Şimdi Ara

LG OLED televizyonlar sektörde ilk kez Dolby TrueHD kayıpsız ses sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LG OLED televizyonlar sektörde ilk kez Dolby TrueHD kayıpsız ses sunacak

Televizyon sektöründe OLED ekran teknolojisini oldukça başarılı bir şekilde kullanan LG, şimdi bu teknolojisi kayıpsız ses kalitesi ile desteklemeye hazırlanıyor. 2017 model LG OLED televizyonlar Dolby TrueHD kayıpsız ses teknolojisini sunmaya başlayacak.

Kayıpsız tecrübe

Dolby TrueHD teknolojisi Dolby Atmos içerisinde yer alıyor ve kayıpsız ses ile içeriklerde en iyi ses kalitesini sunmayı amaçlıyor. Bu teknoloji nesne tabanlı olarak tanımlanıyor ve mekansal ses sunarak izleyicinin en küçük ayrıntıyı bile duymasını sağlıyor. Son dönemde piyasaya çıkan pek çok 4K UHD Blu-ray filmlerde Dolby TrueHD desteğine yer veriliyor.

Ayrıca Bkz.Cooler Master, MasterWatt serisini genişletiyor

LG OLED televizyonlar hali hazırda Dolby Vision ses teknolojisi ile desteklenmişti. Dolby TrueHD ile ses tecrübesi ikiye katlanmış oldu. Dolby TrueHD için Dolby AC-4 şifre çözücüsüne ihtiyaç duyuluyor. Bu kodek 2017 model tüm LG OLED televizyonlarında mevcut.

LG bu ay sonuna kadar bir güncelleme ile teknolojiyi aktive etmeyi planlıyor. Güncelleme ile ayrıca Codec MAT desteği de geliyor. Bu destek konsol oyunlarında da Dolby TrueHD teknolojisinin kullanılabilmesini sağlayacak.

Son olarak yeni ses teknolojileri ön yüklü Dolby Access içerik uygulamasında da kendisini gösterecek. Şimdilik bu uygulama belirli ülkelerde erişime açık durumda. 

• TRUE RGB ekran 10 bit minimum olmadigi surece pek bir anlami yok zaten ses sistemleri de var ayrica takilabiliyor.

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    2018 modellerde olacaktır bu dediğin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Feel True Power

The most powerful console ever!
  • TV Firmalarının 2018 modelleri hangi ay çıkıyor, bilgisi olan var mı?

• sony hw700ds sahipleri için sevindirici gelişme.

artık harici hdd'den bluray rip true hd filmleri 9.1 kulaklık ile passthrough izleyebileceğiz demek ki.

himedia ihtiyacı da kısmen ortadan kalkmış olur böylece.

acaba bluray ios desteği de olur mu diyeceğim ama olmaz sanırım.

2017 mevcut tvlere bu özellik gelir mi yoksa 2018'i mi bekleyelim?

• quote:

Orijinalden alıntı: frostburn

sony hw700ds sahipleri için sevindirici gelişme.

artık harici hdd'den bluray rip true hd filmleri 9.1 kulaklık ile passthrough izleyebileceğiz demek ki.

himedia ihtiyacı da kısmen ortadan kalkmış olur böylece.

acaba bluray ios desteği de olur mu diyeceğim ama olmaz sanırım.

2017 mevcut tvlere bu özellik gelir mi yoksa 2018'i mi bekleyelim?

kendi soruma cevap vereyim

ilgili forumda şöyle demişler

Update: LG's latest firmware finally allows Dolby Atmos to be passed through the sets HDMI ARC port, meaning B7 owners will now be able to enjoy Dolby's newest audio technology using an external sound system. We've updated our review to reflect the changes.

http://www.techradar.com/reviews/lg-oled-b7-oled55b7v

yani b7 serisi kullanıcıları için iyi haber.

birkaç ay içinde incelemeri okuruz

• Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Samsung Q-LED lerde var suan . Sanirim Q-LED teknolojisi baska adlarla da aniliyor yani baska markalarda da var suan .

Orijinalden alıntı: smart1978

Samsung Q-LED lerde var suan . Sanirim Q-LED teknolojisi baska adlarla da aniliyor yani baska markalarda da var suan .

Şuan Dünya daki hiçbir tv 10 bit 4K+HDR True RGB veremiyor çünkü HDMI 2.0 yetersiz kalıyor 2018 modellerde HDMI 2.1 olursa ancak o zaman 10 bit 4k HDR True RGB 4:4:4 desteği alabilirsin.

Not: Mevcut tv lerde alabileceğin max değer 4k @ 60Hz @ 4:4:4 + 8 bit HDR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Scorpio -- 23 Ekim 2017; 15:16:23 >

Feel True Power

• Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Yanlis :
    http://www.samsung.com/tr/tvs/qled-tv/
    http://www.samsung.com/tr/tvs/qled-q9f-qe88q9famtxtk/QE88Q9FAMTXTK/#

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 23 Ekim 2017; 15:48:54 >

Feel True Power

• quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio

Ney yanlış? Verdiğiniz linkte tv nin standart özellikleri yazıyor başka bir şey göremedim.

Tüm Teknik Özellikleri Göster i secip baktiniz mi ?
  • Dostum bak özetliyorum son kez. LG oled olsun Samsung qled olsun bu dediğin tv lerin paneli10 bit destekliyor ama 4k @HDR da full rbg desteği veremiyorlar çünkü HDMI 2.0’ın engeline takılıyorlar. HDMI 2.0 max 27gbps destekliyor HDMI 2.1 ise 48gbps desteklıyor dediğim mod da kullanman için HDMI 2.1 şart oda piyasadaki tv lerde yok. Ha ben 4k@60 4:4:4 full rbg kullanmak istiyorum diyorsan tabii ki kullanabilirsin ama hdr ı açtığın anda rbg değil YUV a düşüyor yani 4:4:2 ye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Scorpio -- 23 Ekim 2017; 19:28:52 >

Feel True Power

• quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio

Dostum bak özetliyorum son kez. LG oled olsun Samsung qled olsun bu dediğin tv lerin paneli10 bit destekliyor ama 4k @HDR da full rbg desteği veremiyorlar çünkü HDMI 2.0’ın engeline takılıyorlar. HDMI 2.0 max 27gbps destekliyor HDMI 2.1 ise 48gbps desteklıyor dediğim mod da kullanman için HDMI 2.1 şart oda piyasadaki tv lerde yok. Ha ben 4k@60 4:4:4 full rbg kullanmak istiyorum diyorsan tabii ki kullanabilirsin ama hdr ı açtığın anda rbg değil YUV a düşüyor yani 4:4:2 ye.

özetle ; en güzeli CRT monitör ve plazma TV diyorsun

çünkü bunlar aynı ampüllü anfi misali dijitali analog dalga boyuna çeviriyorlar :)

* TCL 11.1 (4GBRamDiskDriver)
  • İnsan kulagi algilayabiliyormu bu true hd sesi ? Pazarlama goy goyu mu,normal dolby den farklari nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.