Şimdi Ara

LG’nin yeni 45 inç OLED monitörü oyun dünyasını değiştirmeye hazırlanıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Doğrudur hocam Pc de qd oled var başka panel gözüm görmüyor yeminle. Bu kaliteye yakın, uzun ömürlü ve yüksek parlaklık sunuyorsa uyar bana (Burn in derdi olmazsa). Bakalım sony Türkiye'ye döner inşallah bir gün.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3 bin dolara monitör olmaz, olamaz arkadaş. Televizyon için bile pahalıyken nasıl monitör satabiliyorlar? Bugün tepe model qd-oled panelli televizyonların sanırım 65 inçleri bu fiyata satılıyor. Hem bildiğiniz gibi bu panellerin hdr renk hacmi daha geniş, daha doğru ve parlaklığı da daha yüksek. Ayrıca bunlar televizyon yani, içinde işletim sistemi, ram vs de var ayrıca uydu alıcı şu bu. Yanında da tüm odayı inletecek ses sistemleri. Tüm bunlara sahip televizyon 3 bin dolarken o da tepe modeli, monitörlerin hakkı en fazla 1500 dolar olmalı. 27 inçlerin ise 1000 doları geçmemeli. Sen monitörsün kardeşim, sana gelen görüntüyü yansıtıp geçeceksin. Kimse senden hoparlör yahut uydu alıcısı beklemiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

LG'nin zaten 42 inch C serisi Oled Tv'lerini ülkemize getirmemesinin altında bence bu "art" niyet yatıyor. Monitörleri yüksek fiyatla kakalayabilmek ve monitör satışlarını baltalamamak için getirmiyorlar. Tv'ler, oled panellerde de bu böyle, Fiyat/performans ve malzeme kalitesi olarak monitörlerden kat kat üstün durumdalar hem de bunu monitörlerin fiyatlarının yarısından bile aza sunuyorlar. Bu neden böyle anlayabilmiş değilim.

Tutturmuşlar Vesa HDR True Black 400 diye, hepsi pik parlaklıkta çuvallıyor, 400 nitlerde çoğu. 400 nit ile neyin HDR'ından bahsediyoruz??? Bu haber için 1300 nit tepe parlaklık demiş ama gerçek incelemelerde görürüz alametifarikasını.

Birçok uygulama 21:9 desteklemiyor maalesef. Yanlarda sinir bozucu siyah barlar ile kullanmak gerekiyor. Neden 16:9 40-42 inch civarı bir monitör yapmıyorlar onu anlamıyorum.

Curve olayı ekrana belli bir yakınlıkta ve tam ortada oturduğun senaryoda anlamlı oluyor. E ama bi arkadaşın geldiğinde, ya da biraz sağa sola konforla oturayım deyip kaykıldığında, seni yandan biri izlemek istediğinde Curve fantazisi çamura batmış oluyor. Ekran dediğin flat olacak, ben bunu bilir bunu söylerim.

C2 42 inç kullanıyorum 2 yılı aşkın, denediğim hiçbir Oled ekran onun verdiği deneyimi bana veremedi maalesef.

Sony demiş yukarıda bazı arkadaşlar, ne Sony'si artık, S'sini göremeyiz ülkemizde. Lg bile sadece belli başlı modelleri kaşığın ucu ile getiriyor. 3. değil artık 5. dünya ülkesi pazarıyız markalar için...

MSI MPG X870E CARBON WIFI Anakart---AMD Ryzen 9 9900X İşlemci---CORSAIR iCUE H170i ELITE LCD XT 420mm İşlemci Soğutucusu---MSI Gaming Trio RTX 5090 Ekran Kartı---GSkill Trident Z5 2X16Gb 6000Mhz CL30 DDR5 RAM---MSI SPATIUM M480 PRO PCIE 4.0 NVME M.2 2TB SSD---WD Black SN850 PCIE 4.0 NVME M.2 1TB SSD---Seagate Ironwolf Pro 4TB HDD---FSP HYDRO PTM PRO (PCIe5.0) AT 1200W Güç Kaynağı---Asus ProArt PA601 Kasa---Razer Nommo Pro 2.1 Ses Sistemi---LG 45GX950 5K Oled Gaming Monitör---Logitech Mx Keys Mini Klavye---RAZER DEATHADDER V3 PRO Fare

• haQQo kullanıcısına yanıt

Neden bilmiyorum ama 5 dk güldüm bu cevaba.

LG sitesinde 2800USD ile preorder gozukuyor ama Amazon'da 2000USD. 2025 Black Friday zamani 1000-1200USD arasi olacaktir.

haberini bekliyoruz :)

Sistemim ve Teçhizatlarım: Ryzen 9 5900X, Asus X570 Dark Hero, 32 GB Gskill TridentZ 3200MHz, 1TB Adata XPG Nvme SSD, Palit RTX 3080, Corsair H150i, Cooler Master HAF X 942, Corsair HX1200 Kullandığım herşey hakkında bana soru sorabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.