Şimdi Ara

LG LAS950M - HS9 Soundbar Kullanıcıları ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
17
Favori
24.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok teşekkürler hocam, sizin ve sn.eiskent yazdıklarınız birazda teşvik etti Başta samsung HW-J7501/TK bakıyordum hem fiyatı çok yüksek geldi hemde piyasa da neredeyse oda, bu cihaz gibi hiç kalmamış şuan için hdmı arc ve dts neo 2.5 ile biraz daha devam edeceğim gibi gözüküyor, h3leri de araya kattıktan sonra surround olayında gene bir bakarım neler yapabiliyoruz diye, dün wifi üzerinden direkt güncelleneme geldi music flowdan ilk iş onu yapmak oldu, zaten yeni aldım çok çok deneme şansım olmadı, ideal müzik veya film zevkine göre bir ayar bulurum zamanla ilginiz için teşekkürler,

    Not: HW-J7501/TK düşünenler içinde en ucuz bimekste var büyük ihtimal teşhir olabilir oda 1597TL çoğu yerde spot kalmış 1800TL-2100TL arası değişiyor fiyatıhttps://www.bimeks.com.tr/urun/samsung-curved-soundbar-ev-sinema-sistemi-147120


    Saygılar, herkese iyi forumlar,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkyskry -- 22 Aralık 2016; 17:1:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: guguk

    Hayırlı olsun. Aldığınız cihaz 7.1 ve efsane bir cihaz aldınız kullandıkça iyi almışım diyeceksiniz heleki yanı benim gibi h3 leride eklerseniz hayatınızda duyabileceğiniz en iyi surround ve ses sistemini yapmış olacaksınız. Gelelim sorularana

    Bende samsung smart tv kullanıyorum lakin en iyi sesi hdmi ile alırsınız optik en fazla 5.1 ses alabilirsiniz üst sesler yani 7.1 ses vs gibi şeyler için optik o seviyelere çıkamadığı için hdmi kullanmak zorundasınız. Bende tv kumandası ile açıp kapatıyorum çok kullanışlı oluyor.

    PCM stereo demek dts neo 2.5 da pcmi yani stereo yayını aklınca surroundada çeviyorki ben kullanmıyorum zaten h3 ileri surround olarak bağladığım için neo 2.5 a ihtiyaç duymuyorum. Burada dikkat edilmesi gereken nokta şu normal tv yayınları zaten stereo ama indirdiğin veya aldığın filmler stereo değil film başladığında durdurup tv nin ses ayarlarından dts veya dolby digital varsa onları seçin ikisde varsa ilk tercih dts olsun ozaman h3 kolonlar olmadan da nasıl yapıyor bilmiyorum ama surround ses verebiliyor ben bir çok kez film izlerken ses filmden gelmesine rağmen acaba dışarıdanmı geldi diye dönüp arkama bakmışlığım çoktur. H3 leri muhakkak almayı ihmal etme ses olayında ayrı bir boyut katıyor.

    Hayatınızda duyacağınız en iyi ses ve surround biraz iddialı olmuş hocam.o kadar abartılacak bi cihaz değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Normal yayinlari standartta dinleyin. Music zaten muzik..Film de cinema. Film'lerde hoparlorlerden gelen sesi duvara carptirarak sorround efekti veriyor. Bir arkadasimiz 5.1'lerle kiyaslanmamis demis ancak daha once de 5.1 ile karsilastirmak yanlis demistik. Tabi bu cihazlarin ses algoritmalari oldukca iyi ayarlanmis kendi siniflarinda iyiler. Musicflow hoparlorler ile hayat daha da guzellesiyor. Surrounddan mono hoprlore hatta stereo'ya cevirip istediginiz muzigi gerektiginde soundbari acmadan dinleyebiliyorsunuz. Bass4 tiz 5'e ayarlandiginda tum modlari dolduruyor ses. Sub'i ben bu ayarlarda -4'e aliyorum.



    Samsung tv'deki dts neo modu sesi netlestiriyor ama anfinin ayarlarini devre disi birakiyor dogrudur. Aslinda karsilstima yapildigind ses daha net geliyor ama hercek dd yayin yapan kanallarin sesininde tv islemis oluyor. Derinlikli ses icin veri akis daha iyi bir secenek.



    Saygilarimla.
  • Evet ürün iadesini gerçekleştirdim gelelim elimdeki philips htl5140 la kıyaslamasına ; öncelikle müzik dinlemede gerçekten çok iyi las950 malzeme kalitesi piyasadaki gelmiş geçmiş en iyi ancak iş sinema ve dizi olduğunda işler tamamen değişiyor htl5140 çok çok daha detaylı sesler üretip film atmosferine tamamen sokuyor diğer önemli nokta ise surround evet abartmıyorum arada dağlar evet dağlar kadar fark var philips tam arkanız dahil sesi her yere gerçekten bölüyor detaylı ve keskin sesler üretiyor ancak lg bu konuda ne yazık ki düz ve vasat olmaktan ileri gidemiyor ama bu konuda diğer soundbarlar gibi hakkını yemeyelim yani muadili samsung vb de benzer yeteneklerde zaten htl5140 abartmıyorum 15 e yakın soundbar deneyerek aylar süren araştırmam ile aldım lg 7+1 bırakın phil karşısında 1+1 kadar... Lg konuşma sesini daha ön planda verebiliyor ama buda bana yapay geldi ben diyalogu olay içinde anlaşılır daha gerçekçi buluyorum bunun dışında lg hoparlörleri de phil gibi iyi bir kompozit malzemeden yapılmış ve tam konik biçimde açıkcası lg bu soundbarın potansiyelini ortaya koyacak bir yazılım üretememiş demekten kendimi alamıyorum. Philips ucuz pahalı tüm soundbarlardan daha keskin dinamik ve çevresel sesi en iyi üreten soundbar bulursanız kaçırmayın düşünün ben las950 yi harcadım phil için geri verdim...




  • Philips'in ses karakteri yumusaktir ve karakter olarak soft sese uygundur. Kimine bu ses guzel gelir kimine sert tonlamalar. Aslinda 950'nin muafili fidelio ama sizin daha alt bir modelden daha cok keyif almaniz lg tonlamasinin kulaginiza gore olmamasi ile alakali olabilir. Cinema modundayken ben sesler konusunda problem yasamadigim icin zaten music flowlar ile de sesi dagitabildigimden muzdarip degilim ancak 5140 gibi bir modelin 950'den daha iyi olmasi degil, kisiye gire tercih edilebilir olmasi ile alakali bence ikisi arasinda secim yaparken.



    Saygilarimla.
  • headbanger6 H kullanıcısına yanıt
    Teşbih yaptım hocam sesin çok çok iyi olduğunu söylemek belirtmek için. Soundabar olarak 7.1 özelliğinde fazla rakibi yok bence abartılacak bir cihaz arkalara h3 leri koyunca ses mükemmel oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eiskent

    Philips'in ses karakteri yumusaktir ve karakter olarak soft sese uygundur. Kimine bu ses guzel gelir kimine sert tonlamalar. Aslinda 950'nin muafili fidelio ama sizin daha alt bir modelden daha cok keyif almaniz lg tonlamasinin kulaginiza gore olmamasi ile alakali olabilir. Cinema modundayken ben sesler konusunda problem yasamadigim icin zaten music flowlar ile de sesi dagitabildigimden muzdarip degilim ancak 5140 gibi bir modelin 950'den daha iyi olmasi degil, kisiye gire tercih edilebilir olmasi ile alakali bence ikisi arasinda secim yaparken.


    Saygilarimla.

    Değerlendirmem yumuşak ses sert ses karakteri ayrımı ile açıklanacak bir durum değil açıkcası oudiofil boyuntunda dinleyiciyim diyebilirim ancak sinema gibi bir ses segmentinde daha keskin detaylar ön plana çıkar yani bir yaprak hışırtısı atmosferde ki arka ses patlama seslerinin dağılımı vb konularda hs9 değil gördüğüm tüm soundbarlardan üstün ve belirttiğim performansların ses yumuşaklığı ya da sertliği ile ilgisi yoktur takdir edersiniz ki tabi ki 5+1 değil mesela sony bdv n9200 bu alanda avr sistemlerden de üstün ya da denk hazır sistemlerde rakipsiz. Ses karakterine gelince zaten oudio performansı daha iyi deniştim zira hs9 un mid performansı diğer soundbarlarda yok bunu otoritelerde belirtmiş ancak müzik için kullandığım sistemim var. Hs9 un yeterinde "dinamik" olmadığını bir çok inceleme değinmiş bu dinamiklik olayına herkesin çok dikkat etmesini tavsiye ediyorum bu arada müzikte phil kötü mü keisnlikle değil sadece hs9 daha iyi bunu belirtmek istedim. Saygılar sunuyorum.

    Not: 5+1-7+1 dolby sese sahip 15-20 gb ve fazla veriye sahip bluray vb filmler harici soundbarınız ne olursa olsun aldığınız ses en fazla 2+1.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 24 Aralık 2016; 12:08:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eiskent

    Normal yayinlari standartta dinleyin. Music zaten muzik..Film de cinema. Film'lerde hoparlorlerden gelen sesi duvara carptirarak sorround efekti veriyor. Bir arkadasimiz 5.1'lerle kiyaslanmamis demis ancak daha once de 5.1 ile karsilastirmak yanlis demistik. Tabi bu cihazlarin ses algoritmalari oldukca iyi ayarlanmis kendi siniflarinda iyiler. Musicflow hoparlorler ile hayat daha da guzellesiyor. Surrounddan mono hoprlore hatta stereo'ya cevirip istediginiz muzigi gerektiginde soundbari acmadan dinleyebiliyorsunuz. Bass4 tiz 5'e ayarlandiginda tum modlari dolduruyor ses. Sub'i ben bu ayarlarda -4'e aliyorum.



    Samsung tv'deki dts neo modu sesi netlestiriyor ama anfinin ayarlarini devre disi birakiyor dogrudur. Aslinda karsilstima yapildigind ses daha net geliyor ama hercek dd yayin yapan kanallarin sesininde tv islemis oluyor. Derinlikli ses icin veri akis daha iyi bir secenek.



    Saygilarimla.



    Merhaba,

    Ayarlarınızı PCM yapıp deneyeceğim, çok eski bir hdmı kablo ile bağlıyordum (baba yadigarı) yeni hdmı kablo aldım onunla bağladım, hdmı 2.0 desteği varmış öyle yazıyor sitesinde nedir ne işe yarar bilmem aslında ama zaten pek de birşey farketmedi Sadece 5.1 ve 7.1 ses kanallarını destekler açıklamasından ötürü aldım belki hissedilmeyecek iyileştirme olmuş olabilir.

    Şuan daha h3leri alamadım bütçeyi çok sarsmamak adına ama soundbar olarak gayet memnunum, bana yetiyor hatta artıyor bile

    https://uk.hama.com/00122112/hama-flexi-slim-high-speed-hdmi-cable-plug-plug-ethernet-15-m

    Teşekkürler,




  • las950m soundbarda veya woofer da herhangi bir ayar yapmaya gerek varmı ?

    lg h3 lerin iki tanesi 400 lira olmuş,almaya değer mi ?

    Şu aşağıdakine göre h3 lerden birnii kablolu mu bağlamak lazım ?
    Lütfen dikkate alınız: surround modunu etkinleştirmek için en az 1 hoparlörün ya da R1 Köprüsünün yönlendiricinize kablo ile bağlanması gerekmektedir.
    Arka surround hoparlörlerinin aslında iki aynı model olduğundan emin olunuz.

    Bir de cihazı ünitenin üstüne koydum. Üst kısmıdanki çıkıntıdan dolayı kumanda gözü kapandı. kutunun içinden çıkan ir blaster diye bir kablo var bunu ünitenin ön kısmına koydum fakat kumanda yine çalışmadı. Var mı önerisi olan ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 29 Aralık 2016; 13:5:6 >
  • H3'un kablolu baglanmasina gerek yok. Ikisini de kablosuz baglayabilirsiniz. Ancak music flow uygulamasi uzerinden adimlari dikkatle takip edin. Bazen cildirtacak noktaya gelebilir tanitma asamasi. Evdeki modem ve internet hizi onemli h3'lerde. Bazen baglanti sorunu nedeniyle hoparlorler devreden cikabiliyor. Zaten uygulamada uyari notu cikiyor direk. Baglanti sonrasi hoparlorler uzerinden ses ayari yapmayin. Music flow uygulamasindan hoparlorleri sag sol olarak ayarlayin ve ses kontrolunu de uygulama uzerinden yapin.



    Ir gozu ile ilgili maalesef bilgim yok.



    Saygilarimla.
  • Hemen bir ilvede bulunayim. Benim soundbr kblo ile bagliydi. Sanirim bir tanesinin kablo ile baglanmasi zarureti var.



    Saygilrimla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eiskent

    Hemen bir ilvede bulunayim. Benim soundbr kblo ile bagliydi. Sanirim bir tanesinin kablo ile baglanmasi zarureti var.



    Saygilrimla.

    benim soundbar da optik kablo ile tv ye bağlı zaten.
    almaya değer mi peki ?

    Yanlız asıl sıkıntı burada başlıyor eğer soundbarınız kablo ile modeme bağlı değilse ve modeminizin wifi özelliği yoksa malesef surround kullanmayorsunuz.
    Bunun için LG türkiyede satıldığına rastlamadığım R1 diye bir ürün çıkarmış. Bir tür bağlantı aparatı. .@varolmayansehir den alıntıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 2 Ocak 2017; 9:25:30 >
  • İzmir de satan var mı
  • teknosa teşhür de geçen hafta 1047 civarındaydı.
    şimdi zam gelmiş 1597 olmuş.

    http://teknosa.com/urunler/110100868/lg-las950m-700w-71-smart-soundbar-ev-sinema-sistem
  • Herkese selamlar, konu LAS950M ama ben h3 hakkında birşey danışmak istiyorum. Televizyon olarak LG 55UH850V kullanıyorum, hiçbir yerde kapalı kutu bulamadığım için henüz las950m alamadım ancak 2 adet lg h3 aldım. Bu H3 hoparlörlerin ikisini aynı anda televizyona bağlayabilir miyim? İphoneda music flow uygulaması sayesinde 2'si aynı anda çalışıyor ama sadece uygulamada o şekilde çalışıyor, örneğin telefondan youtubeda birşey izlerken 2si aynı anda çalışmıyor birini seçmek gerekiyor. Yada aynı şekilde mac bilgisayarımda bluetooth ile bağlanıp sesi H3lerden almak istiyorum ama maalesef 2 H3ten birine bağlanabiliyorum iki hoparlör music flow uygulaması dışında birbiriyle eşleşmiyor. Çözümü bilen paylaşırsa çok sevinirim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xyzabc123

    Herkese selamlar, konu LAS950M ama ben h3 hakkında birşey danışmak istiyorum. Televizyon olarak LG 55UH850V kullanıyorum, hiçbir yerde kapalı kutu bulamadığım için henüz las950m alamadım ancak 2 adet lg h3 aldım. Bu H3 hoparlörlerin ikisini aynı anda televizyona bağlayabilir miyim? İphoneda music flow uygulaması sayesinde 2'si aynı anda çalışıyor ama sadece uygulamada o şekilde çalışıyor, örneğin telefondan youtubeda birşey izlerken 2si aynı anda çalışmıyor birini seçmek gerekiyor. Yada aynı şekilde mac bilgisayarımda bluetooth ile bağlanıp sesi H3lerden almak istiyorum ama maalesef 2 H3ten birine bağlanabiliyorum iki hoparlör music flow uygulaması dışında birbiriyle eşleşmiyor. Çözümü bilen paylaşırsa çok sevinirim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

    h3 ler sadece wifi ve bluetooth destekliyor.
    ikisini de aynı anda kullanman için bunlarla uyumlu bir adet soundbar alman gerekiyor.
    soundbarı ya hdmi kablosu ya da oprik kablo ile tv ye bağlayıp, bu ikisini de onunla birlikte çalışabilirsin.

    las 950m konusunda da kapalı kutu olayına çok takılmamanı öneririm. netice de elektronik eşya sıfır da alsan ikinci el de alsan şansın kötü ise hiç biriinin önemi olmuyor.
    garantisi olan cihaz olması biraz daha avantajlı olur tgabi




  • akemals42 kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok teşekkür ederim mediamarkt'de 1 adet buldum las950m ve h3'ler ile çok güzel bir sistem oldu. Kendi sorumun cevabını kendim buldum bu arada h3'leri aldığım gün henüz las950m yoktu ve 2 h3'ü birbirine bağlamaya çalışıp yapamamıştım. Soundbar olmadan da H3'ler birbirlerine bağlı olarak çalışabiliyor arkadaşlar, ister telefondan ister tvden ister bilgisayardan bluetooth bağlantısı olan her cihazla 2 H3'ü aynı anda kullanabiliyoruz, yalnızca 1 kez musicflow uygulamasından ayar yapmak gerekiyor.(tabi ki bir de internet bağlantısı daha doğrusu router modem olması gerekiyor) Çözümü uzun uzun yazmak istemiyorum ama aynı durum için sorun yaşayan olursa memnuniyetle yardımcı olurum. Cevap için tekrar teşekkürler.
  • Arkadaşlar merhaba, alınık LG LAS950'm bakıyorum. Yardimci olabilecek arkadaşlar, satmayı düşünenler varsa iletişime geçebilirmiyiz
    Edit: Aldim urunu, ben de artik HS9'luyum.
    Arkadaslar H3 mu H4 mu almaliyim extradan arkalara? Ve optik mi HDMI ile mi baglayayim daha iyi bir ses icin? Evde 3 receiver var, Tivibu, D-Smart, Digiturk. Hangi baglanti daha saglikli olur? Suan optik'le bagli tv'ye cikis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodimus01 -- 17 Şubat 2017; 21:35:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rodimus01

    Arkadaşlar merhaba, alınık LG LAS950'm bakıyorum. Yardimci olabilecek arkadaşlar, satmayı düşünenler varsa iletişime geçebilirmiyiz
    Edit: Aldim urunu, ben de artik HS9'luyum.
    Arkadaslar H3 mu H4 mu almaliyim extradan arkalara? Ve optik mi HDMI ile mi baglayayim daha iyi bir ses icin? Evde 3 receiver var, Tivibu, D-Smart, Digiturk. Hangi baglanti daha saglikli olur? Suan optik'le bagli tv'ye cikis.

    H3 aldım ben hem fiyat uygun hem de güzel ses veriyor
    Tabi bunlar için bir de uzun bir elektrik kablosu gerekiyor
    Bağlantı şekli de optik tercih ettim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • akemals42 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, Bende H3 ve H4 arasinda kararsizim. Almisken iyisini aliyim diyorum hocam.
    Elektrik kablosu demissiniz, o neden hocam? Ne icin gerekli oluyor bu kablo? Wifi ile baglanmiyormu? Yada bluetooth? Music flow uygulamasiyla kontrol edilemiyormu?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.