Şimdi Ara

LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
596
Cevap
47
Favori
39.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    Hocam lg oledler eski teknoloji malesef artik bir değişim sart bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Hocam sonuna kadar haklisiniz.Bakmayin siz satiliyor muhabbetine.10 tane stok geliyor o da satilinca urun yok satiyor oluyor:))Samsung qd-oled lg oledleri leri tokatliyor desek yeridir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben farklı bir noktaya değinmek istiyorum.

    İncelenen g3 65 inch.

    İncelenen S95c ise 77 inch ti.

    Malumunuz boyut büyüdükçe renk ve parlaklık dengesinde olumsuz yönde bir değişiklik oluyor.

    Buna rağmen 65 g3, birçok noktada 77 s95c nin gerisinde kalıyor.

    G3 ün dayanıklılık ve 5 yıl panel garantisi harici tutunacak bir dalı kalmadı.

    (Fiyat mevzusuna hiç girmiyorum. Zira Burak Bey in açıkladığı g3 fiyatları inanılmaz yüksek)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akelei kullanıcısına yanıt
    Lg nin işi zor.burak bey de eskiden lg saticisiydi ama o da samsung a dönmüş.bu fiyatlara ancak anlamayan insanlara satar lg oledleri.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben bu yorumunuza katılmıyorum. Ankara dayım. Hatta Beytepe deyim.

    Muhtemelen eylül-ekim ayı gibi 2 adet 77s95c alacağım. İlk soracağım kişi de Burak Bey olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akelei kullanıcısına yanıt
    yanlis anlasilma oldu sanirim.satamayacak olan LG den bahsettim,burak bey den degil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rtings in G3 incelemesinde aklıma yatmayan birkaç nokta var.

    Açıkcası bu incelemeye kadar benim satın alımım için belirlediğim kısa listede birinci sırada bu tv (g3) vardı. Ve bu kadar kötü bir performans sergilemesini beklemiyordum.

    Yine de özellikle kalibrasyon konusunda deneyimli arkadaşların fikirlerini almak istiyorum.

    77 inch olan s95c nin ve 65 inch olan g3 ün aşağıdaki tablodaki renk parlaklık değerlerinin bu denli farklı olması doğru mu? Açıkcası bana pek doğru gelmediği için g3 incelemesine ve rtings incelemelerine olan bakış açımda ciddi bir güven kaybı var.

    77 inch olan ve üçgen rgb dizilimi olan samsung, nasıl beyaz hariç diğer renklerde lg den 2 kat (bazı renklerde 2 kattan bile fazla) daha iyi renk aydınlığı verebiliyor. Rec 2020 standartlarında bile bu farkların olması normal mi?

    Rgb dizilimde ilave white ı olan lg neden white luminance ta fark atamıyor?

    RGB den bu kadar renk aydınlığı verebilen qd-oled in bu sonuçlara göre ilerde parlaklık ve ısı sorunları vereceğini söyleyebilir miyiz? Yoksa qd-oled hakikaten oled teknolojilerinin gelişimi açısından bir mihenk taşı mı oldu?

    Kafamda deli sorular. Bu rakamları ne Teoh un videolarında, ne stop the fomo da ne de classytech den teyit edemedim. Hiçbiri bu denli bir farktan bahsetmiyor.


    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akelei -- 19 Mayıs 2023; 20:16:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • popturceyn P kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim şirketimize ait LG,SAMSUNG,SONY,SİEMENS ben 4 markanındı ürünleri satıyorum 1 markayı bırakıp diğer markaya dönmüyorum hangi ürün kampanyası varsa hangi ürün avantajlı ise ben tüketiciye o markanın ürünleri tavsiye ediyorum,
    Bende mağazadan çıkınca sizin gibi tüketiciyim sonuçta içinize hangi marka hangi model siniyorsa onu almak daha mantıklı
    Saygılarımla
    Burak Keskin
  • Akelei kullanıcısına yanıt
    Hocam siz buyurun gelin mağazamıza en iyi fiyattan yardımcı olurum size
    Mağazalarımız yan yana zaten biliyorsunuzdur isterseniz SAMSUNG isterseniz LG yardımcı olurum.
    İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak_Keskin06 -- 20 Mayıs 2023; 9:27:38 >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    S90c incelemesi de çıkmış. Ona ulaşırsaniz paylaşır mısınız?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi kendini yalanlayan test sitesi.

    Kendi verdikleri Puanlama da hem s95b nin hem de s95c nin gerisinde kalan g3 u en iyi oled tv secmisler. (yersen)

    Kaynak=https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-type/oled

    BKZ= rtings in g3 testinde cok ciddi tutarsizlar olduguna dair mesajim bir kac mesaj yukarida

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akelei kullanıcısına yanıt

    Rtings iyice bozdu maalesef. Peki bu adamlar gibi detaylı testler yapan alternatif başka bir site yok mudur yav?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısmetse C3'ün 42 inç olanı gelince alacağım ve TV arayışım sona erecek.

  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    avs, av, hdtvtestuk ve flatpanel var.

    Ama ben daha cok su asagidaki linkteki gibi inceleyecek adamlar ariyorum:

    https://zhuanlan.zhihu.com/p/599694655

    Adamlar yememisler, icmemisler, incelemisler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akelei kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 25 Mayıs 2023; 2:24:13 >




  • Akelei kullanıcısına yanıt
    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU
    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU


    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU




  • Akelei kullanıcısına yanıt

    puanlamada 1.sırada samsunglar var hala rtingste...onlar kendilerine göre g3 seçmiş ekstra dv vs özelliklerle alakalı benim anladığım o LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU 



    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU
  • merak edenler için çeviriler...


    Kod

    Yığını:
    Son on yılda LG Display, OLED TV'ler için kullanılan panellerde tekel sahibi oldu. Bu panellerin tümü, RGBW piksel yapısını kullanan, yani her pikselin dört farklı renkli alt pikselden oluştuğu anlamına gelen W-OLED ekranlardı: kırmızı, yeşil, mavi ve beyaz. Bununla birlikte, özünde, her alt piksel aslında bir beyaz alt pikseldir (dolayısıyla W-OLED terimi) ve renkli alt pikseller, kırmızı, yeşil veya mavi üretmek için beyaz ışık spektrumunun bazı kısımlarını engelleyen bir renk filtresiyle elde edilir. Üç renkli alt piksel için ışık, ışık kaynağından çıkarıldığı için, bu piksel yapısı en verimli yapı değildir ve fazladan beyaz bir alt piksele ihtiyaç duyulmasının nedeni budur. Dördüncü beyaz alt pikselde herhangi bir renk filtresi yoktur ve amacı, verimliliği ve parlaklığı artırmaktır. Kuantum noktaları ise bir ışık kaynağını bir renkten diğerine dönüştürür ve bu dönüşümde orijinal ışık kaynağının neredeyse hiçbiri boşa gitmez. QD-OLED, her bir alt piksel için geniş bir beyaz spektrumla başlayıp renk filtreleriyle bunun parçalarını ayırmak yerine, basit bir mavi ışık kaynağıyla başlar ve mavi alt piksellere dokunulmadan onu yüksek saflıkta kırmızı ve yeşil alt piksellere dönüştürür.


    Bu etkili yöntemle, dördüncü bir beyaz alt piksele gerek kalmıyor ve QD-OLED, normal bir RGB piksel yapısından yararlanabiliyor. Mevcut W-OLED TV'lerin dezavantajlarından biri, ek parlaklık için ekstra beyaz alt piksele güvenmenin, ekran parlaklığının zirvesine yaklaşırken maksimum renk doygunluğunu düşürmesidir; renk filtreleri yüksek parlaklıkta etkinliğini kaybettiği için renk hacmi daha da azalır. QD-OLED ise ekranın maksimum beyaz seviyesine kadar tam doygunluğu koruyabiliyor. Ek olarak, dördüncü bir alt piksel olmadan, RGB alt pikselleri fazladan alanı doldurmak için büyütülerek ışık çıkışları artırılabilir.


    Yüksek parlaklığı, daha geniş renk gamı ve beyaz alt piksellere gerek olmaması sayesinde, Samsung'un QD-OLED paneli daha yüksek renk hacmi ve dolayısıyla daha az agresif ABL ile genel olarak daha parlak ve daha canlı görüntü kalitesi sunar. Ayrıca daha iyi yanma direnci ve biraz daha geniş görüş açıları sunarlar.


    Ek olarak, QD-OLED, ekranın kendi ışığının bir kısmını bloke etme pahasına yansımaları azaltmak için geleneksel olarak kullanılan polarize edici katmanı atlar. Samsung Display bize, QD-OLED'in panel yapısının yansımaları işleme konusunda doğal bir avantaja sahip olduğunu söylüyor, bu nedenle ekstra ekran parlaklığı vermesi gereken polarizörü kaldırabileceğinden emin. Samsung Display ayrıca, kuantum nokta dönüşümlerinin ışığı çok yönlü olarak yaydığını ve bunun sonucunda TV'lerini belirli bir açıdan izlerken daha az parlaklık kaybına neden olduğunu söylüyor.


    LG'nin W-OLED panelleri, %100 beyaz bir pencere için 130 nit civarındaki en zayıf sürdürülebilir parlaklığa sahipken, JOLED RGB ve QD-OLED panelleri 250 nit civarında tutabilir. Bu, OLED panel ömrünü koruyan ve parlak pencere boyutlarına göre parlaklığı sınırlayarak yanmayı önlemeye yardımcı olan ABL (Otomatik Parlaklık Sınırlayıcı) sayesinde, normal masaüstü kullanımını ve tam ekran parlak sahneleri etkiler. Örneğin, tüm ekranda çoğunlukla boş bir Word belgeniz olduğunu varsayalım. Bir W-OLED ekranda, bu sizi ~ 130 nit parlaklıkla sınırlar. Ekranın yarısına başka bir karanlık pencere yerleştirirseniz, ekranın ~300-nite kadar ulaşmasını sağlar. Parlaklıktaki bu sıçramalar rahatsız edici olabilir, bu yüzden bunlardan kaçınmak için ekranı 130 nitten fazla olmayan bir parlaklığa ayarlamanız gerekir; bu, bazı kullanıcılar için yeterince parlak olabilir, ancak diğerleri bunu çok loş bulabilir, özellikle de Orta derecede ortam aydınlatması olan odalar. JOLED ve QD-OLED paneller, %100 beyaz bir pencere için 250 nit daha güçlü parlaklığa sahiptir, bu nedenle ABL'yi tetiklemeden çok daha parlak hale gelebilirler, bu nedenle normal masaüstü kullanımı için tercih edilirler.


    Bununla birlikte,Lg ve Samsung çeşitli pencere boyutlarında aynı ölçülen parlaklığa sahip olsa bile, QD-OLED paneli önemli ölçüde daha parlak görünecektir. Bunun nedeni, LG'nin panellerinin yüksek parlaklık için beyaz alt pikseller kullanması ve aynı anda çok doygun renkler elde edememesidir. Başka bir deyişle, QD-OLED paneller daha parlak renklere (daha yüksek renk hacmi) sahiptir. Ayrıca daha geniş bir renk gamına sahiptirler ve insanlar daha doygun renkleri daha parlak olarak algılayarak genel olarak daha parlak görüntüye katkıda bulunurlar. Samsung'un QD-OLED panelleri, yaklaşık %80 Rec. ile en geniş renk gamına sahiptir. 2020 kapsamı, ardından JOLED (~%78 Rec.2020) ve ardından LG W-OLED (~%74 Rec.2020).




    Dayanıklılık


    QD-OLED ile tüm alt pikseller aynı mavi ışık kaynağı tarafından desteklenir, bu nedenle renk kayması yok denecek kadar azdır. Bununla birlikte, mavi organik malzemelerin ömrü genellikle kırmızı ve yeşil malzemelere kıyasla daha kısadır, bu nedenle QD-OLED'deki alt pikseller zamanla W-OLED'den daha hızlı kararabilir✝. Bu aynı zamanda, QD-OLED'in, ekranın bazı bölümleri çevrelerinden belirgin şekilde daha fazla (veya daha az) eskidiğinde ortaya çıkan yanmaya daha yatkın olabileceği anlamına da gelebilir. Elbette, bunun bir sorun haline gelip gelmeyeceğini bekleyip görmemiz gerekecek. ✝


    Buradaki bir nüans, QD-OLED'in RGB alt piksellerinin, W-OLED'in RGBW yapısından daha büyük yapılabilmesidir. Daha büyük alt piksel alanları emitör ömrünü uzatır.


    Tüm OLED ekranlarda olduğu gibi, Samsung'un QD Display ürünlerinde de bazı yanma sorunları olacaktır. Samsung, uzun vadeli performansı değerlendirmek için hala testler yürüttüğünü söylüyor, ancak QD Display ürünlerinin uzun ömürde OLED rakiplerini geçeceğini veya yeneceğini vaat ediyor. Ve her bir pikselin performansını izleyerek ve davranışını ayarlayarak, gerçek zamanlı görüntü yapıştırma telafisi adını verdiği yeni bir teknolojiyle sorunu çözebilir. Samsung'a göre bu, rakiplerin 15 veya 20 dakika süren manuel işlemlerinden daha iyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 25 Mayıs 2023; 2:56:13 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.