da müthiş denilen indirimler olur.

118 e 65 G5 satıldı + 7 bin soundbar

179 a 77 G5 satıldı + 5 b,n sounbar şeklinde.

samsung 65 s95 f wallet ödemesiyle 105 lere, 77 si 150 lere satıldı.

O zaman alım yapanlar, iyi fiyattan aldı.

aynen dediğin o 179 fiyatı kaçırdım

keşke o zaman alsaydım

neyse acelesi yok,bekleriz artık o indirimleri.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

varsa kapalı kutu, bence de iyi rakam.

g5 le arasında 65 bin var.

G5 daha iyi mi? evet.

Ama mantıklı olan G4.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Her guncelleme de daha iyi oluyor Tv..Ama buyuk Guncelleme 33.22.30 olacak..Simdi aldigimiz guncellemeler ara guncellemeler..

33.22.30 ile Panasonic ayarinda olacakmis Tv..O zaman iste hakkini tam anlamiyla verir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 18 Eylül 2025; 23:40:12 >

çok iyi fiyat 15 gün önce lg web sitesinden elb olanı 62 ye almıştık 3 taksit.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kapali kutu mu iste yoksa bu urunler hep iademidir ?

Ne kdra aldiniz

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.