Bazen altyazılar sorun yaratıyor, ihtimaller, ihtimaller... çare olmadığına üzüldüm. koca panelde SoC kısmı çok büyük yer tutmuyor ama neden daha güçlü SoC kullanmazlar anlamış değilim. SoC= system-on-chip; yani, CPU-GPU-RAM gibi bir çok bileşeni çip üzerinde barındırır. ucuz ve az enerji tüketen küçük PC'ler gibi çalışır. LG oled TV alırken Oled teknolojisine şimdiki kadar hakim değildim ve bu DH konusunu bilmiyordum. Model tercih ederken kendi çapımda araştırma yaptım CX ve C1 in aynı SoC kullandığını gördüm ve tercihimi CX'den yana kullandım. bazı saçma salak yabancı forumlarda CX'in daha iyi seçenek olduğunu yazan ülemalar vardı. :( Hatta CX almadan önce Vatanda daha ucuza G1 vardı Duvara monteli diye almadım ah cahillik ah. :) Yine hatta LG yerine Philips oled alacaktım, daha iyi SoC ve ATV OS var diye, CoreElec adminlerinden biri özel mesajla uzun bir açıklama yazdı yönümü LG'ye döndürdü. Neyse, Ufak tefek güncellemeler biz görmesek de bence değerli ama sendeki video oynatma sorunu sanırım donanımsal. baya güçsüz SoS kullanıyor eski B9 serileri. |