Şimdi Ara

LG OLED B9 Kullanıcıları (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
662
Cevap
17
Favori
42.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red_devil33

    Filmi tekrar inddir ama farklı bir hddye at. Sorun hdd de

    3 farklı HDD de denedim. Sorun HDD değil , sorun gayet TV ye gelen yazılım güncellemesinde maalesef...


    Üzerine kaç kez güncelleme gelmesine rağmen halen daha problem devam etmektedir. Dolby Vision desteğini sadece Netflix üzerinden düzgünce alabiliyorum. Teknik çözüm için başvurdum komik komik önerilerle geliyorlar. Yeni TV ler çıkardıkça LG eski tv leri yazılımla hemen bozmanın peşinde oluyor. Ne diyelim üzücü bir durum

  • Vanguard betayı 120fps oynayabiliyoruz şu andaLG OLED B9 Kullanıcıları 


    Darısı diğer oyunların başınaLG OLED B9 Kullanıcıları 

  • SupremeXXL kullanıcısına yanıt

    Ratchet & clank rift apart 120 fps oynanabiliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son zamanlarda Dolby Vision dosyaları harici hddden oynatirken renkler birbirine giriyor.
    Aynı durumi yaşayan var mi?

    Netflixte DV filmleri izlerken hicbir sorun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @SupremeXXL Altyazı formatınız nedir? srt harici formatlarda bazen bende de yapıyor.

  • SupremeXXL kullanıcısına yanıt
    Dolby vision riplemeler tam oturmadı sanırım veya bizim TV seçici... TV'nin dahili oynatıcısıyla Dolby Vision mp4 riplemeler oynatılırken mkv riplemelerde sorun çıkıyor, sanırım sizinde karşılaştığınız durum bu... Oynatıcı mkv riplemelerde Dolby Vision verilerini alamıyor/okuyamıyor; media Dolby Vision özelliği olmayan bir ekranda örnek telefon, bilgisayarda oynatılıyormuş gibi renkler geliyor. Örnek, TV'de doğru renkleri veren bir DV filmin Dolby Vision ekran özelliğine sahip olmayan telefon ekranındaki renkleri. Sanırım sizde renkleri böyle alıyorsunuz:
    LG OLED B9 Kullanıcıları

    Diğer yandan renklerde sorunsuz oynattığı mp4 riplemeler de ise yine bazı dosyalarda ileri-geri sardığınızda sorun olmazken bazılarında ileri-geri sardığınızda filmden atıyor ve o dosyayı "oynatılamaz" diyerek tanımıyor (oynatma belleğine dosya ismini kaydettiğinden olsa gerek ismini değiştirirseniz tanıyor ama ileri-geri sardığınızda aynı şey başınıza geliyor).

    Dolby vision riplemelerde bu tarz sorunlar çıktığından HDR riplemeleri tercih ediyorum. Diğer taraftan durumu takip ediyorum. Karşılaştığım, ileri-geri sardığınızda sorun çıkarmayanlardan bir film dosyasının özelliklerini aşağıda paylaşıyorum. Daha fazla bilgi sahibi biri yorumlayabilirse seviniriz.

    LG OLED B9 Kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 5 Ekim 2021; 12:45:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • the.many.saints.of.newark.2021.internal.dv.2160p.web.h265-naisu.mkv

    the.many.saints.of.newark.2021.internal.dv.2160p.web.h265-naisu.srt


    başka bir altyazı formatıyla deneyip, haber vereyim.

  • tayaydin kullanıcısına yanıt
    LG OLED B9 Kullanıcıları

    Hocam bütün yaşadığım sorunları yazmızsın eline sağlık.

    Bu kadar para verdiğimiz üründe garip garip sorunlar çıkıyor, düzelceğini de sanmıyorum...

  • SupremeXXL kullanıcısına yanıt
    Çok da haksızlık etmemek lazım. Kullandığımız TV 2019 model. O zamandaki oynatabileceği video formatları belliydi. Ona göre üretilmiş. Açıkcası alırken benim beklentim 4K HEVC HDR özellikteki video oynatabilmesi idi. 10bit Dolby Vision-Atmos işin kreması oldu. 12bit 4.4.4 Chroma Subsampling özellikler daha gündemimizde bile değil...
    Dolby Vision ripleme geçmişi ise daha yeni. İnternette araştırdığınızda daha geçen sene riplemenin başarıldığı ile ilgili haberler duyurulmuş. Piyasada DV riplemelerde bu yüzden sınırlı sayıda...
    Eğer teknik bir engel yoksa (örn. belirli bir bitrate'in üzerinde olursa oynatamaması gibi) yazılım ile geliştirilecektir. O vakte kadar Dolby Vision videolar için mp4 ve test edilip onaylanmış kişilerin/grupların riplemelerini indirmek gerekir. Örnek olarak benim paylaştığım videoda sorun yok demek ki MZABI'nin mp4 Dolby Vision riplemeleri indirilebilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    hocam elinize sağlık bir çok detaylı paylaşımda bulunmuşsun. Yalnız şöyle bir durum var. Daha önce belirttiğim gibi ben TV yi aldığım süreden beridir HDD üzerinden özellikle Dolby Vision içerikler açıyordum. Hatta şöyle söyleyeyim ilk aldığım zaman sorunsuz izlemiş olduğum (ileri sarabildiğim - dosya hatası vermeyen) film ve dizileri tekrar izlemek isterken gelen güncellemeler sonrası hata vererek açmamaya başladı... Yani burada içeriklerin formatlarından ziyade güncelleme sonrası TV nin media player oynatıcısında hatalar oluşmuş...


    Durumun daha kötü yanı bu hatayı almaya başladıktan sonra yanlış saymadıysam 4 tane TV ye güncelleme geldi fakat hiçbir düzelme olmadı... Bu global bir sorun muhtemelen ve biz bile burada bu kadar kişi bunu fark ettiysek muhtemelen dünya üzerinde bir çok şikayet LG ye ulaşmıştır diye tahmin ediyorum. Ben de senin gibi bu hatalar sonrası HDR riplemeler indirip izliyorum ama sonuçta Dolby Vision destekli bir Televizyonumda her zaman önceliğim DV olacaktır. Ne diyelim inşallah düzeltirler veya biz kullanıcılar olarak bir çözüm yolu buluruz.





  • Y.E.B. kullanıcısına yanıt
    Dolby Vision riplemeleri çıktığından beri takip edip karşılaştırma yapan biri olarak tecrübeleriniz önemli. Ben izleyip sildiğim, arşiv tutmadığım için karşılaştırma yapamıyordum. Ayrıca önceleri, sorun ilk yazılmaya başlandığında sanki her türlü media oynatmada bu sorun varmış gibi bir şey anlaşıldı ki diğer media türlerinde ben hiç sorun yaşamadığım gibi Xbox One X gibi harici media oynatıcıdan kat be kat güzel sonuç veriyordu.
    LG inşallah sorunu çözer. Bu süre zarfında ben sorunu anlamaya çalışıyorum. En azından düzeltilene kadar geçici bir çözüm bulmuş olalım; ona göre tercihimizi yapalım.

    DV riplemeleri önceden beri takip eden ve elinizde karşılaştıma yapma adına arşiv olduğunu da varsayarak merak ettiğim bir kaç konu var, size sormak isterim:

    1- DV özelikte riplenmiş mkv dosyalarından hiç TV'de Dolby Vision görüntü alabilmiş miydiniz? TV'nin kendi hafızasındaki demo DV videoya dikkat ettim. lge uzantılı ama heralde mp4 dosyası. Çünkü oynatma ayrıntılarında DV özellikli mp4 videolarındaki gibi DVHE yazıyor. Burdan TV oynatıcısının doğal olarak DV özellikli mp4 dosyası oynattığını çıkarıyoruz ama mkv için net bir bilgimiz yok.
    LG OLED B9 Kullanıcıları

    LG OLED B9 Kullanıcıları


    2- Videoyu ileri-geri sararken oynatma ekranından atma ve o dosyayı bir daha tanımama ile ilgili olarak da bitrate'ten kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Referans video dosyası Infinite'nin bitrate'inin yaklaşık 15 Mb/s olduğu gözönünde bulundurulursa bu değerden yüksek olanlarda bu sorun yaşanırken düşük olanlar sorunsuz ileri geri sarılabilecektir. Elinizde bu teorimize örnek olabilecek video dosyaları varsa dener misiniz?
    LG OLED B9 Kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 8 Ekim 2021; 14:17:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Dolby vision izlemek isyorsanız. Starworsun 1 dizisi var mandolarian diye malum yerde ****.com da var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolby vision seçiyor bu tv eskiden böyle bir sorun yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de MKVOD diye bir uygulama kullanıyorum. Bu uygulamada yüklü olan videoları B9 SLA televizyonumla izleyemezken, eski LG 850V model tv ile izleyebiliyorum. Sanırım yeni televizyon bazı formatları desteklemiyor.

  • LG OLED BX9LB serisi olan arkadaşlar, TV nizi kontrol edin, çünkü Version 04.30.10 ile Dolby Vision (Gaming) güncellemesi gelmiş 🙂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55B9PLA için güncelleme yok. 05.10.30 sürümü mevcut hala. Acaba sadece sizin yazdığınız sürüme mi geldi güncelleme. Bu arada Dolby Vision gaming sadece yeni nesil Xbox Series S ve X de mi var acaba. Bende Xbox One X mevcut orada bir işe yarar mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BX9 2020 serisinden bir OLED TV, B9 ise 2019 serisi... Dolby Vision gaming güncellemesi CX serisine gelmişti şimdi BX9'a gelmiş oldu. C modelindeki Alfa 9 işlemcisinden farklı olarak Alfa 7 işlemcisi kullanılmış B modeline gelmesi sevindirici. 2019 serisine gelmeyeceği söylenmiş olsa da bir umut bizim için, sırada biz varız artık...

    One X Dolby Vision film oynatmayı destekliyor ama oyun oynamayı desteklemiyor. Zaten şu an sadece Series X'in DV oyun desteği var (PS5'e geldi-gelecek diyorlar). İnşallah One X'e de güncellemeler ile gelir. Eski nesil olmasına rağmen One X ayda en az iki güncelleme alıyor, ben umutluyum. Ayarlarda 4K TV desteği kısmında kullanılan TV'ye göre bunlar listeleniyor.

    Farkettim ki iki donanımda da umut etmişim. Eee UMUT fakirin ekmeğidir demiş atalarımız 😀...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 18 Ekim 2021; 19:52:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt
    Daha önce de gelirdi gelmezdi diye konuşmuştuk. Bilgiler için teşekkür ederim. Umarım en kısa zaman da bizim TV ye de gelir. Konsolu her türlü degistircez zaten yeni nesil için . Ama tv nin bu güncellemeyi alması harika olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.