Alttaki yöntem ile Girişler kısmına sunucuyu ekleyebilir ve her defasında aynı işlemi yapmadan direkt olarak medya dosyalarınıza ulaşabilirsiniz. Altyazılar çalışmayabilir. Bu yüzden PLEX kullanmak en iyisi gibi görünüyor. ![]() In this video you will learn How to Create Media Server using Router for LG OLED. No Need for Plex. Play Videos from Router on any TV with DLNA. It is very convenient way to play any video file on your TV using Router. #LG #OLED #DLNA #MEDIASERVER #NAS
Follow Steps:
1 - Make sure you have a router with USB 3.0 Ports.
2 - Connect a USB 3.0 External/Portable Drive to Router USB Port.
3 - Follow steps on TV to connect to your network.
You can copy/add/delete files directly from a Windows PC or Macbook. You don't have to take out hard drive to put more files.
Router I used: http://bit.ly/2i8RYrU https://www.youtube.com/watch?v=RTSZTYq4_Q0< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 30 Kasım 2021; 23:13:35 > |
LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (71. sayfa)



-
-
Paylaştığınız video 2017 senesinden. Yeni C1/G1'lerde videoda anlatılan menü seçenekleri yok.
Plex demişsiniz ama, LG'deki Plex oynatıcının çalışabilmesi için başka bir yerde Plex Media Server kurulu olması lazım. Plex Media Server PC'ye ya da NAS'a kurulabilir ama modeme kurulamıyor.
-
Maalesef öyle. Ben bilgisayardan paylaşım için ayar yaptım. Modemi devre dışı bıraktım.
-
Televizyonumu diğer odadaki modeme wireless bağladım, her şey yolunda fakat direkt olarak ethernet kablosu ile bağladığımda netflix falan daha iyi sonuçlar verdi hız konusunda, diğer odamdan salona duvarı delerek uzattığım ethernet kablom var fakat 1 adet, duvardan 2.si geçmez. Ben hem tv yi, hem turkcell tv yi, hem de apple 4k yı ethernet ile bağlamak istiyorum nete, bu durumda benim 2 adet daha ethernete ihtiyacım var.
Sorum şu: Salona giden 1 ethernet kablosunu nasıl çoğaltıp 3 yaparım? Router ile mi acaba? Yani 1 router alıp, salona benim modemden giden ethernet kablosunu routera bağlayıp, routerdan 3 çıkış mı almalıyım?
-
Ben ise Apple TV 4K + Infuse ikilisi ile devam ağdan izlemeye.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizin derdinizin ilacı bir Gigabit Switch. Salona tek ethernet kablosu gelecek, switch'ten 3 ethernet kablosu çıkacak. Ben şu anda salonda böyle kullanıyorum. Router'a göre çok daha ekonomik, ayrıca küçücük olduğu için yer kaplamıyor.
Zyxel GS105S ürününü tavsiye ederim.
https://www.hepsiburada.com/zyxel-gs105s-v2-5-port-10-100-1000mbps-tak-kullan-port-onceliklendirme-destekli-gigabit-switch-p-HBV000000L9R7
-
ben apple tv'yi philips hue sync'e , oradan da TV ye bağlayacağım.
ikisi de hdmi 2.0 destekliyor, inşallah kalite kaybı yaşamam
-
Hocam size ucuzundan bir nas ayarlamanızı tavsiye ederim.
Modeme ethernet kablo ile bağlıyorsunuz, infuse herşeyi görüp çok güzel bir şekilde sınıfandırıyor.
Ayrıca nas'a heryerden bağlanıp torrent başlatabiliyorsunuz.
Bilgisayara hiç ihtiyacınız kalmıyor.
-
arkadaşlar bende 65 G1 ile aranıza katıldım, GX soundbar ile satın aldım, tv daha kurulmadı, ilk kurulumda nelere dikkat etmem lazım acaba?
-
www.vatanbilgisayar.com
LG Televizyon modelleri, markaları, LED ve LCD ekran TV'ler, televizyon kampanyaları ve daha fazlası 6 taksit fırsatıyla Vatan Bilgisayar'da!https://www.vatanbilgisayar.com/lg/televizyon/?srt=PU1 Aralık itibariyle fiyatlara yüklü zam geldi , lg haricinde . c14 1000 tl , 83 inch 6000 tl zamlandı .
zaten paneli ve ses çıkış gücünü sevmiyordum yeni fiyatları görünce külliyen vazgeçtim c14 den . 83 inch i 40 civarına verseler belki düşünürdüm .
-
Arkadaşlar güncelleme paylaşayım; avsforumda yazılanlar doğru çıktı bilginiz olsun. TV bir miktar izlendikten sonra ertesi gün dikey çizgiler kendiliğinden yok oldu. Soft pixel temizliği sanırım çözüm oldu. Çok erken olmasına rağmen %5 testi yaptım sonuç gayet tatmin edici. 2 adet C7 kullandıktan sonra farkettiğim; 4 yılda çok gelişme olmuş.
-
Infuse uygulamasını şu anda da çok severek kullanıyorum zaten. Modeme bağladığım harddiski görüyor. Ayrıca modemin kendi torrent uygulaması var, her yerden bağlanıp torrent başlatabiliyorum, bilgisayara ihtiyaç kalmadan torrent direkt modeme bağlı diske iniyor. Kısacası, bir NAS'a ihtiyacım yok yani şu anda.
Benim ilk baştaki sorumun amacı, acaba LG OLED C1 ağdaki diski görebiliyor mu, onu öğrenmekti. Göremediğini anlamış oldum. Apple TV + Infuse ikilisi ile devam.
-
65 C1 fiyatı da 28 bine yükseldi. Teknosa ve Vatan'da. Geçen hafta iyi ki almışız.
-
düşündüğüm ve test ettikten sonra mkv formatı desteği sunmadığını gördüğüm için vazgeçtiğim sony a80j bile 58.000 tl olmuş inanılacak gibi değil . bu vatan bu fiyatlardan satacak müşteri bulamaz . 60 bin ne demek ya bi zottirik tv için .
sadece ses çıkışı ve paneli iyi diye bir tv ye bu kadar para verilmez . zaten mp4 video formatı haricindekileri oynatmıyor . oynatmak ne kelime görmüyor bile . ne diye sadece notebook dan hdmi ile bağlayıp izleyebileceksem bu kadar para veriyim ...
varsın paramız başka yollardan değerlensin . hiç umrumda değil evdeki tv varken . arasıra fiyatlarda dalgalanmalar olur ama tahminim artık 50 bin altına düşmez bu model .
müşteri temsilcisi ayın 1 inde yüklü zam geleceğini duyurmuştu bana ama bu kadarını da beklemiyordum nerdeyse 10 bin tl lik fark var nalet olsun ya . yemin ediyorum doktoruydu avukatıydı iyi para kazananlardan bile para toplayamaz bu modeller . ayda en fazla 2 3 kere satar . zaten vatana gittiğimde adam gözümün önünde video dosyalarını görmediği için 46 bin tl lik sony yi bana 40 bine düşürdü ama malesef 30 bin bile yapsa almam cihazda kronik codec desteği sorunu var ne dahili player ne sonradan yüklenen 3 . parti yazılımlar ne de firmware hiç bir şekilde mkv oynatmıyor .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 1 Aralık 2021; 12:1:51 >
-
Modeminizin marka ve modeli nedir acaba merak ettim. Fiber mi VDSL mi? Şu an internet servis sağlayıcısının 4 yıllık modemi ile geçinip gidiyoruz. Yazdığınız özellikler almayı düşündüğüm bir modemde olması gerekenler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam hangi modeli kullanıyorsunuz? bende huawei hg255s var torrent özelliği var mı bulamadım?
-
Keenetic Extra DSL kullanıyorum. Bu bir VDSL modem. Ama halihazırda bir modeminiz varsa, ya da Kablonet kullanıyorsanız, sadece router olan modellere de bakabilirsiniz (örneğin Viva). Keenetic'in bütün modellerinde torrent desteği var.
Forumda Keenetic ile ilgili bir başlık var, oraya da göz atmanızı öneririm:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzaro -- 1 Aralık 2021; 12:26:38 > -
Kalite kaybı olmaz ama hue sync 2.1 desteği yok bilginiz olsun 2.1 de goruntü gitmiyor xboxta boyle oldu . Yarın oburgun aplle tv 2.1 i aktif ederse yine aynısı olacaktır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu ifuse plex gibi mi plex ile karşılaştırma yaptığınızda en buyuk + nedir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Plex'e göre menü yapısı ve afişleme, altyazı bulma vesaire gibi özellikleri daha başarılı. Oynattığınız filmlerde görüntü kalitesi de bence Infuse ile daha yüksek. Ayrıca Plex'i kullanabilmeniz için PC ya da NAS'a Plex Media Server kurmanız gerekiyor. Infuse'da böyle bir zorunluluk yok. Ev ağında paylaştığınız her şeyi görüyor. Örneğin ben modemden paylaştığım harddiskteki filmleri Infuse ile oynatabiliyorum. Ama Plex ile bunu yapmam mümkün değil.
Sizin Apple TV 4K yolda olduğuna göre zaten el mecbur Infuse yükleyeceksiniz. Forumdaki Apple TV kullanıcılarının herhalde %80'i Infuse kullanıyordur.
Not: Konu LG OLED konusundan sapmaya başladı. Forumda gayet aktif bir Apple TV 4K başlığımız var. Apple TV ve Infuse ile ilgili soru-cevaplara oradan devam edelim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X