Şimdi Ara

Lg Nexus 4 den şikayeti olan var mı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
5.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aldım kullandım 6. gün iade isteyip 7. gün geri gönderdim. Forumda belirttim sebeplerini ama bir anda telefonu haksız kötüleyen tu kaka insan durumuna da düştüm ilginçtir ki. Anlaşılıyor ki nexus 4 forumundaki arkadaşlar LG şirketinde hissedar başka bir açıklama akla gelmiyor açıkçası ;)

Yaşadığım bir sıkıntıyı orda dile getirdim diğerini de burada dile getiriyim ki almadan önce bu telefonun ve veya google şirketinin ne kadar kullanıcıyı takmayan rezil şirketler olduğunu görün.

1. Minion Rush gibi kızımın çift çekirdek Rockchip 1 gb. ram'li yuandao n70s (çin malı 90 usd) tabletinde takılmaksızın adeta moda deyimle akarak çalışan oyun nexus 4'e gelince özellikle başlangıç animasyonunda. En son temasnick nickli kullanıcı da topic altında bunu onaylamış inşallah onu da linç etmeye çalışmazlar ;) (ne yani telefon değilde yazılım sorun olamaz mı diyerek ilginç bir ruh durumu elbette)

Nihayetinde 1100 tl'lik 4 çekirdekli adreno gpu'lu bir telefon minion rush başlangıç animasyonunu akıcı çalıştırmaktan aciz. Sorun minion rush değil elbette sorun telefonun bahsedildiğinden çok daha zayıf olması.

2. Bluetooth problemi! Şöyle ki; Düzenli yürüyüş yaparım yürüyüşlerimde de müzik dinlerim ancak telefon cepte yürürken elim devamlı kabloya takıldığından baya bir süredir Nokia Bh-111 bluetooth kulaklık ile müzik dinliyorum. Ancak sorun şu Nexus 4'te yazılım mı donanım mı bilmiyorum ancak telefon uzun süre açık kaldığında bluetooth sapıtıyor ses kalitesi düşüyor, veya bluetooth aktive olmuyor aç diyorsun anında kapanıyor (hiç açılmıyor) bunun için telefonu kapatıp açman gerekiyor (windows mübarek :D ) Bluetooth açtıktan işini görüp kapattıktan sonra anlıyorsun ki kapanmamış sadece sembolü gitmiş zira pili deli gibi tüketiyor kapalı bluetooth. Ne yapıyorsun? telefonu kapatıp açıyorsun. karışık oldu özetlemeye çalışiyim

Bluetooth açılmıyor telefonu kapatıp açıyorsun, bluetooth ile işin bitti kapandığına emin olmak için (yoksa pil tükeniyor) telefonu kapatıp açıyorsun. Nasıl şahane değil mi ha ama telefon f/p canavarı falan diye zıplayacaklar aldırmayın bırakın telefonu açıp açıp kapatsınlar :)

Buyrunuz bu da konuyla ilgili onlarca topicten bizzat google issues da olan topiclerden biri.

https://code.google.com/p/android/issues/detail?id=40126 (google elbette kullanıcıları takmadığından basit bir update getirmekten aciz)

3. Wireless problemi, problem zira modemin dibindeyken yayın kalitesi oynayıp duruyor (bir minimuma iniyor bir full oluyor) bu bağlantı kalitesini çok etkiliyor

4. Ekran kapalı ike bildirim sorunu. Facebook ve Twitter kullanmıyorum ama whatsapp için bu sorunu kaldırmanın yolu pop-up bildirimleri ekran kapalıyken göster diyerek onaylamak, aksi takdirde bildirim alamıyorsunuz :D Android 4.2.2 problemi diyorlar bir de utanmadan ki S4'te bu sorun yok. Ama bu telefon f/p oranı ona göre yani :D

Son olarak bu fiyata alınacak daha iyi bir telefon varsa göster diyecek arkadaşlara şimdiden ben verdiğim paranın karşılığında adam gibi çalışabilen bir telefon istiyorum o kadar diyorum. Daha iyisini bulmak benim sorunum değil doğru düzgün çalışanını sağlamak google ve LG nin sorunu olmalı. İsterse 50 çekirdekli adreno 1500'lü olsun arkadaş daha minion rush oyununun açılış animasyonunu göstermekten aciz ise (2,5 senelik desire x gösterebiliyordu bu arada) yazıklar olsun onun f/p oranına.

Bu bahsettiğim dertler sadece 6 gün içerisinde rastlayıp araştırdığım dertleri. Resmen hayatımdan 6 günü çaldı telefon bu kadar basit benim için. Kimin ne yapacağını söylemek hatta önermek bile haddime değil. Bu sorunlar sadece benim yaşadığım sorunlar değil (linklere bakınız) ki benim telefon arızalıydı şanssızlıkmış diyim. Kişisel olarak bir daha nexus serisi bir telefon almam, LG marka telefon da almam. Yine kişisel olarak bundan 1-2 sene sonra (özellikle banka programları geldiğinde) geçeceğim telefon windows phone 8 çalıştıranlar olacak.

F/p diyenler en basit nokia 520 gibi bir modeli alıp 512 mb'li windows'un çalışma hızını ve sorunsuzluğunu görsünler de sonra konuşsunlar maalesef. Nexusun 4 çekirdek 2 gb. ramle yapamadığını yapıyor adamlar. Acı ama gerçek bu

• 1. sorununuz tamamen yazilimla alakali telefonun donanimi o bahsettiginiz uygulamaya takla attiricak duzeyde bunu size o baslikta da soylediler anlamak istemediniz
    2. si bluethooth lu kulaklik kullanmadigim icin bu sorun hakkinda yorum yapamicam ama macmini bilgisayarimla sorunsuzca dosya paylasimi yapabiliyorum
    3.wifi dalgalanmasi oluyor ama cektigi zaman somuruyor pc de yavas inen torrent dosyalarini nexus4 teki utorrentle cok daha hizli indirebiliyorum
    o baslikta size karsi cikmalarinin sebepi yazilimsal oldugu icin ve sizin inatla anlamayip telefona saldirmaniz yuzunden kaynaklandi yoksa lg babamin sirketi degil memnun olmasam o kadar para vermisim niye kullanayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. lg maalesef o yazılıma takla attıramıyor takla attıracak düzeyde demeniz komik zira o düzeyde ise takla attırsın görelim yok takla attıramıyorsa o potansiyelde ama o düzeyde değil demektir. Yineliyorum isterse 50 çekirdek olsun ve? Şimdi bunun sebebi lg nin donanımının yetersizliği mi yazılımın yetersizliği mi bilemiyor olsakta şu ortada ki günün sonunda elinizde basit ama takılan bir oyun ve onu düzgün çalıştıramayan bir telefon var. Farklı bir oyuna bakalım Alien VS Predetor bu oyunda da high ayarlarda savaştığınız kişi sayısı 5 ve üzerini bulduğunda telefon resmen duraklamaya başlıyor artık frame atlamanın ötesine geçip. Bu oyunda en fazla 5 aylık bir oyun. Ancak nedir ki desire x bu oyunda da takılmıyordu (low ayarlarda). Şimdi tek çekirdek 1 ghz, 768 mb. bir aletin low ayarlarda çalıştırabildiği bir oyunu 4 çekirdek 1.5 ghz, 2 gb. ram bir aletin high da çalıştıramıyor olması size normal geliyor öyle mi? bu sadece yazılım problem hep ve hep yazılım problemi. Muhtemelen haklısınız ama bu yazılım sorunu oyunlar ayağında değil anlaşılıyor ki google ayağında. Google daha kendi öz telefonuna optimizasyon yapamıyorsa o zaman android kullanıcılarının optimize yapabilen bir şirketten telefon almaları çok dah amantıklı olacaktır kanaatindeyim.

2. Bluetooth meselesi ise en çok rastlanan problemlerden bir tanesi (lütfen verdiğim linke bakınız) bluetooth problemi. Yine anlaşılıyor ki sorun yazılımsal ve yine burda google ayağındaki rezilliği görebiliyoruz. Gerçi xda üzerinden araştırdığınızda bu bluetooth probleminin özellikle ses geçişi esnasında sorun çıkartmasının yazılım değil kullanılan bluetooth modülünün düşük kalite olmasına bağlayanlar var. Kısacası sizin müzik dinlemek veya konuşmak için bluetooth kullanmıyor olmanız bu alette genel bir bluetooth sorunu olmadığı anlamına gelmiyor maalesef. Sizin için önemli olmayan birçok kullanıcı için önemli olabilir bu yüzden ben marka fanlığı yapmayıp ben az kalsın yanıyordum sizde yanın demekten se ben bunları yaşadım sizde yanmayın demeye çalışıyorum. Yine söylüyorum Nexus 4 kadar vaad ettiği ile gerçekleştirdiği arasında bu kadar uçurum bulunan başka bir teknolojik alete hiç rastgelmedim kendi adıma. Birilerinin çıkıp kral çıplak demesi gerekiyor ben sadece bunu yapıyorum.

3. Wi-fi sorunu ha keza. Sizinle aramızdaki fark benim sizin gibi bakış açısına sahip olmamam. Yani kabaca wifi da sorun var ama çektiği zaman pc den hızlı diyemem ben ne demek çektiği zaman? neden böylesi bir kalitesizliğe prim verdiğiniz anlayamıyorum alet tutarlı değil kendinizde ifade ediyorsunuz bunu aslında. Telefonun wifi özelliği çektiği zaman hızlı olmamalı, modemin dibinde biz nexus efendinin keyfinin kölesi olmamalıyız acaba çekti mi çekmedi mi diye. Çalışınca iyi çalışan değil her daim tutarlı çalışan bir alet talep etmek hakkımız. 1000 lira da vermiş olsak 100 lira da 2000 lira da fark etmez. Zira tutarsız çalışan donanıma sahip bir telefon kesinlikle f/p şampiyonu olamaz.

Üstelik bu sorunları stock rom ile alıyorum hani telefonu root edip rom atsam kurcaladım benim kabahatim derdim. Öyle ya eminim bir çok kişi telefonunu alıp rom root gibi şeylerle uğraşmadan kullanmak isteyecektir. O zaman beklentiniz ne olur? stabil çalışan bir yazılım ve donanım. Maalesef Nexus bu kalitelerden ikisini de göstermekten aciz! alacak kişilerin bunu bilmesinde fayda olduğunu düşünüyorum.

Üstelik benim 6 gün içinde yaşamadığım ancak google issues'da dile getirilen (ve tabi google'ın takmadığı) başka sorunlar da mevcut. Konuşma kalitesizliği bunların başında geliyor. Karşı tarafa sesin düzgün gitmediği şikayetine sahip bir sürü kullanıcı var. Telefonun ısı problemi başka bir vaka (evet tamam bütün telefonlar ısınıyor ama nexus da bu durum epey can sıkıcı).

Yine bir çok kullanıcı 5-6 aylık kullanımdan itibaren ekran kilitleme / açma tuşunun sertleştiğinden ve nihayetinde tamamen bozulduğundan bahsediyorlar. Daha doğru düzgün bir tuş yapıp dizaynına ekleyemeyen bir firmanın ger kalan komponentlerinin kalitesi ve doğru yerleşiminden nasıl emin olabilirsiniz söylermisiniz?

Anlayamadığınız şu maalesef şirket sizinmiş gibi davranıyorsunuz ben telefona saldırmıyorum. Rastladığım ve internette sıklıkla dile getirilen sorunları yazmak telefona saldırmak değildir sayın numenorian önce bu konuda anlaşsak gerisinin geleceğine inanıyorum. Bence bu telefon oldukça kalitesiz bir telefon ve sebeplerim yukarıda. Beni saldırmakla suçlayacağınıza keşke hayır bu telefon çok kaliteli şu şu sebepten diyebilecek argümanlarınız olsaydı. Bırakın bir kenara siz bile en basitinden wi-fi çektiği zaman çok iyi diyebiliyorsunuz ama çekmediği zamanları eleştirmek aklınıza bile gelmiyor, eleştireni de saldırıyla suçluyorsunuz.

• 1 telefon için makale yazmaya gerek yok telefon fena değil her telefonun bir yamuğu var hiç bir firma tüketiciyi memnun etme çabası ve hedefinde değil gerçek hedef para bu değişmez fanlık falan hikaye
    biz tüketiciler birine kızar diğerini alırız bu böyle devam eder gider mükemmeli bulursanız haber verin haberim olsun
  • semih37 kullanıcısına yanıt
    Sorun telefonun mükemmel olması değil beklentim bu yönde de değil sorun gördüğünüz sorunları dile getirmek ki diğer alacak kişiler bu sorunları okusun ve kararını ona göre versin. En basitinden bir allahın kulu bana bluetooth sorunları var dese bu telefonu hiç almazdım örneğin gibi. @semih37
  • valla goruslerinize saygi duyarim anladigim kadari ile lg ve kullandigi isletim sistemi olan androidle sorun yasamis bir musterisiniz ben lg musteri hizmetleri degilim bu baslikta arkadasa yardimci olmak istedim ve ben gunluk kullanici olarak nexus4 ten asiri derecede memnunum yani su yukarida bluethooth sorunu haric ( ki onda da kullanim amaclarimiz farkli benim icin oldukca yeterli ve isimi goruyor) diger problemleri yasamiyorum aksam evde iken kablosuz modemim hep acik istedigim odada viber,tango ile saatlerce sohbet edebiliyorum telefonu uykudan cikarip bir siteye gordigimde baglanamama sorunu gormedim bu kadar saldirmya da gerek yoktur bence android olsun ios olsun hepsi dev platformlar mali yonden cok dandik denilip gecilecek isletim sistemleri degil her kesime hitap eden bir cok model mevcut onlara yonlenilmeli sizin icin problemli ama benim icin saheser olabilir.Bu arada telefonda kullanilan adreno320 daha yeni elbet yola gelicektir ben geriye donuk degil ileriye donuk olmasindan yanayim eskinin yerine elbet bir alternatif veya ustune yazilim gelir saygilarimla

• ptahba kullanıcısına yanıt
    Size samimiyetle soyluyorum yazdiginiz problemlerin hicbirisini yasamadim. ( 2 adet nexus 4 kullandim )

Minion rush i denemedim belirtmek isterim ama rahat 7 8 tane 1.gb uzeri yer kaplayan oyun bitirdim ve performansi beni hic yari yolda birakmadi.

Telefonu iade edip yenisini talep etseydiniz bu yazdiklarinizi yazmazdiniz belki de.
  • Bende nexus kullanıcısıyım telefonun çok ısınması diyorlar ama tamamen arkası cam olduğundan dolayı öyle hemen ekranı tuz buz olacak bir telefonda değil bir buçuk metreden düşürdüm çizik dahi yok üstelik kılıf falanda yok. Telefon çok hızlı bir telefon şarj biraz hızlı gidiyor olabilir ama ekranın ışığını ve gereksiz programları kapatırsan bu süreyi uzatabilirsin. 1-2 saat oyun oynama ve whatsapp facebook twitterı hiç kapatmadan takılıdım 10-12 saat gibi bir süre sonunda %15 şarjı kalmıştı bence kişiden kişiye göre değişir kullanım süresi yinede kendi kararın telefon hızlı bir telefon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemez -- 16 Temmuz 2013; 13:47:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaattin(bjk)

Bugün aldım cihazı açıkçası bu fiyata bu telefon araştırmalarım üzerine en iyisi görünüyor.Foraf kalitesi açık alan da iyi ama ışığın yetersiz olduğu ortamda çok da bir şey beklemeyin.

telefonun çektiği fotoğrafları gördüm ben idare ederim onlarla ya :D
    quote:

Orijinalden alıntı: erdemtansu

çok kalın bir telefon

bunu hiç duymamıştım bak

• @ptahba
    Uyarıların için sağol umarım dediğiniz sorunlar sadece sizin telefonunuzdadır Bluetooth çok kullanmıyorum ama wifide inş bi sorun çıkmaz . Uygulamalar konusunda daha önce bu telefondan şikayet edeni görmemiştim Umarım bende de böyle bi sorun oluşmaz n11den alacağım bi sorun olursa iade edebilirim demi
    Yani bide senin bana önerebileceğin bi telefon var mı :D 1300 tl ye kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metabisülfit -- 16 Temmuz 2013; 15:40:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ptahba

Sorun telefonun mükemmel olması değil beklentim bu yönde de değil sorun gördüğünüz sorunları dile getirmek ki diğer alacak kişiler bu sorunları okusun ve kararını ona göre versin. En basitinden bir allahın kulu bana bluetooth sorunları var dese bu telefonu hiç almazdım örneğin gibi. @semih37

doğru söylüyorsun ben bluetoot kullanmıyorum hiç:) şimdi açtım cihaz bulamadı ? ama açık varmıydı yokmuydu bilmiyorum çevrede sonra kapattım kapandı kullanmadığım için sorunlumu değilmi birşey söyleme şansım yok htc telefonumun 2 defa ekran dokunmatiği bozuldu 2500 liraya satılan bir telefondu zamanında onunda bluetoot unu kullanmadım hiç htc sense arayüzü nexsus4 ten çok iyi ama önemlimi benim için değil!bu telefon hızlı int.twiter vs de oyundada cocuklar beğendi yani sorun yok bluetoot da yakında bir güncelleme ile hallolur sorunluysa şayet sevgilerimle

• Arkadaşlar başka wifi sorunu yaşayan var mı ? Şu an kablosuz modemim yok ama telefonla beraber alacağım
  • accespoint router modem den wifi kullanıyorum evde ve işte, viber kurulu yoğun kullanıyorum bende sorun yok, şimdi bluetoot la resim gönderdim htcwindowsphone8 telefona sorunsuz buldu eşleşti ve gönderdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih37 -- 16 Temmuz 2013; 15:52:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih37

accespoint router modem den wifi kullanıyorum evde ve işte, viber kurulu yoğun kullanıyorum bende sorun yok, şimdi bluetoot la resim gönderdim htcwindowsphone8 telefona sorunsuz buldu eşleşti ve gönderdi

eyw o zaman bazı nexuslarda mı var inş benimkide sorunsuz gelir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: metabisülfit

Arkadaşlar başka wifi sorunu yaşayan var mı ? Şu an kablosuz modemim yok ama telefonla beraber alacağım

Diger cihazim iPhone 5 den daha hizli download yapiyor nexus 4.

Sen sorunlu cihaz alip onu kötüleyen kişilerin yazdiklarini onemseme al keyfine bak kabak tadi verdi bu konu

• quote:

Orijinalden alıntı: PlayMakers

quote:

Arkadaşlar başka wifi sorunu yaşayan var mı ? Şu an kablosuz modemim yok ama telefonla beraber alacağım

Diger cihazim iPhone 5 den daha hizli download yapiyor nexus 4.

Sen sorunlu cihaz alip onu kötüleyen kişilerin yazdiklarini onemseme al keyfine bak kabak tadi verdi bu konu

Tamam eyw

• quote:

Hayır herhangi bir sıkıntı yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla wifiyi cok yogun bi sekilde kullaniyorum evin kapisindan girer girmez sabah ise gidene kadar hep aciktir.yukarida da soledim viber, tango cok sık kullaniyorum herhangi bi yanlisini gormedim zaten gordugum an veya problem yasatsa aman olsun diyecek bir kullanici degilim.Eger telefon uyku modunda wifi sinyalini otomatik kesiyosa bu eksi degil benim icin ekstra bir ozellik guc tuketimi bakimindan yoksa wifiyi acip ha dalgalanma oluyo hmm sinyal dustu diye aktivite ekranina bakmaktansa isimi goruyor mu ona bakarim evet konu kabak tadi verdi en iyisi icine sindiyse alip keyfine bakmak

• quote:

Orijinalden alıntı: alaattin(bjk)

quote:

Hayır herhangi bir sıkıntı yok.

Eyw bilgi için
    quote:

Orijinalden alıntı: numenorian

valla wifiyi cok yogun bi sekilde kullaniyorum evin kapisindan girer girmez sabah ise gidene kadar hep aciktir.yukarida da soledim viber, tango cok sık kullaniyorum herhangi bi yanlisini gormedim zaten gordugum an veya problem yasatsa aman olsun diyecek bir kullanici degilim.Eger telefon uyku modunda wifi sinyalini otomatik kesiyosa bu eksi degil benim icin ekstra bir ozellik guc tuketimi bakimindan yoksa wifiyi acip ha dalgalanma oluyo hmm sinyal dustu diye aktivite ekranina bakmaktansa isimi goruyor mu ona bakarim evet konu kabak tadi verdi en iyisi icine sindiyse alip keyfine bakmak

Sindi sindi alacam :D

• kafama farklı telefonlar takılıyor. Araştırıyorum, her defasında nexusa tekrar kayıyorum :) ama yaz tatilinin sonuna kadar bekleyecegim. Piyasanin o zamanki durumuna göre vereceğim kararımi. Sonuçta 2,3 yıl götürecek bizi bu aletler.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.